Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

ruoka-annos ojennetaan asiakkaalle

Opiskelija-ateria saa maksaa enintään 2,70 euroa, ja siksi kalaa on nyt tarjolla opiskelijaravintoloissa aiempaa vähemmän

UniCafen liiketoimintajohtaja Anne Immonen pelkää, että ravintoloita sulkeutuu, jos aterian hintaa ei saada nostettua.

Suuri kone ajaa pellolla viljaa

Huijataanko meitä kasvissyöjiksi? Testaa tietosi ruoan ympäristöystävällisyydestä

Testaa kuinka hyvin tiedät mikä on faktaa ja fiktiota.

Keski-Thaimaan kuivunutta Pa Sak -tekojärven pohjaa.

Ilmastonmuutos vaikuttaa kaikkeen ja kaikki vaikuttaa ilmastonmuutokseen

Podcast-sarja ilmastonmuutoksen vaikutuksista

Ranskalaisdokumentti tutkii biopolttoaineiden maailmanlaajuista tuotantoa ja taistelua markkinoista.

Ulkolinja: Vihreätä kultaa – Pelastavatko biopolttoaineet planeetan ja millä hinnalla?

Biopolttoaineiden tuotanto ja markkinat ovat kovaa bisnestä.

Punaisia tomaatteja

Kasviksia lihanhimoisille – tieteelliset vinkit lihanmakuisiin vegeruokiin

Lihaisaa kasvisruokaa voi kokata myös kotona.

Vasikka lumihangessa.

Pitääkö liha poistaa lautaselta?

Ilmastonmuutosnäkökulmasta lihansyöntiä on syytä vähentää.

Nainen valuttaa öljyä lusikasta.

Mikä tekee kasviöljystä terveellisen?

Kasviöljyjä on moneen lähtöön. Ovatko kaikki terveellisiä?

Mikko Penttilä laulaa ja Risto Laitila kuuntelee vieressä.

Omalääkäri vastaa

Voiko väärä laulutekniikka ja tupakointi altistaa keuhkoahtaumalle? Ovatko kynsisienilääkkeet vaarallisia? Kuinka paljon soijatuotteita voi syödä ennen kuin ne vaikuttavat estrogeenitasoihin? Omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä ovat jälleen kinkkisten kysymysten äärellä.

Sanni Klemelä oli mukana Kolmen kovan kasvimaitotestiryhmässä.

Kasvimaidot parhaimmillaan ruuanlaitossa

Kolme kovaa testaa kaura-, manteli-, riisi- ja soijamaidot.

Kolmen kovan testaamat Quorn, seitan ja soijapalat

Lihanomaisin Quorn maistui ja maustui parhaiten lihankorviketestissä

Lihaa syödään liikaa. Vannoutunut lihansyöjäkin voisi välillä kokeilla vaihtoehtoa lihalle. Kolme kovaa lihansyöjää testasi kolme tavallisinta lihankorviketta Quornin, soijan ja seitanin. Haasteellisinta lihankorvikkeiden valmistamisessa oli niiden maustaminen.