Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Raaseporiin aiotaan perustaa sirkusmuseo

Museossa esitellään Sirkus Finlandiaan liittyvää esineistöä yksityishenkilöiden kokoelmista.

Hämeenlinnan Kantolassa ei rokata vaan kruisaillaan – megatähtien tilalle harrasteajoneuvojen LinnaCruising

Ensi vuoden neuvottelut ovat jo käynnissä, mutta tälle kesälle Kantolaan ei saada megaluokan artistia.

Sirkus Finlandia joutui luopumaan lehmistä – kiertue-elämä oli naudoille liikaa

Sirkus Finlandian tämän kesän kiertueeseen kuului lehmänäytös. Lehmät kuitenkin väsähtivät kesken kiertueen.

Keskiviikko 21.9.2016 (tv)

Helsingin asema-aukion pahoinpitelyn epäilty vangittiin. Yhdysvalloissa kaksi pakolaiskokousta. Nuorten juominen ja tupakanpoltto ovat vähentyneet Euroopassa. Sirkus Finlandia täyttää 40 vuotta.

Carmen viihdyttää niin öljysheikit, ruhtinaat kuin valtionpäämiehetkin

Sitruunatöyhtökakadu Carmenilla on takanaan jo 21 vuoden ura esiintyvänä taiteilijana. Lappilaislähtöisen taikuri Marko Karvon kanssa Carmen on esiintynyt jo yli 10.000 kertaa. Nyt kaksikko kiertää Suomea Sirkus Finlandian kanssa.

Sirkus Finlandia aloittaa juhlakiertueen – tirehtööri: "Huomaa kaikkien naamasta, että odotus on päällä"

Karjaalta 40-vuotisjuhlakiertueensa aloittavan Sirkus Finlandian karavaani kulkee kauden aikana lähes 8000 kilometriä. Näytöksiä kertyy loppusyksyyn mennessä 250.

Kuvia Sirkuskaravaanin kätköistä

Sirkuskaravaanin parhaita paloja ja behind the scenes -kuvia

Hurjapäät Moldovasta

Sirkuskaravaani esittelee Cheban-akrobatiaryhmän

Kiertuelöylyt sirkussaunassa

Sirkus FInlandian vaunujen seasta löytyy myös kolme saunaa

Hulaa ja keilaa

Sirkuskaravaanin 7. jakso kertoo jonkan ja vanteen saloista.

Merileijonankesyttäjä

Tutusttu merileijoniin Lolaan ja Lappyyn!

Joulupukki keskellä kesää ja sirkusväkeä

Sirkus Finlandian jokakesäinen perinne Joulupukin pajalla

Sirkuskaravaani Tietoisku: Tiesitkö tätä nuorallakävelystä?

Katso tietoisku nuorallakävelystä!

Kaikkien koiranystävien lempparijakso!

Sirkuskaravaanin 4. jaksossa tutustutaan sirkuskoiriin

Klovninenä ja pari akrobaattia

Katso Sirkuskaravaanin 3. osa!

Sirkus kiehtoo katsojia - yleisömäärä kasvoi kolmanneksella

Suomalaista sirkusta kävi viime vuonna katsomassa lähes 370 000 ihmistä. Suomalaiset sirkusryhmät esiintyvät jatkuvasti monilla kansaivälisillä festivaaleilla ja ulkonmaalaisilla näyttämöillä. Suomalaisirkusta tehtiin tunnetuksi mm. Aasiassa, Etelä- ja Väli-Amerikassa sekä Yhdysvalloissa.

Huulipunaa, samettia ja strasseja

Miten syntyvät sirkustaiteilijoiden maskit ja puvut?

Tervetuloa Sirkuskaravaanin kyytiin!

Uusi koululaisten ohjelma Sirkuskaravaani alkaa

Sirkuselämä ei ole kaikkia varten – "Pieni yhteisö pyörien päällä"

Elämä sirkuksessa ei ole aina ”yhtä sirkusta”, sen kertoo 35 vuoden kokemuksella tirehtööri Carl Jernström jr. Sirkuselämä on Jernströmillä verissä, mutta kaikille se ei sovi.

Seuraa tunti tunnilta kuinka Sirkus Finlandia valmistautuu näytökseen

Suomen suurin sirkus kiertää vuosittain yli 110 paikkakuntaa. Sirkus Finlandian teltta kootaan neljässä tunnissa, mutta paljon muutakin on tehtävä ennen kuin esiripun voi aukaista.

Sirkus saapuu kaupunkiin – katso sirkusteltan pystytys 30 sekunnissa

Sirkus Finlandia kiertää parhaillaan Suomea. Osana kiertuetta on sirkusteltan pystyttäminen ja purkaminen päivittäin.

Sirkuslaiselle koti on harvinainen vierailukohde

Viimeistään maisemaan ilmestyvä sirkusteltta karavaaneineen on varma merkki siitä, että kesä on saapunut Lappiin. Pohjoisen visiitin jälkeen Sirkus Finlandia valuu hiljalleen kohti etelää, mutta kiertue jatkuu marraskuulle saakka. Sitä ennen kotisohvaa ei juuri kuluteta.

Sirkuksessa saa huutaa vapaasti – vilkkain yleisö löytyy itärajalta

Sirkus on monen illuusion summa. Sirkustirehtöörin pitää osata hallita, eikä hajottaa. Sirkus Finlandian yleisöt ovat erilaisia ja tirehtöörilläkin on omat suosikkinsa.

Uhkaava tilanne Sirkus Finlandian näytöksessä: nuorallakävelijän puujalka putosi lähelle yleisöä

Vaijeria kiristämään kavunnut taiteilija pudotti vahingossa muutaman kilon painoisen puujalan, joka silminnäkijähavaintojen mukaan putosi aivan areenan aition viereen, alle metrin päähän katsojista.

Finnish circus draws audiences around the globe

More than half of the audiences of home-grown circus companies lay beyond Finnish borders last year.

Suomalainen sirkus etsii yleisöä ympäri maapallon

Sirkusryhmien yleisöstä yli puolet kertyi maamme rajojen ulkopuolelta.

Timo Kulmakko vaihteeksi sirkuksen seremoniamestarina

Rovaniemeltä lähtöjään oleva taikurimestari Timo Kulmakko on kiertänyt ja esiintynyt monissa universumin viihdepaikoissa, mutta todelliseksi kiertolaiseksi hän heittäytyi täksi kesäksi. Timo hyppäsi Sirkus Finlandian rattaille ja huristelee sen mukana ympäri Suomea; ei taikurina, vaan sirkuksen seremoniamestarina. Juontajana Timo Kulmakko huolehtii siitä, että ohjelma etenee sekunnin tarkkuudella.

Utsjokelainen Antero Vuolab joikaa sirkuksessa

Sirkus Finlandian esityksessä kuullaan tänä kesänä joikua. Utsjoen Outakosken Seitalasta lähtöisin oleva Antero Vuolab kutsuttiin mukaan sirkusporukkaan ja hän otti kutsun ilolla vastaan. Antero Vuolab kehuu sirkusporukkaa kansainväliseksi ja kannustavaksi työyhteisöksi.

Sirkus Finlandian tämän vuoden kiertueella mukana myös saamelainen esiintyjä

Tällä viikolla on alkanut Etelä-Suomessa Sirkus Finlandian kiertue, jolla on mukana myös saamelainen joikaaja Antero Vuolab. Hän on Sirkus Finlandian mukaan maailman ensimmäinen sirkuksessa joikannut saamelainen.

Perinteinen sirkus vetää edelleen

Perinteisellä sirkuksella pyyhkii hyvin Suomessa, vaikka rinnalle on tullut myös modernia sirkustaidetta. Esiintyjille sirkus on elämäntapa, jossa yhdistyvät työ, harrastus, vapaa-aika ja ihmissuhteet.

Maailman paras taikuri on taikauskoinen

Oululaislähtöinen taikuri Marko Karvo teki historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena maailmanmestaruuden estraditaikuuden yleisessä sarjassa Blackpoolin oopperatalossa Britanniassa. Karvo esiintyy parhaillaan Oulussa vierailevassa Sirkus Finlandiassa.

Viimeinen sirkus Konttisen kentällä?

Sirkus Finlandian väki pystyttää näytöstelttaansa tänä kesänä Konttisen kentälle haikein mielin. Angry Birds -leikkipuisto ajanee sirkusväen jatkossa muualle, mutta Rovaniemi pysyy kiertuekartalla.

Sirkuslaiset eivät politikoi eivätkä jeesustele

Sirkuslaisuus on elämäntapa ja työtä huvin vuoksi, jolla on Suomessa yli 200 vuoden perinteet. Kilpailussa ihmisten vapaa-ajasta ei perinteillä ja vanhoihin juuttumalla menesty, ohjelmistoa täytyy uusia joka vuosi. 18 kansallisuuden Sirkus Finlandiassa on kaksi kiellettyä puheenaihetta.

Sirkuselämä viehättää 30:n vuoden jälkeenkin

35 vuotta Suomea kiertäneen Sirkus Finlandian mukana liikkuu liki 80 työntekijää. Työntekijät ovat toisilleen kuin yhtä suurta perhettä niin hyvässä kuin pahassa. Sirkuselämä on myös muuttunut vuosien varrella.

Sukupolvea vaihtanut sirkus viihdyttää pohjoiskarjalaisia

Sirkus on saapunut Pohjois-Karjalaan. Sirkus Finlandian kiertue maakunnassa alkaa tiistaina Nurmeksesta. Kyseessä on kansallissirkuksen 35. juhlavuosi, ja myös sukupolvenvaihdoksen vuosi.

Sirkus saapuu yhtä varmasti kuin koivunlehdet

Aina koivunlehtien puhkeamisen aikaan Kemiin ja Tornioon on viime vuosina saapunut sirkus, ja niin tänäkin keväänä. Sirkus Finlandian teltan pystytys alkoi Kemin Pajarinrannan kentälle tiistaina aamupäivällä ja työ sujui rivakasti. Tämän vuoden kiertueella teltta on ennen Kemiä noussut jo nelisenkymmentä kertaa.

Tivoli ja sirkus mahtuvat samalle kentälle

Kajaanissa on huvituksia tarjolla kerrakseen kuluvalla viikolla, sillä Tivoli Sariola on kaupungissa 25. - 29.5. ja Sirkus Finlandia parkkeeraa samalle kentälle Vimpelinlaaksoon 27.5.

Sirkustirehtöörin työkaveri on uppiniskainen mutta oppiva

Sirkus Finlandia kiertää parhaillaan Kymenlaaksossa. Valtavan suuri Juni Elmar XIII on suhteellisen uusi työpari tirehtööri Carl Jernströmille.

Sirkus Finlandia viettää juhlavuotta

Sirkus Finlandia juhlii 35-vuotista taivaltaan. Sirkuksessa tapahtuu samalla sukupolvenvaihdos. Perustaja Carl-Gustaf Jernström siirtyy taka-alalle ja sirkustirehtööriksi nousee hänen poikansa Carl Jernström Jr.

Tirehtöörinsauva siirtyy isältä pojalle Sirkus Finlandiassa

Suomen vanhimmassa sirkuksessa Sirkus Finlandiassa on tänä vuonna tapahtunut sukupolvenvaihdos. Huhtikuussa alkavalla kiertueella sirkusta luotsaa Carl-Johan Jernström, joka seuraa tirehtöörinä isänsä jalanjälkiä.

Elokuvasusi totuttautuu ihmisiin

Suden ulvonta on värittänyt talven pimeimpinä kuukausina Oulun äänimaisemaa. Joulukuusta alkaen elokuvasusi Essu on opiskellut yhteistoimintaa ihmisten kanssa.

Tutkimus: Ulkomainen sirkuskoulutus kotimaista parempaa

Kotimainen sirkusalan koulutus takaa ansiotyötä vain osalle valmistuneista ja kaipaa kehittämistä, ilmenee taiteen keskustoimikunnan tutkimusyksikön tekemästä selvityksestä. Työnantajat arvostavat enemmän ulkomaista sirkuskoulutusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle