Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olla niin kuin ovi, kivet ja maa

Antti Hyry (1931–2016) lähikuvassa

Finlandia-palkittu kirjailija Antti Hyry on kuollut

Romaaneistaan ja novelleistaan tunnetun kirjailijan Antti Hyryn pitkä ura kesti noin 50 vuotta.

Testaa kuinka hyvin tunnet Finlandia-voittajat?

Testaa tunnistatko Finlandia voittajat

Nostalgia on nosteessa Juhani Peltos-seminaarissa

Tässä ajassa on nostalgiaa ruokkivia aineksia. Monet kääntyvät menneisyyteen. Halutaan pukeutua vintageasuihin, on retrosisustusta ja kuljetaan vanhojen autojen näyttelyissä. Ilmassa on paljon nostalgiaa. Oli aika luonnollista valita nostalgia teemaksi Juhani Peltosen nimeä kantavaan seminaariin.

Lestadiolainen mielenmaisema on armollinen ja ahdistava

Lestadiolaisuuteen on sisäänrakennettu syvä ristiriita. Ihmisessä käyvät loputonta kamppailuaan maailmallinen turmelus ja ikuinen elämänvoima, taivaallinen kipinä. Liikkeen historiassa uskovaisen osa on ollut usein raskas, eikä armo ole pyyhkinyt taakkaa olemattomiin.

Rax Rinnekangas etsii dokumenttielokuvissaan ihmisen olemusta

Yksi Helsingin juhlaviikkojen laajimmin esillä olevista taiteilijoista on elokuvia, valokuvia ja kirjoja tekevä Rax Rinnekangas. Hän on matkustanut Euroopassa puolitoista miljoonaa kilometriä.Ylen Aamu-tv:n vieraana ollut taitelija pitää töidensä teemoja aina ajankohtaisina.

Kunnat houkuttelevat uusia veronmaksajia kulttuurilla

Suomen kunnat ja kaupungit käyttävät kulttuuritarjontaa hyväksi markkinoinnissaan yhä enemmän. Kulttuuritarjonta auttaa pitämään kuntalaiset tyytyväisinä, ja taide on keino erottua kuntien välisessä kilpailussa uusista asukkaista.

Finlandia-ehdokkaat julki

Suomen Kirjasäätiö kertoo torstaina tämän vuoden Finlandia-palkinnosta kisaavat kirjat. Ehdolle pääsevät kirjat on valinnut kolmijäseninen valintalautakunta. Finlandia-palkinnon saajan valitsee tänä vuonna Yleisradion kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi. Joulukuun 2. päivänä jaettava palkinto on 30 000 euroa verottomana.

Lukupiiri kävelyttää yli vaikeiden paikkojen

Kirjojen lukupiiriin liittyjältä ei vaadita valtavaa lukutaustaa tai tietämystä. Hyvä olisi, jos olisi lukenut kirjan, josta kunakin iltana puhutaan. Käsiteltävistä kirjoista ei tarvitse edes pitää, piiriläiset voivat auttaa selviytymään hankalien paikkojen yli.

Kiireettömien kirjojen Top 10

Varo miestä, joka on lukenut vain yhden kirjan. Kirjaklassikot vain paranevat kerta kerralta - mikä on sinun suosikkisi? Täältä vinkit leppoisaan lukuhetkeen!

Kovat lahjat löytävät pakettiin

Joulun kirjamyynnistä odotetaan vilkasta lamasta huolimatta. Alkuvuosi on ollut kirjakaupoissa tavallista hiljaisempi, mutta lahjaostosten odotetaan korjaavan luvut viime vuoden tasolle. Kaunokirjallisuuden myynti on tänä vuonna jopa kasvanut

Tale of an Oven Wins Top Literary Prize

Antti Hyry has won the nation's top literary award, the Finlandia Prize, for his novel Uuni, or “Oven”. The unhurried 400-page novel follows the construction of a brick oven.

Antti Hyry sai Finlandia-palkinnon

Antti Hyry on saanut Finlandia-palkinnon romaanistaan Uuni. Voittajan valinneen kulttuurineuvos Tuula Arkion mukaan romaanista jäi tyven ja hyvä olo ja usko siihen, että meistä jokainen voi arvovalinnoillaan vaikuttaa omaan elämäänsä.

Finlandia nostaa kirjailijat suosioon

Finlandiaehdokkuus lisää usein kirjailijoiden suosiota. Palkinnon saaminen kohottaa teosten suosion monesti kestävään nousukiitoon. Tämän vuoden Finlandian sai Antti Hyry romaanillaan Uuni.

Finlandia-palkinto jaetaan tänään

Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon jaetaan tänään puoliltapäivin. Kuopiolainen dekkarikirjailija Marko Kilpi on ehdolla palkinnon saajaksi.

Jopa kotikaupungin asukkaat haluavat lukea Finlandia-ehdokkaan

Tommi Melender jäi ilman Finlandia-palkintoa. Ehdokkuus lisäsi kuitenkin kirjan kysyntää. Vuoden 2009 Finlandia-palkinto meni Antti Hyrylle.

Finlandia-palkinnon saaja ratkeaa

Kirjallisuuden Finlandia-palkinto jaetaan keskiviikkona puoliltapäivin. Voittajan valitsee kulttuurineuvos Tuula Arkio.

Kilpi pöllämystyi Finlandia-ehdokkuudestaan

Kirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus tuli kuopiolaiselle dekkarikirjailija Marko Kilvelle yllätyksenä. Kilpi tavoittelee palkintoa teoksellaan Kadotetut.

Antti Hyry: Uuni

Teosesittely vuoden 2009 kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaasta.

Kirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistettu

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelevat Turkka Hautalan Salo, Kari Hotakaisen Ihmisen osa, Antti Hyryn Uuni, Marko Kilven Kadotetut, Merete Mazzarellan Ingen saknad, ingen sorg sekä Tommi Melenderin Ranskalainen ystävä.

Kirjasyksyn tarjonta ulottuu uuninrakentajasta samuraihin

Syksyn kirjasato pitää sisällään sekä kirjallisuuden veteraaneja että kyntensä näyttäviä aloittelevia kirjailijoita. Lisäksi syksyä värittää muutama omalaatuinen tapaus.

Kirjailija löytää käyttövoimansa mielleyhtymistä

Kirjailijat ammentavat lapsuuden ja nuoruuden aistivoimaisista kokemuksista, sanoo kirjailijan luovasta prosessista väitöskirjan tehnyt kirjailija Olli Jalonen.

Eino Leinon palkinto Antti Hyrylle

Eino Leinon palkinto on myönnetty kirjailija Antti Hyrylle. Erittäin arvokkaasta kirjallisesta teoksesta tai arvokkaana pidettävästä julkaisutoiminnasta myönnettävää Eino Leinon palkintoa on jaettu jo vuodesta 1956.