Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Punainen kyltti, jossa numero kaksi ja teksti R-kyyti pikkubussin etuikkunalla.

R-liikenteen bussit palaavat katukuvaan Riihimäellä – myös kutsukyytipalvelu jatkuu

Riihimäen R-kyyti kulkee kaikkina viikonpäivinä ja se korvaa aikataulutettua liikennettä hiljaisina aikoina.

Etualalla Lufthansan juuri laskeunut kone, taustalla nouseva kiinalainen lentokone.

EU aikeissa pienentää lentomatkustajien korvauksia myöhästymisissä – nyt viidenkympin lennosta voi saada satojen eurojen korvauksen

Lentoyhtiö voi joutua pulittamaan halpalipustakin moninkertaisen korvauksen lennon myöhästyessä tai peruuntuessa. EU:n puheenjohtajamaa Tšekki aikoo nostaa lentomatkustajien korvaukset pöydälle loppuvuonna.

Nainen ja mies seisovat asemalaiturilla. Nainen kirjoittaa lehtiöön, ja mies seisoo vierellä polkupyöränsä kanssa.

Lisää paikkoja polkupyörille, toivoo Reko Sietsalo – junassa matkustetaan yhä useammin pyörän kanssa, mutta niille ei aina löydy tarpeeksi tilaa

Tällä hetkellä VR selvittää junien pyöräpaikkojen lisäämisen tarvetta. Esimerkiksi kaukoliikenteen Pendolino-juniin pyöräpaikkoja ei kuitenkaan voida asentaa.

Tatiana Kosikhina

Pietarilainen Tatiana Kosikhina lentää Suomesta Espanjaan – Helsinki-Vantaan lentoasema on venäläisten viimeisiä portteja maailmalle

Viisumirajoitusten vuoksi useat venäläiset matkustavat ulkomaille Helsinki-Vantaan kautta. Monet saapuvat Helsinkiin linja-autolla tai taksikyydillä.

InterCity saapuu Hämeenlinnan rautatieasemalle.

Pendelöitsijät tyytyväisiä: VR palautti Hämeenlinnaan kaukojunavuoroja

VR on lisännyt vuoroja pandemiaa edeltävälle tasolle ainakin kesän ajaksi. Hämeenlinnalaiset toivovat ruuhkaisimpiin vuoroihin lisävaunuja ja että kaikki kaukojunat pysähtyisivät Hämeenlinnassa.

Mies työskentelee tietokoneella hotellin portailla.

Tätä on bleisure-matkailu: vuoden ykköstrendi yhdistää työn ja loman – ilmiön nousuun uskoo ainakin Helsingin kaupunki

Helsingin matkailun kesä näyttää lupaavalta, ja hotellivarausten määrä on kasvussa. Kaupunki toivoo matkailijoiden viipyvän Helsingissä pidempään.

Sokos Hotel Lappeen pyörivä etuovi ja ylhäällä hotellin ikkunoita.

Bisnesmatkailijat täyttivät hotellit Suomen itärajan tuntumassa: "Ei oo:ta on myyty neljä viikkoa"

Kotimaan matkailun odotetaan pitävän hotelleja täynnä tulevana kesänä. Sen sijaan ulkomaan matkaajien suhteen epävarma maailmantilanne vaikuttaa myös hotelleihin.

Pyöräilijä ajaa suojatiellä.

Vuosittainen kansallinen pyöräilyviikko on parhaillaan käynnissä

Tiistaina teemana on "pyörällä töihin", keskiviikkona vietetään Pyörällä kouluun -päivää.

Henkilö katsoo vero.fi-sivustoa tietokoneen ruudulta.

Tarkista veroilmoituksesta ainakin työmatkakulut ja työhuonevähennys – korjattavaa voi löytyä, jos teit hybridityötä tai olit lomautettuna

Viime vuoden esitäytetyt veroilmoitukset täytyy palauttaa toukokuussa, jos teet niihin muutoksia. Korjattavaa voi olla, jos olet esimerkiksi tehnyt vähemmän etätöitä toisena koronavuonna.

Etätyö videoneuvottelu Google meetsillä

Pohjois-Karjalassa alkaa etätyöpisteiden verkoston kokeilu

Etätyöverkostoa kokeillaan aluksi Joensuussa, Kontiolahdella ja Rääkkylässä. Tavoitteena on vähentää maakunnan sisäisen työmatkaliikenteen aiheuttamia päästöjä.

Isä Panu Rintamäki polkee laatikkopyörällä. Lyyti-tytär istuu kyydissä.

Kakkosautosta luopuminen voi houkutella bensan kallistuessa – seinäjokelaisen perheen päiväkotimatka taittuu nyt laatikkopyörällä

Tutkittua tietoa ei ole, mutta Pyöräilykuntien verkosto ry ja yrittäjät tietävät, että jopa tuhansissa perheissä mietitään kakkosauton vaihtamista vaikka sähköpyöräksi.

Geologi Vesa Tuhkanen seisoo asuintalonsa edessä parkkipaikalla.

Etätyöaika teki Vesa Tuhkaselle selväksi, että neljän tunnin työmatkat ovat liikaa – Ylen kyselyn mukaan ihmisiä ahdistaa palata lähitöihin

Ylen juttuun tulleet kokemukset osoittavat monien tutkimusten tavoin, että etätyöaika on tuonut monille lisäaikaa muuhun elämään, eikä siitä haluta luopua. Osa taas kaipaa sosiaalisia kontakteja eikä halua jatkaa työskentelyä kotona.

Niina Kellinsalmi etätyössä, ruudulla kalenteri

Niina Kellinsalmi lähti Tampereelle, kun konttoripakko poistui – satojen kilometrien työmatka ei haittaa, kun etätyöläinen laskee plussia ja miinuksia

Etätyömahdollisuudesta on sukeutumassa työnantajille rekrytointivaltti työntekijähaussa. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy maanantaina 28. helmikuuta.

Verohallinnon OmaVero-nettisivu tietokoneen näytöllä.

Kantahämäläiset hakivat suhteellisesti ahkerimmin matkakuluvähennyksiä

Kodin ja työpaikan väliset matkakulut ovat olleet jo vuosia sekä hakijoiden lukumäärän että haetun euromäärän perusteella suosituin verovähennys.

Pyöräilijä talvisessa Oulussa

Oulussa kaupungin henkilöstö on saamassa työsuhdepyöräedun käyttöön keväällä

Oulu on suurista kaupungeista eturintamassa toteuttamassa pyöräetua. Työsuhdepyöristä tehtiin alkujaan valtuustoaloite viime huhtikuussa.

Ministeri Kiuru: "Pystymmekö me suojautumaan?"

Suomi kiristää terveystoimia rajoilla – Kiurun mukaan tartuntojen määrä voi kaksin- tai kolminkertaistua

Uusista kiristyksistä neuvotellaan vielä. Sote-ministerit pohtivat torstaina illalla EU- ja Schengen-maiden sisäistä matkustamista.

Joulukuusien reunustama hotellin sisäänkäyntikatos, jonka päädyssä teksti LAPLAND HOTELS. Taustalla lippusalkoja ja niiden takana Oulun tuomiokirkko.

Oulun hotelleissa on menossa vilkas syksy – matkustajat ovat nyt palanneet koronan hiljentämien kuukausien jälkeen

Työmatkalaisia hotelleissa yöpyy kuitenkin vielä vähemmän kuin ennen koronaa, vaikka työmatkojen määrä onkin syys-lokakuun aikana jo elpynyt.

Etätyön tekemistä ruokapöydän äärellä.

Häviääkö hybridityöntekijä verovähennyksissä? Veronmaksajat: Työmatkakulujen omavastuuta voisi pienentää ja työhuonevähennyksiä kasvattaa

Hybridityöntekijä voi jäädä väliinputoajaksi verovähennyksissä. Hänellä sekä tulonhankkimis- että työmatkakulut voivat helposti jäädä alle 750 euron rajojen, jolloin niitä ei kannata vähentää verotuksessa.

Lauri Valkeinen ja Jouni Harhala lentokentällä

"Henkilökunta ei erottanut Latviaa ja Liettuaa" – 300 työmatkaa tehnyt Kai Myrberg kuvaa matkustusohjeistusta kaoottiseksi ja kehottaa kaikkia jäämään kotiin

Eri maiden matkustusvaatimukset muuttuvat nopeasti, eikä lennolle pääse ilman tarvittavia todistuksia. Muutamia matkustajia jää lennoilta joka viikko, kerrotaan Finnairilta.

Metsäinen maisema Vuokatinvaaran selkäpuolelta kuvattuna männynhaarasta.

Kainuussa majoituttiin syyskuussa neljän miljoonan euron edestä: hotellihuoneiden käyttöaste oli maan toiseksi korkein

Myös Kajaanin lentoliikenne jatkoi kasvuaan syyskuussa. Syyskuussa yhteensä matkoja tehtiin lentoaseman kautta runsaat 2 400, joista suurin osa oli kotimaisia matkailijoita. Kajaaniin liikennöivän DAT:n mukaan koneissa on ollut keskimäärin 23 matkustajaa per kone.

Venäläisiä matkustajia passitarkastuksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Bisnesmatkustaminen ei koskaan palaa ennalleen, sanovat suuryritykset – etänä hoidetaan nyt jopa huoltoja, laitetestejä ja asennuksia

Liikematkat ja matkakulut vähenevät jatkossa 20–40 prosentilla koronaa edeltävästä ajasta, arvioi lähes puolet Ylen kyselyyn vastanneista pörssiyhtiöistä.

Verohallinnon pääkonttori Helsingin Vallilassa.

Vaateyrittäjää epäillään törkeästä veropetoksesta – pyörittää vaateliikkeitä eri puolilla maata

Syyttäjä vaatii kaakkoissuomalaiselle vaatekauppiaalle enintään puolen vuoden ehdollista vankeustuomiota.

Mies nousee bussiin Jyväskylän paikallisliikenneterminaalissa.

Seutuliikenne opiskelijoiden varassa – matkustajamäärät edelleen selvästi koronaa edeltävää aikaa perässä

Jyväskylän Liikenteen vuoroja ajetaan normaaliin tahtiin, mutta matkustajamäärät jäävät vielä kauas kahden vuoden takaisesta.

Passi toimiston lasiseinän takana pöydällä pystyssä

Poliisin lupapalveluiden jonot kestävät jopa kaksi kuukautta, sillä työntekijöitä ei saada lisättyä tarpeen tahtiin

Ruuhkaa koitetaan purkaa esimerkiksi lupa-autolla. Auto on pian osan kuukaudesta Tampereen pääpoliisiasemalla. Muualla Suomessa ei vastaavaa autoa ole.

Etätyöntekijä työpisteellään Helsingissä 8 . helmikuuta 2021.

With telework here to stay, tax officials eye changes to commuters' deductions, but unlikely to raise home-office deductions

The Taxpayers' Association of Finland is calling for changes in tax deductions for home offices, as teleworking is here to stay.

Pieni poika seisoo koulun aidan edessä

7-vuotiaan Vili-pojan koulutaival helpottui – lääkärin vaatimus toi down-lapselle oman kuljettajan ja lyhensi matka-aikaa kouluun yli tunnilla

7-vuotiaan Vilin koulumatka kesti aiemmin 1,5 tuntia, jonka hän joutui istumaan magneettiliiviin sidottuna. Nyt kyytiongelma on ratkennut onnellisesti.

Autolla ajoa moottoritiellä, moottoritieliikennettä.

Yli puolet pohjoiskarjalaisista yrityksistä uskoo työmatka-autoilun vähenevän myös koronan jälkeen

Suurin syy työmatka-autoilun vähenemiseen on etätyön ja digitalisaation lisääntyminen. Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Juho Romakkaniemen mukaan työmatka-autoilun vähenemistä ei ole osattu vielä täysin ottaa huomioon esimerkiksi päästövähennystavoitteita mietittäessä.

Tåg på en tågstation

Junissa ja HSL:n lähiliikenteessä yhä matkustajakato – VR kauppaa äkkilähtöjunia, jotka tulevat myyntiin viikkoa ennen lähtöä

Etätyön jatkuminen koronapandemian jälkeen voi vähentää pysyvästi joukkoliikenteen reittitarjontaa. VR ja HSL päättelevät älyteknologian avulla, milloin asiakkaat haluaisivat matkustaa. Osa junavuoroista tulee myyntiin vasta viikkoa ennen lähtöpäivää.

Turun tuomiokirkkosillan tietyömaa ruuhkautti liikennettä 11.5.2021

Turku kokeilee kimppakyytiläisten maksutonta pysäköintiä

Kokeilu alkaa lokakuun alussa ja kestää loppuvuoden ajan. Kaupunki tukee Coreorient Oy:n kimppakyytikokeilua antamalla yrityksen verkkopalvelussa kimppakyydistä sopineille autoilijoille pysäköintietuuden

Bussikyltti

Vaasan paikallisliikenne kokeilee aamu- ja iltavuoroja Vaskiluotoon – tavoitteena työmatkaliiknteen helpottaminen

Keskustan ja Vaskiluodon välillä testataan uutta linjaa neljän aamuvuoron ja kuuden iltavuoron voimin, tarkoituksena on helpottaa Vaskiluodon työmatkaliikennettä.

Katso video: Ronja ja Elias Lipposella on toiveita ja ohjeita turvalliseen pyöräilyyn uuden lukuvuoden alkaessa.

Mistä tietää, onko lapsi kypsä pyöräilemään kouluun? Kokosimme 3 vinkkiä vanhemmille

Koulut eivät voi kieltää edes pienten koululaisten koulumatkapyöräilyä. Osa kouluista antaa kuitenkin suosituksia esimerkiksi turvallisuuteen vedoten. Lopulta päätös kuuluu kuitenkin perheille itselleen. Kokosimme ohjeita päätöksen tueksi.

Kasvomaskin käyttäjä lähijunassa.

Thursday's papers: Contact tracing breaking point, train danger and Belarus border

The papers track the impact of the summer reopening had on the pandemic and ask whether VR is keeping passengers safe on its commuter trains. 

Sinen paikallisbussi pysähtyneenä pysäkille.

Hämeenlinnan seudun joukkoliikenteen aikatauluihin pieniä viilauksia – talviaikatauluihin siirrytään koulujen alkaessa

Hämeenlinnan kaupunkiliikenteen käytössä on 20 ja seutuliikenteen 30 linja-autoa. Oman bussivuoron voi tarkistaa reaaliaikaisesta reittikartasta.

hotelli huone jossa sängyllä sydän tyynyt

Kotimaan majoitusmäärät elpyivät kesäkuussa lähelle koronaa edeltävää aikaa – hotellihuoneen keskihinta hieman alle satasen

Ulkomaisia majoittujia oli vain noin kymmenesosa toissa vuoden määriin verrattuna.

Heikki Valkama

Heikki Valkama: Työhön kuolemiselle on Japanissa oma terminsä: 80-tuntiset työviikot on todettu tappaviksi

Japanilaiset ihmettelevät suomalaisten lomien pituutta ja työpaikkojen vähäistä yhteisöllisyyttä, mutta moni haluaa enemmän vapaa-aikaa. Elämän täyttäminen pelkällä työllä kiinnostaa yhä harvempia, kirjoittaa Valkama blogissaan Tokiosta.

JHL:n punaisiin liiveihin pukeutuneita lakkovahteja konduktöörien mielenilmauksessa Kouvolassa

Konduktöörien yt:t päättyivät Kouvolassa – työvuoro voi tulevaisuudessa alkaa Helsingistä tai Kouvolasta

Neuvottelut koskivat yhteensä 27:ää VR:n työntekijää, jotka työskentelevät Kouvolasta käsin.

NyxAirin kone odottamassa matkustajia iltalennolle Kemi-Tornion lentoasemalla

Virolaisen NyxAirin aloitus maakuntakentillä on ollut vaisu – lipunmyynti valtion tukemilla reiteillä on kuitenkin nousussa

Virolaisyhtiö on lentänyt Jyväskylän, Kokkolan ja Kemi-Tornion kentille toukokuusta lähtien. Hiljaisen toukokuun jälkeen matkustajamäärät ovat lähteneet nousuun. Valtion tuen toivotaan jatkuvan ensi vuonna, jotta reiteille saadaan varmasti jatkoa.

STM:n Kirsi Varhila A-studiossa.

STM:n Varhila A-studiossa matkailun vapautumisesta: "Toivon, että ihmiset käyttäytyvät nyt erittäin vastuullisesti"

Suomen rajoja avattiin tänään EU- ja Schengen-maista sekä työmatkailulle että vapaa-ajan matkustajille. Virusopin professori Ilkka Julkunen arvioi, että rajojen avaamiseen ei liity suuria riskejä.

Rajavartija tutkii Virosta matkustajalaivalla saapuneen Peeter Ottin papereita.

Viikon ensimmäinen Tallinnan-laiva saapui Helsinkiin: Eckerö Linen toimitusjohtaja vakuuttaa, että matkustaminen on turvallista

Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Eckerö Linen toimitusjohtaja pitää muutosta tervetulleena, mutta riittämättömänä.

Tapani Liimatta ajaa polkupyörällä

Työsuhdepyörä on hyvä luontoisetu – Verohelpotus ja korona-aika ovat aiheuttaneet jopa toimitusvaikeuksia

Työnantajan tarjoama polkupyöräetu on konkreettinen tapa osallistua ilmastotalkoisiin. Se voi myös osaltaan lisätä yrityksen houkuttelevuutta. Esimerkiksi IT-alan yrityksissä luontoisedut otetaan usein käyttöön nopeasti.

mustikoiden poimimista

Kun Suomi avaa rajojaan, myös ulkomaisten marjanpoimijoiden tulo Suomeen on tänä kesänä mahdollista

Luonnonmarjojen poimijat voivat tulla Suomeen, jos he ovat aiesopimukseen sitoutuneen yrityksen kutsumia.

Tallink Siljan ja Viking Linen suuret matkustajalautat ovat kuin vierekkäin sataman vastakkaisilla puolilla.

Rajojen avautuminen on matkailualalle valtava helpotus sekä hienoinen pettymys – työmatkaliikenne on pelastus varustamoille jättitappioiden jälkeen

Suomalaisilla matkailuyrityksillä voi olla aluksi vaikeuksia löytää työntekijöitä, koska yritysten kassat ovat lopussa. Monet matkailualan työntekijät ovat olleet lomautettuna jopa 15 kuukautta.

Virosta saapuville matkustajille tehdään sisärajatarkastuksia.

Finland likely to lower border restrictions for seaport commuters, STT reports

The Finnish government is scheduled to deal with the matter on Thursday, according to the news agency.

Bild på fartyget Tallink Megastar.

Perjantai 11.6.2021 (radio)

Matkustus Viroon voi helpottua. Ravintoloiden koronarajoitukset lievenevät myös Helsingin seudulla. Ennakkoäänestys ulkomailla oli vaisua. Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään. Säätiedot.

Kiista matkustusrajoituksista saattaa vaikuttaa Suomen ja Viron suhteisiin

Viron pääministeri ei vakuutu Marinin lupauksesta käsitellä maahantulorajoituksia: "Olemme kuulleet lupauksia aikaisemminkin"

Viron pääministeri ei luota Suomen hallituksen lupaukseen matkustusrajoituksien lieventämisestä meriliikenteessä jo ensi viikolla. Suomi on tammikuun lopulta alkaen sallinut Virosta vain välttämättömän työmatkaliikenteen.

Viron pääministeri Kaja Kallas (oik.) ja Suomen pääministeri Sanna Marin pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa

Marin vastaa Viron pääministerin huoleen: Ensi viikolla lisää päätöksiä työmatkaliikenteestä, Viron vetoomus osittain sisäpolitiikkaa

Suomi on avaamassa työmatkaliikenteen Viroon mahdollisesti ensi viikon jälkeen. Pääministerin kanslian mukaan hallitus päättää mahdollisesti ensi viikolla reitin avaamisesta. Viro on vedonnut Suomen ja EU:n suuntaan, että voimassa olevat rajoitukset ovat kohtuuttomia Virolle.

Polkupyöräilijä ajaa kevyenliikenteen väylä baanalla

Pyöräily ja kävely ovat jatkossa turvallista Forssan Kiimassuolla

Uusi kevyen liikenteen väylä on tarkoitus rakentaa lähinnä Kiimassuon työmatkalaisille, mutta myös virkistyskäyttöä varten.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle