Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Julia Simon.

Supertähden epäillään varastaneen joukkuekaveriltaan – kilpailivat nyt samassa viestissä

Ranskalaiset ampumahiihtäjät Julia Simon ja Justine Braisaz-Bouchet kilpailivat keskiviikkona samassa viestijoukkueessa.

Venla Lehtonen.

Suomalaisampumahiihtäjä Venla Lehtonen sai pelottavan diagnoosin MM-kisojen jälkeen – nyt hän lähtee kauteen suurella kiitollisuudella

Kaisa Mäkäräinen ei enää valmenna ampumahiihtäjä Venla Lehtosta, jonka viime kausi päättyi dramaattiseen keskeytykseen ja useamman kuukauden urheilukieltoon. Nyt hän lähtee uuteen kauteen kiitollisena.

Suvi Minkkinen.

Kaisa Mäkäräinen on huolissaan Suomen naisten ampumahiihdon tilasta – ongelmana erityisesti hiihtovauhti

Suomalainen naisampumahiihto on tällä hetkellä liikaa Suvi Minkkisen varassa. Miesten puolella tulevaisuus on valoisampi.

Mari Eder tuulettaa sijoitustaan Annecyn maailmancupissa.

Mari Eder lopettaa – harmitteli arvokisaunelman kariutumista ja lähetti humoristiset terveiset aviomiehelleen

Mari Eder kertoi lopettamisesta sosiaalisessa mediassa ennen kauden viimeistä kisaa.

Otto Invenius hiihtää.

Otto Invenius jätti Holmenkollenilla taakseen tukun nimimiehiä – ”En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos kausi olisi vielä jatkunut pidempään”

Nuorten MM-hopeaa viime talvena napannut Otto Invenius otti uransa parhaan sijan ampumahiihdon maailmancupissa. Suomen miesten joukkue varmisti viisi paikkaa myös ensi kauden kiertueelle.

Heidi Kuuttinen åker skidor.

Heidi Kuuttinen sai täysin puskista kutsun ampumahiihdon maailmancupiin – sitten unelma debyytistä kaatui Tukholman lentokentällä

Suomen oli tarkoitus asettaa neljä urheilijaa ampumahiihdon maailmancupin naisten normaalimatkan kisaan Ruotsin Östersundissa, mutta lähtöpaikalla heitä oli vain kolme.

Venla Lehtonen.

Venla Lehtosen ampumahiihtokausi päättyi sydänpussitulehduksen takia – urheilu-ura ei vaarassa: ”Lepo on nyt tärkein asia”

Ampumahiihtäjä Venla Lehtosen, 27, kauden viimeiseksi kisaksi jäi Oberhofin pikakisa. Kausi tuotti myös ilonaiheita.

Ingrid Tandrevold kuvassa.

Norjalaiset huolestuivat karuista oloista ampumahiihdon MM-kisapaikalla

Oberhofin MM-kisojen maastoissa ei ole vielä lainkaan lunta. Kansainvälisen ampumahiihtoliiton urheilujohtaja vakuuttaa, että kisat pystytään pitämään.

Sturla Holm Lägreid.

Norjan supertähti mykistää erityisesti yhdellä osa-alueella – Sturla Holm Lägreid kertoo menetelmästä, jolla hän voi päättää kovan valtakauden

Sturla Holm Lägreid ollut tällä kaudella yhtä ohilaukausta vaille täydellinen makuuampuja. Norjalaistähti rentoutuu musiikin avulla.

Olli Hiidensalo.

Suomen viestijoukkue loisti ilman kärkinimeään – asiantuntijalta kiehtova suomalaisarvio: ”Ei olisi tarvinnut kuin yhden ammunnan”

Kahdeksanneksi yltänyt Suomen ampumahiihtoviestijoukkue oli vielä puolivälissä palkintokoroketaistossa mukana.

Johannes Thingnes Bö.

USA:ssa ryhdyttiin hamstraamaan aseita ja ammuksia, nyt Norjassa pelätään ampumahiihdon kuolemaa – suomalaispomo: ”Tuntuu vähän kummalliselta”

Norjan ampumahiihdossa nousi esiin ”tuplakriisi”. Suomen Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki kertoi, ettei Suomessa ole vastaavaan törmätty ja norjalaisten puheet hieman ihmetyttävät.

Tuomas Harjula efter målgång.

Tuomas Harjula uransa parhaaseen suoritukseen – asiantuntija valottaa huippuvireen taustoja: ”Syksyllä käytiin veitsenterällä”

Miesten ampumahiihdon maailmancup siirtyi joulutauolle norjalaiskomennossa. Suomen Tuomas Harjula hiihti uransa parhaan sijoituksen, ja oli tiukan kilpailun 10:s.

Tuomas Harjula katsoo kameraan ampumahiihdon maalialueella.

Ampumahiihtäjä Tuomas Harjula kadotti kuntonsa ja putosi maajoukkueesta, mutta sunnuntaina hän oli nopeampi kuin lajin kuningas Johannes Bö

Tuomas Harjula, 24, oli sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa nopeampi kuin lajin supertähdet ja nousi sijalta 41 sijalle 14. Pitkä tauko viime keväänä mahdollisti huiman kehityksen.

Ampumahiihtäjä Mari Eder näyttää ampumapenkalla kahta sormea Hochfilzenin pikakilpailussa.

Mari Eder otti ”kotiladuiltaan” sen, mikä otettavissa oli – hehkuttaa yllättäjä Anamarija Lampicia: ”Kova suoritus”

Mari Eder oli rauhallisen hyväksyvä Hochfilzenin pikakilpailun suoritukseensa. Hänen mielestään Suomen huolto otti myös kisassa torjuntavoiton.

Suvi Minkkinen Kontiolahdella maalialueella.

Suvi Minkkinen ohitti olympiavoittajan suomalaisyleisön aikaansaamassa hurmostilassa – maalissa käynyt onnettomuus vain nauratti haastattelussa

Suvi Minkkinen oli sunnuntain paras suomalainen takaa-ajon 15:nnellä sijallaan ampumahiihdon maailmancupissa Kontiolahdella. Maailmancup jatkuu torstaina Itävallassa.

Mari Eder ampuu makuulta.

Mari Ederin huippukisa kaatui kuoppaan matossa: ”Se jäi korvien väliin häiritsemään” – asiantuntijan mukaan Suomen ykköstykin tilanne on valoisa

Mari Eder avasi naisten 15 kilometrin normaalikilpailun kahdella nolla-ammunnalla, mutta sortui kolmannella ampumapaikalla kolmeen ohilaukaukseen.

Olli Hiidensalo gapar.

Olli Hiidensalo ampui yhden ohi ja sivusi uransa parasta Kontiolahdella – Kaisa Mäkäräinen tuloslistasta: ”Ei kerro koko totuutta”

Yle Urheilun asiantuntija Kaisa Mäkäräisen mukaan suomalaisten ampumasuoritukset olivat plusmerkkisiä, mutta lopputuloksiin ei tule tuudittautua liikaa.

Tero Seppälä fixar sina stavar.

Järjestäjät odottavat Kontiolahden maailmancupiin yli 10 000 kävijää

Kontiolahti on vakiinnuttanut asemansa ampumahiihdon maailmancupien järjestäjänä.

Punainen varavoimakone on parkkeerattu Kontiolahden ampumahiihtostadionille. Koneesta lähtee useita sähköjohtoja.

Suuret varavoimakoneet turvaavat Kontiolahden maailmancupin läpiviemisen

Koneiden tehtävä on varmistaa häiriötilanteissa valaistuksen, kansainvälisen TV-lähetyksen, tulospalvelun ja päärakennusten sähkön saanti.

Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu Röiseland hiihtämässä peräkkäin olympialaisissa.

Asiantuntijoilta tiukkaa kommenttia Norjan naisten ampumahiihtomaajoukkueen tilanteesta: ”Ensi kaudella on vaikeaa olla paras maa”

Viime kauden loputtua Norjan naisten ampumahiihtomaajoukkueen tähdet ovat kärsineet terveyshuolista. Maailmancupin kausi alkaa marraskuun lopussa, eikä kaikkien urheilijoiden kunnosta ole varmuutta.

ilmakuva Kontiolahden ampumahiihtostadionista. Rakennuksia, luminta, jäätynyt Höytiäinen.

Kontiolahti isännöi ampumahiihdon maailmancupia myös neljän vuoden kuluttua

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU myönsi Kontiolahden järjestettäväksi maailmancupin maaliskuussa 2026 pidettävän osakilpailun.

Ukrainalainen ampumahiihtäjä Julia Horodna kuvassa.

Sotaa paenneet ampumahiihtäjäsiskokset pääsevät toteuttamaan yhden unelmansa – "Toivomme, että suorituksemme antavat uskoa ja voimaa Ukrainassa oleville"

Sotaa paenneet ukrainalaissiskokset Julija ja Olena Horodna kiittävät saamastaan avusta ja tuesta. Kaksikko kilpailee perjantaina ensimmäistä kertaa ampumahiihdon maailmancupissa.

Tero Seppälä hiihtää Kontiolahdella taustalla auringonlaskun Höytiäinen.

Kontiolahdella vieraili noin 8 000 ampumahiihdon ystävää

Kisat päästiin järjestämään yleisötapahtumana ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018.

Mari Eder tulee maaliin Kontiolahden maailmancupissa

Mari Eder lähellä kauden parastaan Kontiolahden pikakilpailussa – olympiavoittaja Stina Nilsson nousi ensi kertaa palkintopallille ampumahiihdossa

Saksan Denise Herrmann voitti Kontiolahden pikakilpailun. Mari Eder jäi kärjestä 29 sekuntia ja oli kisan yhdeksäs.

Mari Eder kuvassa.

Pystypaikan sakot painoivat Ederin sijoituksen 28:nneksi – myös Minkkinen ylsi takaa-ajoon

Tuimaa hiihtovauhtia pitänyt Marte Olsbu Röiseland otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen olympiakullan. Toiseksi tullu Elvira Öberg jäi voittajasta yli puoli minuuttia.

Kaisa Mäkäräinen

Ampumahiihtäjien matka jatkuu Pekingistä Kontiolahdelle – maailmancup kisataan maaliskuussa Pohjois-Karjalassa

Kontiolahdella maaliskuussa järjestettävän Suomen-osakilpailun ohjelmassa ovat viestit, pikakilpailut ja takaa-ajot.

Erika Jänkä

Olympiamatka uhattuna? Erika Jänkä on ampumahiihtomaajoukkueen koronatartunnan saanut urheilija

Suomalaisurheilijan koronatartunnasta kerrottiin sunnuntaina. Suomen ampumahiihtoliitto tiedottaa, että tartunnan saanut on Erika Jänkä.

Tero Seppälä Anterselvan yhteislähtökisassa.

Suomen ampumahiihtokomeetta kertoi huojentavia uutisia koronatestistä – kilpakumppanitkin huomanneet Tero Seppälän vireen: "Morjestelevat vähän enemmän"

Tero Seppälä on ollut Suomen ampumahiihdon kuuma nimi viime viikkoina. Seppälä sanoo taistelevansa nyt niistä sijoista, joihon omasta mielestään kuuluu kunnon ja taitojen puolesta.

Liettualainen osoitti siepparin taitoja ampumahiihtokisassa

Liettualainen ampumahiihtäjä osoitti pesäpallotaitoja – asiantuntijakin innostui nopeasta reaktiosta: "Melkein pitää tuonne Sotkamon suuntaan soitella"

Liettuan Vytautas Strolia ei jäänyt ihmettelemään, kun Valko-Venäjän Anton Smolskilta irtosi suksi hänen edessään.

Tero Seppälä taisteli palkintosijasta Anterselvassa

Hyviä tuloksia tehtaileva Tero Seppälä kertoi, mihin palkintosija karkasi – "Nokalleenhan siinä menee, kun on kova vauhti päällä"

Tero Seppälälle tarjottiin uran ensimmäistä palkintosijaa ampumahiihdon maailmancupissa, mutta hän joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Seppälä oli kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa.

Tero Seppälä kuvassa

Suomalaisilla hyvä päivä ampumahiihdon maailmancupissa – Tero Seppälä lähellä palkintokorokepaikkaa Italian Anterselvassa

Tero Seppälä oli kuudes Anterselvan yhteislähtökilpailussa. Olli Hiidensalo oli 16:s. Kisan voitti Benedikt Doll.

Nastassia Kinnunen hiihtää Anterselvan maailmancupissa 21.1.2022.

Saiko Suomi uuden ampumahiihtäjän olympialaisiin? Nastassia Kinnuselta uran paras sijoitus Suomen riveissä

Ampumahiihdon maailmancupissa kisattiin perjantaina naisten normaalimatka. Kaksoisvoitto meni Ranskaan, Mari Eder oli 13:s ja Nastassia Kinnunen ilahduttavasti 18:s.

Olli Hiidensalo kisaamassa Antholz-Anterselvassa 20.1.2022.

Olli Hiidensalo paras suomalainen ampumahiihdon maailmancupissa – Tero Seppälä väläytti taas hiihtovirettään, vaikka ammunta sakkasi

Ampumahiihdon maailmancupin rupeama Antholz-Anterselvassa alkoi miesten normaalimatkalla. Viikonloppuna odotetaan näyttöjä viestijoukkueilta.

Suvi Minkkinen skidar.

Suvi Minkkiselle uran paras sijoitus maailmancupissa – Tero Seppälältä jälleen hyvä suoritus takaa-ajossa

Nolla-ammunta siivitti Suvi Minkkisen 18:nneksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Ruhpoldingissa. Kaksi hutia ampunut Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi miesten takaa-ajossa.

Tero Seppälä åker skidor.

Tero Seppälältä erinomainen ampumahiihdon pikakilpailu Ruhpoldingissa – katso kuinka suomalaisen puhdas ammunta kantoi 5. sijalle

Seppälä paukutti täydelliset kaksi ammuntaa miesten 10 kilometrin pikakilpailussa Saksassa. Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet.

Tero Seppälällä erikoinen ammunta – taulut eivät tulleet näkyviin

Katso erikoinen tilanne: Suomen ampumahiihtotoivo Tero Seppälä sai hyvityksen järjestäjien virheen takia

Tero Seppälä sai puolen minuutin aikahyvityksen takaa-ajon viimeisen ammuntapaikan tapahtumista.

Tero Seppälä maalissa Hochfilzenin takaa-ajokisan jälkeen.

Suomalaiskomeetan huima nousu sai asiantuntijan hehkuttamaan: "Voidaan sitten maalailla seuraaviin kisoihin Terolle sitä podium-paikkaa"

Tero Seppälä nousi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa peräti 21 sijaa ja jäi palkintosijasta vain vajaat kymmenen sekuntia.

Tero Seppälä firar med landslagskollegor.

Kuka on Suomen ampumahiihtosensaatio Tero Seppälä? Isä kertoo, mitä häneltä voi odottaa

Tero Seppälä ylsi sunnuntaina tähän mennessä uransa parhaaseen suoritukseen ampumahiihdon maailmancupissa. Kuka hän on ja miksi hän loistaa nyt? Joukkuekaverit ja itsekin olympialaisissa kisannut Timo-isä kertovat.

Hotellin edusta ja pihamaa, jossa seisoo kaksi pakettiautoa.

Kimmelin laajennus on valmis: Joensuuhun Itä-Suomen suurin konferenssihotelli, jonka sisään voi ajaa autolla

Kimmelin 19 miljoonan euron remontti valmistui muutaman kuukauden etuajassa. Seuraavaksi on vuorossa hotellin saunaosaston remontti, joka avautuu ampumahiihdon maailmancupiin mennessä.

Kontiolahden maailmancupin kisat

Kontiolahden ampumahiihtocup siirtyy maaliskuulle

Kontiolahti saa kaksi lajia enemmän kuin kauden aloituksessa olisi ollut.

Urheilustudio_2020-88 .jpg

Ylen talvikausi innosti suomalaiset ruudun ääreen

Ylen talviurheilukausi 2020–2021 kokosi suomalaisia yhteisten elämysten äärelle. Eniten yleisöä keräsivät hiihdon MM-kisat, joita seurasi parhaimmillaan yli miljoona suomalaista.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä.

Seppälä ampui kuusi sakkoa, mutta nousi cup-pisteille – Lägreid voittoon, cup-ratkaisu huomenna

Tero Seppälä otti maailmancupin pisteitä 34. sijallaan, kun ampumahiihdon maailmancup-kauden viimeistä edellinen kisa käytiin takaa-ajona Ruotsin Östersundissa.

Marte Olsbu Roeiseland tuulettaa maaliviivalla.

Suvi Minkkinen takaa-ajon 40:s, Röiseland kukisti cup-johtaja Eckhoffin

Suomen Suvi Minkkinen hiihti sijalle 40 ja saavutti yhden maailmancupin pisteen ampumahiihdon maailmancupin naisten takaa-ajokilpailussa Ruotsin Östersundissa.

Stina Nilsson

Tiril Eckhoffin voittoputki jatkuu yhä – lajia vaihtanut Stina Nilsson löi suomalaiset

Suvi Minkkinen sijottui parhaana suomalaisena ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa 36:nneksi.

Tero Seppälä

Katso tallenne: Ampumahiihdon maailmancup-finaalit alkoivat miesten pikamatkalla

Ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonloppu pääsi vauhtiin Ruotsin Östersundissa. Voit katsoa tallenteen miesten pikakilpailusta kuvaa klikkaamalla.

Arnd Peiffer

Ampumahiihdon olympiavoittaja Arnd Peiffer lopettaa uransa – ei osallistu maailmancupin päätöskisaan

Arnd Peiffer, 33, saavutti mittavalla urheilu-urallaan kaksi henkilökohtaista MM-kultaa ja yhden olympiakullan.

Sukset ladulla

Vuokatti on jälleen isojen kisojen keskuksena – 18 maan paraurheilijat kilpailevat maailmancupissa

Vuokatista on muotoutunut vakiopaikka kansainväliselle paraurheiluliitolle.

Stina Nilsson

Stina Nilsson debytoi maailmancupissa viikonloppuna: "Näyttänyt hyvää menoa"

Nilsson on kilpaillut tällä kaudella pääosin IBU Cupissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle