Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Aavikon kuningatar

Draamaelokuva brittiläisestä Gertrude Bellistä.

Railway Man – tosipohjainen elokuva sodan traumatisoimasta miehestä

Tosipohjainen elokuva sotavankina olleesta brittiupseerista.

Kun Nicole Kidman kävelee valkokankaalla, askelten ääni kuuluu teollisuusalueelta Kokkolasta

Tähden karisma auttaa ääninäyttelijääkin tavoittamaan nyanssit ja tunnetilat.

Yle Cannesissa: Kultainen palmu jaetaan illalla – voittavatko Ruotsi ja Suomi?

Cannesin kilpasarjojen palkinnonsaajat selviävät sunnuntaina illalla.

Yle Cannesissa: Sofia Coppola ohjasi elokuvan miehestä naisten armoilla – ja toisin päin

Yhdysvaltain sisällissodan keskellä tapahtuvassa eroottisessa trillerissä esiintyvät Hollywood-tähdet ottivat kantaa naisohjaajien, valkokankaiden ja hyvien tarinoiden puolesta.

Grace of Monaco

Grace Kelly oli elokuvatähti, muoti-ikoni ja ruhtinatar.

Vogue – muotitoimittajien mahti

Voguen muotitoimittajat päättävät, miltä Vogue näyttää

Hemingway & Gelhorn

Kahden kulttuuripersoonan kiihkeä suhde syttyi Key Westissä.

Korsetti päälle ja kiitolaukkaa kamelilla – suomalaisnainen tekee Nicole Kidmanin ratsastuskohtaukset

Mikkeliläinen Laura Väänänen päätyi Hollywood-tähti Nicole Kidmanin sijaisratsastajaksi sattuman oikusta. Hän haki tuotantoyhtiöihin eläintenkouluttajaharjoittelijaksi, mutta paljastui samankokoiseksi kuin Kidman. Naisilla on vain sentin pituusero ja Väänäsen jalka on numeroa suurempi kuin Kidmanilla.

Nicole Kidman puolustaa parjattua Grace Kelly -elokuvaa Cannesissa – video

Monacon kuningasperhe pitää elokuvaa farssina.

Liputon ukrainalaistoimittaja tunkeutui Grammy-gaalan lavalle ja päätyi putkaan

Vitali Sedjuk istui juhlakatsomon toisella rivillä ja ehti luovuttaa palkinnon Adelelle ennen kiinnijäämistään.

The Paperboy tihkuu seksiä

Miami Timesin toimittaja Ward Jensen palaa pieneen kotikaupunkiinsa tarkoituksenaan tehdä juttu vankilassa kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa odottavasta Hillary van Wetteristä. Syrjäiseltä suoalueelta kotoisin olevaa, tunnetusti väkivaltaista Van Wetteriä syytetään paikallisen seriffin murhasta, mutta kaikkien mielestä oikeudenkäynti ei ollut ehkä aivan reilu.

Rabbit Hole ei sorru ylidramaattisuuteen

Rabbit Hole on elokuva, josta ei oikeastaan voi sanoa pitävänsä, enemmänkin sitä ehkä arvostaa, toteaa elokuvakriitikkomme Esko Rautakorpi

Tähtihetki perjantaina 18.2.

Tällä viikolla esittelyssä olivat kotimainen animaatio Eetu ja Konna sekä Oscar-ehdokas elokuvat Rabbit Hole – takaisin elämään ja Kova kuin kivi. Esko Rautakorven vieraaksi sohvalle istuutui mies Eetu ja Konna -elokuvan takaa eli Kari Häkkinen.

Keith Urbanille ensimmäinen listaykkönen USA:ssa

Kantrilaulaja Keith Urban on noussut ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen albumilistan ykkösekeksi levyllään Defying Gravity. Hänen edellinen albuminsa Love, Pain & the Whole Crazy Thing debytoi listan sijalla kolme vuonna 2006, kun hän oli katkaisuhoidossa.

Tähtihetki: Lukija

Natsien sotarikosoikeudenkäynnissä syytetyn naisen ja nuoremman miehen suhteesta kertova Lukija kerää pisteet molemmilta Tähtihetken kriitikoilta. Satu Linnapuomi kiittelee etenkin pääosaa esittävän Kate Winsletin suoristusta. Tarmo Poussu puolestaan pitää elokuvan teemoista ja niiden teidokkaasta käsittelystä.

Woody Allen kiinnittänyt huippukaartin elokuvaansa

Ohjaajalegenda Woody Allen on kiinnittänyt tulevaan elokuvaansa nimekkään näyttelijäkaartin. Vielä nimetön elokuvaprojekti sai keskiviikkona viimeisimmäksi tähdekseen australialaistaustaisen Nicole Kidmanin.

Oscar-voittajan ura voi luisua alamäkeen

Arvostetun Oscarin voittaminen parhaasta roolista ei välttämättä ole Hollywood-näyttelijöiden uran kannalta pelkästään hyvä asia.

Australian tuhopoltoista ensimmäiset syytteet

Australian poliisi on nostanut syytteet pidättämäänsä miestä vastaan Victorian osavaltion maastopalojen vuoksi. Syytteet koskevat kuolemantuottamuksia, maastopalon sytyttämistä ja lapsipornografian hallussapitoa.

Nicole Kidmanin tähdittämä elokuva jälleen kerran pettymys

Nicole Kidmanin tähdittämän elokuvan menestys on jälleen kerran jäänyt vaisuksi. Tällä kertaa Australia-elokuva ei ole vetänyt yleisöä odotetusti Pohjois-Amerikassa. Kidman onkin nimetty Hollywoodin ylipalkatuimmaksi näyttelijäksi.

Nicole Kidman rikkoi aboriginaalien tabua soittamalla digeridoota

Australia-elokuvan tähti Nicole Kidman on rikkonut aboriginaalien tabua soittamalla digeridoo-soitinta. Australian aboriginaalien edustajan mukaan näyttelijä ei voi saada enää lapsia, sillä digeridoon soittaminen ei ole heidän kulttuurissaan sallittua naisille.

Australia-elokuvalla suuret paineet menestyä

Romanttinen seikkailuelokuva Australia on saanut maailmanensi-iltansa tiistaina Sydneyssä. Nicole Kidmanin ja Hugh Jackmanin tähdittämän elokuvan toivotaan piristävän Australian elokuvateollisuutta sekä tuovan maahan lisää matkailijoita.

Nicole Kidman Hollywoodin ylipalkatuin

Oscar-palkittu Nicole Kidman on nimetty Hollywoodin ylipalkatuimmaksi näyttelijäksi talouslehti Forbesin listauksessa. Aiemmin jokainen Kidmanille maksettu dollari elokuvaroolista tuotti kahdeksan dollaria takaisin. Nyt näyttelijän tähdittämät elokuvat tuottavat juuri ja juuri hänen palkkansa takaisin.

Nicole Kidman esittää Dusty Springfieldiä elokuvassa

Oscar-voittaja Nicole Kidman esittää Dusty Springfieldiä brittilaulajasta kertovassa elokuvassa. Springfield oli suosionsa huipulla 1960-luvulla.

Roomassa käynnistyi upouusi elokuvafestivaali

Roomassa on pyörähtänyt käyntiin uusi kansainvälinen elokuvafestivaali. Tapahtuman avajaiselokuvana nähtiin Nicole Kidmanin ja Robert Downey Juniorin tähdittämä Fur, joka sai Italiassa maailman-ensi-iltansa.