Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Työpaikka meluisa ja huonosti valaistu halli? Sisustusarkkitehti Vertti Kivi korjaa 5 pahinta avokonttorimokaa

Avokonttori on monen pahin painajainen: työntekijät istuvat kuin sillit suolassa, keskittyminen on mahdotonta ja happi loppuu. Katso videolta, miksi avokonttorit eivät toimi.

Digitreenit: Mukauta Windows 10:n ulkonäkö mieleiseksesi

Vinkit miten Windows 10:n ulkonäköä muokataan

Nykypomo karsastaa pönöttävää työpöytää – auktoriteettia uhkuvaa tammipöytää viedään enää Venäjälle

Massiivinen tammipöytä ylhäisessä yksinäisyydessä innostaa yhä harvempaa johtajaa, koska työelämä vaatii vuorovaikutusta.

Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

"Pimeällä meitä on kaksi pimeää vastakkain" – Katjan tarina

Katja Kuusela kertoo elämästään näkövamman kanssa.

Kolme tarinaa näkövammaisuudesta

Kolme näkövammaista kertovat elämästään.

Stand-up -koomikko Iikka Kivi pitää liikkuvaa elämäntapaansa hedelmällisenä: "Olen silloin tehokkaimmillani"

Älykännykkä on mullistanut ammattikoomikko Iikka Kiven elämän, kun työtä voi tehdä missä ja milloin vain. Työpöydän ja kahvinkeittimen ääressä on kuitenkin mukava tehdä Noin viikon uutisia parin päivän ajan, kunnes tie taas kutsuu.

Mikä ihmeen enkelisijoittaja? – Nämä yritysmaailman muotisanat olisi hyvä tuntea

Enkelisijoittaja kuolemanlaaksossa, joka aikoo tehdä exitin. Kuulostaako tutulta? Ei haittaa, sillä Yle listasi kasvuyritysmaailman termejä ja suomensi ne teille.

Lobbyja ja hotdeskejä – tällaisia ovat tulevaisuuden toimistot

Tulevaisuuden toimistot muistuttavat enemmän tai vähemmän hotellin aulaa. Työpaikkoja onkin tulevaisuudessa vaikeaa enää edes tunnistaa työpaikoiksi, arvioi Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen lehtori Martin Relander.

Mars-lentoon valmistava eristäytymiskoe alkoi Havaijilla

Kuusi ihmistä sulkeutui halkaisijaltaan 11-metriseen kupoliin vuodeksi. Kokeessa jäljitellään avaruuslennon oloja ja kerätään tietoa siitä, miten suljetussa tilassa eläminen vaikuttaa ihmisiin.

Diskettikuvake tietokoneessa ja luurin kuva kännykässä – vanha maailma elää digilaitteissasi

Aalto-yliopiston tutkija ja luennoitsija Harri Heikkilän mukaan digilaitteissa käytetään vanhaa korppulevykettä, pöytäkalenteria ja herätyskelloa symboleina, koska parempia vaihtoehtoja ei ole. Vanhoihin esineisiin liittyy pitkä yhteinen ymmärrys niiden käyttötarkoituksesta, joten ne ovat tehokkaita symboleja myös nykyaikana.

Yritysmummon palkkaaminen teki ohjelmistoyrityksestä mukavamman työpaikan

Yritysmummo Anitta Salmisen valtakunnassa on kolme kerrosta, miltei 1900 neliötä, toistakymmentä vessaa ja kolme keittiötä. Pojiksi kutsumiaan työntekijöitäkin on miltei 70. Salminen sanoo, ettei osaisi kuvitella parempaa työtä.

Stressaako lähestyvä kesäloma? Näin unohdat työt loman ajaksi

Kesäloma lähestyy, mutta työpaikalla on vielä sata ja tuhat asiaa tekemättä. Työpöydälle on kasaantunut vinot pinot tekemättömiä töitä, sähköposteihin pitäisi vastata ja muutama tapaaminen ehtiä järjestää. Mieltä kalvaa pelko, onnistuuko lomallelähtö lainkaan.

Toimistot nykyaikaistuvat – arkistokaapit ja atk-pöydät joutavat polttolaitokselle

Toimistojen toiminta-ajatus on muuttunut kovaa vauhtia. Uusi teknologia tarjoaa mahdollisuuden järjestää asiat tehokkaammin. Samalla valtava määrä vanhanaikaisia toimistokalusteita jää yli. Kaatopaikalleko ne pitää viedä?

Maker-kulttuuria tuodaan Suomeenkin – onko tässä koulutuksen uusi suunta?

Tekemällä oppii, sanotaan, mutta tätä ajattelua ei aina hyödynnetä esimerkiksi kouluissa. Kokeileva tee-se-itse-asenne saattaisi kuitenkin olla yksi ratkaisu, jonka avulla koulutusjärjestelmä saataisiin vastaamaan ketterämmin muuttuvan maailman asettamiin tarpeisiin.

Suomen ensimmäinen 3D-selfiepalvelu tekee ihmisistä patsaita

Uusi yrittäjä haluaa korvata työpöytien ja kirjahyllyjen valokuvat ihmisistä tehdyillä oikeanvärisillä minipatsailla. Kirkkonummelaisyritys uskoo patsaista tulevan Suomessa samanlainen lahjahitti kuin Keski-Euroopassa.

Niinivaaran lukiolla tulevaa muuttoa odotetaan kaksijakoisin tunnelmin

Niinivaaran lukio sulautuu osaksi Joensuun yhteiskoulun lukiota ensi syksynä. Oppilaita odottavat uudet tilat ja uudet koulukaverit.

Työntekijät joulumielellä – pomon koko toimisto pakettiin

Norjan Bygg Faktan työntekijät tekevät toisilleen joulun alla hyviä tekoja ja kepposia.

Tuolin tilalla kävelymatto – viraston kokeilu sai suursuosion

Kirjoitustyö päätteen äärellä kuulostaa äkkiseltään hommalta, jossa liikuntaa saavat korkeintaan sormet. Toisinkin voi olla. Tampereen virastotalolla on kokeiltu pari kuukautta huonetta, jossa työpöydän ääressä on kävelymatto.

LVI-yrityksen toimistossa on selätetty mappi- ja paperikaaos

Pääkaupunkiseudulla toimivassa LVI-yrityksessä toimitaan täysin sähköisesti, eikä työpöydiltä löyty paperipinoja. Yrityksessä odotellaankin palkintoa ekoteosta.

"Korkealle säädettävä työpöytä oli paras työkaluni ikinä." - Näin istumatyöntekijä liikkuu

Suositusten mukaan joka päivä pitäisi liikkua noin 10 000 askeleen verran. Monilla istumatyötä tekevillä askelmäärä jää silti alle puoleen siitä. Nettikeskustelijat jakoivat parhaat vinkkinsä, joilla istumatyöntekijäkin saa lisää askelia päiväänsä.

Oikeaoppinen työasento löytyy istumisen, seisomisen ja liikkumisen välimaastosta

Keho vaatii liikettä työpöydän ääressäkin. Seisominen on hyvästä, mutta ei jatkuvasti ja väärässä asennossa. Työpöydän ääressä tulisi seistä polvet hivenen koukussa, jalkaterät eteenpäin ja jalat pienessä haara-asennossa.

Liian mukava tuoli ei liikuta

Suomessa on perinteisesti satsattu toimistotuolien ergonomiaan ja yksilön mukaan säädeltäviin ratkaisuihin. Pitkään istumisen sijaan työntekijöitä patistetaan nyt tuoleista ylös vaihtuvien työpisteiden, monitilatoimistojen ja uudenlaisten työskentelytapojen avulla.

Moni mies sisustaa itselleen teinivuosien unelmahuonetta - sisustussuunnittelija kehottaa hankkimaan lukon oveen

Man cave, sinnitupa, mökötupa tai autotalli. Rakkaalla tilalla voi miehelle olla monta eri nimeä, mutta yhtä tärkeitä ne omistajalleen ovat kaikki. Liian siistiä omasta tilasta ei kuitenkaan kannata tehdä, korostaa sisustussuunnittelija.

Poliisiveneitä puunataan valvontakesää varten

Liikkuva poliisi valmistautuu kesän veneilykauteen teoriaopeilla ja uudella tekniikalla. Poliisi haluaa opastaa veneilijöitä turvalliseen vesilläliikkumiseen.

Työergonomia unohtaa usein liikkeen

Ihmisiä on ohjeistettu vuosikymmeniä löytämään oikeat työtavat ja -asennot. Työergonomian usein paikallaan olevaan työasentoon ohjaaminen on vartalolle kuitenkin huonoin vaihtoehto.

Live web streaming for Yle channels

The Finnish Broadcasting Company Yle has become the first Finnish broadcaster to provide live web streaming of its television programmes. Starting Monday, April 22, audiences will be able to tune in to Yle channels on their desktops as well as on mobile devices such as laptops, tablets and smartphones.

Urheilijoilla on tiukat some-ohjeet

Joitain vuosia sitten urheiluseurojen ei tarvinnut välittää sosiaalisesta mediasta. Nyt joukkueilla on someenkin omia ohjeita, jotka ovat paikoin tiukkoja.

Ammattijärjestäjä kutsutaan nyt työpaikoille

Jokaisella on omat käsityksensä siitä, millaisessa ympäristössä on hyvä työskennellä. Ammattijärjestäjä kutsutaan työpaikalle, kun sähköpostit pursuavat viestejä, tiedonkulku tökkii ja avokonttori uhkaa hukkua paperien alle.

Enonkoski elää vielä viisi vuotta, jos se on sinnikäs

1500 asukkaan kunnan tulevaisuutta nakertaa vanheneva väestö ja peruspalveluiden hinta. - Jos kuntarakennelain puitteiden mukaan arvioidaan, voisi Enonkoski pysyä itsenäisenä seuraavat viisi vuotta, sanoo Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa.

Kovalevyn tyhjennys ei riitä, se pitää tuhota

Jos joku haluaa kaivaa tietoja vanhalta tietokoneeltasi kaatopaikan uumenista, pelkkä koneen formatointi ei riitä. Kovalevyn fyysinen tuhoaminen on varmin tapa pitää salasanat ja tiedostot vain omana tietona.

Toimistotyöläisten istumista halutaan vähentää

Tanskalaisyliopistossa henkilökunta ei enää istu.

Tutkimus: Istu vähemmän, elä pidempään

Toimistotyöläiset voisivat asentaa juoksumatot näyttöpäätteilleen, amerikkalaistutkijat ehdottavat.

Kiina kielsi Ai Weiweitä näyttämästä elämäänsä verkossa

Maailmankuulu kiinalaistaitelija ja Kiinan hallituksen ankara arvostelija Ai Weiwei on määrätty poistamaan kotoaan valvontakamerat, jotka kuvasivat häntä kellon ympäri. Ai välitti itsestään kuvaa internetiin 24 tuntia vuorokaudessa pilkallisena protestina sille, että viranomaiset valvovat häntä yhtä lailla tauotta.

Säästäjä-haalijan työpöytä pursuaa tavaraa

Jokainen tuntee jonkun, jonka pöytä on kaaoksessa eivätkä tavarat pysy järjestyksessä. Lisätilojen järjestäminenkään ei auta, sillä nekin täyttyvät alta aikayksikön. Kouluttaja Anne te Velde-Luoma antaa neuvoja pöydän siistinäpitoon suosituilla kursseilla.

Älyä ja käyttäjäystävällisyyttä kotiin tai kännykkään

Tampereen yliopistossa etsitään keinoja parantaa ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta. Esimerkiksi ääntä, kosketusta tai ilmeitä ymmärtävä kännykkä tai tietokone helpottaisi monen vammaisen ihmisen elämää. Ja kukapa ei ilahtuisi vaivattomasta laitteesta, jonka käyttö ei vaadi lähes insinöörin taitoja tai paksun opaskirjan pänttäämistä?

Pöly on tietokoneen yleisin kuolinsyy

Hitaaksi ja epävakaaksi käynyt kannettava tietokone elpyy usein käyttöjärjestelmän uudelleen asennuksella. Jos tietokone kuumenee, tuuletin on äänekäs ja kone sammahtelee, on vian syy usein koneeseen pesiytyneessä villakoirassa. Pöly on yleisin syy tietokoneen rikkoutumiseen.

Tietokoneen ja television yhdistäminen etenee

Tietokoneen ja television yhdistämiseen tähtäävä hanke on ottanut askeleen eteenpäin. Finnet-liiton vetämän Supermatrix-hankkeen testien mukaan tietokonetta voidaan käyttää niin, että varsinainen kone on palvelukeskuksessa ja sitä käytetään etänä.

Konttorikalusteet uusiksi

Erityisesti toimisto- ja päätetöissä työskentelevät tunnistavat istumisen haitallisista vaikutuksista selvimmin työperäiset niska-hartiavaivat. Kenties juuri se on ollut kimmokkeena uudentyyppisten toimistokalusteiden läpimurtoon maailmalla.

Vattenfall lentokuvaa sähköverkkoa Pirkanmaalla

Sähköyhtiö Vattenfall kuvaa kesä-syyskuun aikana sähköverkkoa mm. Pirkanmaalla ja muualla Hämeessä.

Oulun langattomia palveluja kehitetään

Oululaisille luodaan lisää langattomia palveluja mm. vanhusten etätunnistukseen.

Freelancereiden työhuoneille on kysyntää

Yhä useampi freelancetyöläinen etsii rauhallista työpöytäpaikkaa kotinsa ulkopuolelta. Freelancereiden työhuoneille on kysyntää varsinkin suurissa kaupungeissa. Työpisteitä löytyy paitsi entisistä teollisuustiloista, myös ns. kivijalkakaupoista.