Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pörssitalon seinässä lukee "Börs".

Yhdysvalloista ja Euroopassa sijoittajat pelkäävät nyt taantumaa ja ostovoiman hyytymistä – analyytikko: "Yksi hyvä uutinen sentään tällä viikolla on kuultu"

Markkinoilla säikytään inflaatiota, hupenevaa ostovoimaa ja mahdollista Yhdysvaltain talouden taantumaa. Helsingin pörssi päätyi torstaina puolitoista prosenttia miinukselle.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksi OMXHPI:n kehityksen viime viikon alusta. Tiistaina kello 16 indeksi oli lähes 2 prosentin nousussa.

Listasimme syitä, miksi pörssit painuvat nyt poikkeuksellista vauhtia: Pelätyt korot, energia ja Kiina ovat saaneet sijoittajat hermoilemaan

Yhdysvaltain keskuspankin koronnosto työnsi pörssikurssit laskuun. Sijoittajat hankkiutuivat eroon etenkin kasvuyhtiöistä ja "kotoiluosakkeista". Kurssimyllerrys ajaa Helsingin pörssin herkästi vielä muita jyrkempään alamäkeen.

Grafiikka näyttää, kuinka Helsingin pörssin yleisindeksi OMXHPI sukelsi hetkellisesti maanantaiaamuna.

Osakemarkkinoiden hetkellisen rojahduksen syy selvisi: Ison toimijan osakemyynnit, joiden vaikutusta automaattiset myyntitoimeksiannot syvensivät

Helsingin pörssin yleisindeksi putosi kello 11 maissa yli kuusi prosenttia perjantain päätöslukemaan verrattuna. Nopeasti palautunut niiaus koski useita suuryhtiöitä.

Grafiikka näyttää vuoden alusta eniten pudonneet suurten ja keskisuurten yhtiöiden osakkeet Helsingin pörssissä. Eniten ovat pudonneet Nokian Renkaat -59 %, Fortum -40 % ja Harvia -39 %.

Tässä ovat pörssin alkuvuoden suurimmat putoajat – Yle kysyi analyytikoilta, onko jo aika hylätä toiveet hyvästä vuodesta

Suurin Venäjä-riski kohdistui rajattuun joukkoon yhtiöitä, mutta hintojen nousu ja yleinen epävarmuus vaivaavat jatkossa kaikkia. Sota ei näy vielä alkuvuoden tuloksissa.

Next Games -logo puhelimen pidikkeessä.

Netflixin ostotarjous suomalaisesta mobiilipeliyhtiö Next Gamesista läpi

Netflix saa Next Gamesin osakekannasta yli 90 prosentin osuuden, ja se voi nyt lunastaa loput osakkeet. Next Games poistuu kaupan myötä Helsingin pörssin First North -markkinalta.

Grafiikka näyttää, kuinka Nokian Renkaiden osake on laskenut yli 10 prosenttia maanantaina 21. maaliskuuta.

Nokian Renkaiden kurssi vajosi yli 13 prosenttia – yhtiö kertoi jatkavansa toimintaansa Venäjällä, analyytikon mukaan yhtiön viestiä tulkittiin myös väärin

Yhtiö kertoi viime viikolla jatkavansa tuotantoaan Venäjällä, vaikka moni kilpailija vetäytyy maasta. Nokian Renkaiden henkilöautonrenkaista valmistettiin Venäjällä viime vuonna yli 80 prosenttia.

Ihmiset ottavat valokuvia hampurilaisravintolan edustalla.

Venäjä kansallistaa ulkomailta vuokratut lentokoneet, Moskovan pörssi pysyy kiinni koko viikon – lue maanantain talousseuranta

Sota heiluttaa pörssikursseja ympäri maailmaa. Yle seurasi maanantain markkinareaktioita ja talousvaikutuksia tässä artikkelissa.

Moskovan pörssin logo ja pääovi.

Moskovaan on luvassa pörssin jättiromahdus – pelko pääomapaosta on pitänyt pörssin kiinni jo pidempään kuin koskaan Neuvostoliiton jälkeen

Sodassa luvuilla tehdään myös politiikkaa. Mutta osakkeiden hinta on fakta, jota on vaikea muuksi puhua, sanoo Nordean rahastojohtaja.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksi OMXHPI:n ja eurooppalaisen STOXX Europe 600 -indeksin kehityksen suhteessa toisiinsa. Helsingin pörssin osakkeet ovat laskeneet nopeammin kuin eurooppalaiset osakkeet.

Suomen pitkä yhteinen raja sotaa käyvän maan kanssa saattoi säikäyttää sijoittajat: korot nousevat ja kurssit laskevat enemmän kuin muualla

Suomi on saattanut menettää asemiaan sijoituskohteena, mutta asian mittaaminen on lähes mahdotonta.

Pörssitalon seinää

Fennovoiman ydinvoimalahanke ei etene, pörsseissä rajua alamäkeä – seurasimme markkinareaktioita Venäjän hyökkäykseen

Venäjän laaja hyökkäys Ukrainaan heijastuu myös pörsseihin ja rahoitusmarkkinoille. Seurasimme tässä artikkelissa reaktioita.

Pystykuvassa tuhansia pakasterasioita pinottuna suureen pakkauslaatikkoon.

Alexander Rosenlew vei pakasterasiat pörssiin, jotta niitä saisivat saksalaisetkin – katso, miten kävi ennätysvilkkaan pörssivuoden tulokkaille

Osakesäästäjien Ylelle tekemästä listauksesta käy ilmi, että 27 listautumisannin tehneestä yrityksestä peräti 16 yrityksen osakekurssi on pudonnut tai jopa romahtanut, kun sitä verrataan ensimmäisen pörssipäivän hintaan.

Grafiikka näyttää, kuinka Helsingin pörssin yleisindeksi on sukeltanut maanantaina 14.2.

Markkinoilla pelätään Venäjän mahdollista hyökkäystä Ukrainaan – Helsingin pörssissä laskupäivä

Helsingin pörssi oli päivällä yli kolmen prosentin laskussa. Osakekurssit laskivat myös muualla Euroopassa. Markkinoilla pelätään tilanteen kärjistyvän Ukrainassa.

 Helsingin pörssi sisäänkäynti.

Pörssit romahtavat, mutta talousennusteet povaavat yhtä aikaa Suomen kultakautta – tässä selitykset erikoiseen tilanteeseen

Pörssit ympäri maailmaa painuivat alkuviikolla jyrkästi miinukselle. Samaan aikaan ennustajat odottavat runsasta talouskasvua maailman ja Suomen talouteen.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksin syöksyn maanantaina 24. tammikuuta.

Pörssipaniikki rauhoittui, mutta viime päivien syöksy söi pörssistä yli kuusi prosenttia – neljä ilmiötä selittää, miksi kurssit sukelsivat

Yhdysvaltain pörsseissä viime viikolla käynnistynyt osakekurssien syöksy painoi pörssit syvästi miinukselle ympäri Eurooppaa. Osakemarkkinat ovat nyt käänteen alussa.

Grafiikka näyttää, kuinka Helsingin pörssin yleisindeksi on kehittynyt viime viikon alusta.

Helsingin pörssin syöksy syveni, päivän pudotus jyrkintä lähes kahteen vuoteen – USA:n pörssit toipuivat laskukierteestä

Helsingin pörssin osakekurssit laskivat maanantaina lähes viisi prosenttia, mikä lähentelee koronaromahduksen pahimpia päiviä. Kiristyvä rahapolitiikka, Ukrainan kriisi ja epävarma tuloskausi synkentävät sijoittajien tunnelmia.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin OMXHCap-indeksin osakekohtaisen tuloksen vuosina 2018-2021. Suomen pörssiyhtiöt tekevät huipputulosta.

