Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keittiömestari ja yrittäjä Jyrki Sukula on huolissaan, kun ihmisiä kehotetaan pysymään poissa ravintoloista koronan takia

Hallitus päätti ohjata lisää rahaa koronamenoihin. Sukulan mielestä ravintoloihin voi mennä, jos on varovainen.

Katso uusin Yle Mix: Näin sun ruoka vaikuttaa maapalloon

Ylläty ymmärtäessäsi ympäristöystävällistä syömistä.

Suomalainen kokkijoukkue kilpaili kuolleen keittiömestarin muistolle – Matti Jämsénin piti tuomaroida ruoka-alan arvostetuinta kisaa

Suomi sijoittui tänään viidenneksi Bocuse d’Or -kilpailun Euroopan-karsinnoissa Tallinnassa. Kisan voitti Norja.

Saunapalvin ja muiden savustustuotteiden valmistus saa jatkua Suomessa  – asetus sallii tavallista korkeammat PAH-pitoisuudet

Perinteisen savustustuotteiden valmistus uhkasi loppua, kun PAH-pitoisuuksien raja-arvoja kiristettiin EU-tasolla.

Vetter luottaa tiukassa paikassa suomalaiseen ruokaan, Amb haluaa revanssin saksalaisesta

Klo 18 alkavan miesten keihäskilpailun ennakkosuosikit yleisurheilun Paavo Nurmi -kisoissa ovat Johannes Vetter ja Kim Amb.

Finnish food sector surviving corona crisis, but produce prices may rise

The Natural Resources Center says the price of berries, fruit and vegetables could see increases by the end of the year.

Maistuisiko lörtsy ranskalaiselle kuin samppanja savolaiselle? Nimisuojan saaminen vaatii vuosien työn ja ennustajan lahjoja

Esimerkiksi karjalanpiirakka, kalakukko ja Kainuun rönttönen ovat EU:ssa nimisuojattuja tuotteita.

Kotiruoka tekee taas kauppansa – kun tilojen myynti ravintoloihin väheni, kotimainen ruoka virtaa kauppoihin

Koronakriisi on nostanut kotimaisen ruuan arvostusta. Suomalaiset peruselintarvikkeet ja einekset käyvät kaupaksi.

Ravintola Aanaar vuoden ravintolaksi

Palkintoperusteiden mukaan Aanaarin ruoan herkullisuus perustuu raaka-aineisiin, joiden hankinta alkaa keittiön takaovelta ja yltää Jäämerelle yli Saamenmaan.

Kahdeksan vuotta sitten Dave Cad oli työtön, nyt hän saa elantonsa maistelemalla suomalaisia ruokia videolla: "Sen sanominen kuulostaa hullulta"

Suomessa asuva britti hämmästelee suosituilla videoillaan suomalaisia tapoja ja ruokia. Hän rakastaa maksalaatikkoa.

From West Palm Beach to Tikkakoski: Dual Finnish nationals explore roots through military service

Every year, dozens of dual Finnish nationals living abroad complete military service in Finland.

Mustamakkaran tuntevat kaikki, tillimakaronia ei juuri kukaan – vaasalaisten paikallisherkkua on varattu maisteltavaksi 2000 kaupunkilaiselle

Paikalliset erikoisuudet rikastuttavat suomalaista ruokakulttuuria. Niiden historiaa ei aina tarvitsekaan tuntea, riittää, että ruoka on tyypillinen aluellaan.

MTK haastaa eteläsavolaiset kunnat kertomaan ruoan alkuperämaan

MTK-Etelä-Savo on lähettänyt haasteen Etelä-Savon kunnille.

Suomeen halutaan kiinalaismatkailijoita – matkailualan ammattilaisia tuotiin laskemaan koskia ja syömään mämmiä

Nyt vierailulla olevat matkatoimistot alkanevat järjestää räätälöityjä pienryhmämatkoja keskiluokalle.

Kokosimme 5 kuuminta keittiötrendiä – kaikki eivät ole kovin järkeviä

Keittiöön ja sen varusteisiin saa upotettua rahaa niin paljon kuin lompakko sietää.

Report: Finns eating more meat than ever before

Efforts aimed at reducing consumption in Finland are hampered by meat's strong position in Finnish food culture.

Tunnetko tämän marjan? Terveyspommi saskatoonin kaupallista läpimurtoa on odoteltu jo vuosia

Saskatoonia on viljelty Suomessa jo vuosikausia, mutta se on yhä melko tuntematon suomalaisille.

Sahtiperinne elää vahvana

Sahdinteon Suomen mestaruudesta kilpaillaan viikonloppuna Hartolassa.

Suomalainen huippukokki kuorii perunat vain pakon edessä: “Perunan kuoren alapuolella on kaikki oleellinen”

Peruna on klassikko, josta on moneksi. Kesän perunasadosta odotetaan hyvää. 

Sahtimestaruudesta mittelöitiin Hauholla

Lauantaina Niskavuoren markkinoilla palkittiin Hauhon pitäjänmestari sahdinvalmistuksessa.

Luulitko, että grillaus on kuulunut pitkään suomalaiseen keittiöön? Tutkija: Suomalaiset ovat olleet enemmän keittäjä- kuin paistajakansaa

Avotulta on käytetty Suomessa ruoan paahtamiseen lähinnä erä- ja metsäretkillä. Ensimmäisissä grillausohjeissa suositeltiin käyttämään varrastikkuina pyöränpinnoja.

Ulkomaalaiset arvostavat suomalaista sahtia – "Se on hyvää, kun siitä tulee jano"

Sahtia tekevät suvun miehet ja naiset sukupolvesta toiseen. Juhannus on sahdin tekemisen sesonkiaikaa.

Finnish consumers fork out more for veggies than other EU countries but pay less for fats

Finland was the fifth most expensive country for food among other EU countries last year.

Vatsat täyttyvät nyt tavalla, jota aiemmat sukupolvet ihmettelisivät – Näin liha valloitti suomalaisten lautaset

Viime vuosikymmenten hitti on broileri, jonka naistenlehdet poimivat 80-luvulla kevyen syömisen trendinä Yhdysvalloista.

Terveys- ja vegaanijäätelöt tekevät nyt kauppansa – jäätelöiden suunnittelija kertoo, mitä jätskialtaille on luvassa

Jäätelöissä voi nykyään törmätä muun muassa aurajuuston tai kuusen makuun.

Kalakukkoleipomon uunin sytytyksestä tullut pelastuslaitokselle vakiohälytyksen aihe Kuopiossa

Pelastuslaitoksen mukaan leipomon savusta tulee "aika monta" hälytystä vuodessa.

Finnish food packaging firm Huhtamäki opens paper straw factory in Northern Ireland

The company said the move is part of a plan to bring sustainable packaging products to the market.

Kuopioon avataan uudentyyppisiä hotelleja, samalla ravintolatarjonta laajenee: "Ajatuksena olisi, että me vähän tuunailtaisiin kalakukkoa"

Lappilaiseen ketjuun kuuluva hotelli avautuu pian asemanseudulle. Jynkkään on puolestaan tulossa putiikkihotelli.

Easter-time demand for domestic lamb outstrips supply in Finland

Finnish lamb producers boosted lamb production for the holiday, but were forced to export some of it to Sweden.

Suomalaiset kuluttavat vuodessa kahvia lähes kymmenen kiloa henkeä kohden

Yhä suurempi osuus valikoimasta on myös vastuulliseksi varmennettuja kahveja.

Mämmin ystävän juhlakausi alkamassa - mämmin voi loihtia myös kotikonstein

Suomalaiset syövät mämmiä yli kaksi miljoonaa kiloa vuodessa. Uudet ideat maustavat perinteistä mämmiä.

Herätys: Työnantaja voi kysellä sairaan lapsen hoidosta, Muellerin Venäjä-tutkinta valmistui, tutkimus täsmentää kivikautista ruokavaliota

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Wednesday's papers: SDP lead improves, Finnish food over the years, and the spring equinox

Finland's print press features results from the latest pre-election poll, a look back at what Finns have eaten in the past, and news that spring has sprung.

North Korea requests Finnish food aid

The North Korean government has asked Finnish aid organisations to provide food aid amid a worsening food shortage in the country.

Toimittajalta: Suomalaisen snägärin Michelin-tähti on vielä kaukana, mutta Helsingistä on vaivihkaa tullut ruokakulttuurikaupunki

Michelin-tähdet ovat leikkiä, mutta kertovat kaupungin ja maan suhteesta ruokaan, kirjoittaa Heikki Valkama.

Röffeli vakuutti ravintola-alan ammattilaiset Tuunaa rössy-kisassa

Oululaisen harrastelijakokki Seija Selänperän röffeli vei voiton ensimmäisessä kilpailussa, jossa haettiin vaihtoehtoja veripaltulle.

Viralliseen karjalanpiirakkareseptiin haetaan muutosta – täytteeksi kelpaisi jatkossa myös kaura tai speltti

Myös laktoosittomat raaka-aineet ovat tätä päivää, sanovat nimisuojan muutosta hakevat tahot.

Laktoositon maito oli liikaa viranomaiselle – pienleipomon lopetettava vuosia jatkunut karjalanpiirakan myynti välittömästi

Leipomo oli käyttänyt valmistamiseen laktoositonta maitoa, vaikka sitä ei karjalanpiirakan sisällä olevassa riisipuurossa saa olla.

Torstai 10.1.2019 (tv)

Raskaussyrjintä on yleistä. Opettajia ja hoitajia jää paljon eläkkeelle. Suomalaisten ruokavaliossa on parannettavaa. Lumenpudottajilla on töitä.

Uusi tutkimus osoittaa: Suomalainen mies syö aivan liikaa punaista lihaa eikä naistenkaan ruokavaliossa ole hurraamista

Naisten ja miesten ruokalautasten sisältö eroaa toisistaan yhä enemmän. Kilpailevat ravinto-ohjeet hämmentävät tutkijoiden mielestä suomalaisten suhdetta ravintoonsa.

Monet näkivät riesan, Paavo Vallas tilaisuuden – 25-vuotias diplomi-insinööri tekee nyt bisnestä roskakaloilla

Särkikalojen suosion lisääminen suomalaisten ruokalautasilla vaatii uusia tuoteideoita ja investointeja kalankäsittelyyn.

Rössypotun arvostusta halutaan nostaa reseptikilpailulla: "Turha häpeily pois"

Reseptikilpailulla toivotaan esimerkiksi paikallisesta ruuasta kiinnostuneille turisteille enemmän vaihtoehtoja tarjolle.

Meat processing firm HKScan to sack 165 workers

Finnish food group HKScan said the dismissals will generate savings of seven million euros.

Hyönteisruoka ilmestyi kauppoihin mutta suomalaiset pärjäisivät toistaiseksi ilmankin, sanoo biologi – "Hyönteiset ovat herkkua, kun ne on survottu chili-suklaakastikkeeseen"

Biologin mukaan hyönteisten syömistä kannattaisi lisätä siellä, missä niitä on ennenkin syöty. Harva osaa valmistaa hyönteisistä mitään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle