Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Valokuvaaja Victor Barsokevitsch

Historiallinen 100-vuotislahja museolta: 1 300 Victor Barsokevitschin valokuvaa vapaaseen käyttöön

Valokuvia voi ladata ei-kaupalliseen käyttöön valokuvasivusto Flickristä.

Vesa Lehtinmäen ottama kuva Lego-hahmoista.

Helsinkiläiskellarissa syntyy huikeita Star Wars -legokuvia – nyt ne valloittavat maailmaa kirjana

Kuusi vuotta sitten nimimerkki Avanaut alkoi omaksi ilokseen luoda otoksia, joissa Star Wars -legoukkelit seikkailevat kuin luonnollisessa koossa. Ensin huikeista kuvista sekosi sosiaalinen media, sitten itse lelujätti. Nyt harrastus vie free-kuvittaja Vesa Lehtimäen kaiken ajan; juuri julkaistu LEGO Star Wars -kirja on globaali myyntihitti. Kaikkia salaisuuksiaan kuvaaja ei paljasta.

Kuvaajan lapset lähdössä kouluun Ruoveden kirkonkylällä vuonna 1913.

Museovirasto lahjoitti kouluille 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta

Tarvitsetteko kuvaamataidon tunneille kuvia Suomesta? Kouluissa on usein pula hyvälaatuisista ja vapaasti käytettävistä kuvista.

Uusia valokuvia radiotekniikasta sodassa ja rauhassa

Ylen teknisen työpajan kuvat kertovat keksimisen ilosta.

orava syö keksiä

Elämyksiä luonnossa – jaa luontokuvasi

Kännykkäkamerallakin voi ikuistaa upeita luontokokemuksia. Netissä kuvat saavat yleisön, jota harrastelija ei muuten tavoittaisi. Oletko luontokuvaharrastaja? Millaisten kuvapalvelujen kautta jaat kuviasi? Kuka on suosikkikuvaajasi? Kenen kuvia seuraat somessa? Jaa oma luontokuvasi.

Pikaviestipalvelujen kuvakkeita älypuhelimen näytöllä.

Yritykset käyttävät ahkerasti sosiaalista mediaa

Useimmiten yritykset käyttävät sosiaalista mediaa imagonsa kehittämiseen tai tuotteiden markkinointiin.

Kuvarevinnäinen KCTV:n Facebook-sivusta.

Pohjois-Korea tarjoaa legendaarisia uutislähetyksiään Facebookissa

Suorana lähetyksenä voi katsoa myös muita suljetun kommunistidiktatuurin television helmiä.

Pohjois-Korean propagandasivusto hakkeroitiin

Pääsy Uriminzokkiri-nettisivustolle ei onnistu. Sivuston Flickr-tilille on postitettu Pohjois-Korean diktaattoria pilkkaavia kuvamanipulaatioita.

Instagram-palvelun logo.

Instagram alkaa myydä kuvia mainostajille – käyttäjät raivostuivat

Kyseessä on ensimmäinen iso muutos palvelussa sen jälkeen, kun Facebook osti yhtiön keväällä. Muutoksen arvellaan johtavan käyttäjäpakoon sovelluksesta.

Twitterin, Facebookin,  You Tuben ja Flickrin logot.

Kaikki puolueet verkossa

Kutistuneet vaalibudjetit ovat saaneet eduskuntavaaliehdokkaat kampanjoimaan netissä. Yhteisöpalvelu Facebook on lyönyt itsensä läpi internetin tärkeimpänä vaalikampanjoinnin välineenä, mutta ehdokkaat tavoittelevat äänestäjiä myös muun muassa Twitterissä, YouTubessa ja Flickr'ssä. Perinteisten viestimien uskotaan kuitenkin pitävän pintansa hyvin näissä vaaleissa.

Kuningatar Elisabet jatkaa sosiaalisen median valloitusta

Britannian kuningatar Elisabet toinen ja koko kuninkaallinen perhe laajentavat näkyvyyttään sosiaalisessa mediassa. Aiemmin kuninkaallisilla on ollut jo oma Twitter-sivusto, Youtube-kanava ja Flickr-tili, mutta nyt kuninkaalliset saavat virallisen sivuston myös Facebookiin.

Twitterin, Facebookin,  You Tuben ja Flickrin logot.

Sosiaalinen media vie yrityksiltä miljardeja

Britannian yritykset menettävät miljardeja euroja, koska työntekijät kuluttavat työaikaansa muun muassa Facebookissa. Tuoreen tutkimuksen mukaan kuusi prosenttia työntekijöistä käyttää sosiaalisen median parissa yli tunnin tehokasta työaikaa joka päivä.

Britannian kuningasperhe julkaisee kuviaan netissä

Britannian kuningashuone on liittynyt netin Flickr-kuvasivustolle. Sivuilla on julkaistu sekä virallisia että epävirallisia kuvia muun muassa prinsessa Dianasta ja nuorista prinsseistä eri tilaisuuksissa.

Nettikuulumiset muuttuvat kuvavirraksi

Pelkkä tekstipohjainen statuspäivitys esimerkiksi Facebookissa ei kohta riitä. Sosiaalisessa mediassa yleistyy omasta arjesta kertominen runsaan kuvavalikoiman keinoin.

Kiina estää pääsyn Twitteriin

Kiinasta ei ole enää tiistaina päässyt moniin internetin suosituimmista palveluista, kuten Twitter-yhteisöön, Hotmail-sähköpostiin tai Flickr-kuvasivustoon. Todennäköisesti eston takana on lähestyvä Tiananmenin tragedian vuosipäivä.