Analyytikot tuloskaudesta: Valtaosa yhtiöistä tekee tulosennätyksiä ja tämän vuoden näkymiäkin korotetaan pian

Inderesin Sauli Vilénin mukaan tuotantokustannusten nousu jakaa pörssiyhtiöt voittajiin ja häviäjiin. Nordean Antti Saari ei ole eurooppalaisesta inflaatiosta vielä kovin huolissaan.

Pörssitalon seinässä lukee "Börs" ja Nasdaq.

Helsingin pörssi sulkeutui kovassa laskussa, hermoilu levisi Yhdysvalloista – "Pörssit hermoilevat, kun korot kiristyvät", sanoo analyytikko

Helsingin pörssin yleisindeksi painui pörssipäivän päätteeksi yli kolme prosenttia miinukselle. Pörssit laskivat Yhdysvaltain osakemarkkinoiden perässä perjantaina ympäri Eurooppaa ja Aasiaa.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksin kehityksen.

Pörssivuoden kootut ilmiöt: 20 vuoden ennätykset uusiksi, kapinasijoittajien metkuista miljarditappiot riskirahastoille ja muut poikkeusvuoden tapaukset

Helsingin pörssi sulkeutuu torstaina viimeistä kertaa vuonna 2021. Nousujohteiseen vuoteen on mahtunut useita ennätyksiä.

Joulupukki, jonka ympärillä miehiä, jotka tuulettavat käsillään ilmaan.

Norrhydro juhli joulupukin kanssa pörssiin listautumista – hydraulisylinterivalmistajan listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti

Norrhydro on ainoa lappilaisyhtiö pörssissä. Sillä on nyt reilut 160 työntekijää. Tänä vuonna heistä on palkattu 40, ja lisää palkataan, kun uusi tehdas valmistuu Rovaniemelle.

Kempower yhtiön teollisuushalli Lahdessa, hyllyjä joissa pahvilaatikoita, lautauslaitteiden osia

Latauslaitevalmistaja Kempower aikoo listautua Helsingin pörssiin – tähtäimessä kasvuyritysten markkinapaikka

Sähköautojen pikalatauslaitteita ja niihin liittyviä ratkaisuja myyvä lahtelainen Kempower tavoittelee listautumisannilla 87:ää miljoonaa euroa.

Havainnekuva Norrhydron tulevasta tuotantolaitoksesta Rovaniemellä.

Rovaniemellä toimiva Norrhydro aloittaa listautumisannin Helsingin pörssiin – yhtiö pyrkii keräämään kahdeksan miljoonan euron varat

Listautumisannilla kerätyt varat yritys käyttäisi yhtiön kasvattamiseen, mahdollisiin yritysostoihin sekä liiketoiminnan kansainvälistymineen.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi.

Analyysi: Woltin miljardikauppa kertoo siitä, että Suomessa osataan rakentaa modernin bisneksen onnistumisia – Mutta miksi yhtiö ei mennytkään pörssiin?

Alustatalous ei ole lupa painaa rahaa. Woltin on parempi yhdistää voimat yhdysvaltalaisyhtiön kanssa kuin päätyä kilpailemaan verissäpäin sitä vastaan, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Havainnekuva Norrhydron tulevasta tuotantolaitoksesta Rovaniemellä.

Norrhydro suunnittelee listautumista pörssiin

Yhtiö aikoo tavoitella 54 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2026 mennessä. Liikevaihdon kasvun se aikoo saavuttaa muun muassa valikoiduin yritysostoin sekä laajentumalla maantieteellisesti uusille markkinoille.

KPY Novapoliksen uusi tornirakennus Kuopiossa

Osuuskunta KPY selvittää listautumista Helsingin Pörssin First North -markkinapaikalle

Listautuminen antaisi mahdollisuuden KPY:n osuuksien kauppaan julkisella kauppapaikalla. Listautuminen voi toteutua ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Pörssitalon seinässä lukee "Börs" ja Nasdaq.

Ohjelmistoyritys Lemonsoft suunnittelee listautumista First North -markkinapaikalle

Suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan yhtiön noin 15 miljoonan euron osakeannista sekä osakemyynnistä, jossa eräät Lemonsoftin osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan

Valmetin logo ikkunassa.

Yle seurasi tulospäivää: Valmetin heinä-syyskuu selvästi viimevuotista parempi, UPM latoi pöytään ennätysluvut, pandemia moukaroi Finnairia

Monet pörssiyhtiöt julkistivat tänään osavuosikatsauksiaan. Kokosimme tuloksia tähän artikkeliin.

Tyhjiä istuimia lentokoneessa.

Finnish business travel won't return to pre-Covid levels, survey finds

Nearly all of the two dozen companies at the top of the Helsinki stock market said they planned to reduce the amount of money and time devoted to business trips, compared to before the crisis.

Venäläisiä matkustajia passitarkastuksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Bisnesmatkustaminen ei koskaan palaa ennalleen, sanovat suuryritykset – etänä hoidetaan nyt jopa huoltoja, laitetestejä ja asennuksia

Liikematkat ja matkakulut vähenevät jatkossa 20–40 prosentilla koronaa edeltävästä ajasta, arvioi lähes puolet Ylen kyselyyn vastanneista pörssiyhtiöistä.

Inderes-konsernin pääanalyytikko Antti Viljakainen, Helsinki, 15.10.2021.

Alkavalla tuloskaudella jyvät alkavat erottua akanoista – analyytikot kertovat, mihin piensijoittajan kannattaa nyt kiinnittää huomiota

Pörssiyhtiöiltä odotetaan vahvoja tuloksia, vaikka kasvu hidastuukin alkuvuodesta. Kustannusten nousu ja toimitusketjujen ongelmat voivat nyt repiä aiempaa selkeämpiä eroja yhtiöiden välille, ja siksi tuloskaudesta odotetaan jännittävää.

Pentalan saaristomuseo.  Gurlin talon puhelin.

Vanhoista puhelinosakkeista digiturvallisuuteen ja pörssiin – Loihteen osakkeista käydään nyt kauppaa pörssissä

Tänään on se odotettu päivä, kun pohjalaisten laajasti omistama digiyhtiö Loihde listautuu pörssin ja kaupankäynti alkaa.

Grafiikka näyttää Helsingin pörssin yleisindeksi OMXHPI:n kehityksen maaliskuun alusta.

Tästäkö alkoi pörssin alamäki? Asiantuntijat eivät ole huolissaan, mutta listaavat joukon asioita, joihin kannattaa nyt kiinnittää huomiota

Inflaation pelko ja Kiinan tuntemattomat tavoitteet huolestuttavat markkinoita. Helsingin pörssi kärsi syyskuussa yhdysvaltalaisosakkeita enemmän.

Evergranden kerrostalokompleksi Pekingissä Kiinassa 19. syyskuuta.

Tekeekö vuoden 2008 finanssikriisi paluun? Kiinan kiinteistöjätin velkapommin laineet lyövät myös Suomeen: "Sijoittajat ottavat nyt tappiota"

Kysyimme S-Pankin Lippo Suomiselta ja Nordean Hertta Alavalta, millainen dominoefekti kiinteistöjätti Evergranden kaatumisesta seuraisi. Kumpikin tosin on luottavainen sen suhteen, että globaaliin finanssikriisiin ei olla nyt matkalla.

Pörssitalon seinässä lukee "Börs".

Suomi ehti Ruotsin edelle: Pohjoismaiden ensimmäinen spac-kauppa tuo Helsingin pörssiin yhtiön, joka muuten "olisi ehkä päätynyt ulkomaille"

Ehrnroothien sijoitusyhtiö ostaa Rettigien omistaman Purmo Groupin. Yhtiö on Helsingin pörssin suurimpia listauksia vuosiin. Globaalisti toimiva Purmo tekee lämmitys- ja viilennysjärjestelmiä muun muassa hotelleihin.

Rovion logo puhelimen näytöllä.

Rovion liikevoitto putosi puoleen, osakekurssi notkahti heti

Rovion tulosjulkistus näkyi välittömästi Helsingin pörssissä, jossa yhtiön osake lähti kaupankäynnin alettua runsaan kuuden prosentin laskuun

Fiber-x Finlandin pienpaperikonen Lemillä

Yhtiö perusti paperikoneen itärajan pikkukuntaan – etsii vaihtoehtoa muoville: "Itse olen ihan täpinöissäni"

Kun Suomessa on viime vuosina lähinnä suljettu paperikoneita, ollaan Etelä-Karjalan pienessä Lemin kunnassa käynnistymässä paperikonetta. Pienoispaperikoneen avulla etsitään vaihtoehtoja muoville.

Sauli Vilen, Inderes

Analyytikot: Pörsseissä on korona jo unohdettu – luvassa "kaikkien aikojen tulosvuosi"

Iloinenkaan tulosyllätys ei välttämättä enää nosta kursseja niin paljon kuin voisi odottaa.

Spinnovan kuitua.

Spinnovan ensimmäinen pörssipäivä alkoi vauhdikkaasti

Kaupankäynti jyväskyläläisen kuituteknologiayritys Spinnovan osakkeilla on alkanut tänään Helsingin pörssin First North-listalla.

Puuilon liike Itäkeskuksessa.

Halpakauppaketju Puuilo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin päälistalle – yhtiö tavoittelee myymäläverkostonsa kaksinkertaistamista tulevina vuosina

Toimitusjohtaja Juha Saarelan mukaan yhtiöllä on taustalla pitkään jatkunut vahva kasvu, ja pörssilistautuminen on luonnollinen askel kasvavalle yhtiölle. Korona on antanut buustia tee-se-itse-tuotteiden markkinoille, ja kysynnän odotetaan kasvavan jatkossakin.

Pörssitalon seinää

Pörssin uusimman yhtiön ainoa tavoite on ostaa yritys – Ehrnroothien spac-yhtiö on listautumisten ennätysvuoden uusin tulokas

Pörssiin tulee aivan uudenlainen yhtiö. Niin sanotulla spac-yhtiöllä ei ole omaa liikentoimintaa, mutta sen tavoitteena on ostaa liiketoimintaa myöhemmin.

Grafiikka näyttää ulkomaisten osakkeiden (37 %) ja suomalaisten osakkeiden (63 %, sisältäen Suomeen listatut ulkomaiset osakkeet) osuuden suomalaisten uusista sijoituksista.

Suomalaiset hullaantuivat ulkomaisista osakkeista: Uusista sijoituksista jo lähes 40 % menee ulkomaille – Tesla on piensijoittajien suosikki

Suomalaisten omistamien ulkomaisiin pörssien listattujen osakkeiden arvo kaksinkertaistui vuodessa. Teslaa moni on jo myymässä.

Helsingforsbörsen

Alexandria Pankkiiriliike tähyää Helsingin pörssin kasvulistalle

Nasdaq Helsinki on odottanut tälle vuodelle viime vuotta enemmän listautumisia.

Kaupan täynnä oleva ämpärihylly.

Käyttötavaroita tekevä Orthex aikoo pörssiin

Orthex pyrkii keräämään kymmenen miljoonan euron pääoman.

silta meressä

Rakennusalan konsulttiyhtiö Sitowise harkitsee listautumista Helsingin pörssiin

Listautumisannin odotetaan koostuvan noin 75 miljoonan euron osakeannista ja Sitowisen nykyisten omistajien osakemyynnistä.

Real Snacksin perunalastuja ava

Pyhäntäläinen ruokakonserni Fodelia hakee rohkeaa kasvua ihmisten arjesta ja kuntien ulkoistuksista

Fodelia tunnetaan Real Snacks- ja Feelia-yhtiöistään, mutta kotitalouksien verkkokauppa on jo isoin myyntikanava.

Pörssitalon seinää

Euroopan pörssit hyytyvät – Analyytikko: "Korona on noussut takaisin kuskin paikalle"

Suurista suomalaisyhtiöistä mm. Metso Outotec, Konecranes ja Kemira putoavat.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle