Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yliopistot nimittävät nyt kunniatohtoreiksi rocktähtiä, kuninkaallisia ja tv-julkkiksia – Ismo Alanko sai tohtorinhatun tänään Joensuussa

Myös Monacon ruhtinas Albert II ja Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson ovat suomalaisten yliopistojen lähettiläitä.

Koiravaljakolla Pohjoisnavalla seikkaillut ruhtinas sai kunniatohtorin arvon Lapissa – "Olisi ihmeellistä, jos en miettisi omaa hiilijalanjälkeäni"

Monacon ruhtinas sai Lapin yliopiston kunniatohtorin arvonimen ympäristönsuojelusta ja ilmastonmuutoksen vastustamisessa.

Lapin yliopisto tekee Monacon ruhtinaasta Albert II:sta kunniatohtorin

Lapin yliopisto palkitsee 18 uutta kunniatohtoria heidän tieteellisistä tai taiteellisista ansioistaan.

Monacon ruhtinas Albert II vieraili Oulussa: katso videolta, mitä ruhtinaan päivään kuului

Ruhtinaan päiväohjelmaan on kuulunut muun muassa yritysvierailuita.

Monacon ruhtinas Albert II vieraili Oulussa – katso tallenne mediatilaisuudesta

Ruhtinaalle esitellään Oulussa kestävään kehitykseen liittyvää tutkimustoimintaa.

Monacon ruhtinas Albert II saapuu Ouluun ensi viikolla – matkustaa ilman perhettään

Arktisista asioista kiinnostunut ruhtinas on pääpuhuja ensi viikolla Oulussa järjestettävässä University of the Arctic –kongressissa.

Monacon ruhtinas tulee Ouluun ja osallistuu kirkkovenesoutuun

Oulu saa ensi vuoden syksyllä kuninkaallisia vieraita, kun Monacon ruhtinas Albert saapuu kaupunkiin. Toistaiseksi ei ole tietoa, saapuuko hänen perheensä myös pohjoiseen.

Monacon ruhtinas lahjoitti rahaa Lapin yliopistolle

Lapin yliopisto on saanut merkittävän lahjoituksen Monacon ruhtinas Albert II:n säätiöltä. Lahjoitus on tarkoitus käyttää arktiseen koulutukseEn ja tutkimukseen.

Monacon ruhtinasperheen kaksoset saivat nimet – video

Ruhtinas Albertin ja ruhtinatar Charlenen vauvat saivat kasteessa nimet Jacques ja Gabriella. Poikavauvasta tulee jonain päivänä Monacon ruhtinas.

Suomi ja Monaco tasoissa Davis Cupissa - ruhtinas Albert seurasi

Jarkko Nieminen aloitti Davis Cupin voitolla, mutta Micke Kontinen hävisi oman ottelunsa.

Monacon ruhtinatar Charlene synnytti tytön ja pojan

Kaksoset syntyivät isoäitinsä ruhtinatar Gracen mukaan nimetyssä sairaalassa.

Napoleonin hattu huutokaupataan – rahat käytetään Monacon ruhtinaan palatsin remonttiin

Kuuluisan hatun odotetaan tuottavan ainakin puoli miljoonaa euroa.

Monacon hovi vahvisti: Ruhtinatar Charlene odottaa kaksosia

Vauvojen on määrä syntyä loppuvuodesta.

Tässä on Haglundin poronvasa, jonka saamelaiset hänelle Enontekiöllä lahjoittivat

RKP:n puheenjohtaja, puolustus- ja urheiluministeri Carl Haglund vieraili sunnuntaina ja maanantaina Enontekiöllä saamelaiskäräjien vieraana. 

Maailman suurin ilmastotapahtuma vaatii poliitikkoja toimimaan ilmastonmuutosta vastaan

Tapahtuman viesti kohdostuu YK:n tiistaina alkavaan huippukokoukseen. Ihmiset vaativat poliitikoilta toimia puheiden tai ilmastonmuutoksen väheksymisen sijaan.

Tapio Soinnulle Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kansainvälinen tunnustus

Rovaniemeläinen keittiömestari Tapio Sointu on nimitetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kunniajäsenten kansainväliseen neuvostoon. Aikaisemmin Conseil d'Honneur -neuvostoon on Suomessa nimetty Keijo Ketonen Turusta.

Monacon ruhtinatar Charlene raskaana

Eteläafrikkalainen Charlene avioitui ruhtinas Albertin kanssa kesällä 2011.

Koululaisia Rovaniemeltä Monacon ruhtinaan vieraaksi

Ryhmä rovaniemeläisiä koululaisia vierailee ensi viikolla Monacossa, ruhtinas Albert II:n vieraina. Ruhtinaan nimeä kantava säätiö rahoittaa arktista tutkimusta, ja erityisesti nuoriin liittyviä hankkeita.

Monacon Prinssi rahoittaa luontokuvausta Kuusamossa

Poikkitieteellisellä yhteistyöllä halutaan opastaa luonnontieteilijät valokuvauksen saloihin. Luontokuvaajia koulutetaan tunnistamaan luontoa tieteen näkökulmasta.

Hollannin uusi hallitsija: Kuningas on yhteiskunnan palvelija

Kuningas Willem-Alexander vannoi Amsterdamin Nieuwe Kerk -kirkossa valan, jossa hän lupasi kunnioittaa maan perustuslakia.

Prinssi Albert huutokauppaa luksusautojaan

Huutokauppayhtiön mukaan ruhtinas Rainierin aloittama autokokoelma aiotaan uudistaa.

Marjatta kätteli ruhtinasparin

Yle Keski-Pohjanmaassa pitkään työskennellyt nivalalainen toimittaja Marjatta Harju koki ikimuistoisia elämyksiä Lapin-matkallaan. Hän sattui paikalle, kun Monacon ruhtinaspari vieraili Hetassa. Marjatalla kävi myös niin hyvä tuuri, että sai vaihtaa ruhtinasparin kanssa pari sanaa sekä kätellä kuninkaalliset.

Monaco royal couple to visit Lapland

Sovereign Prince Albert II of Monaco and Princess Charlene will visit the municipality of Enontekiö in Lapland, where a traditional reindeer race will take place in the Sámi village of Hetta on Sunday.

Monacon ruhtinaspari Enontekiön Hettaan

Enontekiön Hetassa valmistaudutaan Monacon ruhtinasparin sunnuntaiseen vierailuun. Ruhtinas Albert II ja ruhtinatar Charlene vierailevat Hetan perinteisissä Marianpäivän porokisoissa.

Venäläismiljardööristä AS Monacon pääomistaja

Venäläinen bisnesmies Dmitri Ribolovlev on ostanut osake-enemmistön ranskalaisesta jalkapalloseurasta AS Monacosta. Ribolovlevin Monaco Sport Invest -yhtiö omistaa seurasta nyt kaksi kolmasosaa.

Prince Albert of Monaco sighted in Kajaani

Sovereign Prince Albert II of Monaco arrived in Kajaani, northern Finland, on Tuesday evening and was greeted by a Russian welcoming committee. He travelled on by car to the city of Arkhangelsk in Russia to take part in an international Arctic Forum.

Monacon ruhtinas Albert matkusti Suomen kautta kokoukseen Venäjälle

Monacon ruhtinas Albert II saapui pienlentokoneella Kajaaniin tiistai-iltana. Hän jatkoi matkaa autolla Arkangeliin Venäjälle, jossa hän osallistuu kansainväliseen arktista aluetta käsittelevään kokoukseen.

Monacon ruhtinaspari haastaa ranskalaislehden oikeuteen

Prinssi Albert II ja hänen vaimonsa Charlene ovat ryhtyneet oikeustoimiin L´Express-lehteä vastaan, pariskunnan lakimies on kertonut.

Monacon hääjuhlilla runsaasti tv-katsojia

Monacon ruhtinas Albertin ja ruhtinatar Charlenen hääjuhlien eilistä suoraa televisiolähetystä seurasi keskimäärin 665 000 katsojaa. Helteisenä lauantai-iltana lähetetyn hääohjelman katsojahuippu oli 716 000 katsojaa.

Kuvayhteys Monacoon katkesi luvattua aikaisemmin

Monacon ruhtinasparin yhteisesiintymistä valittujen vieraidensa kanssa ruhtinaan palatsissa ei nähty Ylen Internet-lähetyksessäkään, sillä häiden televisioinnista vastannut yhtiö katkaisi kuvayhteyden Monacoon luvattua aikaisemmin.

Albert ja Charlene saivat siunauksensa Monacossa

Monacon ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene saivat siunauksensa katolisessa seremoniassa lauantaina. Pari poistui paikalta samalla, kun ihmiset heittivät heidän päälleen kukkia. Albertin ja Charlenen hääautona oli ympäristöystävällinen avoauto. Ruhtinatar Charlene herkistyi kyyneliin morsiuskimpun laskemisseremoniassa suojeluspyhimyksen kirkossa.

Monacon Albert ja Charlene saivat toisensa

Ruhtinas Albert II ja Charlene Wittstock on vihitty Monacossa. Charlene Wittstockista tuli avioliittonsa myötä Monacon ruhtinatar. Tuhannet ihmiset kerääntyivät Monacon palatsiaukiolle seuraamaan siviilivihkimisseremoniaa valkokankailta.

Monacon Albert ja Charlene purjehtivat avioliiton satamaan

Monacon prinssi Albert ja hänen etelä-afrikkalainen morsiamensa Charlene Wittstock vihitään perjantai-iltana avioliittoon siviilimenoin. Huomenna lauantaina pari vihitään vielä katolisessa vihkiseremoniassa, jota seuraamaan saapuu tuhansittain vieraita.

Synkät huhut varjostavat Monacon ruhtinashäitä

Monacon lauantaisten ruhtinaishäiden valmistelut ovat loppusuoralla. Häitä kuitenkin varjostavat huhut, joiden mukaan morsian olisi yrittänyt lähteä karkuteille. Ranskalaisen L'Express-lehden nettisivujen mukaan Charlene Wittstock olisi yrittänyt paeta Monacosta.

Prinssi Daniel jututti Kuopion torikansaa

Ruotsin prinssi Danielin Kuopion-vierailu sujui aurinkoisessa säässä. Hieman suunnitellusta aikataulusta myöhässä kaupungintalolle saapunut prinssi yllätti torikansan avoimuudellaan. Kuninkaallista parvekevilkutusta ei nähty, mutta Daniel ehti jutustella muutaman minuutin yleisön kanssa.

Prinssi Danielilla luennontäyteinen Kuopio-päivä

Ruotsin prinssi Danielin Kuopion-vierailu huipentui iltapäivällä juhlavastaanottoon kaupungintalolla. Daniel saapui kaupungintalolle hieman ennen kello viittä. Paikalla oli suuri joukko kaupunkilaisia odottamassa arvovaltaista vierasta. Prinssi ei mennyt kaupungintalon parvekkeelle vilkuttamaan kansalaisille, mutta sen sijaan jutteli ja tervehti ihmisiä torin laidalla.

YLE lähettää Monacon ruhtinaan häät suorana

YLE TV1 lähettää Monacon ruhtinaan Albertin ja Charlene Wittstockin häät lauantaina 2.7. klo 17.10-20.30.

Ruhtinas Albert syytösten kohteena - KOK hakee selvitystä

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) mukaan Monacon ruhtinas Albertia vastaan on esitetty väitteitä, joiden mukaan hän olisi rikkonut KOK:n eettisiä sääntöjä liittyen vuoden 2014 talviolympialaisten kisaisännän valintaan. Ruhtinas Albert on ollut KOK:n jäsen jo yli 25 vuoden ajan.

Olympialaisten isän laji jälleen mullistusten kourissa

Nykyaikaisessa viisiottelussa eletään jälleen muutoksen aikaa. Tällä kertaa perinteiset ilmapistoolit korvataan Lontoon olympiakisoissa elekrtonisilla aseilla. Laseraseita testattiin lajissa nuorten olympialaisissa ja muutos havaittiin hyväksi.

Prinsessan tytär veti valokuvaajia uimahalliin

Monacon prinsessan Stéphanien tyttären Pauline Ducruet’n hypyt nuorten EM-kisojen metrin laudalla jäivät Helsingissä alkueriin. Ducruet sijoittui 19:nneksi. Jatkoon A-tyttöjen kisassa pääsi 12 uimahyppääjää.

Monacon ruhtinas Albert kihlautui

Monacon ruhtinas Albert II on kihlautunut Charlene Wittstockin kanssa, ruhtinaanpalatsi ilmoittaa.

Kuninkaallinen juhlinta alkoi

Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt järjesti perjantai-iltana päivälliset kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin kunniaksi. Hääparin ohella illan kuvatuimpiin pareihin kuului Monacon ruhtinas Albert seuralaisensa Charlene Wittstockin kanssa.

Thaimaan kuningas rikkain kuninkaallinen

Thaimaan kuningas Bhumibol on maailman rikkain kuninkaallinen, laskee talouslehti Forbes. Maailman 15. rikkaimman kuninkaallisen yhteenlaskettu omaisuus yltää 131 miljardiin dollariin.

Ruotsissa juhlittu 60-vuotiasta kuningasta

Ruotsissa on juhlittu kuningas Kaarle XVI Kustaan 60-vuotispäiviä. Juhlinta huipentui vappuaattoiltana konserttiin ja arvovieraiden tähdittämiin päivällisiin Tukholmassa.

Albert II Monacon valtaistuimelle

Monacossa juhlitaan ruhtinas Albert II:n kruunajaisia. Kolmipäiväisten juhlallisuuksien päätösseremoniat sinetöivät heinäkuussa alkaneen virkaanastumisprosessin.

Monacon vallansiirto saa sinetin

Monacossa on alkanut ruhtinas Albert II:n kruunajaisten viimeinen vaihe. Albert otti kääpiövaltion hallitakseen kesällä, kun kolmen kuukauden suruaika hänen isänsä Rainierin kuoleman vuoksi oli päättynyt. Valinta sinetöidään nyt kolmipäiväisellä seremonialla.

Monacon Albert virallisesti valtaan

Monacon prinssi Albert on noussut tiistaina virallisesti ruhtinaskunnan hallitsijaksi, ruhtinas Albert II:ksi.

Monacossa vietetty ruhtinaan hautajaisia

Monacossa on vietetty perjantaina yli 55 vuotta hallinneen ruhtinas Rainier III:n hautajaisia. Monacolaiset seurasivat hautajaissaattoa ruhtinaspalatsista katedraaliin.

Monacon ruhtinas Rainier kuollut

Monacon ruhtinas Rainier kuoli keskiviikkona 81 vuoden ikäisenä monacolaisessa sairaalassa. Hengityselinten sairaudet vaivasivat häntä viimeiset kymmenen vuotta. Rainier kruunattiin Monacon ruhtinaaksi 1949, ja hän oli yksi Euroopan pisimpään hallinneita monarkkeja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle