Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

John Kasich

Ohion kuvernöörin nettisivuille ilmestyi terroristijärjestö Isisiä tukeva viesti

Viesti hakkeroitiin myös monille muille osavaltion viranomaisten verkkosivulle.

John Kasich kampanjoimassa Etelä-Carolinassa helmikuussa.

CNN: Trump tarjosi historian vahvimman varapresidentin virkaa – Kasich kieltäytyi

John Kasich olisi Donald Trumpin aisaparina saanut hoidettavakseen sekä sisä- että ulkopolitiikan, mutta hän kieltäytyi kunniasta.

Satoja ilmapalloja ilmassa puoluekokouksessa.

Analyysi Clevelandista: Mikä viesti vaalikentille?

Republikaanien puoluekokous Clevelandissa päättyi vähintään yhtä sekavissa ja riitaisissa tunnelmissa kuin se alkoikin maanantaina, arvioi Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen.

John Kasich

Myös John Kasich vetäytyi republikaanien kisasta – vain Trump jäi jäljelle

Aiemmin keskiviikkona Ted Cruz ilmoitti jättävänsä kisan. Kasichin vetäytyminen jättää ehdokkaista jäljelle ainoastaan Trumpin.

Ted Cruz

Republikaanien Ted Cruz päättää kampanjansa

Republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitellut Ted Cruz on lopettanut vaalikampanjansa.

Donald Trump viittilöi puhuessaan mikrofoniin. Hänellä on tumma puku, valkoinen kauluspaita ja punainen kravatti. Takin rintapielessä on Yhdysvaltain lippua esittävä pinssi. Taustalla näkyy Yhdysvaltain lippuja ja Indianan osavaltion lippuja.

Trump hakee Indianasta täystyrmäystä kilpakumppaneilleen

Texasin senaattori Ted Cruz toivoo pysäyttävänsä Trumpin voittokulun Indianassa, mutta mielipidemittaukset ennustavat hänelle tappiota.

Republikaanien esivaaliehdokkaat

Republikaanit sopivat sopupelistä Trumpin kaatamiseksi – Trump älähti heti

Ted Cruz ja John Kasich eivät kampanjoi eräissä osavaltioissa, vaan jättävät niiden äänet toisilleen. Näin Trumpin saamien puoluekokousedustajien määrä yritetään pitää mahdollisimman pienenä.

Trump levittelee käsiään haastattelutilanteessa.

Trump perui puheitaan: Kieltäytyi tukemasta ketään muuta republikaania presidentinvaalissa

Vielä kuun alussa kaikki republikaanien presidenttiehdokkuuden tavoittelijat kertoivat asettuvansa lopulta valittavan ehdokkaan taakse, kuka sitten voittaakaan. Nyt Trump sanoi suoraan ei ja myös Ted Cruz ja John Kasich kiertelivät vastauksissaan.

Jeb Bush hieroo mietteliäänä otsaansa.

Jeb Bush asettui tukemaan Ted Cruzia republikaanien presidenttiehdokkaaksi

Bush valitsi jäljellä olevista tarjokkaista sen, jolla uskoo olevan mahdollisuuksia Hillary Clintonin päihittämiseen varsinaisissa vaaleissa.

Reijo Lindroos

Analyysi: Loppukilpailu alkoi vaikka karsinnat ovat vielä kesken

Hillary Clinton ja Donald Trump käyvät jo toistensa kimppuun niin kuin varsinainen presidentinvaali olisi menossa. Republikaanien puolella edessä on vielä suuria tunteita nostattava ehdokasvalinta, arvioi Ylen erikoistoimittaja Reijo Lindroos.

Trump puhuu ja osoittaa sormella

Trump pudotti Rubion presidenttikilvasta – Clintonille ainakin neljä esivaalivoittoa

Donald Trump voitti tiistain esivaaleista tärkeimmän väekkäässä Floridassa ja nappasi osavaltion 99 puoluekokousedustajaa taakseen. Ohiossa Trump kuitenkin kärsi kaihertavan tappion John Kasichille. Hillary Clinton otti ison askeleen kohti demokraattien presidenttiehdokkuutta omilla voitoillaan.

Donald Trump vaalitilaisuudessa Tampassa Floridassa.

Trump itsevarmana toisena supertiistaina: Puolueen isoimmat nimet soittavat minulle

Trumpin vastustajat toivovat, että Floridan senaattori Marco Rubio, Ohion kuvernööri John Kasich tai Texasin senaattori Ted Cruz päihittäisi Trumpin edes yhdessä viidestä osavaltiosta, joissa tiistaina valitaan esivaaliehdokkaat.

Trump puhuu ja osoittaa sormella

USA:n toinen supertiistai – tulos tai ulos!

Yhdysvaltain esivaalit käydään tänään viidessä huipputärkeässä osavaltiossa. Pelin säännöt muuttuvat: nyt republikaanien vaalien voittaja saa taakseen kaikki osavaltion edustajat.

Trumpin kampanjatilaisuus Chicagossa peruttiin turvallisuussyistä 11. maaliskuuta.

Trump jäi kauas kärjestä lauantain esivaaleissa

Trumpin kovin republikaanihaastaja Ted Cruz otti murskavoiton Wyomingissa. Washington DC:ssä Marco Rubio päihitti niukasti John Kasichin.

Ted Cruz puhuu mikrofoniin osoittaen oikean kätensä etusormella ylöspäin. Hänellä on tumma puku, kauluspaita mutta ei kravattia. Taustalla on Cruzin kampanjajulistetta.

Cruz kampitti Trumpin Kansasin ja Mainen esivaaleissa

Yhdysvaltain presidentinvaaliehdokas, Texasin senaattori Ted Cruz on ottanut selkeät voitot republikaanien esivaaleissa Kansasin ja Mainen osavaltioissa. Trump voitti kaksi muuta osavaltiota, mutta Cruz onnistui saamaan kiinni Trumpin etumatkaa.

Ben Carson

Republikaani Ben Carson ei tavoittele enää presidenttiehdokkuutta

Ben Carson on jättäytynyt pois republikaanien presidenttipelistä.

Liikemies Donald Trump.

Trump puolusti vaaliväittelyssä ristiriitaisia puheitaan: Täytyy pystyä joustamaan

Hyökkäyksistä huolimatta muut ehdokkaat sanoivat tukevansa Trumpia, jos tämä tulee valituksi presidenttiehdokkaaksi. Fox Newsin uutisankkuri Megyn Kelly, jonka vuoksi Trump jätti edellisen väittelyn väliin, pani miljardööriehdokkaan tiukille pakolaispuheista.

Bernie Sanders

Trump ja Sanders voittoihin New Hampshiressa

Tulokset ovat vielä epävirallisia, mutta kärkiehdokkaiden johto on vakuuttava. Clinton on jo ehtinyt myöntää tappionsa ja myös Trump on saanut yli kaksi kertaa enemmän ääniä republikaanien kisassa kuin toisena oleva John Kasich. Trump sanoi voitonpuheessaan hänen presidenttiytensä tarkoittavan sitä, että "kukaan ei enää ryttyile Yhdysvalloille".

USA:n presidentinvaalit 2016.

Hillary Clinton ja Donald Trump jyräävät kohti ehdokkuutta – tässä esivaalien tuloslista

Yhdysvaltain runsaat neljä kuukautta kestäneet presidenttiehdokkaiden esivaalit ovat päättyneet. Demokraateissa Hillary Clinton ja republikaaneissa Donald Trump saivat taakseen puoluekokousedustajien enemmistön. Kummankin pääpuolueen presidenttiehdokkaat valitaan heinäkuun lopun puoluekokouksissa. Tälle sivulle on päivitetty esivaalien tulokset osavaltioittain.

John Kasich

Yhdysvaltain republikaanien Kasich Suomelle: Jos Venäjä liikkuu, mekin liikumme

Republikaanien kärkipään presidenttiehdokkaat suosivat eniten tasaveroa. Sen suuruus olisi 10-15 prosentin välillä. Ehdokkaiden neljännessä vaaliväittelyssä ehdokkaat olivat yksimielisiä myös siitä, että minimipalkan  nosto estäisi uusien työpaikkojen synnyn.  Henkilökohtaisia herjoja ehdokkaiden välillä ei tällä kertaa kuultu.

Väittely

Republikaanit valitsevat miesjoukosta: kiinteistökeisari, kirurgi vai uusi Bush?

Republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelee yhteensä 17 ehdokasta. Kymmenen kärjessä keikkuu entisiä kuvernöörejä, lääkäreitä, arvokonservatiiveja ja politiikan verenperintönä saaneita miehiä. Yle Uutiset esittelee ehdokkaat mittareiden osoittamassa suosituimmuusjärjestyksessä.

USA:ssa lykättiin teloitusta - kuolemaantuomittu haluaa lahjoittaa sisäelimensä perheelleen

3-vuotiaan tytön raiskaamisesta ja murhaamisesta tuomittu Ronald Phillips oli määrä teloittaa tänään torstaina myrkkyruiskeella.