Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Diskovaloista Damaskoksen raunioille – Teema tanssii!

Teema tanssii taas huhti–toukokuussa 2020.

Nukkekoti – naisen tie irti ahdistavasta avioliitosta

Henrik Ibsenin näytelmä avioliitosta ja emansipaatiosta.

Maaliskuussa Paavon ja Railin matkaan – ja muuta toivottua Elävässä arkistossa

Vinkkejä Elävän arkiston sisällöstä maaliskuulle.

Riina Katajavuori: Aikuinen harrastaa musiikkia

Musiikin voima on jäljittelemätöntä.

Peer Gyntin riehakas matka hulluuteen ja takaisin

Karkoitettu rietastelija kruunataan keisariksi

Peer Gyntiksi syntynyt mies

Kokkolalainen näyttelijä Jarkko Lahti viettää kevään Seinäjoen kaupunginteatterin Peer Gyntinä. Sanomalehti Ilkan kriitikon mukaan yksistään Lahti kelpaa vastaukseksi kysymykseen, miksi Peer Gynt kannattaa käydä katsomassa. Helpolla fyysinen rooli ei päästä näyttelijäänsä.

Peer Günt ensi-iltaan Seinäjoen kaupunginteatterissa

Mielikuvitusta, riehakkuutta ja elämännälkää. Kaikkea sitä on tarjolla Seinäjoen kaupunginteatterin ensi-iltanäytelmässä Mies maailman huipulla - Peer Günt. Pääosassa vierailee näyttelijä Jarkko Lahti.

Jüri Reinvere tekee Peer Gyntistä oopperan

Puhdistus-oopperan jälkeen Reinvere alkaa kirjoittaa ja säveltää oopperaksi Norjan kansallisteoksena pidettyä Henrik Ibsenin näytelmää.

Kotkan kaupunginteatterin syksyssä neljä ensi-iltaa

Ensi-illassa nähdään muun muassa Pieni kauhukauppa -musikaali. Uutuuksien joukossa on myös näytelmä, joka aktivoi nuoria.

Muusikko Pirjo Bergström on kuollut

Muusikko, säveltäjä, sovittaja ja laulaja Pirjo Bergström kuoli sairauskohtaukseen sunnuntai-iltana. Hän oli 72-vuotias.

USA:ssa löytyi kymmeniä tunnettujen näyttelijöiden filmauksia

Yhdysvalloista on löytynty kateissa olleita television filminauhoja, joilla esiintyvät muun muassa brittinäyttelijät Sean Connery, Leonard Rossiter ja Dame Maggie Smith.

Kajaanin kaupunginteatteri luottaa Peer Gyntiin

Ohjaaja haluaa tarjota katsojille tilaa ajatella näytelmän kulkua.

Teatterikesässä Faustia, Ibseniä ja nykysirkusta

Tampereen Teatterikesässä nähdään tänä vuonna liettualainen Faust-tulkinta, tukholmalaista nykysirkusta sekä Ibseniä Berliinistä.

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat

Kevään ylioppilaskirjoitukset käynnistyivät tänään. Äidinkielen tekstitaidonkokeessa testiin joutui oppilaan analysointikyky.

Ensimmäinen Ibsen-palkinto ohjaajalegenda Peter Brookille

Brittiläinen teatteriohjaaja Peter Brook saa ensimmäisen kansainvälisen Henrik Ibsen -palkinnon. Norjan hallituksen viime vuonna perustama palkinto on arvoltaan 313 000 euroa.

Näytelmäkirjailija Henrik Ibsenistä löytyy myös koominen puoli

Nukkekoti- ja Hedda Gabler- näytelmien vakava ja kantaaottava henki on yleinen kuva Henrik Ibsenistä ja hänen tuotannostaan.

Monipuolinen Ibsen oli kaksijakoinen persoona

Norjalaista Henrik Ibseniä muistetaan tänä vuonna maailmanlaajuisesti. Muun muassa Peer Gyntin ja Nukkekodin kirjoittajan kuolemasta on kulunut sata vuotta. Norjassa häntä arvostetaan Shakespeareen verrattavana kansallissankarina.

Norja juhlii Ibseniä

Norjassa muistetaan tänä vuonna monin juhlallisuuksin näytelmäkirjailija Henrik Ibseniä, jonka kuolemasta tulee tammikuun 23. päivänä kuluneeksi sata vuotta. Juhlinta ulottuu vuoden mittaan myös pitkälle Norjan rajojen ulkopuolelle.