Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Käännytettiin pois useista sairaaloista – korona aiheutti 28-vuotiaan sumopainijan kuoleman

Japanin sumopiireissä virustartuntoja on paljastunut urheilijoilla, valmentajilla ja seurajohtajilla.

Skandaali Japanissa: Ensiapua antaneet naiset komennettiin pois pyhältä sumo-areenalta

Japanin sumo-liiton puheenjohtaja on pahoitellut tapahtunutta. Monien mielestä perinteitä ei pitäisi asettaa ihmishenkien yläpuolelle.

Pete Parkkonen Kaamospuhallukseen

Lappeenrannassa 17. marraskuuta järjestettävän Kaamospuhalluksen artistit on julkistettu. Juontajana on yksi Duudsoneista, HP Parviainen.

Sumopainijakoira tiivistyi nalleksi – kännykkään tallentui uskomaton kuva pilvestä

Pilviä katsomalla voi nähdä monenlaisia kuvioita. Sari Mäkelä ja Tiina Nurmi saivat ikuistettua taivaalla olevat nallet puhelimiinsa.

Robotiikan SM-kisat ovat rakentelun ja koodauksen juhlaa

400 lasta ja nuorta on kokoontunut Helsingin Kaapelitehtaalle kilpailemaan robotiikan SM-kisoihin. Kilpailulajeja löytyy itse rakennettujen robottien sumopainista taitoajoon ja freestyleen. Tapahtuman tarkoituksena on kehittää tulevaisuuden taitoja, robotiikkaa ja koodausta.

Helsingin koululaisten hiihtoloma on täynnä tekemistä, kiinnostaisiko vaikka sumopaini?

Jos hiihtolomalla suksi ei luista, voi siirtyä kokeilemaan uusia urheilulajeja. Helsingin Töölön kisahalli on tällä viikolla lomaansa viettävien koululaisten käytössä.

Ei mitään tekemistä hiihtolomalla? – Katso vinkit täältä

Hiihtolomaviikolla Helsingissä voi muun muassa pilkkiä, harrastaa sumopainia tai käydä katsomassa Korkeasaaren karhuja. Yläasteikäisille on paljon ohjelmaa Messukeskuksen Reaktorissa.

Kärppien sumopainimestari varasti show'n Espoossa - Mitä somessa tykättiin asiasta?

Kärppien rymistelijähyökkääjä Juho Keränen teki avauserässä Kärppien maalin ja tappeli toisessa erässä vastustajan kanssa.

Kaamospuhallus kokoaa 2 000 nuorta Lappeenrannan urheilutalolle

Tapahtuman ohjelmassa on musiikkia, esityksiä sekä muun muassa graffiti-paja sekä härkärodeo. Ilmaistapahtuma on päihteetön.

Kolumni: Urheilija tuli kaapista – miten tästä eteenpäin?

Urheilijan kaapista tuleminen uutisoitiin isoin otsikoin, mutta kuuluuko ihmisen seksuaalinen suuntautuminen oikeastaan kenellekään, kysyy kolumnissaan toimittaja Juha-Petri Koponen.

Rastipisteessä: Maailmankisat

Minna Kauppi kertoo, millaista on olla ainoana suomalaissuunnistajana maailmankisoissa Kolumbiassa, kun laji ei ole paikallisille tuttu eikä yksin kannata lähteä maisemia ihailemaan.

Japanilaiset veivät Ruotsilta ukulele-ennätyksen

Maailman suurin ukuleleyhtye, yli 2 000 soittajaa, esitti Jokohaman havaijilaisfestivaaleilla entisen sumopainijan Konishikin sävellyksen.

Vaasan keskussairaala satsaa työhyvinvointiin

Vaasan keskussairaalalla on menossa suursatsaus henkilöstön hyvinvointiin. Koko sairaalan noin 2400 työntekijää pääsee osallistumaan tykypäivään tämän syksyn ja talven aikana.

Välimäelle ja Haapamäelle painitappiot

Tero Välimäki kärsi Turkin MM-painien ensimmäisessä ottelussaan tappion ranskalaiselle Steeve Guenotille. Pekingin olympiakisoissa vuonna 2008 kultaa voittanut Guenot vei kamppailun 2-0. Jani Haapamäki puolestaan hävisi omassa ottelussaan pohjoiskorealaiselle Won Chol Yunille 1-2.

Mykistävä voittosarja - sumopainija teki historiaa

39-vuotias Kaio teki sumopainin historiaa voittamalla mongolialaisen Kyokutenhon Japanin Nagoyassa. Jo vuonna 1988 uransa aloittaneesta veteraanista tuli eniten voittoja koskaan ottanut sumopainija.

Ajatuksia ennen Jukolaa

Kohta se taas on! Kymmenet tuhannet suunnistuksen ystävät kerääntyvät tällä kertaa Virolahdelle nauttimaan Jukolan viestin tunnelmasta. Toisilla on kiire, toisilla taas ei yhtä kiire. Se juuri tekee Jukolan viestistä mieluisan tapahtuman. Huiput ja harrastelijat kilpailevat yhtä aikaa samoilla radoilla ja väkeä on niin maastossa kuin katsomossakin yllin kyllin.

"Joku Jagr pitäisi kantaa trukilla siitä pois"

Suomen jääkiekkomaajoukkueessa puolustajia peluuttava Petri Matikainen oli leppoisalla tuulella lauantain aamujäillä. Saksa pääsi jylläämään ajoittain Suomen maalinedustalla, ja Matikainen intoutuikin puhumaan puolustajien ja koko viisikon pelaamisesta tällä saralla.

Sumo-yleisurheilussa rikottiin maailmanennätyksiä

Sumopainin ja yleisurheilun yhdistäminen ei ensi alkuun kuulosta kovin hyvältä idealta. Nyt sitäkin on kokeiltu, sillä Lontoossa järjestettiin lauantaina sumopuku-yleisurheilun mestaruuskisat, jossa 30 kilpailijaa otti mittaa toisistaan.

Heino ja Willberg kutsuttiin "kamppailulajien olympialaisiin"

Thainyrkkeilijät Milja Heino ja Anna Willberg lähtevät edustamaan Suomea kamppailulajien epävirallisiin olympialaisiin. Kiinan Pekingissä järjestettävään Sportaccord Combat Gamesiin osallistuu 13 eri kamppailulajin parhaat ottelijat.

Japanin sumoturnaus alkuun skandaaleista huolimatta

Japanin perinteinen sumopainiturnaus on alkanut lukuisista skandaaleista huolimatta. Poikkeuksellisesti tapahtumaa ei televisioida, ja monet fanit ovat hylänneet lajin painijoiden mafiayhteyksien vuoksi.

Japanin yleisradioyhtiö laittoi sumopainin pannaan

Japanin yleisradioyhtiö NHK ei aio lähettää tässä kuussa perinteikästä sumopainiturnausta. Tämä johtuu skandaaleista, jotka ovat paljastaneet sumopainin yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Sumopainiturnaus jää näin ilman lähetysaikaa ensimmäisen kerran yli 80 vuoteen.

Polttarien hinta voi hipoa pilviä

Polttarikansa haluaa entistä useammin juhliinsa järjestettyä toimintaa ja actionia. Päijät-Hämeessä varsinkin kesäaikaan tarjonta on valtavaa. Polttareiden järjestäminen ei ole mitään halpaa huvia, sillä palveluiden hinnalla ei ole ylärajaa.

Japanissa kohistaan mafian sekaantumisesta sumo-painiin

Japanissa sumo-liitto on rankaissut kahta sumo-johtajaa yhteyksistä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Japanin kansallislajiin, sumo-painiin, on viime aikoina liittynyt monia kiusallisia skandaaleja.

Sumopainija varasti pankkiautomaatin

Sumopainija varasti perjantaina pankkiautomaatin moskovalaisesta ostoskeskuksesta repimällä sen irti ja nostamalla olkapäilleen. Mies raahasi 90 kiloa painavan automaatin autoon ja yritti paeta paikalta.

Seinäjoen 50-vuotisjuhlat jatkuvat nuorten sähinöillä

Seinäjoen kaupungin 50-vuotisjuhlat jatkuvat tänään nuorille suunnatulla tapahtumalla. Seinäjoen kaupungin nuorisotoimi järjestää yhteistyökumppaneineen nuorille tarkoitetun Yösähinät kaupunkitapahtuman Uimahalli-Urheilutalolla tänään.

Ruisrock voitolle

Kolmipäiväinen Ruisrock ylsi jo lauantaina kävijätavoitteeseensa ja pääsi taloudellisesti voitolle. Promoottori Juhani Merimaa toteaa tyytyväisenä festivaaleilla käyvän yli 90 000 musiikin ystävää.

Sumopainijat vaativat lisää palkkaa

Japanissa sumopainijat ovat esittäneet poikkeuksellisen vaatimuksen palkankorotuksista. Painijat haluavat noin kymmenen prosentin korotuksen nykyiseen, esimerkiksi mestariluokan noin 17 000 euron palkkaan.