Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un sitter vid ett bord med dottern Kim Ju-Ae stående bredvid.

Onko tässä Kim Jong-unin perillinen? Edusti isänsä rinnalla yli 2 000 euron Dior-takissaan

Kim Jong Unin tytär nähdään yhä useammin virallisissa tapahtumissa isänsä kanssa. Media spekuloi, että Pohjois-Korean diktaattori perehdyttää ”lempilastaan” jatkajakseen.

Vasemmalla kuva Kim Jong-Unista, taustalla ohjus. Oikealla toimittaja Antti Kurra.

Toimittaja Antti Kurra näyttää grafiikan avulla, kuinka kauas Pohjois-Korean ohjukset voivat yltää

Toimittaja Antti Kurra kertoo, että Pohjois-Korea on ampunut viime aikoina enemmän ohjuksia kuin koskaan ennen.

Kim Jong-un tyttärensä kanssa.

Pohjois-Korean johtaja toi yllättäen tyttärensä ohjuskokeeseen

Kim Jong-unin perhe-elämästä tiedetään hyvin vähän. Pohjois-Korean diktaattorilla on eteläkorealaistietojen mukaan kolme lasta, mutta varmaa tietoa ei ole.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kävelemässä. Taustalla iso ohjus.

Pohjois-Korean uusi laki julisti maan ydinasevaltioksi – laki sallii myös ennaltaehkäisevät iskut

Lain mukaan Pohjois-Korean ei ole sallittua jakaa ydinaseteknologiaa muiden maiden kanssa eikä myöskään käydä vaihtokauppaa ydinteknologialla tai -materiaaleilla.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och Rysslands president Vladimir Putin skakar hand inför toppmötet i Vladivostok

Venäjän presidentti Putin: Venäjä ja Pohjois-Korea laajentavat kahdenvälisiä suhteitaan

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjän ja Pohjois-Korean suhteiden lähentyminen lujittaisi Korean niemimaan sekä Koillis-Aasian turvallisuutta ja vakautta.

Suojapukuihin pukeutuneet ihmiset desinfioivat julkisia tiloja.

Pohjois-Koreassa jo yli kaksi miljoonaa "kuumetapausta" – Kim Jong-un syyttää viranomaisia laiskuudesta koronan hoidossa

Maailman terveysjärjestö WHO on huolissaan Pohjois-Korean koronatilanteesta, sillä kansalaiset ovat tiettävästi rokottamattomia. Myös maan testauskapasiteetti on huono.

Kim Jong-un on kuvassa etualalla. Hänen takanaan näkyy apteekin työntekijöitä.

Korona leviää huolestuttavasti Pohjois-Koreassa – diktatuuri kertoo yli miljoonasta "kuumetapauksesta", sairastuneiden määrä todennäköisesti paljon suurempi

Tilanne on vakava, koska pohjoiskorealaisia ei ole rokotettu ja maan terveydenhuoltojärjestelmä on erittäin heikko. Tähän asti Pohjois-Korea on väittänyt, ettei maassa ole koronaa.

Ihmiset katsovat televisiosta uutisia juna-aseman asemahallissa Pohjois-Koreasta.

Koronaepidemia käynnistyi sotilasparaatista? Pohjois-Korea kertoi "räjähdysmäisesti leviävästä" kuumeesta

Kuumeen kerrotaan levinneen ympäri maata räjähdysmäisesti huhtikuun lopulta lähtien, ja 187 800 ihmisen sanotaan olevan eristyksissä ja hoidettavana.

Kaksi suoja-asuista henkilöä vierekkäsissä liukuportaissa.

Pohjois-Korea vahvisti ensimmäistä kertaa virallisesti koronatartunnan – koko maa koronasulkuun, tarkka tilannekuva epäselvä

Asiantuntijat epäilevät, että Pohjois-Korean terveydenhuolto murenee koronataakan alle. Pohjois-Korea on tiettävästi kieltäytynyt sille tarjotuista rokotteista.

Pohjois-Korea laukaisee ohjuksen.

Etelä-Korea: Pohjois-Korea ei testannutkaan uutta ohjusta

Pohjois-Korean viime viikolla testaama mannertenvälinen ohjus ei Etelä-Korean mukaan ollutkaan uudentyyppinen ohjus niin kuin Pohjois-Korea väitti.

Pohjois-Korea esitteli mahtipontisesti Hwasong-17-ohjuksensa

Mustat lasit ja valtava ohjus: Pohjois-Korea teki videon, jolla Kim Jong-un johtaa ohjuksen laukaisua toimintaelokuvan malliin

Eteläkorealaisen tutkijan mukaan video osoittaa, että Pohjois-Korean luottamus omaan sotilaalliseen kykyynsä kasvaa.

MIes kävelee ohjuksen laukaisua näyttävän television edessä.

Pohjois-Korea laukaisi mannertenvälisen ballistisen ohjuksen pidemmälle kuin koskaan aikaisemmin – osui 150 kilometrin päähän Japanista

Pohjois-Korean kehittämä uudenlainen ohjus lentää pidemmälle kuin koskaan aiemmin. Maan epäillään myös jatkavan ydinaseiden kehitystä.

Donald Trump piti puheen kannattajilleen 6.1.2021.

Uutuuskirja väittää: Trumpilla oli pakkomielle Pohjois-Korean johtajaan ja asiakirjoja vedettiin vessanpytystä alas Valkoisessa talossa

New York Timesin toimittaja Maggie Haberman kertoo Donald Trumpin virkakautta käsittelevässä uutuuskirjassaan, että Trumpilla oli hyvin erikoinen tapa käsitellä tärkeitä asiakirjoja.

Raketin laukaisu.

Pohjois-Korea testasi ydinasekelpoista ohjusta – onko nämä kuvat otettu ohjuksen lennolta?

Pohjois-Korea on uhannut käyttää näitä ohjuksia Yhdysvalloille kuuluvan alueen tuhoamiseen "tulipeitteellä".

Pohjois-Korea testaa ohjusjärjestelmiään

Pohjois-Korea vahvisti tehneensä ohjuskokeita ja lisää on tulossa – risteilyohjusten väitetään iskeneen 1 800 kilometrin päähän Japaninmereen

Maailmalle levitettiin kuvia tämän viikon kokeista ja maan johtajan Kim Jong-unin tarkastuskierroksesta asetehtaalla. Keväällä saatetaan nähdä ohjuskokeita kuolleiden johtajien syntymäpäivien kunniaksi.

Kuva esittää vartiotornia rajalla. Tornissa on vartija.

Pohjois-Korea on alkanut salailla teloituksia, joihin ennen käskettiin yleisö paikalle

Yleisin syy kuolemantuomioille on ollut eteläkorealaisten videoiden katselu tai jakaminen. Nykyisen johtajan Kim Jong-unin kaudella sitä on alettu pitää entistäkin vakavampana rikoksena.

Nainen kulki televisioruudun ohi asemalla Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Uutisissa kerrotaan Pohjois-Korean juuri laukaisemasta ohjuksesta.

Pohjois-Korea testasi uutta sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta

Etelä-Korea laukaisi samantyyppisen SLBM:n viime kuussa. Pohjois-Korea on tehnyt syksyn mittaan useita ohjustestejä, joita pidetään provokaatioina.

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Joonas Häkkinen katsoo entisen toiminnanjohtajan kannettavalta tietokoneelta karttaa.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: salasanaa kannattaa myös jakaa yllätysten varalle, Viking Sallyn poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviä ratkaisuja

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Pohjois-Korean johtaja puhuu upseeriensa kanssa.

Pohjois-Koreasta paennut vakooja BBC:lle: Vainoharhaisen Kim Jong-unin luksuselämää rahoitetaan huumekaupalla

Maanpaossa elävä korkea-arvoinen upseeri valotti Pohjois-Korean johtajan henkilökulttia ja sen rahoitusta BBC:lle antamassaan harvinaisessa haastattelussa.

Kim Jong-un.

Pohjois-ja Etelä-Korean välinen "kuuma linja" voidaan käynnistää jo lähipäivinä

Pohjois-Korea on valmis jatkamaan rauhanneuvotteluja Etelä-Korean kanssa, mutta ei halua Yhdysvaltoja mukaan neuvotteluihin.

Ohjus nousemassa ilmaan

Pohjois-Korea ilmoitti testanneensa hypersoonista ohjusta – Yhdysvallat kertoi ottavansa väitteen vakavasti

Hypersooniset ohjukset lentävät moninkertaisella äänennopeudella. Sellaisia kehittävät myös muun muassa Venäjä ja Yhdysvallat.

Kim Jong-un ja Moon Jae-in kävelemässä puistossa.

Pohjois-Korea ja Etelä-Korea sulattelivat suhteitaan yli vuoden tauon jälkeen – välit katkesivat dramaattisesti yhteystoimiston räjäyttämiseen

Pohjois- ja Etelä-Korealla on ollut korkeat odotukset Yhdysvaltoja kohtaan ydinriisuntaneuvottelijana. Maat ovat kuitenkin ryhtyneet parantamaan suhteitaan ilman USA:n apua.

Kim Jong-un ja Xi Jinping kävelevät vihreässä puistomaisessa maisemassa.

Kiinan ja Pohjois-Korean suhteiden lujittaminen voi haitata Korean niemimaan ydinaseriisuntaa

Asiantuntijoiden mukaan Kiinaa ja Pohjois-Koreaa yhdistää Yhdysvaltojen vastustaminen, mutta kahden maan välisten erimielisyyksien vuoksi ne eivät voisi rakentaa kestävää ja luottamuksellista suhdetta.

Kim Jong-un puhumassa.

Kim Jong-un varoitti Pohjois-Koreaa uhkaavasta terveyskriisistä – asiantuntijan mukaan maa ei enää pärjää taistelussa pandemiaa vastaan

Pohjois-Korean koronatilanteesta tiedetään hyvin vähän. Maan johtajan viimeaikaiset ulostulot viittaavat kuitenkin siihen, että koronavirustilanne voi olla eristäytyneessä maassa huomattavasti huonompi kuin on tiedetty.

Jake Sullivan

USA:n ja Pohjois-Korean välit voivat pian saada tuulta purjeisiin, mutta vielä on epäselvää, mihin suuntaan Bidenin hallinnon suhteet Pohjois-Korean kanssa kehittyvät

Pohjois-Korean tämänviikkoinen keskustelunavaus on ensimmäinen USA:n ja Pohjois-Korean suhteita koskeva kommentti presidentti Joe Bidenin valtaannousun jälkeen. Yhdysvaltain turvallisuusneuvonantaja pitää Pohjois-Korean keskusteluavausta mielenkiintoisena.

Kolme nuorukaista kävelee peräkkäin lavalla.

K-pop-tähdeltä matkittu hiustyyli, tiukat farkut tai ulkomaisen elokuvan katsominen voivat viedä vankileirille Pohjois-Koreassa

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un yrittää tukahduttaa ulkomaiset vaikutteet kovin ottein. Nuoren "sopimattomasta käytöksestä" voidaan rangaista koko perhettä. Eteläkorealaisia tv-ohjelmia suljettuun diktatuuriin salakuljettavat voidaan teloittaa.

Vuonna 2016 julkaistussa kuvassa koululapset osoittavat kunnioitusta maan aikaisempia johtajiien kunniaksi pystytetyille näköispatsaille  Pjongjangissa.

Valtionmedia: Pohjois-Korean orpolapset hyvittävät puolueen rakkauden menemällä vapaaehtoistöihin hiilikaivoksille

Ihmisoikeusjärjestöt on jo pitkään syyttäneet Pohjois-Korean käyttävän lapsityövoimaa. Valtio kiistää väitteen.

Kim Jong-un puhujakorokkeella.

Kim Jong-un varoitti Pohjois-Koreaa vakavasta kriisistä: "Puolueen palveltava aidosti kansaa"

Kimin katsotaan viitanneen jopa 1990-luvun pahaan nälänhätään, kun hän kehotti puoluettaan "vaivalloiseen marssiin".

Kuvassa Kim Jong-un seisaallaan paperi kädessään. Taustalla seinässä on koreankielistä kirjoitusta.

Pohjois-Korean ja Malesian suhteet katkesivat, kun Malesia luovutti rahanpesusta epäillyn pohjoiskorealaisen Yhdysvaltoihin

Maiden suhteet olivat aiemmin läheiset. Suhteet viilenivät, kun diktaattori Kim Jong-unin velipuoli murhattiin Kuala Lumpurin lentokentällä.

Kim Jong-un istuu pöydän takana. Hänen edessään on useita mikrofoneja.

Pohjois-Korean Kimin viesti Joe Bidenille – Uhkaa diktatuurin laajentavan ydinaseohjelmaa

Kim Jong-un ja Donald Trump tapasivat kolme kertaa. Joe Bidenin aikana tapaamisia ei ole näköpiirissä.

Kim Jong-un seisoo puhujanpöntön takana harmaassa puvussa ja tervehtii paraatia.

Pohjois-Korean Kim kiitti kansaa tuesta vaikeina aikoina

Kim ei tänä vuonna pitänyt televisioitua uudenvuoden puhetta, vaan välitti sanomansa käsin kirjoitetulla viestillä.

Kim Jong-un tupakan kanssa

Pohjois-Korea rajoittaa tupakointia julkisissa tiloissa – ketjupolttajana tunnettu Kim Jong-un suitsii tupakointia maassa, jossa lähes puolet miehistä polttaa

Tupakointi lisää koronaviruksen riskitekijöitä. YK arvioi koronatilanteen olevan Pohjois-Koreassa huolestuttava.

Etelä-Korean pääkaupungissa Seoulissa taivaanranta himmeni pölypilven alle 20. lokakuuta 2020. Hiekkamyrskyt ovat Pohjois-Kiinassa jokakeväinen ilmiö, ja hienojakoista pölyä kantautuu usein myös lähivaltioihin.

Pohjois-Korea: Kiinasta tuulen mukana kantautuva pöly on koronariski – kansalaiset käskettiin pysyttelemään sisätiloissa

Kiinasta Korean niemimaalle ulottuvat pölypilvet ovat yleisiä. Tieteellinen yhteisö ei ole löytänyt todisteita koronan leviämisestä pölyn mukana.

Kim Jong-un seisoo puhujanpöntön takana harmaassa puvussa ja tervehtii paraatia.

Diktaattorin kyyneleet – Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un pyysi kansalta anteeksi hallintonsa epäonnistumisia

Harvinainen tunteenilmaus saattaa kuvastaa eristyneen maan hallintoon kohdistuvia paineita.

Pohjois-Korean paraati kunnioittaa työväenpuolueen 75-vuotisjuhlaa

Pohjois-Korea esitteli jättiparaatissaan uuden ohjuksen – isot juhlallisuudet herättävät huolta, mutta Kimin mukaan maassa ei ole koronaa

Maan johtajan puhe sekä uhkaili ydinaseilla että maalaili pandemian jälkeistä yhteistyötä Etelä-Korean kanssa.

Moon Jae-in puhumassa.

Etelä-Korea haluaa Pohjois-Korealta lisäselvityksen viranomaisen ampumisesta

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un esitti jo harvinaisen anteeksipyynnön etelänaapurilleen.

Kuva esittää vartiotornia rajalla. Tornissa on vartija.

Pohjois-Korea kertoo keskeyttävänsä sotilassuunnitelmat Etelä-Koreaa vastaan

Pohjois-Korea vaikuttaa nyt lievittävän viime viikkoina kiristämiään jännitteitä.

Eteläkorealaiset merijalkaväen sotilaat partioivat Yeonpyeongin saarella.

Pohjois-Korea hylkäsi Etelä-Korean tarjouksen erityislähettiläiden johtamista neuvotteluista

Etelä-Korean mukaan viimeaikaiset tapahtumat ovat vahingoittaneet pysyvästi maiden suhteita.

Kim Yo-Jong maaliskuussa Hanoissa Vietnamissa.

Pohjois-Korean johtajan sisko uhkaa Etelä-Koreaa kostotoimilla – Kim Yo-jongin mukaan armeija on valmis toimimaan, yksityiskohdat pimennossa

Pohjois-Korea suuttui aktivistien lentolehtisistä. Maan talous on näivettynyt koronakriisin ja talouspakotteiden takia.

Kuvassa on Kim Jong-un.

Etelä-Korean tiedustelupalvelu: Huhut Kim Jong-unille tehdystä leikkauksesta eivät pidä paikkaansa

Pohjois-Korean johtaja lienee ollut tavallista vähemmän julkisuudessa koronatilanteen takia, raportoi uutistoimisto Yonhap.

eteläkorealainen sotilas vartiossa Etelä-Korean ja Pohjois-Korean rajalla Panmunjomissa.

Pohjois- ja Etelä-Korean rajalla tulitusta

Ammuskelun syy ei ole selvinnyt.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle