Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sotkamolaismies kokoaa kekripukkia heinästä, jotta se voidaan polttaa perinteiden mukaisesti – katso, miltä jättiläismäinen rakennusurakka näyttää

Sadonkorjuujuhlaa eli kekriä juhlistetaan jälleen Kajaanijoen varressa marraskuussa. Lähes 20 vuoden ajan perinteenä on ollut polttaa kekripukki kelluvalla lautalla. Lokakuun lopussa pukkia rakennetaan Sotkamossa.

Sotkamon Sumsantiellä kolme ulosajoa: Kainuussa on tänään erittäin huono ajokeli

Liikenteeseen toivotaan varovaisuutta keskiviikkona. Ilman talvirenkaita ei kannata lähteä kokeilemaan.

Kainuussa pitäisi pistää vielä yli 3 000 rokoteannosta, jotta lokakuun loppuun kaavailtu kattavuus saavutetaan

Kolme kuntaa on saavuttanut jo tavoitellun rokotekattavuuden Kainuussa. Hyrynsalmella, Suomussalmella ja Ristijärvellä yli 80 prosenttia kuntalaisista on rokotettu kahteen kertaan.

Vuokatin elokuvakeskuksen ensimmäinen este on ylitetty: tontti maksettiin ja nyt haetaan rakennuslupia

Sotkamolainen tuotantoyhtiö Kajawood on vielä vaitonainen suunnitelmista ja aikatauluista. Sotkamon kunnanjohtaja näkee elokuvakeskuksen tuovan alueelle paljon uutta.

Viikonlopun räntäsade sai autoilijat kiirehtimään renkaanvaihtoa Kainuussa – yrittäjä: "Kiire tulee aina, kun valkealta näyttää"

Kajaanista ja Sotkamosta alan yrityksistä kerrotaan, että viikonlopun jälkeen aikoja renkaanvaihtoon on varattu kiihtyvää tahtia. Tällä viikolla renkaanvaihtoon mielivä saattaa joutua siirtämään suunnitelmia seuraavalle viikolle.

Kajaanin Suvantopuisto sai harvinaista herkkua – kuvanveistäjä Leo Karsikas luopui morsiamestaan ja kolmesta muusta teoksestaan

Kuvanveistäjä Leo Karsikas lahjoitti omia teoksiaan kaupungille, jotta kaikki halukkaat pääsisivät näkemään ne. Teosten nimet ovat Lama, Pyörre ja Vetehinen ja Hunnutettu. Taidelahjoitukset ovat tänä päivänä harvinaisia, ja lahjoitusta pidetään arvokkaana.

Kainuun viimeisimmän varsalaitumen aidat purettiin Paltamossa – samalla päättyi vuosikymmeniä kestänyt perinne

Parhaimpina vuosina Paltamossa oli jopa kaksi varsalaidunta. Välillä hevosia oli laitumella niukasti, mutta viime vuosina kaikki halukkaat eivät päässeet edes mukaan.

Sotkamon terveyskeskuksessa korona-altistuminen

Kainuun pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkarin mukaan laitosmaisissa tiloissa tapahtuneen altistuksen vuoksi karanteeniin laitetaan käytännössä koko osasto, sillä virus leviää osastolla ärhäkästi.

Kajaani on Vuoden 2021 varhaiskasvatuskunta – valtakunnallinen tunnustus myönnettiin määrätietoisesta laadun kehittämisestä

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto myönsi tunnustuksen nyt toista kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai viime vuonna Helsinki.

Vuokattiin puuhattava kansainvälinen elokuvakeskus sai lisäaikaa tontin maksulle Sotkamon kunnalta

Sotkamolainen tuotantoyhtiö Kajawood kertoi huhtikuussa neuvottelevansa isojen studioiden kanssa jopa yli 100 miljoonan euron budjetilla toteutettavista elokuvista

Kajaani kunnosti ylläpitämiään retkeily- ja maastopyöräilyreittejä – 25 kilometrin kehäreitti kulkee kaupunginosien välillä

Uusilla reiteillä tasataan kyläyhdistysten ylläpitämien reitistöjen kuormitusta ja parannetaan retkeilijöiden, polkujuoksijoiden ja maastopyöräilijöiden harrastusolosuhteita.

Pienet kunnat jatkavat asukkaiden houkuttelua ilmaisella asumisella – Paltamon kunnalla on 40 tyhjää asuntoa, muuttajille tarjotaan jopa tuhansien eurojen säästöjä vuokrakuluissa

Aiemmin Paltamossa on jouduttu laittamaan kaksi rivitaloa kylmilleen. Nyt vapaana oleviin kymmeniin asuntoihin houkutellaan asukkaita taloudellisin helpotuksin. 

Yksi henkilö kuoli ja yksi loukkaantui henkilöauton ja kuorma-auton kolarissa Kainuussa

Liikenneonnettomuus katkaisi liikenteen valtatie 76:lla Sotkamon ja Kuhmon välillä kokonaan. Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn tutkimusta.

Myrsky voi olla luonnon lottovoitto: Pekka Manninen, 28, halusi tuhoutuneen metsänsä suojeluun – "Taloudellinen näkökulma ei ole tärkein"

Metsien suojelun suosio kasvaa koko Suomessa. Myräkässä kaatuneiden puiden annetaan lahota, jolloin ne tarjoavat arvokkaan asuinsijan eliöille, joille lahopuu on elintärkeää.

Metsähallitus kehittää Oulujärven ja Manamansalon retkeilyoloja

Manamansaloon suunnitellaan uusia merkattuja reittejä niin patikoijille kuin pyöräilijöillekin. Olosuhteita kohennetaan myös infotauluilla ja pysäköintialueella. Jatkossa mietitään myös Oulujärven vesireitistöjä ja talviretkeilyn mahdollisuuksia

Kauan odotettu ympärivuotinen liikuntapaikka valmistui Sotkamon Kontinjoen koululle – lisää niin lasten kuin aikuisten liikkumista

Kontinjoen koulu on kylän keskipiste. Kyläyhteisölle vasta valmistuneella liikunta-alueella on iso merkitys.

Tällainen on älylatu, jolla voi hiihtää ilman lunta – testasimme Vuokatin lumettoman uutuuden

Vuokattiin on ilmestynyt uusi tekolatu, joka mahdollistaa hiihtämisen jopa keskellä kesää. Ladusta kaavaillaan niin urheilijoiden harjoitusalustaa kuin kuluttajahittiä.

Ristijärvi elävöittää kuntakuvaa tapaamalla kuntalaisia

Ristijärven kunta haluaa herättää avointa keskustelua muun muassa kaavoituksesta, kylien kehittämisestä, nuorisotyöstä ja työllisyydestä.

Nuorin ikäryhmä ottaa aktiivisesti rokotuksia Kainuussa – rajoituksista voitaisiin luopua jopa lokakuun puolessa välissä?

Kainuussa ylitetään alkuviikosta 100 000 annetun koronarokotteen raja. Koronatilanne on pysynyt Kainuussa rauhallisena, ja koronan ilmaantuvuusluku laskee edelleen.

Sotkamon Jymyn siirtouutisille jatkoa – kaksi vuotta Kempeleessä pelannut Jussi Korhonen palaa kasvattajaseuraansa

Kahden Kempeleen Kirissä pelatun vuoden jälkeen paluu kasvattajaseuraan tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Korhosella on palava halu voittaa.

Paltaniemen hautausmaa valittiin vuoden 2021 hautausmaaksi – Kajaanissa tuhkataan puolen Suomen vainajat

Tunnustuspalkinnon saaja on valittu asiakkaiden ja hautaustoimistojen antaman palautteen perusteella. Kajaanin seurakunnasta kerrotaan, että hautausmaan siisti ja kaunis ympäristö on tiiviin yhteistyön tulosta.

Rokotusaktiivisuus vaihtelee eri puolilla Kainuuta – kärjessä Hyrynsalmi, Ristijärvi ja Suomussalmi

Kainuun soten mukaan koronarokotteen toinen annos puuttuu vielä noin 7 000 rokotusikäiseltä, jotta rokotuskattavuus olisi kohtuullisella 80 prosentin tasolla. Erinomaisena väestötason kattavuutena pidetään yli 90 prosentin osuutta.

Työttömyys väheni elokuussa lähes kaikissa Kainuun kunnissa – pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on hidastumassa

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana nousussa, mutta kasvu vuoden takaiseen verrattuna on pienentynyt kesäkuusta lähtien, selviää Kainuun ELY-keskuksen julkaisemasta työttömyystilastosta.

Sotkamon kunnan sisäisessä valvonnassa löytynyt väärinkäytös syyttäjän harkinnassa – nimikkeenä törkeä petos

Lisäksi syytettyä epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asiassa on yksi epäilty. Epäilty on kiistänyt teot esitutkinnassa.

Sotkamon Jymyn kausi päättyi neljänteen sijaan – kakkospelinjohtajaksi on kiinnitetty Pattijokea luotsannut Haapakoski

Jymy tiedottaa tulevan kauden sopimusasioista kuluvan viikon aikana, mutta esimerkiksi kakkospelinjohtajaksi on palkattu Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtajana toiminut Jussi Haapakoski.

Sotkamon Jymy aloittaa taistelun pronssista miesten Superpesiksessä tänään

Vieraissa pelattavassa ottelussa vastassa on Vimpelin veto. Sarja katkeaa kahdesta voitosta. Nykyisen Hiukan pesäpallostadionin viimeinen Superpesis-ottelu pelataan lauantaina.

Kainuun sote: nuorten aikuisten koronarokotuksissa parantamisen varaa

Koululaisten osalta rokotustilanne on Kainuussa muuta maata kattavampi, mutta muuten alle 30-vuotiaiden rokotettujen osuus jää alhaiseksi. Koronarokotukset siirtyvät Kainuussa lähiviikkoina avoimiin rokotuspisteisiin.

Syysmyräkästä selvittiin Kainuussa vähin vaurioin

Sähköverkkoyhtiö Kajaven mukaan sähköt olivat hetkellisesti poikki enimmillään noin 600 kotitaloudelta. Kainuun pelastuslaitoksella oli myräkän aikana vain muutamia yksittäisiä tehtäviä. Sääennusteiden mukaan uutta myräkkää ei ole nyt tulossa.

Sotkamon pesäpallostadionin purkutyöt alkavat pronssiottelun jälkeen: yleisurheilukentälle etsitään uutta paikkaa seuraaville vuosille

Hiukassa puretaan katsomorakennus metallirunkoa lukuun ottamatta, samalla lähtee huoltorakennus.

Kajaani on tyytyväinen lentojen jatkumiseen valtion tuella – lisää matkustajia kaivataan

Tanskalainen lentoyhtiö DAT arvioi, että markkinaehtoinen liikenne on kannattavaa todennäköisesti vasta ensi syksynä. Kajaanin vuoroille pitäisi saada noin 15 matkustajaa nykyistä enemmän.

Kainuun uusi evakuointisuunnitelma pelastaa onnettomuuden tai myrskyn silmään joutuneet

Kainuun evakuointisuunnitelma on valmistunut. Suunnitelmaa on tehty vuosi eri viranomaisten kesken. Mukana ovat olleet muun muassa Kainuun kunnat, soten edustajat ja pelastusviranomaiset.

Kainuun sote kumosi Kajaanin koronasulut välittömästi

Kainuun soten yhtymähallitus kumosi tänään torstaina Kajaanin kaupungin alueella tartuntatautilain pykälien 58 d ja g mukaiset rajoitukset välittömästi, koska päätösten perusteista kaikki eivät enää täyty kaikilta osin.

Keskiviikon koronatiedot Kainuusta: yhdeksän uutta tartuntaa

Kainuun soten yhtymähallitus kokoontuu tänään puoliltapäivin päättämään viikko sitten asetettujen rajoitusten purkamisesta.

Karhunmetsästys saatiin Kuhmossa pakettiin alkuviikosta: poikkeusluvilla kaatui Kuhmossa 20 karhua

Sotkamossa sekä Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan muodostamalla alueella on karhut kaadettu jo aiemmin.

Kajaanin Harsunlehdon tuulivoimapuiston suunnitelmat tarkentuivat – Kainuun ELY: YVAa ei tarvita

Kainuun ELY-keskus katsoo, että uuden suunnitelman ympäristövaikutukset tulevat arvioitavaksi riittävällä tavalla laadittavana olevassa osayleiskaavassa. Uuden suunnitelman mukaan tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus tulisi olemaan 280 metriä.

Yksi henkilö loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Vaalassa tiistai-iltapäivällä

Henkilöauto oli suistunut tieltä ja törmännyt puihin. Autossa oli kaksi henkilöä, joista toinen jouduttiin irrottamaan pois ajoneuvosta. Kummatkin heistä loukkaantuivat, toinen vakavasti. Lääkärihelikopteri tuli apuun onnettomuuspaikalle.

Kajaanissa pääsee harrastamaan jo tänään – kaupungin liikuntapaikat avataan pikimmiten koronasulun jäljiltä

Kajaanin kaupunki pyrkii avaamaan liikuntapaikat harrastajien käyttöön mahdollisimman nopealla aikataululla. Tänään tiistaina ovet avautuvat esimerkiksi Kajaanihallilla, jäähallilla, Vienankadun kuntosalilla ja Otanmäen urheilutalolla.

Sammonkaaren rakennustyöt alkavat Kajaanissa – vanhalla linja-autoasemalla ollut parkkialue ei ole enää käytössä

Työmaa-alue on aidattu, sillä alue on varattu suurelta osin vain työmaan käyttöön. Alueen ulkopuolelle jää vielä muutama kymmenen pysäköintipaikkaa taksikopin puoleiselle reunalle.

Yllättävä käänne: Kajaanissa tilat suljettiin koronan takia, mutta nyt hallinto-oikeus keskeytti sulun – taustalla kuntosaliyrityksen valitus

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on määrännyt keskeytettäväksi Kainuun sote-kuntayhtymän yhtymähallituksen päätöksen, joka koski asiakastilojen sulkemista.

Manse PP ja Sotkamo selvisivät pinteestä – runkosarjan kärkinelikko eteni pesäpalloilun mitalipeleihin

Miesten Superpesiksenssä Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailaveikkojen taival päättyi puolivälieriin.

Karhunmetsästys päättyi Ristijärven, Paltamon ja Puolangan alueella

Ristijärven, Paltamon ja Puolangan molemmat karhunkaatoluvat käytettiin tällä kaudella peräkkäisinä päivinä, kun ensimmäinen kaato tehtiin torstaina ja toinen perjantaina.

Kajaanin koronasulku on painajainen voimisteluseuralle – 15 000 euron kulut kuukaudessa ja tilat laitetaan lain voimalla kiinni

Päätöksellä suljetaan kahdeksi viikoksi esimerkiksi uimahalli, kuntosalit, ryhmäliikuntatilat ja joukkueurheiluun käytettävät sisätilat. 

Koko Kainuun koronaviruksen ilmaantuvuusluku on jo lähes 300: maanantaina todettiin 24 uutta tartuntaa

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä erityisesti nuorilla ja alle 40-vuotiailla rokottamattomilla kainuulaiseen kantaväestöön kuuluvilla.

Sotkamon karhujahti saatiin päätökseen – myös Kuhmossa ollaan loppusuoralla

Ristijärven, Paltamon ja Puolangan eteläosan alueella kaatoa ei ole vielä tullut.

Paltamon kaksi ihmishenkeä vaatinut tasoristeys on kylmännyt kunnassa vuosia – poisto on viivästynyt jo parilla vuodella

Paltamossa Lepikon vartioimattomassa tasoristeyksessä sattui perjantaina kaksi ihmishenkeä vienyt onnettomuus. Tasoristeyksen poistoon ja kiertotien tekoon on jo vuosia ollut suunnitelma, mutta radan ylittävän yksityisen tiekunnan toiveetkaan eivät ole saaneet remonttia toteutumaan.

Koronarokotekattavuus laahaa nuorissa aikuisissa: Kainuussa avataan lähiaikoina useita avoimia rokotuspisteitä

Paikallisten yritysten kanssa yhteistyössä järjestettävät rokotuspisteet pyritään avaamaan viimeistään viikon kuluessa. Rokotuspisteet tulevat pääsääntöisesti päivittäistavarakauppojen yhteyteen.

Koululiikunta siirtyy ulkotiloihin Kajaanissa: myös kaupungin järjestämät ryhmäliikuntaharrastukset ja sisäliikuntapaikkojen käyttö jäävät tauolle

Kaupunki sulkee ryhmäsisäliikuntatoiminnan ja sisäliikuntapaikat maanantaista alkaen, kunnes toisin ilmoitetaan. Ryhmäsisäliikunnan keskeyttämistä suositellaan myös yksityisille palveluntarjoajille.

Kainuun karhujen poikkeusluvista käytetty Kainuussa yli puolet: metsästystä on valvottu usealta taholta

Vilkkainta on ollut Etelä-Kuhmon alueilla, joissa on ollut suurin metsästyspaine.

Useita koulualtistumisia Kajaanissa: Kainuun sote on ottanut ketterämmän mallin käyttöön, aina ei koko luokkaa odota karanteeni

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo, että nyt on otettu ensimmäiset askeleet siihen suuntaan, että lakataan testaamasta ja jäljittämästä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle