Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vallattu talo Berliinissä helmikuussa 2017.

Berliinin asuntomarkkinoilla kuohuu: Kun vuokrat nousevat, aktivistit valtaavat taloja

Berliiniläiset aktivistit valtasivat viikonloppuna yhdeksän asuttamatonta taloa. Ainakin 56 valtaajaa on joutumassa syytteeseen kotirauhan rikkomisesta.

Henkilö äänestykopissa.

Terveys jakaa kansaa – äänestyskopissakin

Heikoksi koettu terveys näkyy ihmisten puoluevalinnoissa ja luottamuksessa päättäjiin. Hyvä terveys virittää äänestämään oikeistoa.Terveysongelmien kanssa kamppailevat antavat puolestaan ääniä perussuomalaisille ja vasemmistolle.

Saksan vasemmisto nousi osavaltion johtoon – ensi kertaa sitten DDR:n kaatumisen

Vasemmistopuoluetta pidetään Itä-Saksaa hallinneen kommunistisen SED:n seuraajana, minkä takia muut puolueet ovat vältelleet hallitusyhteistyötä sen kanssa.

Saksan vasemmistopuolue Die Linke valitsi uudet johtajat

Saksan vasemmistopuolue Die Linke on valinnut uudet puheenjohtajansa Rostockissa lauantaina pidetyillä puoluepäivillä. Linken puheenjohtajaksi valittiin Gesine Lötzsch ja varapuheenjohtajaksi Klaus Ernst. Die Linke on uusinut puoluejohtoaan myös muilta osin.

Saksan vasemmistojohtaja Lafontaine jättää tehtävänsä

Saksan vasemmistopuolueen Die Linken johtajiin kuuluva Oskar Lafontaine jättää tehtävänsä puoluejohdossa ja Saksan liittopäivillä. Äskettäin syöpäleikkauksessa käynyt Lafontaine perusteli eroaan terveyssyillä.

Liittokansleri Angela Merkelin elämäkerran kirjoittaja, professori Gerd Langguth.

Saksalaisprofessori: SPD:n hallitustaival kaatui omiin virheisiin

Liittokansleri Angela Merkelin elämäkerran kirjoittaja, professori Gerd Langguth on yllättynyt Saksan sosialidemokraattien tappion syvyydestä. Langguth luettelee pitkän listan syitä, joiden vuoksi SPD:n murskatappio näyttäytyy selvästi itse aiheutetulta.

Kimmo Elo

Asiantuntija: Saksan talouspolitiikka muuttuu liberaalimmaksi

Saksa kallistuu oikealle ja sen talouspolitiikassa tullaan menemään liberaalimpaan suuntaan. Lisäksi ydinvoimakysymyksiin, veronalennuksiin ja terveydenhuoltojärjestelmän uudistamiseen paneudutaan entistä tiukemmin liberaalien toimesta, kertoo tohtori Kimmo Elo Turun yliopistosta.

Saksan oppositio tiukkana

Saksan vasemmistopuolue die Linke sanoo harjoittavansa kovaa oppositiopolitiikkaa kristillisdemokraattien ja liberaalien vaalivoiton jälkeen. Vasemmistopuolueeen kärkiehdokas Oscar Lafontaine sanoi, että hänen puolueensa aikoo turvautua terävään politiikaan oppositiossa.

Saksassa uusi vasemmistopuolue

Saksassa on perustettu uusi vasemmistopuolue. Uuden puolueen muodostavat entiset itäsaksalaiset kommunistit ja entiset sosiaalidemokraatit.

Äärioikeisto menestyy Koillis-Saksassa

Saksassa äärioikeistolainen NDP-puolue on saamassa 6,5 prosenttia äänistä Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltiovaaleissa, kertoo ovensuukysely.