Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Taidemaalari Kaj Stenvallin näyttely veti Lohtajan Jukkolanmäelle lähes 7 000 kävijää

Ensi kesän näyttelyvieraaksi on ehdolla sekä tunnettuja kuvataiteilijoita että nousevia kykyjäkin. Neuvottelut ovat vielä kesken.

Ankka-tauluistaan tunnetun Kaj Stenvallin näyttely avautuu vihdoin ensimmäistä kertaa Keski-Pohjanmaalla

Näyttely koostuu 40 teoksesta, pääosin öljyväritöistä ja muutamasta grafiikasta. Se jouduttiin siirtämään tälle kesälle koronan takia.

Yle Teema firar svenska veckan 2020 tillsammans med Yle Fem!

Elokuvia, dokumentteja, huipennuksena suora juhlalähetys!

Kaj Stenvallin näyttely Lohtajalla siirtyy ensi kesään

Kyseessä on ankkatauluistaan tunnetun Stenvallin ensimmäinen taidenäyttely Keski-Pohjanmaalla.

Ankka-tauluistaan tunnetun Kaj Stenvallin taidetta esillä ensimmäistä kertaa Keski-Pohjanmaalla

Taidemaalarin näyttely koostuu 50 maalauksesta sekä grafiikasta ja julisteista.

Ankka-tauluistaan tunnetun Kaj Stenvallin maalauksissa seikkailevat nyt Sipilä, Soini ja Stubb

Kaj Stenvallin uusissa teoksissa ovat esillä Putinin ja Merkelin lisäksi johtavat suomalaispoliitikot. Kotimaisia poliitikkoja nähdään kuvataiteessa varsin harvoin. Stenvallin uusia töitä on nyt ensimmäisen kerran laajemmin esillä Helsingin galleria Brondassa.

Kaj Stenvall kannustaa kuvataiteilijoita rohkeisiin kannanottoihin – Outokummussa osansa saavat Sipilä, Putin ja Merkel

Teatterissa ja kirjallisuudessa otetaan rohkeastikin kantaa maailmanpolitiikkaan, arvioi taiteilija Kaj Stenvall. Hän kaipaa myös kuvataiteilijoilta rohkeutta aihepiirin käsittelyyn.

Outokummun kaupunki vastaa Stenvallin Putin-tauluista syntyneeseen kohuun: "Näyttelyalue on lapsiperheille tarkoitettu matkailukohde"

Outokummun kaupunki ei halunnut kesänäyttelyynsä Kaj Stenvallin Putin-aiheisia tauluja. Outokummun kaupungilta kiistetään, että itärajan läheisyys olisi vaikuttanut taulujen hyllyttämiseen. Taiteilija näkee asian toisin.

Kaj Stenvall pettyi – taidemaailma pelkää Putinia

Taidemaalari Kaj Stenvall on huomannut, että Putin-aiheiset taulut ovat jopa taidemaailmassa arka aihe. Outokummun näyttelyyn niitä ei haluttu.

Eläinkuvilla ennätysyleisö Salon taidemuseossa

Museon johtaja arvelee, että Nick Brandtin valokuvanäyttely kerää yli 20 000 kävijää.

Vanhalla Kaivoksella uutta nähtävää

Outokummun Vanha Kaivos on julkistanut näyttelytarjontansa kesälle 2015. Tarjolla on kolme uutta näyttelyä.

Kaj Stenvall maalasi Putinin jälkeen suomalaispoliitikon

Taide hätkähdyttää tavalla tai toisella.

Ankkataiteilija Kaj Stenvall maalaa ja twiittaa nyt Putin-hahmoa - haastatteluvideo

Ukrainan kriisi inspiroi ankkatauluistaan tunnetuksi tullutta turkulaistaiteilijaa. Kaj Stenvall rikkoo taide-elämän rajoja twiittaamalla Putin-maalauksia maailman tietoisuuteen.

Ankka kirkossa vie perimmäisten kysymysten äärelle

- Taiteen tehtävä on kommentoida aikaa, kyseenalaistaa totuttuja ajatusmalleja, antaa näkökulmia ja inspiroida, sanoo taiteilija Kaj Stenvall. Hänen tuorein näyttelynsä on avattu Turkuun Pyhän Henrikin ekumeeniseen taidekappeliin.

Harvinaiset kivet kiinnostivat

Juuan Kivikeskuksen jalokivinäyttely kiinnosti kesälomalaisia. Harvinaisia jalokiviä kävi ihailemassa reilut 9 000 ihmistä.

Ylen Aamu-tv vieraili Asuntomessuilla

Aamu-tv vieraili perjantaina Kokkolan asuntomessualueella hieman ennen virallisia avajaisia. Toimittaja Maria Stenroos vieraili muun muassa. talossa, joka on sisustettu Kaj Stenvallin ankka-talun innostamana. Kuulemme myös, kohtaavatko asukkaan ja arkkitehdin unelmat asuntomessuilla?

Aamu-tv vierailee Kokkolassa perjantaina

Asuntomessut saa Kokkolaan myös melkoisen mediaryntäyksen. Ylen Aamu-tv on messualueella perjantaina. Toimittaja Maria Stenroos ja kuvaaja Jussi Koivunoro saapuivat Kokkolaan jo torstaina.

Erikoiset jalokivet hohtavat Juuassa

Harvinaiset jalokivet kimaltavat kesällä Juuan Kivikeskuksessa. Uudessa näyttelyssä on esillä kotimaisia jalokiviharvinaisuuksia sekä Suomessa ensimmäistä kertaa esillä olevia hohtavia, fluorisoivia kiviä Yhdysvalloista.

Otto Mäkilän punainen levoton kipinä

Turun taidemuseossa avautuu laaja Otto Mäkilän taidetta esittelevä näyttely. Tämä varhainen modernisti ja surrealisti loi 1930-luvulta lähtien aivan omaa tyyliään, joka huipentui abstrakteihin töihin taiteilijan viime vuosina. Otto Mäkilä kuoli 50-vuotiaana vuonna 1955. Näyttelyn nimenä on Punainen levoton kipinä ja se on avoinna toukokuun loppuun.

Otto Mäkilän elämä dokumenttielokuvaksi

Turkulainen kuvataiteilija Otto Mäkilä teki vaikutuksen dokumenttiohjaaja Pia Andelliin jo vuosia sitten. Turun taidemuseoon ensi kevätkaudeksi valmisteilla oleva näyttely antoi hyvän syyn tarttua aiheeseen ja kuvaukset ovat käynnissä.

Kuvanveistäjä teki rikosilmoituksen saastuttamisesta

Ilmastonmuutokseen liittyvä taidenäyttelykokonaisuus on avautunut Juuassa ja Joensuussa. Luvassa lämpenevää -näyttely tarjoaa Juuassa taidemaalari Kaj Stenvallin ankka-aiheisia teoksia. Joensuussa nähdään teos, johon liittyy rikosilmoitus kollektiivisesta meren saastuttamisesta.

Ilmastonmuutos näyttäytyy Kivikeskuksessa - Stenvall vetonaulana

Suomen Kivikeskus Juuassa ja Joensuun taidemuseo aloittavat ainutlaatuisen yhteistyön. Molemmissa avataan samanaikaisesti kesäkuun alussa ilmastonmuutokseen pureutuva Luvassa Lämpenevää -näyttely. Taiteilijoita ovat muun muassa Kaj Stenvall, Maaria Wirkkala ja Kari Cavén.

Harrods myy suomalaisvettä Kaj Stenvallin ankoilla

Maailmankuulu Harrodsin tavaratalo Lontoossa ottaa myyntiin design-vesipullon, jonka kylkeä koristaa Kaj Stenvallin ankka ja sisältö on Aavasaksan lähdevettä. Harrods valitsi ylitorniolaisen Veenin aiemmin kesällä talon vedekseen.

Merten suojeluun komea potti taiteella

Suurten purjelaivojen tapahtumassa järjestetyissä kahdessa taidehuutokaupassa saatiin liki 18 000 euron potti Itämeren suojeluun. Tall Ships' Racen teema Sail for the Seas muistuttaa jokaisen vastuusta merialueista.

Taide saa uuden elämän tuunauksen avulla

Taiteilija Jani Leinonen esittelee taiteen tuunausta taidemuseo Kiasman edustalla Helsingissä tässä kuussa. Tuunattua taidetta -näyttelyssä on esillä tunnettujen suomalaistaiteilijoiden maalauksia, joita Leinonen on niin sanotusti parannellut. Muun muassa Juhani Palmun, Kaj Stenvallin ja Riiko Sakkisen teokset saavat uuden ilmeen Leinosen taidetyöpajassa.

Stenvallin ankat tallustelivat Lapinlahdelle

Taidemaalari Kaj Stenvallin ankat esittäytyvät tänä kesänä Lapinlahden taidemuseossa.

Stenvallin ankat pesivät Pohjois-Savossa

Ankkatauluistaan tunnettu Kaj Stenvall esittäytyy kesällä Lapinlahden taidemuseossa Pohjois-Savossa.

Stenvallin ankat matkasivat Amerikkaan

Taidemaalari Kaj Stenvall on vienyt ankkamaalauksensa ensimmäistä kertaa näytteille Yhdysvaltoihin. Washingtonissa sijaitsevassa Suomen suurlähetystössä avattiin perjantaina illalla Stenvallin näyttely.