Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yli satavuotias laivanhylky liikkui kohti Niagaran putousten reunaa

Elokuussa 1918 haaksirikkoutunut alus on muistomerkki entisaikojen asukkaiden urhoollisuudesta.

Video: Niagaralla jännitetään, jäätyvätkö putoukset kokonaan tänä vuonna

Poikkeuksellisen kylmä talvisää saattaa hyytää maailman tunnetuimpiin matkailunähtävyyksiin kuuluvat Niagaran putoukset.

Katso video: Niagara läikehti sinivalkoisena satavuotiaan Suomen kunniaksi

Niagaran putoukset olivat viimeinen lukuisista sinivalkoisiksi valaistuista kohteista ympäri maailman.

Myös Niagaran putoukset ja Globen! Maailman maamerkit sytyttävät sinivalkoiset valot satavuotiaan Suomen kunniaksi

Huikea valoshow koristaa ensi viikolla tunnettuja kohteita ympäri maailman Suomen itsenäisyyspäivän juhlistamiseksi.

Suomessa on tukku tuntemattomia löytöretkeilijöitä – Kalm kuvasi ensimmäisenä tieteellisesti Niagaran putoukset

Suomen kuuluisin löytöretkeilijä on Koillisväylän löytäjä Erik Nordenskiöld. Hänen varjoonsa on jäänyt muun muassa Herman Spöring nuorempi joka oli löytämassä Australiaa kapteeni Cookin kanssa.

Pehr Kalm mittaa Niagaran putokset

Pehr Kalm keräsi ja tutki Pohjois-Amerikan kasvistoa

Grönlannin sulavesien "Niagaran putoukselle" löytyi selitys

Jäätikölle muodostunut järvi tyhjenee kohisten parissa tunnissa syntyäkseen uudelleen kesä kesältä, kuten monet muutkin Grönlannissa. Vasta vuosien tarkkailu GPS-paikantimilla paljasti rajun tyhjentymisen syyn. Tiedosta on hyötyä ilmastotutkimukselle.

Suomen jylhissä maisemissa on kohisevaa voimaa – katso upea video vesiputouksesta

Suomalainen luonto tarjoaa nyt runsaasti kohisevaa voimaa, jonka äärellä ihminen tuntee olonsa pieneksi. Vesiputoukset ovat näin keväällä jyhkeimmillään, kun vettä on putouksissa tavanomaista enemmän.

Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi kaksi maailmanennätystä, toisen silmät sidottuina – video

Nuorallakävelijä Nik Wallenda rikkoi sunnuntai-iltana kaksi maailmanennätystä Chicagossa. Wallenda käveli parin sadan metrin korkeudessa pilvenpiirtäjältä toiselle kahdesti – jälkimmäisellä kerralla silmät sidottuina.

Uusimaalaiset ringettetytöt voittivat kultaa Kanadassa

Järvenpään Haukkojen U14 -ringettejoukkue voitti lajin mahtimaana pidetyssä Kanadassa vastustajansa selvin luvuin. Suomalaisjoukkueet pelasivat finaalissa.

Jäätynyt Niagara ja viikon muita uutiskuvia

Ennätyksellinen kylmyys piinasi Pohjois-Amerikkaa niin että jopa Niagaran putoukset osin jäätyivät. Luonnonvoimat kurittivat myös muun muassa Indonesiassa, missä Sinabungin tulivuoresta purkautui tuhkaa. Kokosimme viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Kylmä sää jäädytti osittain Niagaran putoukset – video

Poikkeuksellisen voimakkaat pakkaset saivat yhden maailman suurimmista vesiputouksista jäätymään osittain.

Paavo Klintrup laskee vauhdilla

Viime talvena alamäkiluistelun MM-sarjassa viidenneksi sijoittunut oululainen Paavo Klintrup uskoo menestykseen myös tulevana kautena. Klintrupin kilpailukausi alkaa jo joulukuun ensimmäinen päivä, kun MM-sarja käynnistyy avauskisalla Kanadan Niagara Fallsissa. 

Nuorallakävelijä ylitti Niagaran putoukset

Nik Wallenda käveli putouksen yli puolen kilometrin matkan köyttä pitkin. Yritys oli ensimmäinen laatuaan yli sataan vuoteen.

Pisan torni muuttuu vihreäksi Pyhän Patrickin kunniaksi

Lauantaina vietetään Pyhän Patrickin päivää, joka on myös Irlannin kansallispäivä. Kansallispäivän teemaväri on vihreä, ja tänä vuonna esimerkiksi Italiassa Pisan kalteva torni ja Yhdysvalloissa Niagaran putoukset muuttuvat vihreänsävyisiksi. Tempauksen tavoitteena on saada turistit innostumaan Irlannista matkakohteena.

Kolme kuoli ja kymmeniä loukkaantui junan suistuttua raiteilta Kanadassa

Kolme ihmistä on kuollut ja 46 loukkaantunut junan suistuttua raiteilta Kanadan Ontarion provinssissa. Niagaran putouksilta Torontoon matkalla olleen junan veturi ja viisi vaunua putosi raiteilta toistaiseksi tuntemattomasta syystä.

Yksi maailman turistimagneeteista kohisee väriloiston keskellä

Miljoonia vierailijoita vuodessa houkuttelevat Niagaran putoukset on valaistu erilaisilla väreillä Kanadassa.

Turisti syöksyi alas Niagaran putouksesta

Japanilaisturistin uskotaan hukkuneen sen jälkeen, kun hän putosi Niagarajokeen ja huuhtoutui alas Kanadan puolella olevasta Hevosenkenkäputouksesta. 19-vuotiaan naisen ruumista ei ole löydetty. Sen sijaan viranomaiset löysivät vedestä toistaiseksi tunnistamattoman miehen ruumiin.

Maailman kuudes luonnonihme?

Saimaa on maailman luonnonihmeiden äänestyksessä kuudennella sijalla omassa sarjassaan. Taakseen järvi on jättänyt muun muassa Ganges-joen ja Loch Nessin hirviöjärven.

Saimaa Ranks High in Vote on Natural Wonders

The Saimaa waterway has risen to sixth place in an international vote on natural wonders of the world. The system of lakes in the east of Finland came ahead of places such as the River Ganges in India and Loch Ness in Scotland.

Saimaa menestyy äänestyksessä luonnonihmeistä

Saimaa on maailman luonnonihmeiden äänestyksessä kuudennella sijalla omassa sarjassaan. Taakseen Saimaa on jättänyt muun muassa Ganges-joen ja Loch Nessin hirviöjärven.

Mies selvisi hengissä Niagaran putouksista

Mies hyppäsi Niagaran putouksiin keskiviikkona Ontariossa Kanadassa - ja selvisi kuin ihmeen kaupalla 55 metrin pudotuksesta. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Saimaa ehdolla luonnonihmeeksi

Uudet ihmeet valitaan avoimella nettiäänestyksellä. Ehdokaslistalla on kaikkiaan 261 kohdetta. Saimaan kanssa mukana kisassa on myös muun muassa Grand Canyon.