Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen aamu tänään: Kilpailukykysopimus on aiheuttanut paljon porua, mitä kiky-tunneilla on saatu aikaan? Katso lähetys tästä

Timo Soini on pysynyt poissa julkisuudesta, nyt hän on kirjoittanut kirjan populismista. Vieraana myös Pamela Tola, joka ohjasi kolmesta sisaruksesta kertovan roadmovien.

Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Pamela Tola kirjoitti elokuvan vahvoista naisista ja opettajat kertovat, mitä mieltä ovat koulu-uudistuksista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kokeile Kimmo-huikkapeliä! Tekee kulttisarjasta entistä hauskemman

Kimmo-sarja palasi Areenaan kokonaisuudessaan.

Ninni joutuu pulaan ja riitapukarit ystävystyvät – Kotikadun kausi 12 on nyt Areenassa!

Areenassa on katsottavissa Kotikadun kaudet 1, 2, 11 ja 12.

Mikko Nousiainen kasvoi näyttelijäksi kriisin kautta: "Yhtäkkiä tajusin, että olen tosi huono ja arka enkä osaa mitään"

Nyt Nousiainen näyttelee ensimmäisen kerran poikansa Niila Nousiaisen, 12, kanssa.

Jasper Pääkkönen vakuuttavana rasistina, osa 1: Leijonasydän Areenassa

Palkittu elokuva pikkukaupungin uusnatseista.

Aku Louhimiestä kritisoineet näyttelijät seisovat edelleen sanojensa takana

Kertomukset ohjaaja Aku Louhimiehen poikkeuksellisista vallankäyttötavoista nousivat esiin Ylen maaliskuisessa haastattelussa.

Aku Louhimies kuvaili oloaan todella epäonnistuneeksi ja pyysi anteeksi

A-studiossa vieraillut ohjaaja Aku Louhimies pahoitteli syvästi näyttelijöiden huonoja kokemuksia ja totesi, että nyt on peiliin katsomisen paikka.

Aku Louhimies Facebook-päivityksessään: "En hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista"

Louhimies toivoo keskustelun jatkuvan, vaikka se tuntuu hänestä kohtuuttoman raskaalta. Elokuvaohjaaja on mukana käsittelemässä aihetta illan A-studiossa TV1:ssä klo 21.

Tuntematon ohjaaja – Elokuvatähdet kertovat Aku Louhimiehen poikkeuksellisesta vallankäytöstä: Hän alistaa ja nöyryyttää ihmisiä

Aku Louhimies tunnetaan elokuvaohjaajana, joka vie näyttelijänsä äärirajoille. Pamela Tola, Matleena Kuusniemi, Pihla Viitala, Jessica Grabowsky ja muut naisnäyttelijät avautuvat nyt menestysohjaajan kyseenalaisista metodeista. Louhimiehen mukaan hän on epäonnistunut ohjaajana, jos ihmiset eivät ole voineet hänen tuotannoissaan hyvin. Juttu on julkaistu maaliskuussa 2018.

Katso suorana klo 21.05: näyttelijä Pamela Tola ja näyttelijä-professori Elina Knihtilä kommentoivat #metoota A-studiossa

Kulttuuriala on ollut #metoon keskiössä niin ulkomailla kuin Suomessakin. Tänään Yle kertoi entisestä elokuvataiteen professorista, jonka käytöksen lukuisat naiset ovat kokeneet seksuaalisesti loukkaavaksi.

Käsikirjoittajan omat elämänkokemukset nostivat Napapiirin sankarit-sarjan menestykseen

Keskiviikkona valkokankaalle tulevassa Napapiirin sankarit -elokuvien kolmososassa näkyvät käsikirjoittajan avioero, itsetutkiskeluvaellukset Lapissa sekä naispuolisten ystävien kokemukset työelämästä.

Kun Suomen yksi suosituimmista käsikirjoittajista tekee merkityksellisen draaman, pystyy hän taas kirjoittamaan junttikomedian Napapiirin sankareista

Käsikirjoittaja Pekko Pesonen vie eteenpäin julkista keskustelua elokuva-alan konfliktitilanteista.

Kulttuurivieras Dome Karukoski: Olin mustasukkainen äidin heiloille

Äiti on elokuvaohjaaja Dome Karukosken paras kriitikko, sillä äidin mielestä kaikki Karukosken elokuvat ovat hyviä.

Kynsin hampain: draamakomedia vallan huipulta

Sarja Kakkosella perjantaisin ja Areenassa kokonaan.

Poliitikko on rakkauden lähettiläs

Käsikirjoittaja Miira Karhula bloggaa politiikan satiirista

Napapiirin Sankarit 2 kerännyt enemmän katsoja kuin ensimmäinen

Lapissa kuvattu Napapiirin Sankarit 2 -elokuva on ylittänyt viikonloppuna 387 000 katsojan rajan. Jatko-osan on jo nyt nähnyt useampi kuin ensimmäisen osan, jonka näki elokuvateattereissa 385 721 katsojaa.

Kotikatsomo: Isänmaallinen mies

Toivo on Suomen hiihtomaajoukkueen salainen ase.

Rare Exports, Napapiirin sankarit ja Kakkosen muut elokuvat joulu-tammikuussa

Ohjelmistossa myös runsaasti lastenelokuvia.

Kotikatsomo: Härmä – elokuva veljesten perimystaistelusta lakeuksilla

Elokuvan päärooleissa ovat Pamela Tola ja Lauri Tilkanen.

Napapiirin sankareitten kakkososan kuvaukset alkoivat

Napapiirin sankarit -elokuvan kakkososan kuvaukset on aloitettu maanantaina. Kuvaukset alkoivat studiokuvauksilla Helsingissä. Seuraavaksi elokuvaa kuvataan kolme viikkoa Lapissa.

HS: Napapiirin Sankarit saa jatkoa

Lapissa kuvattu elokuva Napapiirin Sankarit saa jatko-osan, kertoo kertoo Helsingin Sanomat. Napapiirin Sankarit 2 -elokuvaa aletaan kuvata ensi syksynä ja elokuva on valmiina vuoden kuluttua.

Duudsonien puvut olivat yleisön mielestä ylitse muiden

Naisten pukusuosikki presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla oli jäätelöpapereista valmistettuun asuun pukeutunut Pamela Tola.

Arto Halonen teki dopingista empaattisen draamakomedian

Arto Halosen toinen elokuvateatterilevitykseen valmistunut näytelmäelokuva ”Isänmaallinen mies” käsittelee 1980 – 90 -luvun dopingia ripauksella komediaa ja empatiaa. Joulukuun 4. päivä ensi-iltansa saavan elokuvan pääosissa ovat Martti Suosalo ja Pamela Tola.

21 tapaa pilata avioliitto tarkastelee aihettaan kepeän iloluontoisesti

Mikä saa ihmiset pariutumaan ja miksi yhä useampi auvoisasti alkanut liitto päättyy eroon? Näitä kysymyksiä pyrkii tutkija Sanna Manner selvittämään väitöskirjassaan X tapaa pilata avioliitto.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Albert Nobbs, Veden peili ja Kaksi tarinaa rakkaudesta

Tällä viikolla Tähtihetken esittelyssä on puolitoista kotimaista ja yksi brittiuutuus. Viikon täysulkomainen ensi-ilta on Irlantiin sijoittuva Albert Nobbs, täyskotimaisen Veden peilin myötä vieraillaan Venetsiassa ja suomalaisnorjalaisena yhteistyönä valmistuneessa Kaksi tarinaa rakkaudesta -elokuvassa liikutaan Oslossa, Istanbulissa, Berliinissä ja Helsingissä. Tähtihetken vieraina ovat Kaksi tarinaa rakkaudesta -elokuvan ohjaaja Eirik Svensson ja elokuvan naispääosassa nähtävä Pamela Tola.

Kaksi tarinaa rakkaudesta on norjalais-suomalaista yhteistyötä

Turkissa lomamatkalla kahden ystävänsä kanssa oleva tanssija-koreografi Kaisa ihastuu Istanbulin yössä törmäämäänsä norjalaiseen Jacobiin. Valitettavasti Jacob palaa liian pian kotiin ja orastava romanssi jää kesken. Pian kuvaan astuu toinen mies.

Ruotsinlaivan onnettomat pariskunnat inspiroivat elokuvan

Johanna Vuoksenmaan tekeillä olevassa elokuvassa yritetään järkeistää rakkaus. Miehen kanssa voi olla vain kerran. Muuten luulee, että on tunteita.

Härmä on komian näköinen elokuva

Ohjaus: JP Siili Alkuperämaa: Suomi 2012 Pääosissa: Mikko Leppilampi, Lauri Tilkanen, Pamela Tola, Esko Salminen, Lena Meriläinen, Aku Hirviniemi K-16

"Moon tällaane, mitään ittelleni mahara"

Kotimainen uutuuselokuva Härmä vei näyttelijä Mikko Leppilammen syvälle puukkojunkkareiden maailmaan. Usein veijarirooleissa viihtynyt Leppilampi nähdään elokuvassa synkkänä härmäläismiehenä. Rellestävän häjyn rooli vaati paljon työtä.

Pamela Tola taistelee oikeudenmukaisuuden puolesta Härmä-elokuvan Ainon tavoin

Härmä-elokuvassa Ainoa näyttelevä Pamela Tola kehuu rooliaan. Näyttelijää kiinnostaa elokuva myös näyttelemisen ulkopuolella ja pöytälaatikossa odottaakin useita kokonaisia käsikirjoituksia "oikeaa hetkeä"

Tähtihetki arvosteli elokuvat Elma ja Liisa, Rajaton ja Oceans

Tällä elokuvaviikolla nähdään hurjia naisia, aivojumppaa ja sukelletaan valtamerten syvyyksiin, kun esittelyssä ovat elokuvat Elma ja Liisa, Rajaton ja Oceans. Tähtihetki jututti Elman ja Liisan ohjaajakaksikkoa Pihla Viitalaa ja Pamela Tolaa.

Elma ja Liisa koostuu pienistä tuokiokuvista

Ohjaus: Pihla Viitala ja Pamela Tola Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Pihla Viitala, Pamela Tola, Kasimir Balzar, Anita Salonen, Sami Helpelä, Maarit Ristaniemi K-11

Pamela Tolan ja Pihla Viitalan lyhytelokuva tulee teattereihin

Lyhytelokuva on saamassa Suomessa jalansijaa myös kaupallisessa levityksessä. Elokuvateatteriketju Finnkino alkaa kevään aikana kokeilla teatterinäytöksiä, ensimmäisenä nähdään Pamela Tolan ja Pihla Viitalan Elma ja Liisa -lyhytelokuva.

Muusikko innostaa nuoria vuorovaikutukseen

Don Johnson Big Band -yhtyeen keulahahmo Tommy Lindgren oli nuorena syrjään vetäytyvä. Nyt hän kiertää puhumassa yläluokkalaisille toisten kunnioittamisesta ja suvaitsevaisuudesta sekä omien kykyjen hyödyntämisestä.

Ylen raati: Sopivin kulttuuripääkaupunki on Rovaniemi

Rovaniemestä tulisi hyvä Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, arvioi Ylen Kulttuurikulman koolle kutsuma varjoraati. Sen mukaan Rovaniemi peittoaa kuusi muuta hakijaa etenkin omaleimaisuutensa vuoksi.

Ylen raati: Sopivin kulttuuripääkaupunki on Rovaniemi

Rovaniemestä tulisi hyvä Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, arvioi Ylen Kulttuurikulman koolle kutsuma varjoraati. Sen mukaan Rovaniemi peittoaa kuusi muuta hakijaa etenkin omaleimaisuutensa vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle