Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Amorphis-laulaja Tomi Joutsen tietää death metal -laulun salat kuin Väinämöinen – "Suohon en ole ketään laulanut, mutta illalla voisin laulaa kaverit avantoon!"

Amorphis-laulaja Tomi Joutsen tuntee death metal -laulun salat kuin Väinämöinen: "Suohon en ole ketään laulanut, mutta avantoon voisin kaverit illalla öristä!"

Suomi-metallin ikoni, Amorphis, lähtee Jenkkikiertueelle huhtikuussa. Myös kesän festarikalenteri alkaa täyttyä. Laulaja Tomi Joutsen kävi kertomassa uudesta Halo-albumista – ja avantouinnista.

Amorphis-kirjan kirjoittaja Markus Laakso

Amorphis-historiikki ilmestyy saksaksi – suomalaisittain harvinainen tapaus

Saksalainen kustantaja julkaisee kirjan alkuvuodesta 2016. Ulkomailla ilmestyneitä suomalaisbändeistä kertovia kirjoja ei juuri aiemmin ole ollut.

Tomi Joutsen on toiminut Amorphis-yhtyeen keulakuvana kymmenen vuotta.

Pikkukaupungin pojasta metallibändin keulakuvaksi – Tomi Joutsen elää unelmaansa

Lohjalainen Tomi Joutsen on toiminut Amorphis-metallibändin laulajana kymmenen vuotta. Komennus yhtyeen keulakuvaksi tuli aikanaan yllätyksenä, mutta valintaansa Joutsen ei ole katunut. Koko ikänsä Lohjalla asunut laulaja kiittää kotikaupunkiaan musiikkiuransa tukemisesta.

Amorphis-kirjan kirjoittaja Markus Laakso

Amorphis-historiikki paljastaa uutta tietoa pitkän linjan metallibändistä – laulaja kärsi paniikkioireista

Tuore kirja valottaa Amorphiksen nykyisten ja entisten jäsenten henkilöhistoriaa sekä bändiin liittyviä asioita, joita ei ole julkisuudessa aiemmin käsitelty.

Ville Valo ja HIM livelavalla

HIM: Godfathers of 'love metal' plan club tour of Finland this summer

The world-famous, Finnish gothic metal band HIM have confirmed that they will embark on a three-city club tour of Finland in August.

Amorphis.

Amorphis tuo heavy rockin oopperalavalle ensi kesänä

Ensi kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla soi heavy rock. Heinäkuun puolivälissä Olavinlinnan lavalle nousee rock-yhtye Amorphis. Konsertin keskeistä sisältöä on kuitenkin viimeisin Circle -albumi.

Amorphis-yhtyeen kitaristi Esa Holopainen (vas.) ja basisti Niclas Etelävuori.

Metalliyhtye Amorphis lähtee kahdeksi vuodeksi kiertämään maailmaa

Amorphis esiintyy viikonvaihteessa metallimusiikin Tuska-festivaaleilla. Yhtyeellä on iso rupeama edessä, sillä tuleva keikkaputki on peräti kahden vuoden mittainen.

360º-kuva: Amorphis Ilosaarirockissa

Amorphis soitti Ilosaarirockin päälavalla sunnuntaina iltakahdeksalta.

Peter Steele on kuollut

Metalliyhtye Type O Negativen laulaja, lauluntekijä ja basisti Peter Steele on kuollut. Asiasta ovat kertoneet yhtyeen kosketinsoittaja ja entinen levy-yhtiö. Steelen kerrotaan kuolleen sydänsairauteen keskiviikkona, hän oli 48-vuotias.

Amorphis keikalla.

Tomi Joutsenen matka kohti Amorphista lähti koulunpenkiltä

Toukokuussa uuden albuminsa Skyforger julkaissut ja parhaillaan Forging in the Land of the Thousand Lakes -kiertueella oleva metallimusiikkiyhtye Amorphis on keikkaillut ahkerasti. Lahdessakin bändi näyttäytyi marraskuun loppupäivinä.

Amorphis jatkaa albumilistan kärjessä

Amorphis jatkaa toista viikkoa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä levyllä Skyforger. Listan uutuuksien joukosta löytyy viime viikolla Tampereella konsertoinen Bruce Springsteenin kokoelmalevy Greatest Hits (2009 Limited Tour Edition), joka nousee sijalle viisi.

Amorphis suoraan albumilistan kärkeen

Progressiivista metallia soittava Amorphis on noussut suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkeen levyllään Skyforger. Yhtye on valloittanut listan ykköspaikan vain kerran aikaisemmin vuonna 2006 ilmestyneelllä Eclipse-levyllään.

Lahtelaisbändi Entwinen keikkabussi paloi Ähtärissä

Lahtelaisen goottirockpumpun Entwinen keikkabussi soittimineen tuhoutui lauantaina aamuyöllä Ähtärissä rajussa palossa. Bussin yläsängyssä nukkunut kuljettaja ehti viime hetkillä ulos palavasta autosta.

Keikkabussi tuhoutui palossa Ähtärissä

Metalliyhtye Entwinen keikkabussi paloi lauantaiaamuna poroksi Ähtärissä. Autossa nukkunut bussin kuljettaja ehti pelastautua palosta.

Cradle of Filth Kivenlahti Rockiin

Kesäkuun alussa Espoon Kivenlahdessa järjestettävän korttelirockiin on vahvistunut lisää esiintyjiä. Feastarilla nähdään muun muassa brittiläinen metallibändi Cradle of Filth, joka peruutti helmikuuksi kaavaillun Suomen-keikkansa viime tingassa.

Bullet For My Valentine Suomeen joulukuussa

Bullet For My Valentine saapuu jälleen Suomeen. Brittiläinen metalcore-yhtye esiintyy Helsingissä 8. joulukuuta ja Tampereella tiistaina 9. joulukuuta. Lämmittelijöinä nähdään italialainen metalliyhtye Lacuna Coil ja amerikkalainen Bleeding Through.

HIMin lämmittelijäksi Paradise Lost

HIM-yhtyeen lämmittelijäksi tulevalla Euroopan kiertueella on päässyt brittiläinen goottimetalliyhtye Paradise Lost. Yhtyeet tekevät helmi-maaliskuussa lähes 20 keikkaa ympäri Eurooppaa.

Metallimusiikkia laivaristeilyllä

Ensi syksynä järjestetään ensimmäinen suomalainen metalliristeily. Metal Elite Cruisella esiintyvät mm. saksalainen Deadlock, Entwine ja Idols-voittaja Ari Koivunen.