Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Veera Kaijanen

Suomalaistaiteilijaa houkuteltiin työn varjolla pomon tyttöystäväksi – Veera Kaijanen: “Myös sirkusalalla on häirintää”

Sirkustaiteilija, kulttuurivieras Veera Kaijasen piti laatia Cirque du Soleil’ssa itselleen testamentti. Hän ei pelkää putoavansa köydeltä, vaan sitä, että jotain sattuu työn ulkopuolella.

Veera Kaijanen esiintyy Cirko Stagella heinäkuussa 2021

Sirkuksen maailmantähdet jäivät Suomeen mottiin, ja nyt he esiintyvät kesäteatterissa

Suomalaiset nykysirkuksen maailmantähdet odottavat Suomessa, että maailma avautuisi uudelleen. Sillä välin he esiintyvät kesäteatterissa Helsingin Suvilahdessa.

Mikki Kunttu

Maailmalla menestynyt valosuunnittelija Mikki Kunttu juoksee hullun lailla: "En hae siitä sankaritarinaa"

Kulttuurivieras, valosuunnittelija Mikki Kunttu etsii sisintään juoksemalla itsensä näännyksiin.

Kaksi sirkustaiteilijaa tekemässä temppua, nainen seisoo käsillä selällään maassa makaavan miehen käsien varassa

Art Teatro -sirkus, Kustavi

Mökkipaikkakunnan yllättävä vetonaula.

Omatekoinen sauna, Turvekammi, suolla Kammi-kylässä Nummijärvellä.

Matkalla läntiseen Suomeen? Katso nämä matkailutärpit!

Egenland-ohjelma keräsi vinkit hauskempaan matkailuun.

Camilla Bäckman

Arasta suomalaistytöstä sirkustähdeksi – Camilla Bäckman voisi opettaa viulunsoittoa, mutta valitsi kiertue-elämän maailman tunnetuimmassa sirkuksessa

Laulaja ja viulisti Camilla Bäckman kiertää maailmaa 150-henkisen sirkusryhmän kanssa Cirque du Soleilin leivissä.

Veera Kaijanen sirkustaiteilija

Lapsuuden avainkokemus ja 10 000 tunnin harjoittelu veivät Veera Kaijasen sirkusalan huipulle – harrastuksen suosio nopeassa kasvussa

Sirkuskoulujen määrä kasvoi viidessä vuodessa 50 prosenttia ja harrastajamäärä kaksinkertaistui. Taustalla ovat muun muassa trampoliinien yleistyminen ja Youtube.

leijonankesyttäjä ja leijona

Esirippu laskeutui: liki 150 vuotta toiminut amerikkalaissirkus lopetti

Norsut, tiikerit ja korkeat kustannukset kaatoivat 146 vuotta toimineen amerikkalaissirkuksen.

Cirque Draculan esiintyjät lavalla.

Art Teatro palkittiin Aurora-mitalilla

Kustavilainen sirkusalan yritys sai Aurora-mitalin luovuudesta, sitkeydestä ja lahjakkuudesta. Sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov ovat tuoneet eloa ja väriä saaristokunnan kulttuurielämään.

Cirque du Soleil -ryhmän KÀ-esitys.

Cirque du Soleil myytiin pääomasijoittajille

Maailman tunnetuimpiin kuuluva nykysirkus, kanadalainen Cirque du Soleil vaihtaa omistajaa. Sirkuksen ostavat amerikkalainen ja kiinalainen pääomasijoitusyhtiö. Kauppasumma on noin 1,4 miljardia euroa.

Cirque du Soleil -ryhmän KÀ-esitys.

Nykysirkus kohtaa Wall Streetin – Cirque du Soleil'n myynti pääomasijoittajille loppusuoralla

Yksi kuuluisimmista nykysirkuksista Cirque du Soleil on tarkoitus myydä pääomasijoittajille. Kauppahinnaksi arvioidaan noin 1,4 miljardia euroa.

Juhamatti Aaltonen

IL: Sirkustapahtuma valtaa Jokereiden areenan, KHL ei taipunut

Torstaina varmistui, että Jokerit ei saanut KHL:ltä lupaa muuttaa pudotuspelien päivämääriä.

Meksikolaisia sirkushahmoja.

Meksiko kielsi sirkuseläimet koko maassa

Aikaisemmin kielto oli voimassa kuudessa osavaltiossa ja Meksikon pääkaupungissa, mutta nyt laki koskee kaikkia 32 osavaltiota. Sirkuksissa saavat esiintyä vain ihmiset ja eläinrobotit. Nyt kokeillaan korvaako robottinorsu oikean.

Erkka Westerlund kuvassa

Jokerit oudon ongelman edessä: pakottaako maailmankuulu sirkus vieraskentälle pudotuspeleissä?

Jos Jokerit pääsee KHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle kotietujoukkueena, joutuu se aloittamaan sarjan vieraskentällä kotiareenan muiden tapahtumien takia.

Olli Torkkel

Entinen telinevoimistelija elää Cirque du Soleil'ssa

Ylen aamu-tv:ssä vieraillut akrobaatti Olli Torkkel työskentelee ammatikseen maailmankuulussa Cirque du Soleil'ssa. Telinevoimistelusta sirkukseen ponnistanut Torkkel elää kiertolaiselämää ja hioo jatkuvasti esiintymisensä yksityiskohtia.

Hillary Clinton

Hillary Clintonia heitettiin kengällä

Yhdysvaltain entinen ulkoministeri ei loukkaantunut Las Vegasissa sattuneessa välikohtauksessa.

Wärtsilä 50DF moottori.

Wärtsilä sai jättitilauksen Pohjois-Amerikasta

Pohjoisamerikkalaisen Totem Oceanin tilaamat 12-sylinteriset 50DF-moottorit ovat maailman isoimpia nelitahtimoottoreita.

Cirque du Soleil'lle sakot trapetsitaiteilijan kuolemasta

Trapetsitaiteilijan turvavaijeri antoi periksi ja hän putosi 15 metrin korkeudesta Kà-esityksen loppupuolella Las Vegasissa kesäkuussa.

Nainen nielee miekan

Cirque Draculassa vaaran voi haistaa

Vampyyrivarietee tuo näyttämölle harvinaisen esiintyjän, naismiekannielijän. Maailmassa vain muutama nainen pystyy samaan. Katso video.

Cirque du Soleil -ryhmän KÀ-esitys.

Cirque du Soleil -tähti syöksyi kuolemaan

Maailmankuulun viihdesirkuksen trapetsitaiteilija Sarah Guyard-Guillot putosi Las Vegasissa kesken esityksen ja kuoli saamiinsa vammoihin.

Yle

Suomen Tom Cruise - Olli Torkkel

Urheilukatu 2:n sunnuntain lähetyksessä tavataan Olli Torkkel - entinen voimistelija, jonka hauiksen rinnalla Tom Cruise on aivan pilipalipoika.

Sirkusesitys Undermän.

Kuka lohduttaisi alamiestä, kysyy sirkusesitys Undermän

Ruotsalaiset akrobaattimiehet tuovat maailmaa kiertäneen nykysirkusesityksensä Undermän vierailulle Helsinkiin.

Sirkusesitys.

Cirque du Soleil coming to Finland

The renowned troupe will bring its Alegría show to Helsinki and Turku for the first time in March 2013.

Sirkustaiteilija roikkuu ylösalaisin kyntteliköt käsissään.

Cirque du Soleil Suomeen maaliskuussa

Barokkimaista Alegría-showta esitetään 11 näytöksessä Helsingissä ja Turussa.

Palmusunnuntain messu keräsi kirkon täyteen Fuengirolassa.

Ajatuskupla: Alegria! Pääsiäinen on ilon juhla Espanjassa

Pääsiäinen on aina varma merkki keväästä ja ilosta. Se on myös vilkas kirkkopyhä. Minkälaista meininkiä kirkoissa ja niiden yhteydessä harrastetaan Espanjassa, siitä kertoo Minna Rosvall.

Kimmo Pohjosen Haitaripainia.

Kulttuuri-Turku esillä Urheilugaalassa

Vuoden Kulttuuripääkaupunki Turku on vahvasti mukana Suomen Urheilugaalassa illalla Helsingissä. Turku esittelee otteita monipuolisesta ohjelmatarjonnastaan urheilun vuotuisessa palkitsemistilaisuudessa Hartwall Areenalla.

Michael Jackson

Michael Jacksonin uusi albumi käy kaupaksi

Michael Jacksonin uusi albumi on käynyt hyvin kaupaksi eri puolilla maailmaa. Viikko sitten julkaistua Michael-levyä on myyty jo yli kolme miljoonaa kappaletta.

Alice Cooper

Alice Cooper ja Tom Waits rockin Hall of Fameen

Rock and Roll Hall of Famen uudet tulokkaat on esitelty. Rockin pyhättöön pääsevät tällä kertaa Alice Cooper, Tom Waits, Neil Diamond, Darlene Love ja Dr. John.

Michael Jackson

Uusi Michael Jackson -albumi julkaistaan joulukuussa

Uusi Michael Jackson -albumi julkaistaan joulukuussa. Ensimmäinen laulajan viime vuotisen kuoleman jälkeen julkaistava levy sisältää ennen kuulemattomia Jacksonin kappaleita.

Torkkel nauttii sirkuselämästä

Suomen telinevoimistelijoiden eliittiin kuulunut Olli Torkkel jätti kilpaurheilijan elämän taakseen vuosi sitten ja liittyi maailmankuulun sirkusryhmän Cirque du Soleilin riveihin. Torkkel nauttii elämästään sirkustaitelijana, ja kertoo, että urheilutaustasta on ollut suurta hyötyä.

Cirque du Soleil'n uudessa showssa soi Michael Jacksonin musiikki

Kanadalainen nykysirkusryhmä Cirque du Soleil käyttää tulevassa showssaan poptähti Michael Jacksonin musiikkia, kertoo BBC. Viime kesänä menehtynyt Jackson oli akrobaattiryhmän suuri ihailija, ja oli suunnitellut esiintyvänsä heidän kanssaan.

Cirque du Soleil tekee Michael Jackson -show'n

Kanadalainen uuden sirkuksen edelläkävijä Cirque du Soleil tekee show'n Michael Jacksonista. Ensi vuoden lopulla Las Vegasissa ensi-iltansa saavassa esityksessä kuullaan viime vuonna kuolleen popin kuninkaan musiikkia.

Michael Jacksonin uusi kappale julkaistiin

Michael Jacksonilta on julkaistu uusi kappale artistin nettisivuilla. This is it on ensimmäinen laulajan kuoleman jälkeen ilmestynyt single.

Kanadalainen miljardööri Guy Laliberté laskeutuneena Maan kamaralle. Makuuasennossa ympärillään ihmisiä. Hänen pulssiaan mitataan.

Miljardööri-klovni palasi Maan kamaralle

Kanadalainen miljardööri Guy Laliberté on palannut avaruudesta Maan kamaralle. Maailmankuulun Cirque du Soleil -sirkuksen perustaja vietti 12 päivää avaruusturistina kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla.

Guy Laliberté

Miljardööri-klovni ampaisi avaruuteen

Kazakstanin Baikonurista on laukaistu huoltoraketti kansainväliselle avaruusasemalle. Sojuz-avaruusaluksen mukana maksavana matkustajana on kanadalainen Guy Laliberté, joka on maailmankuulun Cirque du Soleil -sirkuksen perustaja. Laliberté oli pukeutunut punaiseen klovnin tekonenään, kun hän lähti hotellistaan laukaisualustalle.

Kaj-Mikael Schütt jongleeraa.

Turussa sirkusta tuutin täydeltä

Turussa avautuu keskiviikkoiltana yleisölle kaksi varsin erilaista sirkusesitystä. Toinen esityksistä on Turun ammattikorkeakoulun taideakatemian sirkuksen neljännen vuosikurssin opiskelijoiden kavalkadi omia ohjaustöitään. Turkuhallissa esittäytyy puolestaan kansainvälisesti tunnetuimpiin nykysirkuksiin kuuluva Cirque de Soleil

Sirkusryhmä yhteiskuvassa

Aurinkosirkus ankkuroitui Suomeen

Kanadalainen uuden sirkuksen edelläkävijä Cirque du Soleil esiintyy Suomessa liki kaksi viikkoa. Helsingissä ja Turussa nähdään jättisirkuksen vanhin esitys Saltimbanco.

Michael Jacksonin hautajaisia siirrettiin

Michael Jacksonin hautajaispäivää on siirretty. Laulajan perheen mukaan Jackson haudataan 3. syyskuuta, kun aiemmin päiväksi oli kerrottu 29. elokuuta. Hautajaisten siirtämisen syytä ei kerrottu.

Michael Jackson vuonna 2005

Michael Jackson haudataan syntymäpäivänään

Michael Jackson aiotaan haudata ensi viikolla syntymäpäivänään. Jacksonin isän Joe Jackson kertoo Daily Newsin haastattelussa, että popin kuningas haudataan lauantaina 29. elokuuta Los Angelesissa. Jackson olisi täyttänyt tuolloin 51 vuotta.

Lajinsa viimeinen, Jacko – koko sukupolvensa idoli?

Tutkija Tarja Rautiainen-Keskustalo arvelee kokonaisia ikäluokkia yhdistävien tähtien määrän vähenevän. Michael Jacksonin kuoleman uutisointi Suomessa ja maailmalla kertoo kuitenkin populaarikulttuurin aiempaa suuremmasta roolista mediassa.

Osa Number Ones -levyn kannesta

Michael Jackson hallitsee edelleen brittilistoja

Michael Jackson hallitsee edelleen Britannian single- ja albumilistoja. Esimerkiksi Top 40 -singlelistalla toissa viikolla kuolleen laulajan kappaleita on kolmannes.

Michael Jacksonin muistotilaisuus ensi tiistaina

Michael Jacksonin muistotilaisuus pidetään ensi tiistaina Los Angelesissa. Muistotilaisuus on yleisölle avoin ja sinne jaetaan 11 000 vapaalippua. Tilaisuus pidetään urheilu- ja konserttiareena Staples Centerissä, jonne mahtuu yhteensä 20 000 ihmistä.

Michael Jacksonin kuolema ei näy Suomen albumilistalla

Michael Jacksonin kuolema ei näy ainakaan vielä Suomen virallisella albumilistalla. Listalle nousee vain kaksi kokoelmalevyä, mutta nekään eivät kivunneet kovin korkealle. Suomen singlelistalle nousi puolestaan kolme Jackson-klassikkoa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle