Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Satu von Schalien ja Sanna Enckelman silittämässä sarvipäistä pukkia.

Keskiviikko 8.12.2021 (tv)

Korkeakoulutetut työntekijät. Ruotsin pääministeri. Elämänmuutokset. Sää.

Ruotsin pääministeri: Hävittäjävalinta Suomen hallituksen käsissä

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson Gripen-tarjokkaasta Suomen hävittäjävalinnaksi: "Ruotsalaiset koneet ovat fantastisia"

Magdalena Anderssonin ensimmäinen matka pääministerinä suuntautuu perinteen mukaisesti Suomeen.

Puhelimeen tullut huijaustekstiviesti.

Maanantai 29.11.2021 (radio)

Koronatilanne huononee. Omikron virusmuunnosta voi olla myös Suomessa. Omikron huolettaa maailmalla. Ruotsi sai taas pääministerin. Huijausviestejä matkapuhelimissa. Sää on kylmää.

Magdalena Andersson.

Magdalena Anderssonia ehdotetaan uudelleen Ruotsin pääministeriksi – äänestys maanantaina

Sosiaalidemokraattien Magdalena Andersson pyysi eilen vapautusta tehtävästään, ennen kuin hänet ehdittiin virallisesti nimetä virkaan. Anderson alkaa johtaa sosiaalidemokraattien yksipuoluehallitusta.

Magdalena Andersson kukkia käsissään.

Ruotsin vasta valittu ensimmäinen naispääministeri Magdalena Andersson hakee eroa – hallituskumppani ympäristöpuolue jätti hallituksen

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Magdalena Andersson aikoo hakea mandaattia valtiopäiviltä uudelleen pelkästään sosiaalidemokraattien muodostamalle vähemmistöhallitukselle. Hallituskumppani ympäristöpuolue kertoi aiemmin lähtevänsä hallituksesta.

Autoja liekeissä ruotsalaisessa lähiössä.

Ruotsista tuli murhien ja kranaatti-iskujen keskus, ja näitä virheitä Suomen pitäisi välttää – ruotsalaisekspertti: "Me olimme naiiveja"

Ruotsi on epäonnistunut niin poliisin toiminnassa, kouluissa kuin kotouttamisessa, sanovat ruotsalaiset asiantuntijat. Heillä on vinkki Suomelle: ottakaa jengiytymisen varhaiset signaalit vakavasti.

Stefan Löfven.

Ruotsin väistyvä pääministeri Stefan Löfven Ylen haastattelussa: Keskiluokan on kannettava vastuu ampumisväkivallasta – huumeiden viihdekäyttö vahvistaa jengejä

Vallasta luopuva pääministeri Stefan Löfven osoittaa Svenska Ylen haastattelussa sormella myös edeltäjiään, jotka ovat leikanneet veroja ja yksityistäneet palveluja. Hän lupaa poliisille resursseja ja rikollisille ankarampia rangaistuksia.

Magdalena Andersson tittar åt sidan. I bakgrunden syns Sveriges flagga.

Tiukka neuvottelija ja ex-kilpauimari, jolla on aina kananmuna laukussaan – tällainen on Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Magdalena Andersson

Ruotsin sosiaalidemokraattien uusi puheenjohtaja haluaa torjua ilmastonmuutosta ja jengirikollisuutta. Budjettineuvottelut ja ensi vuonna siintävät vaalit lupaavat kuoppaista kyytiä.

Ruotsin valtiovarainministeri Magdalena Andersson

Ruotsi saanee ensimmäisen naispääministerin Magdalena Anderssonista – valtakausi voi jäädä lyhyeksi

Magdalena Anderssonia esitetään Stefan Löfvenin seuraajaksi sosiaalidemokraattien johtoon. Alle vuoden kuluttua Ruotsissa käydään vaalit, joissa puolue joutuu taistelemaan asemastaan.

Stetoskooppi lääkärien pöydällä

Sunnuntai 22.8.2021

Afganistanin tilanne. Koronatilanne. Lääkärit. Ruotsin pääministeri. Sääennuste.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Analyysi: Stefan Löfven sai tarpeekseen – jättääkö Ruotsin konkaripääministeri seuraajalleen uppoavan laivan?

Eropäätökseen vaikutti pitkä aika vaativissa tehtävissä, uskoo Löfvenin ystävä ja puheenjohtajakollega Antti Rinne. Ruotsi saattaa nyt saada ensimmäisen naispääministerinsä, kirjoittaa Ylen Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven jättää syksyllä pääministerin ja puoluejohtajan tehtävät

Löfven ilmoitti aikeistaan kesätapaamisessa lähellä Tukholmaa. Löfven sanoi, että hän ei johda puoluettaan ensi vuoden vaalikampanjassa. Lofvenin mukaan päätös on kypsynyt ajan mittaan ja hän haluaa jättää seuraajalleen parhaat edellytykset.

Stefan Löfven puhuu parlamentissa.

Ruotsin valtiopäivät äänesti Stefan Löfvenin uudeksi pääministeriksi – 173 äänesti vastaan, 175 olisi tarvittu

Sosiaalidemokraattien Stefan Löfven valittiin pääministeriksi kolmatta kertaa peräkkäin. Hän muodostaa hallituksen yhdessä ympäristöpuolueen kanssa.

Hymyilevä Löfven taustallaan Ruotsin lippu.

Saako Ruotsi pääministerin tänään? Löfvenin uusi hallitus on todennäköinen, mutta entistä heikompi ja riitaisampi

Stefan Löfven sai valtiopäiviltä epäluottamuksen kaksi viikkoa sitten. Tänään keskiviikkona valtiopäivät voi valita hänet uudestaan pääministeriksi. Äänestyksestä tulee tiukka, sillä leirit ovat lähes tasan.

Löfvenin hallitus äänestykseen keskiviikkona

"Ruotsi tarvitsee hallituksen" – Stefan Löfveniä esitetään jälleen pääministeriksi

Epäluottamusäänestyksessä kaadetun Löfvenin paluusta uuden hallituksen pääministeriksi on määrä äänestää valtiopäivillä keskiviikkona. Ympäristöpuolueen ja keskustan välinen kipuilu on riski uuden hallituksen synnylle.

Stefan Löfven

Ruotsi yrittää kasata uutta hallitusta, mutta porvarit heittivät pyyhkeen kehään – pallo on uudelleen demareiden Löfvenillä

Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson ilmoitti torstaina luopuvansa hallituksen tunnustelijan roolista. Kristersson totesi tiedotustilaisuudessa Tukholmassa, että porvarihallituksen muodostaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista.

Poliiseja ja poliisiautoja ampumapaikalla.

Poliisin murha pysäytti Ruotsin – Löfven: "Emme peräänny taistelussa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan"

Nuori poliisi sai surmansa ampumavälikohtauksessa Göteborgissa. Surmatyön motiivia ei tiedetä. Poliisipartiota kohti ammuttiin alueella, jossa rikollisjengit ovat aiemmin ottaneet yhteen.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven

Ruotsi välttää ennenaikaiset vaalit – mitä seuraavaksi tapahtuu?

Ruotsin poliittinen kriisi ajoi pääministeri Stefan Löfvenin eroamaan tehtävästään. Uusi hallitus etsitään ilman vaaleja puhemiehen johdolla. Kokosimme vastauksia oleellisiin kysymyksiin siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Stefan Löfven

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven eroaa – uusi hallitus haussa ilman vaaleja

Pääministeri Stefan Löfvenillä oli keskiyöhön asti aikaa ilmoittaa, eroaako hänen hallituksensa vai järjestetäänkö Ruotsissa ylimääräiset vaalit. Ehdotuksia tilanteen ratkaisemiseksi sinkoili juhannuksena, mutta moni puolue on kaivautunut tiukasti poteroonsa.

Stefan Löfven framför två svenska flaggor.

Ruotsissa aika käy vähiin Stefan Löfvenille – enää päivä aikaa päättää pidetäänkö uudet vaalit vai aloitetaanko hallitustunnustelut

Vaa'ankielinä tasapainoilevat keskustapuolue ja liberaalit. Keskusta tukee Löfveniä, mutta liberaalit haluaisivat Ruotsiin porvarihallituksen. Pääministeri Löfven vietti juhannusviikonloppua etsien ulospääsyä tilanteesta.

Stefan Löfven

Epäluottamuslauseen saaneen Löfvenin aikaraja lähestyy – Ruotsin pääministerin ratkaisua odotetaan yhä

Ruotsin eurooppaministerin mukaan pääministeri Löfven etsii tilanteeseen ratkaisua viimeiseen asti.

Stefan Löfven

Vältetäänkö Ruotsissa sittenkin uudet vaalit? Keskustapuolue peruu vaatimuksensa vuokrasääntelyn höllentämisestä, pääministeri Löfven kiittelee

Eduskunta äänesti maanantaina pääministeri Stefan Löfvenin johtamalle vähemmistöhallitukselle epäluottamusta. Taustalla oli vasemmistopuolueen pettymys siihen, että hallitus kertoi aikovansa keventää vuokramarkkinoiden sääntelyä.

Stefan Löfven ja Annie Lööf tiedotustilaisuudessa.

Keskustapuolueella on ratkaisun avaimet Ruotsin hallituskriisissä, sanoo suomalaisasiantuntija

Professori Åsa von Schoultzin mukaan taitavana neuvottelijana pidetty pääministeri Löfven on nyt kovimman haasteensa edessä.

Sveriges statsminister Stefan Löfven håller presskonferens.

Hallituskriisi jakaa ruotsalaisten mielipiteitä – Näin Tukholmassa kommentoitiin historiallista epäluottamuslausetta, jolla hallitus kaatui

Ruotsin hallitus kaatui maanantaina. Kysyimme ruotsalaisilta, pitäisikö maassa aloittaa uudet hallitustunnustelut vai järjestää ennenaikaiset vaalit.

Hallitus kaatui Ruotsissa valtiopäivien puhemiehen nuijan kopautuksella

Ruotsin hallitus kaatui – Löfvenillä viikko aikaa pohtia seuraavaa siirtoa

Oppositio äänesti odotetusti hallitukselle epäluottamusta. Nyt Ruotsissa ovat edessä joko uudet hallitustunnustelut tai ennenaikaiset vaalit. Pääministeri ei vielä paljastanut kantaansa.

Stefan Löfven ja Annie Lööf tiedotustilaisuudessa.

Ruotsin pääministeri Löfven yrittää pelastaa hallituksensa ja tarjoaa kompromissia kiistaan vuokrasääntelystä

Kiista vuokrasääntelyn vapauttamisesta on ajanut Ruotsin hallituksen kaatumisen partaalle. Vasemmistopuolue pitää Löfvenin kompromissiesitystä poliittisena teatterina.

Stefan Löfven

Stefan Löfvenin hallitus saattaa kaatua Ruotsissa ensi viikolla – tässä taustat, miksi syksyllä voi olla edessä vaalit

Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel kokosi tärkeimmät kysymykset siitä, miksi poliittinen kriisi eteni torstaina lumipallon lailla.

Stefan Löfvenin hallituksen luottamuksesta äänestetään maanantaina, pääministeri kuvattuna valtiopäivillä viime viikolla.

Ruotsin pääministeri hallituskriisistä: "Jos hallitus ei saa luottamusta, edessä ero tai pikavaalit"

Riidan taustalla on hallituksen aikomus sallia markkinahintaiset vuokrat uusissa asunnoissa. Vasemmistopuolueen mielestä seurauksena olisi vuokrien raju nousu. Vasemmistopuolue sai ruotsidemokraatit, kristillisdemokraatit ja kokoomuksen mukaan hallituksen kaatoon.

Folk på uteservering i trädgård vid strand i Stockholm.

Kirjeenvaihtajalta: Ruotsissa osoitettiin jälleen hallituksen virheet koronanhoidossa – vastuunkantajat pysyvät yhä piilossa

Raportin mukaan Ruotsin hallituksen olisi pitänyt toimia nopeammin, selkeämmin ja voimakkaammin. Esimerkiksi kauppojen sulkemiset mahdollistava pandemialaki valmistui vasta toisen aallon huipun jälkeen.

Nyamko Sabuni

Ruotsi on saamassa hallitusvaihtoehdon, joka on riippuvainen ruotsidemokraattien tuesta

Jo kolmas porvaripuolue avaa oven yhteistyölle ruotsidemokraattien kanssa. Pääministeri Löfven maalaili uhkakuvaa Unkarin tiestä.

Löfven avoin autonovi takanaan, päällä puku, kasvoilla maski.

Pääministeri Löfven: Ruotsi vaatii muiden maiden kansalaisilta negatiivisen koronatestituloksen

Ruotsi aikoo vaatia maahan tulevilta muiden maiden kansalaisilta negatiivisen koronatestituloksen. Pääministeri Stefan Löfven piti tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

Dan Eliasson.

Ruotsin valmiusviraston johtaja eroaa lomamatkaan liittyvän kohun takia

Ruotsissa on arvosteltu myös poliitikoita välinpitämättömästä suhtautumisesta koronasuosituksiin

Tegnell kuvaruudussa kuulokkeet päässä.

Toinen aalto on nakertanut Ruotsin koronastrategin luotettavuutta – usko Anders Tegnellin linjaan hiipuu, ja hallitus käyttää nyt tiukkoja rajoituksia

Valtiotieteen tohtori pitää hämmästyttävänä sitä, kuinka paljon valtaa hallitus on antanut Kansanterveysvirastolle koronakriisissä.

Ihmisiä kirjaston edessä.

Kirjeenvaihtajalta: Yli 6 000 kuollutta – Ruotsissa liian harva noudattaa koronasuosituksia, vai onko vika sittenkin toimissa?

Kuinka osuva vastaus dramaattisesti kasvaneeseen tartuntatilanteeseen on pöytäseuruetta koskeva kahdeksan hengen koronarajoitus, kysyy Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Sanna Marin kasvomaskilla suojautuneena Brysselissä.

Suomen edustaminen EU-huippukokouksessa voidaan uskoa tilapäisesti Ruotsille – "Ei ole mikään ongelma", sanoo alivaltiosihteeri

Mahdollinen korona-altistuminen pakotti Marinin lähtemään kokouksesta kesken perjantaina, Löfven otti kopin.

Stefan Löfven tapasi Donald Trumpin Valkoisessa talossa.

Kirjeenvaihtajalta: Käy Trumpin ja Bidenin kisassa miten tahansa, Ruotsi on vaalivoittaja

Trump on yrittänyt istuttaa itselleen ruotsalaisia sukujuuria, Biden on vankkumaton sverigevän, kirjoittaa Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen.

Sanna Marin poistuu autosta ja puhuu kännykässä

PM Marin leaves Brussels meeting amid infection concern

Sanna Marin departed a European Council meeting after learning a Finnish MP has tested Covid positive.

Löfven istuu tuolilla nurmikolla. Vieressä on tyhjä tuoli.

Ruotsin pääministerin mielenmuutos maahanmuuton ja rikollisuuden yhteydestä voi kriisiyttää välit hallituksessa

Löfven sanoi keskiviikkona, että suuri maahanmuutto yhdistettynä huonoon integraatioon lisää riskiä rikollisuudesta.

Pedro Sanchez ja Stefan Löfven kävelevät rinnakkain sateenvarjot käsissään.

Ruotsin pääministeri Löfven uskoo edelleen maansa koronastrategiaan yli 5 000 kuolleesta huolimatta

Hän sanoo Aftonbladetin haastattelussa, että yrittäjien ja palkansaajien turvaaminenkin on ollut tärkeää.

Kuvassa Charles Michel ja eurooppalaiset johtajat kokoustavat etäyhteyden välityksellä.

EU-budjetin käsittely kuivui nopeasti kasaan videokokouksessa: Elpymispaketista odotetusti suuria erimielisyyksiä jäsenmaiden välillä

EU-maiden johtajien kokouksessa kiisteltiin tukien ja lainojen suhteesta talouden elvyttämisessä.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven lehdistötilaisuudessa Tukholmassa toukokuun 29. päivä.

Löfven: Ruotsin koronastrategia ei ole epäonnistunut

Löfven otti SVT:n haastattelussa kantaa siihen, miten Ruotsin tulisi toimia mahdollisen toisen aallon tullessa.

Olof Palmen murhapaikalle kokoontuneita toimittajia ja kuvaajia.

Palme-tutkinnan loppu jakaa ruotsalaisia: "Suuri pettymys", "Häpeällistä", "Toivottavasti haava nyt parantuu", "Meidän on hyväksyttävä tämä"

Ruotsi toivoi murhatutkijoilta pistettä kansalliselle traumalle, mutta lopputulos oli monelle valtava pettymys.

Kuvassa on aurinkoinen näkymä Tukholman Djurgårdenista.

Ruotsi helpottaa matkustusrajoituksia kotimaassa – pääministeri Löfven: tämä ei merkitse sitä, että vaara olisi ohi

Ruotsalaisia on koronan vuoksi aiemmin kehotettu tekemään vain aivan välttämättömimpiä reissuja.

Miehen sivuprofiili.

Analyysi: Kritiikki yltyy Ruotsissa maan koronaviruslinjaa kohtaan – Yhä useampi kysyy, valitsiko Ruotsi oikean strategian

Ero naapurimaihin kasvaa päivä päivältä. Ruotsissa on kuollut vajaassa viikossa enemmän kuin Norjassa koko pandemian aikana.

Stefan Löfven puhuu televisiossa.

Ruotsin hallitus sai luvan sulkea ravintolat ja ostoskeskukset niin halutessaan – Laki astuu voimaan lauantaina

Maan parlamentin on mahdollista äänestää päätöksiä kumoon, mikäli kokee ne tarpeettomina.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Ruotsin pääministeri DN:lle: Tulemme laskemaan koronaan kuolleet tuhansissa

Ruotsissa oli eilen perjantaina 333 vahvistettua koronakuolemaa ja yli 6 000 tartuntaa.

Stefan Löfven

Koronatartuntojen määrä Ruotsissa uudella tasolla – Pääministeri: Tilanne pahenee ennen kuin se paranee

Ruotsissa on vahvistettu 5 466 tartuntaa. Viime vuorokauden aikana uusia tartuntoja todettiin 519, mikä on ennätysmäärä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle