Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Timo Surma-Aho soittaa sähköpianoa kotistudiossaan.

Pesukone-yhtyeellä on Spotifyssa enemmän soittoja kuin Blind Channelilla tai The Rasmuksella – maailmalla siitä puhutaan silti muusta syystä

Suomalaisen levy-yhtiön yhtyeiden kappaleita lisäävät Spotifyn yhteiskäyttöisille soittolistoille boteilta vaikuttavat käyttäjät. Yhtiö kiistää vilpin, mutta Spotify kertoo jo ryhtyneensä toimiin sitä vastaan.

Puhelin jossa pyörii The Joe Rogan Experience Spotifyssa.

Spotify-pomo tuomitsee Joe Roganin n-sanan käytön – yli 70 jaksoa suosittua podcastia katosi palvelusta

Rogan on pyytänyt anteeksi n-sanan käyttöä. Spotifyn toimitusjohtajan mukaan rasistisia ilmauksia sisältäneiden jaksojen poistaminen oli Roganin oma päätös.

Joe Rogan ja parransänki.

Joe Roganin podcast aiheutti protestivyöryn – näin hänestä tuli niin vaikutusvaltainen, että Spotify antaa nyt suurtenkin artistien mennä

Joe Roganin podcast on aiheuttanut skandaaleja ennenkin: esimerkiksi pilveä haastattelussa polttanut miljardööri Elon Musk ylitti uutiskynnyksen ympäri maailmaa.

Nimeään Metaksi vaihtaneen Facebookin uusi tunnus.

Facebookin emoyhtiö Meta ja Spotify kertoivat heikentyneistä tuloksista – osakkeet sukelsivat

Yhtiön osakkeet putosivat noin 20 prosenttia tuloksen julkistamisen jälkeen.

Stephen Stills, Graham Nash ja David Crosby esiintyivät Valkoisen talon puistossa joulukuussa 2015.

Jälleen uudet artistit ilmoittivat vetävänsä musiikkinsa Spotifysta – nyt poistumisesta kertoivat Crosby, Stills & Nash ja India Arie

Neil Youngin vanhat bändikaverit kertovat tukevansa muusikkoa. India Arie huomauttaa, että Spotify ei maksa muusikoille juuri mitään. Spotifyn osakkeiden arvo sukelsi keskiviikkona 12,7 prosenttia keskiviikkona.

Spotifys logga.

Spotify lisää sisältövaroituksen korona-aiheisiin podcasteihin

Ainakin Neil Young ja Joni Mitchell ovat vaatineet musiikkinsa poistamista yhtiön palvelusta.

Joni Mitchell.

Myös Joni Mitchell vaatii musiikkinsa poistamista Spotifysta – "Vastuuttomat ihmiset levittävät valheita, jotka maksavat ihmishenkiä"

Kanadalaisartisti kertoo tukevansa Neil Youngin päätöstä poistaa musiikkinsa suoratoistopalvelusta. Spotify striimaa podcastia, jonka tieteen ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat kritisoineet levittävän koronavirukseen liittyvää disinformaatiota.

Neil Young soittaa.

Spotify alkoi poistaa Neil Youngin tuotantoa palvelustaan – muusikko vaati poistoa disinformaatiota levittävän podcastin vuoksi

Suuri osa Neil Youngin tuotannosta on poistunut Spotifysta. Muusikko toivoo, että myös muut artistit seuraisivat hänen esimerkkiään.

Neil Young esiintyi Stadthallessa Wienissä 23. heinäkuuta 2014.

BBC: Neil Young vaatii Spotifyta poistamaan kaiken hänen musiikkinsa – syynä Joe Roganin levittämä rokotevastainen disinformaatio

Spotify striimaa Roganin podcastia, jossa hän levittää rokotevastaista sanomaa sekä vääriä tietoja ivermectin-lääkkeen tehosta koronan aiheuttamien sairauksien hoidossa.

Timo Surma-Aho henkilökuvassa.

Kajaanilaisen levy-yhtiön bändi saa enemmän suoratoistokuuntelijoita kuukaudessa kuin JVG tai Cheek – "välillä onnistutaan ja välillä menee metsään"

Suoratoistopalveluiden viidakoissa yhtyeiden on hankala saada musiikilleen suuria kuuntelijamääriä. Kajaanilaisen Pesukone-yhtyeen tarina on kuitenkin toisenlainen.

Blind Channel toisissa hatjoituksissa.

Spotify-data paljastaa, että suomalaiset hurahtivat tänä vuonna Euroviisuihin – viisuhitit vuoden suosituimpien kappaleiden kärjessä

Suoratoistopalvelun mukaan suomalaiset ovat aikaisempien vuosien tapaan uskollisia kotimaisille artisteille ja podcasteille.

Samuli Horjanheimo (taiteilijanimeltään Samuli Heimo) istuu raumalaisessa kahvilassa.

Rauman giäl helpottaa räppäriä, sanoo Samuli Heimo: "Tykkäisin uskoa, että raumalaiset olisivat keskimääräistä lahjakkaampia"

Suomen striimaustilastojen kärjessä on viime aikoina paistatellut joukko raumalaisia artisteja. Yksi heistä on Samuli Heimo, jolle musiikin tekeminen on terapiaa.

Tuottaja Anselmi Ala-Kaila, taiteilijanimeltään Aitio.

Striimihitti Penelopen tuottaja Aitio uskoo kaikissa meissä piilevään musikaalisuuteen – kuuntele, kuinka Williamin menestysbiisi syntyi

Yli 23 miljoonaa kertaa Spotifyissa kuunneltu Penelope syntyi raumalaisessa kerrostaloasunnossa. Tuottaja Aitio, eli Anselmi Ala-Kaila on monen kanaalikaupungista viime aikoina nousseen artistin takana.

"Neili" eli Jaana Airikka.

Raumalaisen Neilin puhelimesta löytyy yli 700 biisin raakiletta: "Aloin miettiä, miksen tee asioita joista olen haaveillut, ja ostin kitaran"

Jaana Airikka, artistinimeltään Neili, ei osannut soittaa kitaraa tai pianoa. Se ei häntä haitannut, ja nyt hänen kappaleitaan on kuunneltu Spotifyssa kymmeniä tuhansia kertoja.

Google Play ja App Store.

Teknoyhtiöiden rahasammot uhattuina – Apple ja Google eivät voi enää pakottaa sovelluskehittäjiä käyttämään maksujärjestelmiään Etelä-Koreassa

Apple ja Google vaativat, että sovelluksissa tehdy ostot tapahtuvat niiden maksujärjestelmien kautta. Apple ja Google keräävät jopa 30 prosentin välityspalkkion sovelluksissa tehdyistä maksuista. Etelä-Korea on ensimmäinen valtio, joka kieltää tämän.

Armi Aavikko nojaa leukaansa hymyillen, kuvassa teksti Armi Aavikko – siinä välissä olin elossa

Ylen Armi-kuunnelmasta tuli jättihitti – käynnistyksiä Areenassa jo 3,5 miljoonaa

Audion merkitys kulttuurin ja viihteen sisällöissä kasvaa koko ajan. Räppäri Iso H eli Henrik Rosenberg tuottaa nykyisin enemmän podcasteja kuin musiikkia.

Spotifys logga.

Suositteleeko Spotify kuuntelijoilleen sopivinta musiikkia – vai sellaista, jonka tekijät ovat suostuneet alennusmyyntiin?

Financial Timesin mukaan suuret levy-yhtiöt ovat suhtautuneet nihkeästi Spotifyn ajatukseen artistien palkkioiden alentamisesta. Vastineeksi yhtiö tarjoaisi enemmän esityskertoja. Yhdysvalloissa päättäjät ovat huolissaan markkina-aseman väärinkäytöstä.

Suomen edustaja Blind Channel Euroviisujen finaalissa Rotterdamissa 2021.

Yleensä euroviisukappaleet unohtuvat nopeasti, mutta nyt on toisin: Måneskinin ja Blind Channelin viisujen jälkeinen menestys on ennenkuulumatonta

Suomen Blind Channel ja Euroviisujen voittaja Måneskin tekevät parhaillaan viisuhistoriaa. Euroviisuklubin puheenjohtajan mielestä Måneskinin suosiota voi verrata jopa Abbaan.

Suomen edustaja Blind Channel Euroviisujen finaalissa Rotterdamissa 2021.

Blind Channel saapuu Kemin kesäterassille heinäkuussa

Suomen euroviisuedustaja nähdään Ilo Irti -kesäterassilla heinäkuun 9. päivä.

Etualalla mies soittaa koskettimia, taustalla mylvii yleisömeri. Miehen takana on sama mies kahtena erilaisena hahmona: silmät kiinni meditoiden ja hammaslääkärin maskiin ja asuun pukeutuneena.

Tuomas Lähteenoja on turkulainen tuleva hammaslääkäri, jota kuunnellaan Spotifyssa yhtä paljon kuin Antti Tuiskua – Suomessa hän on silti lähes tuntematon

Kymmenen vuotta trancea, kymmeniä miljoonia kuuntelukertoja ja pian kymmeniä tuhansia hampaita. Kuka on Tempo Giusto?

En kvinna ligger på gräset utomhus och tittar på sin mobil med hörlurar i öronen.

Live-keikkojen poissaolo näkyy soittolistoilla: Suomen musiikkitaivaalle on noussut entistä vähemmän uusia tähtiä

Teosto arvioi, että vuosien 2019 ja 2020 välinen tappio musiikintekijöille maksettavissa korvauksissa on noin 10 miljoonaa euroa.

Puhelin kädessä sohvalla, Spotify auki.

Musiikkipalvelu Spotify nosti hintojaan ja muuttui selvästi kilpailijoitaan kalliimmaksi

Spotifyn hinnat nousevat korotuksen myötä 1–2 euroa. Edellisen kerran musiikkipalvelu toteutti hinnankorotuksen vuoden 2019 lopulla.

Nightwish, Floor Jansen

Marko Hietala jätti menestysyhtye Nightwishin, haukkui musiikkialan ja tuomitsi Lähi-itään maksettavat osingot – mistä on kyse?

Spotifyn toimintaa on arvosteltu alalla jo pitkään, mutta miksi Hietala nosti esiin Lähi-itään maksettavat osingot?

Lin-Manuel Mirandan esittämä Alexander Hamilton ja Phillipa Soon esittämä Eliza Hamilton Broadway-tuotanto Hamiltonin elokuvaversiossa.

Hamilton on nousemassa vuoden striimatuimmaksi elokuvaksi – tämä hittimusikaalin hahmo olisi ansainnut oman elokuvansa

Hamilton-musikaalin taltiointi on nousemassa Yhdysvaltain ellei maailman striimatuimmaksi elokuvaksi tänä vuonna.

Keskiyön auringossa kylpevä maisema Ylitornion Aavasaksanvaaralta etelään katsottuna, keskellä Tornionjoki.

Lapin äänimaisemat palkittiin Vuoden Huiput -kilpailussa: "Lapista tehtiin artisti"

Sound of Lapland - Scapes -albumi sai kultaa ja hopeaa.

Lauri Achté keskellä vihreää metsää

Lauri Achté teki miljoonastriimejä keräävää musiikkiaan anonyymina, mutta nyt sen täytyy muuttua

Chillhop-tekijät ovat riippuvaisia Spotifyn soittolistoista.

Joe Rogan

Suosittu Joe Rogan siirtyy yksinoikeudella Spotifyhin – suoratoistopalvelu jatkaa podcast-imperiuminsa rakentamista

Kaikki The Joe Rogan Experience -podcastin jaksot ilmestyvät Spotifyhin syksyllä.

Touhulan päiväkoti Helsingin Lauttasaaressa.

Coronavirus hurting Finland's private childcare industry

A major private provider, caring for 11,000 kids, seeks debt restructuring, partly owing to coronavirus.

 pizza cut APN

Living in a pandemic: Life but not as you know it

This week our All Points North podcast looks at Finland's efforts to normalise the abnormal as some restrictions ease.

Spotify

Suomalaiset haluttomia maksamaan musiikista, mutta videopalveluita kyllä tilataan – asiantuntija: "Ihmiset tottuivat, että musiikki on saatava ilmaiseksi"

Tiedot selviävät pohjoismaisten tekijänoikeusjärjestöjen tilaamasta tutkimuksesta. Tässä jutussa aihetta kommentoivat Teoston ja Muusikkojen liiton asiantuntijat.

Yle News All Points North

Now what? Schools, daycare centres reopen in Finland

This week our podcast probes the decision to reopen some schools.

Kuvassa on hengityssuojainta käyttävä nainen.

Coronavirus and the isolation of Uusimaa

What can you do to help fight coronavirus? All Points North looks at the big issues.

Teollisuusliiton talo Hakaniemessä.

Unions agree pay deals in eight sectors

Industrial workers will see pay rises of 3.3 percent.

Älykännykkä ja nappikuulokkeet pöydällä. Kännykän näytöllä näkyy Spotifyn sovellus.

Spotify panostaa voimakkaasti podcast-tarjontaan – osti jo neljännen podcast-yrityksen vuoden sisällä

Ruotsalainen suoratoistopalvelu ilmoitti keskiviikkona ostavansa verkkomedia The Ringerin.

koontia 2010-luvulta

Googlatuin nimi 2010-luvulla oli Harry Potter – testaa, muistatko 2010-luvun suurimmat käänteet

Millaista musiikkia suomalaiset kuuntelivat 2010-luvun alussa, mitä vuosien varrella googlattiin eniten? Koostimme yhteen vuosikymmenen tärkeimmät puheenaiheet Suomessa.

Spotify

Ensin Twitter kielsi poliittiset mainokset, nyt saman teki Spotify – aikoo kuitenkin harkita asiaa myöhemmin uudelleen

Musiikkipalvelu Spotifyn mukaan sillä ei ole mahdollisuuksia tunnistaa tai poistaa valheellista sisältöä.

ilotulitus

2019: Elections, eagle owls, and is Finland really still the world's happiest country?

What went right, what went wrong, and what made us laugh in 2019.

Merja Mähkä Sijoitusmessuilla.

Is investing really only for the rich?

Investing can be challenging and the earlier you start the better, says private investor Merja Mähkä.

Sanna Marin, Katri Kulmuni, Maria Ohisalo, Li Andersson ja Anna-Maja Henriksson

APN new Prime Minister special

Yle News’ All Points North podcast asks if Sanna Marin will break Finland’s curse of short-lived woman-led governments.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle