Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähde syyskuussa kiertämään Suomea Elävän arkiston matkassa

Syyskuun tapahtumia Elävän arkiston valossa.

Käräjäoikeuden välituomio HKL:n ja Siemensin metrokiistassa: Molemmat rikkoivat sopimuksia – HKL on helpottunut ratkaisusta

Siemens on edelleen sitä mieltä, että HKL ymmärsi automatisointisopimuksen sisällön väärin.

World's only underwater metro station closes for renovation

A Helsinki metro station between the islands of Lauttasaari and Koivusaari will shut from 1 June to 5 August.

Yksi Länsimetron asemista suljetaan kesäksi

Koivusaaren metroasema Helsingissä suljetaan kesäksi matkustajilta aseman lattiapintojen vaihdon takia.

Länsimetro on räikeä esimerkki – "Hallinnollinen päätös voi kaventaa perustuslain lähtökohtaa tiedonsaantioikeudesta"

Hallitus suunnittelee tukkivansa metron mentävän aukon julkisuuslaista. Tällä hetkellä laki ei koske kuntien ja valtion yhtiöitä.

Länsimetron kakkosvaiheen asemille ääni- ja valotaidetta

Länsimetron jatkeen toteutus Matinkylästä Kivenlahteen on edennyt sovitussa budjetissa ja aikataulussa.

Poliisi tutkii: Länsimetron louhinnat aiheuttivat vaaratilanteen Espoossa – ympäristöön lentäneet kivet rikkoivat 13 ikkunaa

Länsimetro Oy:n mukaan onnettomuus oli ensimmäinen sen työmailla. Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena ja työturvallisuusrikoksena.

Piti tulla automaattimetro, tulikin poikkeuksellisen lihava oikeusriita – mitä tapahtui? HKL ja Siemens eri mieltä liki kaikesta, tässä keskeiset huomiot

Kokosimme yhteen metron automatisointia koskevan kiistan pääkysymyksiä. Käräjäoikeus pohtii nyt, onko osapuolten vahingonkorvausvaatimuksilla perusteita.

Tuntematon numero vilkkui Egotripin solistin Mikki Kausteen puhelimen ruudulla ja siitä alkoi uusi ura: Mies yhdisti keikkaelämään politiikan

Muusikko Mikki Kauste on istunut Espoon kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa nyt kaksi vuotta.

Analyysi: Helsingin jättihanke ongelmissa – Pisara-radan kilometrillä jo tuplahinta Länsimetroon verrattuna

Helsingin väitteet Pisaran välttämättömyydestä vaikuttavat selvitysten valossa hatarilta, kirjoittaa toimittaja Timo-Pekka Heima

Espoon Kivenlahteen nousee tiivis metrokeskus

Alueelle suunnitellaan tornihotellia ja -asuintaloja.

Uskomatonta mutta totta: Helsingin kaupunkipyörät ovat ahkerammassa käytössä kuin missään muualla maailmassa

Helsinki sijoittui ykköseksi kaupunkipyörien suosiota eri maissa vertailevassa selvityksessä, kun laskettiin pyöräkohtaisesti tehtyjen matkojen määrää päivittäin.

Vuotaako länsimetro? Ihmiset kummastelevat vesilätäköitä Koivusaaren ja Lauttasaaren metroasemilla

HKL vakuuttaa vuotavan veden olevan normaali osa kalliorakentamista.

Yle selvitti: Länsimetron ruuhkista on ollut paljon puhetta, mutta miltä ne näyttävät tällä hetkellä?

Milloin lähiasemasi on ruuhkaisin? Yle selvitti. Länsimetron ruuhkat ovat olleet paljon esillä, mutta idässä metron vanhalla osuudella matkustetaan kylki-kyljessä useammin.

Mitä pitää sisällään länsimetron ensimmäinen vuosi? Yle selvitti viisi vaikutusta

Sunnuntaina tulee kuluneeksi vuosi länsimetron avajaisista. Odotus oli pitkä ja hintalappu arvioitua kalliimpi, mutta mitä metroyhteys Espooseen on tarkoittanut käytännössä? Yle selvitti, mihin länsimetro on vaikuttanut ja toisaalta mihin ei.

HSL: Matinkylään tarvitaan 100 miljoonan euron kääntöraide ja se voi myöhästyttää länsimetroa tuntuvasti

Länsimetron kakkososuus on ollut määrä ottaa käyttöön vuonna 2023. Nyt se voi myöhästyä puolellatoista vuodella.

Espoo on tiukkana HSL:lle ja vaatii parannuksia murska-arvion saaneeseen joukkoliikenteeseen: "Ei voi olla niin, että jäsenkunnan ääntä ei kuunnella"

Muutosten tekeminen esimerkiksi liityntäliikenteeseen ei ole mikään nopea silmänkääntötemppu, vastaa HSL-johtaja Espoolle.

Länsimetron vaikutukset tuntuvat kauppakeskuksissa: Iso Omena tuplasi kävijänsä – "Itä-Helsingistä lähdetään elämysmatkalle tänne läntiseen Espooseen"

Pääkaupunkiseudun kauppakeskuksien kokonaismyynti kasvoi tänä vuonna. Länsimetrosta hyötyvät etenkin espoolaiset kauppakeskukset.

Länsimetro ja YIT maksavat toisilleen miljoonakorvaukset – tuomio lieveni hovissa

Helsingin hovioikeus antoi tänään tiistaina tuomionsa Länsimetron ja rakennusyhtiö YIT:n kiistassa. Länsimetro tuomittiin maksamaan YIT:lle 1,8 miljoonaa euroa. YIT maksaa 1,4 miljoona euroa Länsimetrolle.

Miten kaupunkilaiset saataisiin retkelle metsään? Metrolla! – "Jos ei ole koskaan lapsena liikkunut luonnossa, metsä voi tuntua vieraalta ja pelottavalta"

Lähiluontoaktivistiksi itseään kutsuvan Elli Keisteri-Sipilän mukaan metro on kaikista helpoin (ja halvin) reitti metsään.

Vertasimme parjattua metroamme Berliinin, Lontoon ja Pietarin metroihin – tulos yllättää: Luotettavuudessa on vain minimaalisia eroja

Helsingin ja Espoon metrossa on ruuhka-aikana liikkeellä 36 junaa, Lontoossa 540. Entä missä kaupungissa metromatka maksaa alle euron? Kokosimme juttuun kiinnostavia tietoja meiltä ja muualta.

Länsimetro vähensi Länsiväylän henkilöautoliikennettä alle prosentilla

Kaikkiaan liikenne on vähentynyt Länsimetron avaamisen jälkeen noin 4,6 prosentilla. Suurin tekijä on linja-autoliikenteen dramaattinen vähentyminen.

Video: Länsimetron kakkosvaiheen louhinnat loppusuoralla – "Ykkösvaiheesta otettu opiksi, joten käyttöönottoon varataan runsaasti aikaa"

Kakkosvaihetta rakennetaan vahvistetulla organisaatiolla ja uudistetuilla toimintatavoilla. Metro Matinkylästä Kivenlahteen kulkee arvioiden mukaan vuonna 2023.

Kaupunkipyöräily houkuttelee Arin Imatralta asti Helsinkiin fillaroimaan – "Seuraava retki Lauttasaaresta Espooseen"

Helsingissä kaupunkipyöriä on ollut jo kauan, Espoossa kokeilu vakiintui. Kaupunkipyöristä on iloa myös muille kuin pääkaupunkiseudun asukkaille.

Länsimetro nostaa vuokria aivan metron tuntumassa – liityntälinjojen varrella vuokrat saattavat jopa laskea

Lauttasaaressa ja Tapiolassa vanhojen asuntojen vuokrat ovat jo hieman nousseet, mutta siellä missä länsimetro huononsi liikenneyhteyksiä, vuokrien nousu näyttäisi pysähtyneen.

Sunnuntai 1.4.2018 (radio)

Facebookin käyttäjät ovat huolissaan tietojen käyttämisestä väärin. Paavi Franciscus on vaatinut pääsiäispuheessa loppua Syyrian sisällissodalle. Kevät on kelirikon aikaa. Sunnuntaina on vietetty aprillipäivää.

Espoo green-lights second phase of western metro extension

The new plan aroused lively debate, with many councillors venting their frustration over swelling costs and the troubled roll-out of the first phase of the line's extension to the west.

Espoon valtuusto hyväksyi länsimetron jatkeen karanneet kustannukset – Valtuutettuja kiinnostivat enemmän suorat bussilinjat Helsinkiin

Rakennuskustannuksiin ehdotetut säästöt, kahdesta sisäänkäynnistä luopuminen ja halvemmat pintamateriaalit, eivät saaneet kannatusta.

Mikä ihme metroa oikein vaivaa? HKL myöntää: ”helmikuu on ollut katastrofaalisen huono"

HKL myöntää, että helmikuu on ollut metron liikennöinnissä "katastrofaalisen huono". Miten takkuava metroliikenne vaikuttaa sinun arkeesi? Kommentointi on päättynyt.

HSL ja HKL pahoittelevat metroliikenteen takkuilua: "Pidempi metrolinja on alttiimpi häiriöille"

Metroliikenne on takkuillut aiempaa enemmän. Häiriöt ovat johtuneet muun muassa kuljettajapulasta.

Helsinki haluaa, että "city-Ikea" sopii merelliseen ympäristöön eikä siellä asiointi edellytä henkilöautolla liikkumista

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta linjasi asiasta kokouksessaan. Ikean tavarataloa on suunniteltu Koivusaareen.

Metroliikenne käynnistyi puolen tunnin katkon jälkeen – vuorovälit epäsäännöllisiä

Viikko alkoi pääkaupunkiseudun metroliikenteessä takkuillen.

Länsimetro piinaa espoolaispoliitikkoja edelleen: "Kuin rampa ankka"

Länsimetron kakkosvaiheen miljoonien lisäkustannukset herättävät huolta Espoossa.

Länsimetrolla Ikeaan? – Huonekalujätti haluaa rakentaa tavaratalon ja hotellin Länsiväylän päälle Koivusaareen

Jos suunnitelmat toteutuvat, metrolla voisi jatkossa käydä hakemassa puurokauhansa ja mattonsa Koivusaaren Ikeasta, Lauttasaaren kupeesta. Tavaratalon lisäksi Ikea suunnittelee saareen hotellia.

Länsimetron kakkosvaiheen budjettiin ja aikatauluun on lisätty rutkasti realismia – "Ei tässä ole mitään toiveita laitettu paperille"

Länsimetron hallituksen puheenjohtajan Olli Isotalon mukaan länsimetron ykkösvaiheen hankaluuksista on otettu opiksi.

Metronkuljettajilta murska-arvio työoloille – Kuljettajapulan taustalla epäluottamus HKL:n johtoa kohtaan

Kuljettajat sanovat, että metro tehostettiin huippuunsa länsimetron alkaessa ja nyt he ovat uupuneita. HKL:n johto vakuuttaa, että kuljettajapula ratkeaa pian.

Espoo ei saa suoria linjoja Kamppiin ainakaan vielä

Espoo ei toistaiseksi saa toivomiaan suoria bussilinjoja Kamppiin. HSL palaa asiaan myöhemmin keväällä.

Espoo haluaa suoria bussilinjoja Kamppiin – "Se parantaisi joukkoliikenteen houkuttelevuutta olennaisesti"

Kaupunginhallitus on hyväksynyt HSL:n esittämät korjaukset Etelä-Espoon bussilinjoihin. Lisäksi kaupunginhallitus haluaa viittä suoraa linjaa Kamppiin. HSL pohtii linjastoa tänään.

HSL vastaa arvosteluun: Etelä-Espooseen tulee uusia bussilinjoja

Helsingin seudun liikenne HSL ehdottaa Espoolle kuutta toimenpidettä, jotta länsimetron mukanaan tuomat ongelmat saadaan ratkaistua.

Espoon kaupunginhallituksen pj: Länsimetrosta on tulossa vielä miljoonien lisälasku

Espoo vaatii HSL:ltä nyt "reagointiherkkyyttä". Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja vahvistaa, että kaupunkilaisille on tulossa miljoonien lisälasku.

"Kymmenen minuutin lupaus" kummittelee länsimetron ongelmien jälkipuinnissa – luvattiinko matka-aikojen pidennykselle kattoa vai ei?

Espoon poliitikot muistavat länsimetron liityntäliikenteestä annetun lupauksen aivan päinvastoin kuin HSL ja Espoon virkamiesjohto.

Sijaitseeko asuntosi 800 metrin päässä uudelta metroasemalta? Sen neliöhinta on noussut länsimetron ansiosta keskimäärin 160 euroa

Asuntokannan arvo länsimetron läheisyydessä on noussut lähes 300 miljoonaa euroa, käy ilmi Helsingin kaupunginkanslian tutkimuksessa.

Herätys: Niinistön kannatus laski, kansanedustajia yritetään naruttaa vaalitarkkailijoiksi Venäjälle, lauha sadepäivä luvassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Espoon päättäjät ja HSL tukkanuottasilla joukkoliikenteen korjausliikkeistä – 5 kysymystä vastuuhenkilöille

Espoo: HSL lupasi, etteivät matkat pitene yli 10 minuutilla länsimetron takia. HSL: Emme muista tätä, vaan Espoon on maksettava suorien bussien palauttamisesta.

"Miten on mahdollista, että suunnittelu on perustunut vanhoihin asiakasmääriin?" Espoo vaatii lukuisia korjauksia länsimetron liityntäliikenteeseen

Ratkaisuksi Espoo esittää muun muassa suorien bussilinjojen palauttamista Helsinkiin. HSL:n mukaan kyse on miljoonien lisäyksistä ja ne maksaisi suurelta osin veronmaksaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle