Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Man detained in Åland after burning underwear in cruise ship’s drunk tank

Three people were sent to the hospital for smoke inhalation after the incident but were found to be unharmed.

Tuhkimo on kiinalainen, Ruusunen raiskattiin ja Punahilkka kuolee – lue mitä muuta et tiennyt 5 rakastetusta sadusta

Tuttuihin satuihimme liittyy hurjia tarinoita, kavalia käänteitä ja historiaa, josta emme ole kuulleetkaan. Satujen tutkija, professoriemerita Satu Apo kertoo ennenkuulumattomia asioita klassikkosaduistamme.

Kuvagalleria: Tuhkimo -musikaali

Uuden Päivän 1. tuotantokausi huipentui Tuhkimo -musikaaliin

Kuvagalleria: Lumikuningatar -musikaali

4. kausi huipentui näyttävään musikaaliin.

Tarina Grimmin veljesten keruutyöstä on satua

Grimmin veljekset eivät keränneet satujaan kansan suusta.

Saduissa perhe on pahin

Orvoille lapsille käy aina hyvin

Luuletko tuntevasi vanhat sadut?

Testaa, tunnetko vanhojen satujen historiaa.

Turpa kiinni ja tottele - vanhojen satujen viesti on selvä

Painajaismaisen nurinkurinmaan käytösopas

Kesän klassikko Kuopio Tanssii ja Soi pyörähtää käyntiin – katso ohjelmiston tärpit tästä

Pohjoismaiden vanhin kansainvälinen tanssifestivaali Kuopio Tanssii ja Soi käynnistyy keskiviikkona 47:ttä kertaa. Mukana on niin kansainvälisiä tanssin huippunimiä kuin pienempiä ryhmiä Suomesta ja ulkomailta. Esityskattauksesta huomaa, ettei tanssi ole ryppyotsainen laji.

Hirviö etsii Kaunotarta ja Tuhkimo hurmuriprinssiä – Disney-faneille avattiin oma deittipalvelu

Sivustolla voi etsiä unelmakumppania muun muassa suosikkielokuvasävelmän perusteella. Profiilikuvissa seuranetsijät ovat sonnustautuneet esimerkiksi Plutoksi.

Ruotsalaisten joulumurhe: Aku Ankka on epätasa-arvoinen

Samu Sirkan joulutervehdyksessä esiintyy 293 miespuolista hahmoa ja vain 22 naispuolista.

Watch: HIFK celebrate surprise promotion

One famous Helsinki football team delighted thousands of fans yesterday by gaining promotion to Veikkausliiga. HIFK are better known for ice hockey and have a tiny budget--but their Cinderella story had a happy ending.

Muistin pätkiminen voi johtua ”rumista siskopuolista”

Pinnistely ja päänsä puhki pohtiminen ei auta, jos jonkun nimi unohtuu. Pikemminkin päinvastoin.

Finland downs Greece in EuroBasket, moves into 2nd in group

On Monday afternoon in Koper, Slovenia, Finland leapt to its fourth win at the FIBA European Basketball Championships, convincingly defeating Greece, who are ranked fourth in the world. The ‘Wolf Pack’ moves into second place in its pool.

Baranova perui tulonsa Lappeenrannan Balettigaalaan

Hampurin baletista Suomen kansallisbalettiin kiinnitetty Maria Baranova on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Lappeenrannan Balettigaalassa. Tilalle tulevat pietarilaistanssijat Anastasia Lomatshenkova ja Mihail Sivakov.

Tarina: dialogit ja sanasto

10. Carnevale a Viareggio

Tuhkimo tähdittää Rovaniemen kesää

Rovaniemeläisen Konttisen kesäteatterin musiikkinäytelmä Tuhkimo saa ensi-iltansa sunnuntaina. Tuttujen konkareiden rinnalla näyttelee tänä kesänä nuoria teatterilupauksia.

Lasten laihdutuskirja kuohuttaa

Lokakuussa Yhdysvalloissa julkaistava lasten laihdutuskirja Maggie Goes on a Diet on herättänyt kiivasta keskustelua. Alakouluikäisille suunnattua kirjaa ovat arvostelleet niin vanhemmat kuin asiantuntijatkin siitä, että se lähettää lapsille vaarallisen viestin ulkonäöstä.

Identiteetti ja juuret kaupunginteatterin teemana

Kokkolan kaupunginteatteri tuo syksykaudella 2011 näyttämölle useita esityksiä, joissa pohditaan identitettiiä ja juuria. Esimerkiksi Orvokki Aution Pesärikko pohtii pohjalaisuutta.

Kemin kaupunginteatteri ylitti jälleen kävijätavoitteensa

Kemin kaupunginteatteri ylitti jälleen viime vuonna kävijätavoitteensa. Teatterissa kävi 25 577 katsojaa. Suosituin esitys oli The Sound of Music -musikaali.

Kemin kaupunginteatteri veti ennätysyleisön

Kemin kaupunginteatterin näytäntövuosi keräsi ennätykselliset 28 918 katsojaa. Teatterissa kävi yhä paljon yleisöä viimeksi viisitoista vuotta sitten. Suosituin näytelmä oli klassikkomusikaali The Sound of Music.

Silja's Baltic Queen Replaces Damaged Europa Vessel

Ferry operator Tallink Silja says its newest cruise ferry, the Baltic Queen, will replace the Silja Europa. The Baltic Queen, which usually plies the Tallinn-Stockholm route, will begin sailing between Turku and Stockholm on Thursday.

Bosse ja Nero pelastavat Tuhkimon

Marjo ja Eka Ruola, äiti ja poika, ovat nyt kirjoittaneet toisen yhteisen satukirjansa. Uudessa kirjassa terhakka terrieripentu ja vanha kokenut Nero rientävät Tuhkimon avuksi. Kirja julkistetaan Turussa Taiteiden yönä.

Satuklassikot samalla lavalla kesäteatterissa

Konttisen kesäteatteri lupaa tarjota ensi kesänä yhdistelmän satuklassikoita ja maailmanhistoriaa. Lavalla vilisee tuttuja satuhahmoja kuten Punahilkka, Tuhkimo, Hannu ja Kerttu sekä Robin Hood.

Hannula: Onko lentopallomaajoukkue tekemässä maripiuvat?

Muistat Tuhkimon, Lumikin, Ruususen varmaan? Ja ehkä myös mainion olympialajin jousiammunnan Ateenan kisojen rohkean suomalaiskilpailijan, Mari Piuvan. Olympialaiset tekivät hänestä julkkiksen pikatahtiin, ainakin tilapäisesti. Odottaako sama nyt lentopallomaajoukkuetta? Sillä on ovi tukevasti yhä raollaan Pekingiin, vaikka sitä ei moni ole vielä huomannutkaan.