Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Thaimaan kuningas kruunattu: Puhdistautumisrituaali muutti hänet jumalhahmoksi, kuninkaallisiin esineisiin kuuluvat myös tohvelit

Kuningas yllätti menemällä naimisiin ex-henkivartijansa kanssa juuri ennen kruunajaisiaan.

Thaimaassa mahtipontiset hautajaiset jatkuvat: Kuninkaan ruumis tuhkataan tänään – Yle näyttää suorana verkossa klo 18 alkaen

Bangkokin kaduille on kerääntynyt satoja tuhansia ihmisiä jättämään jäähyväisiä kuninkaalle.

Thaimaa hautaa kuninkaansa ylenpalttisin menoin – yli vuosi sitten kuolleen kuninkaan hautajaisseremonia kestää viisi päivää

Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej tuhkataan torstaina kultaisessa krematoriorakennelmassa, jota maan parhaat käsityöläiset ovat rakentaneet 10 kuukauden ajan.

Thaimaan kuningas haudataan tällä viikolla – kokosimme turistin käyttäytymisohjeet

Yli vuoden kestänyt suruaika huipentuu torstaina pidettäviin hautajaisiin, joihin osallistuu ainakin 250 000 ihmistä.

Analyysi: Thaimaan uudella kuninkaalla ei ole vaatteita

Kuningas voisi ensi töikseen armahtaa majesteettirikoksista tuomitut. Siitä hyötyisi koko Thaimaa, arvioidaan Yle Uutisten analyysissa.

Thaimaa on saamassa uuden kuninkaan

Thaimaan parlamentti on nimittämässä kuununprinssin maan kuninkaaksi yli kuukausi rakastetun kuningas Bhumibolin kuoleman jälkeen.

Thaimaan kruununprinssi palasi ulkomailta, valtaan astuminen yhä auki

Prinssi Vajiralongkorn on viettänyt suuren osan elämästään ulkomailla, etenkin Saksassa, mutta nyt hänen pitäisi astua palvotun isävainajansa tilalle.

Thaimaalaiset jonottavat sankoin joukoin nähdäkseen kuninkaansa arkun

Uutistoimisto Reutersin mukaan jopa 80 000 ihmistä saapui lauantaiaamuna palatsin luo jättääkseen hyvästit edesmenneelle kuninkaalle.

Thaimaassa haalitaan mustia suruvaatteita

Useat vaatekauppiaat ovat nostaneet mustien vaatteiden hintoja, kun ihmiset haluavat pukeutua suruaikana mustaan.

Thaimaassa asuva suomalainen: "Pidän tärkeänä, että ulkomaalaiset antaisivat kansalle tilaa ja aikaa surra"

Alkoholin myyntiä on rajoitettu myös rantalomakohteissa, mutta muutoin pitkäaikaisen kuninkaan kuolema ei turistien suosimalla Pattayalla ole juurikaan näkynyt.

Jumalallisena palvottu Thaimaan kuningas on poissa

88-vuotiaana kuollut Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej oli ehkä maailman jumaloiduin kuninkaallinen. Ja jumalana häntä monet pitivätkin.

Thaimaa hiljeni suruun – kuningas Bhumibol julistettiin kuolleeksi

Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej on kuollut. Palatsi ilmoitti asiasta torstaina iltapäivällä. Hallituksen virkamiehille on julistettu vuoden kestävä suruaika.

Maailman pisimpään vallassa ollutta monarkkia juhlitaan Thaimaassa

Thaimaan iäkäs ja sairaalloinen kuningas Bhumibol ei osallistu hänen kunniakseen järjestettyihin juhlallisuuksiin.

Kuninkaan koiran pilkkaamisesta syytetty thaimaalainen voi joutua vankilaan kymmeniksi vuosiksi

27-vuotias autoasentaja jakoi internetissä kuvia koirasta. Thaimaan kuninkaan loukkaamisesta on annettu yhä kovempia tuomioita sen jälkeen, kun armeija kaappasi vallan viime vuonna.

Thaimaalainen lehtipaino esti International New York Timesin julkaisun kuningasta käsittelevän artikkelin takia

Thaimaan tiukat lait rajoittavat avointa keskustelua kuninkaallisesta perheestä.

Thaimaalaismies tuomittiin 30 vuoden vankeuteen kuningasperhettä loukanneista Facebook-viesteistä

Tuomio on yksi kovimmista, joita Thaimaassa on langetettu kuningasperheen parjaamisen kieltävän lain nojalla. Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan syytteet majesteettirikoksista ovat lisääntyneet sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat Thaimaassa vallan.

Poliisi varoittaa: Älä ota tätä kirjaa mukaasi Thaimaahan tai voit joutua vankilaan

Thaimaan viranomaisten kieltämän kirjan katsotaan loukkaavan maan hallitsijaa. Kirjan Thaimaahan vievää voi odottaa jopa kolmen vuoden vankilatuomio.

Nykymonarkkien ikäpresidentti joutui jälleen sairaalahoitoon

Thaimaan 86-vuotias kuningas Bhumibol Adulyadej on kärsinyt jo vuosia heikosta terveydestä.

Thaimaan sotilasjuntan johtajasta maan pääministeri

Sotilasjuntta kaappasi vallan toukokuussa. Kesällä se lupaili, että maahan saadaan väliaikainen hallitus ennen syyskuuta.

Suomen suurlähettiläs ei usko kuninkaan puheen rauhoittavan Thaimaata

Torstaina Thaimaa juhlii arvostettua kuningastaan, eikä silloin ole poliittisten protestien päivä. Perjantaina mielenosoitukset kuitenkin jatkuvat, arvioi suurlähettiläs Kirsti Westphalen Ylen haastattelussa.

Thaimaan kuningas pyysi kansalaisia rauhoittumaan

86-vuotias kuningas otti vasta kolmannen kerran julkisesti kantaa poliittiseen kriisiin. Hän on jakantunutta kansaa yhdistävä tekijä.

Neljä vuotta sairaalahoidossa ollut Thaimaan kuningas pääsee kotiin

85-vuotias kuningas Bhumibol joutui sairaalaan kuumeen vuoksi, mutta on sittemmin kärsinyt useista terveysongelmista.

Kolikoiden käsittely on tarkkaa puuhaa kassalla työskentelevälle

Ulkomaalaiset kolikot sekoittuvat helposti keskenään eurojen kanssa. Esimerkiksi kahden euron ja Thaimaan 10 bahtin kolikot muistuttavat nopeasti vilkaistuna huomattavan paljon toisiaan.

Thaimaassa taas kova tuomio kuninkaan loukkaamisesta

Ex-päätoimittaja sai 10 vuotta vankeutta jutuista, joissa kritisoitiin Thaimaan kuningasta muistuttavaa kuvitteellista hahmoa. YK ja EU moittivat tuomiota.

Thaimaa varoittaa kritisoimasta kuningasta Facebookissa

Thaimaan hallitus on varoittanut, että kuninkaan vähäinenkin loukkaaminen sosiaalisessa mediassa voi johtaa syytteeseen ja vankilatuomioon. Jopa "tykkää"-napin painaminen Facebookissa riittää syytteen nostamiseen.

Vankila uhkaa kuningasperhettä Facebookissa herjannutta

Thaimaalaismiestä uhkaa pitkä vankilatuomio, koska hän on julkaissut Facebookissa herjaavina pidettäviä kuvia ja viestejä maan kuningasperheestä. Thaimaan lain mukaan enimmäistuomio kuninkaallisten herjaamisesta on 15 vuotta vankeutta.

Thaimaan ensimmäinen naispääministeri astui virkaansa

Thaimaan ensimmäinen naispääministeri Yingluck Shinawatra astui maanantaina virkaansa saatuaan kuningas Bhumibol Adulyadejin hyväksynnän. Parlamentti äänesti hänet pääministeriksi jo viime viikolla.

Thaimaan voittajapuoluetta uhkaa kielto

Thaimaan vaalit voittanut puolue saatetaankin kieltää. Sunnuntain parlamenttivaaleissa menestynyt, punapaitojen tukema Puea Thai on vaalihäviäjien mielestä laiton. Puolueessa vaikuttaa maanpaossa syytteitä pakeneva Thaksin Shinawatra.

Thaimaan pääministeri: "Olen myös britti"

Thaimaan pääministeri Abhisit Vejajjiva on myöntänyt ensimmäistä kertaa julkisesti kaksoiskansalaisuutensa. Pääministeri myönsi parlamentissa, että hän on paitsi Thaimaan, myös Britannian kansalainen.

Kuningasta pyydetään puuttumaan Thaimaan mielenosoituksiin

Thaimaan mielenosoittajat eli niin sanotut punapaidat vetoavat Thaimaassa laajaa kunnioitusta nauttivaan kuningas Bhumibol Adulyadejiin, jotta tämä puuttuisi rajuihin mielenosoituksiin.

Syntymäpäivää viettävä Thaimaan kuningas pyysi rauhaa

Suurta suosiota nauttiva Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej näyttäytyi kansalaisten iloksi julkisesti syntymäpäivänään lauantaina. 82 vuotta täyttävä kuningas jätti kuitenkin nyt toista vuotta peräkkäin väliin sotilasparaatin ja televisiopuheen terveyssyistä.

Thaimaan kuningas näyttäytyi julkisuudessa

Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej on esiintynyt julkisuudessa ensimmäisen kerran vietettyään yli kuukauden sairaalassa. Pyörätuolilla liikkunut, hauraan oloinen 81-vuotias monarkki laski kukkia vanhempiensa muistomerkille satojen kansalaisten ympäröimänä.

Maailman pisimpään hallinnut kuningas sairaalaan

Thaimaan 81-vuotias kuningas Bhumibol Adulyadej on kiidätetty sairaalaan. Kuningas kärsii kuumeesta ja väsymyksestä, raportoitiin palatsista sunnuntaina. Bhumibol on maailman pisimpään hallinnut monarkki.

Thaimaa sulki tuhansia nettisivuja

Thaimaan viranomaiset ovat sulkeneet noin 2 300 internetsivua, joilla heidän mukaansa loukattiin kuningashuonetta.

Thaimaan kuningas patistaa rauhaan

Thaimaan kuningas on kehottanut maan uutta hallitusta asettamaan rauhan ja järjestyksen palauttamisen ykköstavoitteekseen. Laajalti kunnioitettu kuningas Bhumibol Adulyadej puhui lyhyesti nimittäessään uuden hallituksen.

Thaimaan oppositio aikoo muodostaa maahan hallituksen

Thaimaassa oppositiossa oleva demokraattinen puolue aikoo muodostaa maahan uuden hallituksen. Puolueen mukaan sillä on yli puolet parlamentin alahuoneen neljästäsadasta paikasta.

Thaimaan päälentokenttä auki, poliittinen epävarmuus jatkuu

Thaimaan lentokenttä on jälleen auki. Kenttä avattiin juhlallisuuksin tänään perjantaina aamulla. Samaan aikaan thaimaalaiset viettivät matalalla profiililla suositun kuninkaansa Bhumibol Adulyadejn syntymäpäivää. Kuningas itse ei päässyt sairauden vuoksi pitämään perinteistä puhettaan kansalaisille.

Thaimaan ex-pääministeri varoittaa vallankaappauksesta

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra varoittaa Thaimaan armeijaa vallankaappauksesta maan poliittisen kriisin lopettamiseksi.

Thaksinin lanko valittiin Thaimaan pääministeriksi

Thaimaan parlamentti on valinnut entisen pääministerin langon maan uudeksi pääministeriksi. Parlamentin alahuone valitsi tehtävään hallitsevan PPP-puolueen ehdokkaan Somchai Wongsawatin, joka on toiminut väistyneessä hallituksessa opetusministerinä. Hän sai parlamentissa taakseen yli 60 prosenttia kansanedustajista. PPP-puolueen johtamalla liittoumalla on parlamentin alahuoneessa selvä enemmistö.

Thaimaan uusi hallitus vannoi virkavalansa

Thaimaan uusi hallitus on vannonut virkavalansa. Pääministeri Samak Sundaravejn kuuden puolueen hallitus nousee valtaan puolitoista vuotta kestäneen sotilasvallan jälkeen. Hallituksen virkavalan otti vastaan suosittu 80-vuotias kuningas Bhumibol Adulyadej.

Kuningas yhdistää Thaimaan kansaa

Thaimaassa on juhlittu maailman pisimpään hallinneen monarkin, kuningas Bhumibol Adulyadej'n 80 -vuotispäivää. Rakastettu kuningas yhdistää thaimaalaisia, jotka ovat ajautuneet kahteen leiriin poliittisten kiistojen ja viime vuoden sotilasvallankaappauksen takia.

Thaimaan kuningas Bhumibol sairaalaan

Thaimaan 79-vuotias kuningas on joutunut sairaalahoitoon aivoverenkierron häiriöiden vuoksi. Kuningas Bhumibol Adulyadej on maailman pisimpään maataan hallinnut elossaoleva monarkki. Pidetty ja vaikutusvaltainen kuningas on ollut vallassa 60 vuotta.

Samoan kuningas on kuollut

Maailman vanhin virassa ollut valtionpäämies, Samoan kuningas Malietoa Tanumafili II on kuollut. Hän kuoli eilen illalla samoalaisessa sairaalassa 94 vuoden iässä.

Vanhanen Tours Thai Coast

Visiting the devastated Thai coast on Monday, Prime Minister Matti Vanhanen said that a majority of Finnish tsunami victims may be able to be identified.

Vanhanen Visits Disaster Area in Thailand

Prime Minister Matti Vanhanen visits the devastated Thai coast on Monday. He is joined by the Swedish premier Göran Persson and his Norwegian counterpart Kjell Magne Bondevik.