Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Entinen hevostalli paloi Siikalatvalla

Siikalatvan Rantsilassa paloi varhain lauantaiaamuna vajaan 30 neliön ulkorakennus.

Siikalatva sulki koulut ja kirjastot viikoksi varotoimena koronaviruksen leviämiselle

Koulujen ja kirjastojen sulkeminen on ennakoiva ja ennaltaehkäisevä toimi. Kunnassa ei ole todettu tartuntoja.

Siikalatvan maastopaloa vahdittiin läpi yön

Palo saatiin taltutettua muutamassa tunnissa, mutta kuivuuden takia jälkivartiointia jatkettiin kellon ympäri.

Erilainen kesätyö: Siikalatvan moposomettajat kuvaavat kuntaa nuorten silmin

Kunta on palkannut kesätyösetelin avulla kolme nuorta somettamaan kunnan tapahtumista.

Yle tenttaa Oulun vaalipiirin pienpuolueet

Tentti kuullaan Yle Radio Suomen suorassa aamulähetyksessä tiistaina 26.3. klo 9–10.

Rantsilalaisen Mäkelän perheen pajassa valmistuu yksi crosskart-auto kuukaudessa – lajin suosio kasvaa nuorten keskuudessa

Crosskart on vauhdikas läpi vuoden ajettava, 6–16-vuotiaille suunnattu moottoriurheilulaji.

Siikalatva pohtii ministeriöiden ärähdystä maanantaina – iltapäivystys jatkuu edelleen Oulussa

Siikalatvan kunta on ulkoistanut sosiaali- ja terveydenhuoltonsa terveysyritys Mehiläiselle.     

Siikalatvan palosta täystuho – "Kyllä me uusi rakennetaan"

Kylmänen Food Oy:n teollisuushallin palon vahinkojen suuruutta ei vielä tiedetä, mutta arvioiden mukaan summa voi olla jopa miljoonia euroja.

Teollisuushallissa raju tulipalo Siikalatvan Rantsilassa – sammutustyöt jatkuivat läpi yön

Ruokatehtaan iso teollisuushalli tuhoutui tulipalossa Siikalatvalla Pohjois-Pohjanmaalla.

Reportaasi: Maaseudun bussit ovat muuttumassa jakeluautoiksi, koska matkustajat kaikkoavat

Linja-auton kyydissä kulkee nykyisin enemmän paketteja kuin ihmisiä. Kävimme katsomassa, miltä Pohjois-Pohjanmaan maaseutu näyttää bussin hytistä.

Viljelijöitä pidetään ruodussa pelolla, sillä työajasta suuri osa on pelkkää paperisotaa: "Kuinka moni jaksaa tulevaisuudessa tämmöistä?"

Maatilojen valvontaa on nyt selvitetty ensimmäistä kertaa. Raportissa tuli ilmi 60 ongelmakohta. Pahinta on järjestelmän pelotevaikutus ja siihen liittyvä stressi.

Pikkukunta myy vanhoja kiinteistöjään – huutokauppakeisarikin voisi auttaa

Talouttaan paikkaava pohjoispohjalaiskunta laittaa kuntaliitoksessa syliin jäänet turhat tilat myyntiin. Listalla on muun muassa päiväkoti ja leirikeskus. Sote-yhteistyön muuttuminen jättää Siikalatvan kunnan käsiin myös 12 autoa.

Siikalatvalla menehtyi yksi henkilö kuorma-auton ja henkilöauton yhteentörmäyksessä

Poliisi tutkii kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta Siikalatvalla liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Maataloustyö kelpaa paremmin ukrainalaisille kuin suomalaisille

Maatalouden raju rakennemuutos murtaa maataloustyön rooleja. Yhä useammin töitä ulkoistetaan ja tilakoon kasvaessa avuksi palkataan myös ulkopuolisia työntekijöitä. Monella tilalla apu työvoimapulaan löytyy ulkomaalaisista.

Entisaikojen kummitustarinoita

Kummitustarinat olivat yleisiä entisaikoina.

Siikalatvalla kateissa ollut mies löydetty

Lievästi kehitysvammainen iäkäs mies katosi iltapäivällä Siikajoentieltä.

Tunnustuspalkinto halutaan jakaa koko kylän kesken – vuoden kylä aikoo juhlia yhdessä

Pohjois-Pohjanmaan vuoden kyläksi valitulla Mankilan kylällä Siikalatvan Rantsilassa aiotaan juhlia tunnustusta koko kylän voimin. Osa palkintorahoista aiotaan käyttää myös kylätalon korjaamiseen.

Mankilan kylä palkittiin nuorten innostamisesta yhteiseen toimintaan

Siikalatvan Rantsilassa sijaitseva Mankilan kylä on valittu Pohjois-Pohjanmaan vuoden kyläksi 2015. Tunnustus myönnettiin muun muassa nuorten innostamisesta kylän toimintaan.

Viljelijät kärvistelevät kylmässä suvessa – kasvukausi lyhenee ja töitä joudutaan siirtämään

Surkeat säät rassaavat viljelijöitä. Sielläkin missä kylvöt on saatu tehtyä, kasvukausi uhkaa jäädä lyhyeksi. Vaikein tilanne on eloperäisillä multa- ja turvemailla, jotka eivät ole ehtineet vieläkään lämmetä.

Kolmelle vaaditaan vankeutta murtosarjasta – kohteina muun muassa kirjasto, kampaamo ja päiväkoti

Viime syksynä Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Kainuussa sattuneen poikkeuksellisen laajan murtosarjan käsittely alkoi keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa. Jutussa on asianomistajana yli 40 tahoa.

Euron tontti ja maalaismaisema eivät yksin riitä pelastamaan maaseutua

Pohjois-Pohjanmaalla Utajärvellä on myyty tontteja yhden euron hintaan kymmenen vuoden ajan. Vuodenvaihteessa kunta luopuu euron tonttien myyynnistä. Tonttikampanja ei ole purrut toivotulla tavalla. Vaikka uusia asukkaita ja lapsiperheitä on saatu houkuteltua Utajärvelle jonkin verran, väki on vähentynyt.

Rullailu Rantsilan puolivalmiissa skeittiparkissa on vaarallista

Siikalatvan Rantsilaan on rakennettu tänä kesänä skeittiparkkia. Rakennustyömaalla ei ole ollut keskeneräisyydestä kertovia varoituskylttejä, joten osa nuorista on luullut sen olevan jo valmis. Puistosta leviää sosiaalisessa mediassa video.

Peltojen pinnat jäätyivät - jääpolte uhkaa nurmipeltoja Siikalatvalla

Tulvavedet ja vielä torstaina satanut vesisade ovat jäätyneet peltojen pintaan Mankilan kylässä Siikalatvalla. Nurmikasvit ovat vaarassa kuoleutua talven aikana. Keväällä vasta nähdään jääpoltteen tuhot.

Anastetulla autolla kuorma-auton perään - kuljettaja karkuteillä

Kajaanista anastetulla autolla ajettiin sunnuntaina puolenpäivän jälkeen raju peräänajo Siikalatvan Rantsilassa.

Kuntavaalit: Siikalatvaset pyrkivät yhtenäiseen kuntaan

Viime vuodet yhteisessä Siikalatvan kunnassa toimineet Kestilä, Pippola, Pulkkila ja Rantsila ovat tulevalla vaalikaudella kovien taloushaasteiden edessä. Samalla joutuvat mietittäviksi nykyiset palvelut eri puolilla kuntaa.

Tulvariskien kartoitus vasta työn alla

Valtakunnallisesti merkittävien tulvariskien kartoitus on käynnistymässä. Alueellisesti merkittävät riskit on kartoitettu vasta hajanaisesti eikä esimerkiksi suurtulvan alle jääneestä Siikalatvasta ole käytössä tarkkoja tulvan leviämisennusteita.

Tulvivassa Rantsilassa arvostellaan Uljuan tekoaltaan käyttöä

Siikalatvan alueella viime vuorokauden sademäärät hipovat jo normaalikuukauden keskiarvoa. Pelloille tulvivan Siikajoen varrella kysytään, miksei Uljuan tekoallasta juoksutettu kesällä tyhjemmäksi. Allas täyttyi vedestä heti, kun rankkasateet alkoivat.

Rantsila saa jättimäisen vaivaisukon

Vanhojen kirkkojen ovenpielistä tuttu vaivaisukko saa uuden tulemisensa Siikalatvan Rantsilassa viikonvaihteessa Uusi vaivaisukko on Suomessa todellinen harvinaisuus.

70 lehmää menehtyi navettapalossa Rantsilassa

84 lehmän navetasta vain neljätoista ehdittiin pelastaa. Navettapalo on kokoluokaltaan poikkeuksellisen suuri. Tulipalon sammutus- ja raivaustöissä Siikalatvan Rantsilan Mankilankylässä on ollut perjantaiaamun aikana yli kymmenen yksikköä.

Mies kuoli tulipalossa Siikalatvalla

Tulipalo on vaatinut ihmishengen Siikalatvalla. Savusukeltajat löysivät palavan talon sisältä sängystä kuolleena miehen. Hänet tunnistettiin talossa asuneeksi 1958 syntyneeksi mieheksi.

Siikalatvan kipeät päätökset

Siikalatvan valtuusto korottaa veroja ja ratkoo maanantai-iltana suuria taloushaasteita. Karsintalistalla on mm. Piippolan lääkärivastaanotto ja Rantsilan Mankilan ala-aste.

Moottoripyöräilijä menehtyi ulosajossa Rantsilassa

Moottoripyörällä ajanut keski-ikäinen mies menehtyi Siikalatvan Rantsilassa sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Paikallinen mies oli menettänyt moottoripyöränsä hallinnan ja ajanut ulos tieltä Savalojan kylän kohdalla loivassa mutkassa.

Harvinaisen pitkä sähkökatko Siikalatvalla

Siikalatvan alueella on kärsitty tiistaina harvinaisen pitkästä sähkökatkosta. Katkoksen keston arvioidaan olevan lähes kymmenen tuntia. Häiriö johtuu ukkosesta.

Julma-Juha ei saa taulurahoja

Siikalatvan kunta tyrmäsi täysin maksun juoksijalegenda Juha Väätäisen maalaamasta teoksesta. Valtuusto oli yksimielisesti sitä mieltä, ettei kirjailija Pentti Haanpäätä esittävää taulua lunasteta. Myös ehdotus neljän tuhannen euron maksusta kaatui äänin 12-11.

Kesäasunto paloi maan tasalle Siikalatvalla

Rantsilassa Karhukankaantiellä sijaitseva mökki oli syttymishetkellä tyhjillään. Paloa oli sammuttamassa yksiköitä neljältä pelastusasemalta.

Polkupyörä toi onnen metalliyrittäjälle

Pohjois-Pohjanmaalla tehdään kotimaisia polkupyöriä. Rantsilan Mankilankylässä työskentelevä metallialan yrittäjä Ari Eskola luottaa omiin pyörämalleihinsa. Kustomoitu peruspyörä, Kupe-pyörä erottuu muista muotoillun käsityön ja kotimaisuuden takia. Lapsuuden haave tuo lisätienestiä metallitöihin.

Siikalatva osti Pulkkilan kaukolämpötoiminnan

Siikalatvan kunta on ostanut Pulkkilan kaukolämpötoiminnan Vattenfallilta. Omistusoikeus vaihtuu lokakuussa.

Omakotitalo tuhoutui öisessä palossa Siikalatvalla

Tiilivuorinen omakotitalo tuhoutui lauantain vastaisena yönä tulipalossa Siikalatvan kunnan Rantsilassa Pohjois-Pohjanmaalla. Palokunnan hälytti paikalle ohikulkija. Talossa ei ollut ketään sisällä.

Useita hirvikolareja nelostiellä

Nelostiellä sattui eilisillan aikana kolme hirvikolaria. Autot kärsivät kolaroinneissa, mutta pahempia henkilövahinkoja ei kuitenkaan sattunut. Siikalatvan Rantsilassa sattuneessa kolarissa hirvi lopetettiin tapahtumapaikalle.

Hautakiviä nurin Rantsilan hautuumaalla

Siikalatvalla Rantsilan hautausmaa joutui ilkivallan kohteeksi perjantain vastaisena yönä. Hautausmaalla kaadettiin useita hautakiviä.

Rantsilan palovahinkojen suuruus selville ensi viikolla

Siikajoen Rantsilassa tulipalossa tuhoutuneen liikekiinteistön vahinkojen määrä ei ole vielä selvillä. Palo sai alkunsa ravintola Suokukon keittiön rasvakeittimestä. Tuhoutuneen tilalle rakennetaan uusi toimitila.

Siikalatvan kunnalle kritiikkiä

Kestilä, Piippola, Pulkkila ja Rantsila muodostavat Siikalatvan kunnan. Kaikkia liitosvauhti ei miellytä.

Siikalatva vaihtaa puheenjohtajistoa

Kunnanhallituksen jäsenistä vain kolmasosa oli naisia, joten valtuuston ja kunnanhallituksen puheenjohtajat vaihtavat paikkoja keskenään.

Siikalatvan kunnalle haussa vaakuna

Avoimeen vaakunakilpailuun tuli melkoisesti ehdotuksia. Siikalatvan kunnanhallitus käsitteli vaakuna-asiaa maanantaina.

Pohjois-Pohjanmaalle tulee uusi Siikalatvan kunta

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevat Kestilä, Piippola, Pulkkila ja Rantsila yhdistyvät Siikalatvan kunnaksi.

Rantsila irtautui kuntaliitoskuvioista, Jurva liittyy Kurikkaan

Rantsila ei ole valmis viiden kunnan yhdistämiseen. Rantsila on irtautunut Rantsilan, Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Haapaveden kuntaliitoselvityksestä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle