Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kouluruokaa

Joensuun koululaiset syövät torstaina juhla-aterian

Polkka juhlistaa sitä, että 70 vuotta sitten maamme koululaiset pääsivät nauttimaan maksuttomasta kouluruokailusta.

Kasvisruoka

Lihankorvike on ilmastoystävällinen vaihtoehto pihville

Kokeile herkullista soijabolognesea ja Quorn-pastaa.

Ruista pellossa.

Suomessa kehitetty menetelmä tuottaa ravintoa pelkästä ilmasta ja auringonvalosta

Uudella menetelmällä voitaisiin helpottaa nälänhätää pelloista piittaamatta. Meille länsimaalaisille tutkijat visioivat uudenlaista kodinkonetta pyöräyttämään proteiinia.

Lauri Reuter työskentelee VTT:llä teollisen biotekniikan tutkijana kasvibiotekniikan ryhmässä.

Lauri Reuter haluaa ratkaista maailman ruoantuotannon ongelmat – nuorelle visionäärille aukesi paikka Piilaaksossa

Lähitulevaisuudessa ruoka voidaan tuottaa peltojen sijaan bioreaktoreissa, uskoo Lauri Reuter. Hän voitti paikan Nasan kampukselle nuorten visionäärien kesäkurssille.

Kolmen kovan testaamat Quorn, seitan ja soijapalat

Lihanomaisin Quorn maistui ja maustui parhaiten lihankorviketestissä

Lihaa syödään liikaa. Vannoutunut lihansyöjäkin voisi välillä kokeilla vaihtoehtoa lihalle. Kolme kovaa lihansyöjää testasi kolme tavallisinta lihankorviketta Quornin, soijan ja seitanin. Haasteellisinta lihankorvikkeiden valmistamisessa oli niiden maustaminen.