Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Heikki Valkama: Työhön kuolemiselle on Japanissa oma terminsä: 80-tuntiset työviikot on todettu tappaviksi

Japanilaiset ihmettelevät suomalaisten lomien pituutta ja työpaikkojen vähäistä yhteisöllisyyttä, mutta moni haluaa enemmän vapaa-aikaa. Elämän täyttäminen pelkällä työllä kiinnostaa yhä harvempia, kirjoittaa Valkama blogissaan Tokiosta.

Konduktöörien yt:t päättyivät Kouvolassa – työvuoro voi tulevaisuudessa alkaa Helsingistä tai Kouvolasta

Neuvottelut koskivat yhteensä 27:ää VR:n työntekijää, jotka työskentelevät Kouvolasta käsin.

Virolaisen NyxAirin aloitus maakuntakentillä on ollut vaisu – lipunmyynti valtion tukemilla reiteillä on kuitenkin nousussa

Virolaisyhtiö on lentänyt Jyväskylän, Kokkolan ja Kemi-Tornion kentille toukokuusta lähtien. Hiljaisen toukokuun jälkeen matkustajamäärät ovat lähteneet nousuun. Valtion tuen toivotaan jatkuvan ensi vuonna, jotta reiteille saadaan varmasti jatkoa.

STM:n Varhila A-studiossa matkailun vapautumisesta: "Toivon, että ihmiset käyttäytyvät nyt erittäin vastuullisesti"

Suomen rajoja avattiin tänään EU- ja Schengen-maista sekä työmatkailulle että vapaa-ajan matkustajille. Virusopin professori Ilkka Julkunen arvioi, että rajojen avaamiseen ei liity suuria riskejä.

Viikon ensimmäinen Tallinnan-laiva saapui Helsinkiin: Eckerö Linen toimitusjohtaja vakuuttaa, että matkustaminen on turvallista

Hallitus päätti maahantulorajoitusten höllentämisestä torstaina. Muutoksen ennakoidaan lisäävän matkustajamääriä tuntuvasti. Eckerö Linen toimitusjohtaja pitää muutosta tervetulleena, mutta riittämättömänä.

Työsuhdepyörä on hyvä luontoisetu – Verohelpotus ja korona-aika ovat aiheuttaneet jopa toimitusvaikeuksia

Työnantajan tarjoama polkupyöräetu on konkreettinen tapa osallistua ilmastotalkoisiin. Se voi myös osaltaan lisätä yrityksen houkuttelevuutta. Esimerkiksi IT-alan yrityksissä luontoisedut otetaan usein käyttöön nopeasti.

Kun Suomi avaa rajojaan, myös ulkomaisten marjanpoimijoiden tulo Suomeen on tänä kesänä mahdollista

Luonnonmarjojen poimijat voivat tulla Suomeen, jos he ovat aiesopimukseen sitoutuneen yrityksen kutsumia.

Rajojen avautuminen on matkailualalle valtava helpotus sekä hienoinen pettymys – työmatkaliikenne on pelastus varustamoille jättitappioiden jälkeen

Suomalaisilla matkailuyrityksillä voi olla aluksi vaikeuksia löytää työntekijöitä, koska yritysten kassat ovat lopussa. Monet matkailualan työntekijät ovat olleet lomautettuna jopa 15 kuukautta.

Perjantai 11.6.2021 (radio)

Matkustus Viroon voi helpottua. Ravintoloiden koronarajoitukset lievenevät myös Helsingin seudulla. Ennakkoäänestys ulkomailla oli vaisua. Jalkapallon EM-kisat alkavat tänään. Säätiedot.

Viron pääministeri ei vakuutu Marinin lupauksesta käsitellä maahantulorajoituksia: "Olemme kuulleet lupauksia aikaisemminkin"

Viron pääministeri ei luota Suomen hallituksen lupaukseen matkustusrajoituksien lieventämisestä meriliikenteessä jo ensi viikolla. Suomi on tammikuun lopulta alkaen sallinut Virosta vain välttämättömän työmatkaliikenteen.

Marin vastaa Viron pääministerin huoleen: Ensi viikolla lisää päätöksiä työmatkaliikenteestä, Viron vetoomus osittain sisäpolitiikkaa

Suomi on avaamassa työmatkaliikenteen Viroon mahdollisesti ensi viikon jälkeen. Pääministerin kanslian mukaan hallitus päättää mahdollisesti ensi viikolla reitin avaamisesta. Viro on vedonnut Suomen ja EU:n suuntaan, että voimassa olevat rajoitukset ovat kohtuuttomia Virolle.

Pyöräily ja kävely ovat jatkossa turvallista Forssan Kiimassuolla

Uusi kevyen liikenteen väylä on tarkoitus rakentaa lähinnä Kiimassuon työmatkalaisille, mutta myös virkistyskäyttöä varten.

Virolaismepit ovat kannelleet EU-komissiolle Suomen maahantulorajoituksista: "Suomen toimet eivät ole enää kohtuullisia tai oikeutettuja“

Entisen ulkoministerin Urmas Paetin mukaan Suomi on polkenut kuukausikaupalla EU:n perusperiaatetta työvoiman vapaasta liikkuvuudesta. Harvinaisen tiukkaa kritiikkiä on viime päivinä kuultu myös Viron ulkoministeriltä ja Suomen-suurlähettiläältä.

Kauan odotettua maahantulomallia muokataan yhä, työmatkaliikenteeseen odotetaan kevennyksiä ensi viikolla

Suomeen tulevaa työmatkaliikennettä avataan vaiheittain, ensin EU-maista. Huomenna haetaan vastausta siihen, milloin koronan kakkostestiä ja karanteenia koskevasta vaatimuksesta olisi turvallista luopua.

Viro kutsui Suomen suurlähettilään puhutteluun maahantulorajoitusten takia – pääministeri Kallas: "Suomen matkustusrajoitukset eivät ole enää perusteltuja"

Suomen hallituksen päätös jatkaa maahantulorajoituksia edelleen on kirvoittanut Virossa laajan protestiaallon. Pääministerin lisäksi rajoitusten höllentämistä ovat vaatineet parlamentti, varustamot ja media.

Finnair ei käytä Valko-Venäjän ilmatilaa enää

Lentoyhtiö ei toistaiseksi lennä Valko-Venäjän ilmatilassa, kerrottiin tänään. Päätös on EU-suosituksen mukainen. Vaikuttaa Kreetan ja Alanyan lentoihin.

Suomen rajojen avautuminen siirtynee pidemmälle kesään – pelko koronan leviämisestä on vesittämässä yhden hallituksen avautumistavoitteista

Hallitus esitteli huhtikuussa Suomen avautumissuunnitelman, jonka mukaan rajavalvonnan pitäisi loppua sisärajoilla kesäkuussa. Ylen saamien tietojen mukaan rajojen avautuminen tulee kuitenkin siirtymään pidemmälle kesään, koska Euroopan tautitilanne ei ole parantunut riittävästi.

Päättyykö sisärajavalvonta kesäkuussa? Sisäministeri Maria Ohisalo: "En uskalla tässä vaiheessa luvata mitään"

Rajojen avautuminen alkaa todennäköisesti Norjan rajalta, ja pian vapaampaa liikkumista on luvassa myös Schengen-alueella lentäville työmatkalaisille.

Yli-Viikarin tapaus: Virkamatkoista kertyneiden lentopisteiden käyttöä on lähes mahdotonta valvoa – työnantaja ei voi tietää, mitä alainen pisteillä tekee

Jos työmatkapisteitä käyttää henkilökohtaisiin menoihin, ne pitää ilmoittaa verottajalle palkkatulona. Tämä on kokonaan työntekijän vastuulla.

Verottaja odottaa tavallista enemmän muutoksia esitäytettyihin veroilmoituksiin – etenkin etätyöläisten kannattaa nyt syynätä vähennyksensä tarkkaan

Verotietojen viimeinen ilmoittamispäivä on 4., 11., tai 18. toukokuuta. Oman päivämääränsä voi tarkistaa veroilmoituksesta.

Kati Kelolan kolumni: Shhh… Olin Rukalla, mutta älä kerro kellekään

Matkailusta on tullut kielletty nautinto. Mutta kotiin jääminen ei ole oikea ratkaisu maailman ongelmiin, kirjoittaa Kati Kelola. Kolumnin voi myös kuunnella.

Junaliikenne pysähtyi Kouvolassa, kun konduktöörit jättivät tulematta töihin – vastustavat yli 100 kilometrillä pitenevää työmatkaa

Kouvolalaiset konduktöörit eivät tänään tulleet töihin, koska he vastustavat VR:n ensi viikolla alkavia yt-neuvotteluita.

Näin hallitus avaisi Suomen: Huhtikuussa peruskoulut lähiopetukseen ja ravintolat auki, toukokuussa museot ja kirjastot avaisivat ovensa

Työmatkaliikenne ja sukulaisten tapaaminen Euroopassa avautuisivat touko-kesäkuussa. Maskisuositus harkintaan kesäkuussa.

Arkea maailmalta: Työmatkalla syön vaikka nyrkin kokoisen etanan, mutta on muutama asia, joita en suuhuni pane

Syötävää löytyy aina sieltä mistä ihmisiäkin, vaikka se ei olisikaan omaa tuttua arkiruokaa, kirjoittaa Ylen Afrikan-toimittaja Liselott Lindström.

Oulun liikekeskuksen toiminnanjohtaja kannustaa kaupunkia, kauppoja ja ravintoloita tiiviimpään yhteistyöhön keskustan elinvoiman parantamiseksi

Myös lähiseudun kannattaisi huomioida Oulun keskustan kehittäminen, sillä se on toiminnanjohtajan mukaan alueen käyntikortti.

Kiertävä koronatestausauto osoitti hyödyllisyytensä Vaasassa – maanantain molemmat positiiviset tulokset autossa otetuista näytteistä

Koronatilanne menossa Vaasassa parempaan suuntaan. Sunnuntaina ei yhtään positiivista tulosta, maanantainakin vain kaksi.

Pysäköinti Hämeenlinnan rautatieaseman seudulla muuttuu osittain edullisemmaksi

Esimerkiksi radan varressa sijaitsevan Rataparkin hinnoittelua päätettiin kaupungin pysäköintityöryhmässä laskea kolmanneksella.

Torstai 18.3.2021 (tv)

Lähijunat. Ruokalähetit. Skicross. Sääennuste.

Tältä näyttää kalenteri koronavuoden jälkeen: räppäri Ibe miettii, palaako yöelämä koskaan ennalleen – Finnairin lentäjä opettaa historiaa

Finnairin lentäjä, muusikko ja Ulkoministeriön päällikkö avaavat kalenterinsa, joihin korona teki loven.

Merivartiosto käännytti rajalla lähes kolminkertaisen määrän matkustajia edelliseen viikkoon verrattuna – matkustajamäärät ovat lievässä laskussa

Syyksi käännytyksille rajatarkastusosasto kertoo uhan kansanterveydelle sekä puutteelliset maahantuloedellytykset.

Yli 300 kilometriä potkukelkkaillut varkautelainen Markku Levänen teki maailmanennätyksen, mutta ennätystenkirjaan sitä ei välttämättä hyväksytä

Guinness edellyttää tarkan ajanoton, matkamäärän ja suoritustavan lisäksi myös suorituksen tallentamisen kokonaisuudessaan.

Jääkelistä huolimatta Pirkanmaalla vältyttiin pahoilta onnettomuuksilta sunnuntaina

Alijäähtynyttä vettä satoi useita millimetrejä. Tienpinnat ja hanget saivat kovan jääkuoren. Liikenneonnettomuudet jäivät kuitenkin lieviksi.

Pieksämäkeläisyritys lanseerasi älypuhelimeen saatavan rokotekortin

Rokotekorttia ei ole kehitetty pelkästään koronan takia, mutta ajoitus sattui sopivasti.

Tornion rajalla on käyty vilkkaasti koronatestissä Ruotsin ilmoitettua negatiivisen testituloksen vaatimisesta

Lauantaista lähtien Ruotsiin pääsee ostoksille vain esittämällä enintään kaksi päivää vanhan negatiivisen tuloksen koronatestistä.

Tornio muistuttaa: Rajakontteja ei voi käyttää Ruotsiin menijöiden testaamiseen

Ruotsissa työssä käyvien pitäisi sopia työnantajansa kanssa menoliikenteen testien järjestämisestä

Luetko sinäkin työsähköposteja lomalla, vaikka ei ole pakko? Suomalaiset tekevät Euroopan eniten töitä vapaa-ajalla

Suomalainen työntekijä joustaa enemmän kuin eurooppalaiset kollegansa, mutta jousto on molemminpuolista: meillä on myös hyvät työnantajat.

Turun sataman koronatestit laajenevat iltalaivoille

Kahden viikon aikana aamulaivoilla tulleilla matkustajilla on todettu yhteensä kymmenen tartuntaa.

Viron ulkoministeri toivoo, että Suomi keventää asettamiaan matkustusrajoituksia

Ulkoministeri Reinsalun mukaan Suomen linjaus käytännössä keskeyttää työmatkaliikenteen maiden välillä.

Jos raja menee virolaisilta rakennusmiehiltä kiinni, Velar Gutmann yrittää pärjätä makaronilla ja jauhelihalla

Hallitus kaavailee rajan sulkemista, vain välttämätön työmatkaliikenne voisi jatkua.

"Hoitakaa minut pois täältä", sanoi Donald Trump eikä koskaan palannut Etelä-Amerikkaan – Ylen kokoama data näyttää, että 2000-luvulla Kiina on tullut monessa maassa USA:n tilalle

Selvitimme supervaltajohtajien ulkomaanmatkoja. Paljastui, että Yhdysvaltojen on monilla alueilla hankala pysyä Kiinan ja Venäjän tahdissa.

Haaparannan kaupunki: Vain työmatkat rajan yli – ei ostosreissuja, huvimatkoja ja vierailuja

Haaparanta pelkää, että raja joudutaan sulkemaan tiukemmin, jos liikennemääriä ei saada vähennettyä. Myös Tornio vetoaa asukkaisiin.

Sisäministeri Ohisalo Ylelle: Työmatkaliikennettä ja perhetapaamisia rajojen yli voidaan joutua rajoittamaan

Ohisalo vetoaa rajan ylittäjiin pohjoisessa: "Olisi välttämätöntä rajoittaa liike vain välttämättömimpään".

Hallitus haluaa länsirajalla liikkuvat koronatesteihin: testaus laajenee parin viikon kuluessa – rajaliikenteeseen valmistellaan rajoituksia

Helppoa testiinpääsyä tarjotaan pian kaikille rajanylittäjille. Rajaliikenteen rajoituksista puolestaan saataneen tietoa ensi viikolla.

Onnettomuudet Kehä III:lla ja Hämeenlinnanväylällä haittaavat liikennettä aamulla

Eteläiseen Suomeen ennustettiin maanantaina poikkeuksellisen suuria lumisademääriä.

Yle seurasi Toini-pyryä: Vaikeat liikenneolosuhteet jatkuvat pitkälle keskiviikkoon

Ajokeli on monin paikoin surkea, ja lumisateet jatkuvat pitkälle huomiseen.

Poliisi kehottaa jäämään etätöihin huonon ajokelin takia

Lunta ennustetaan tupruttavan ensi yöstä keskiviikkoaamuun asti.

Sastamala haluaa mukaan Tampereen seudun lähijunaliikenteeseen

Lähijuna parantaisi mahdollisuuksia kaydä töissä Tampereen seudulla ja voisi tuoda uusia asukkaita Sastamalaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle