Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kulttuuriministeri Petri Honkonen vierailulla Kemin kulttuurikeskuksessa.

Kulttuuriministeri vahvisti Kemissä: Uusi teatteriyhdistys voi saada valtionapua

Valtionosuuksien siirtyminen Kemin kaupungilta teatteriyhdistykselle on edellytys teatteritoiminnan jatkumiselle. Päätöstä asiasta odotetaan lähiviikkoina.

Vesa-Matti Loiri

Tiede- ja kulttuuriministeri ehdottaa Vesa-Matti Loirille valtiollisia hautajaisia

Ministeri Honkonen on ottanut asian selvitykseen ja päätynyt kantaansa huolellisen arvioinnin jälkeen. Hän on kuullut asiassa myös Loirin omaisia.

Arviointityöryhmän puheenjohtaja, Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Karl-Erik Michelsen opetus- ja kulttuuriministeriön tilaaman suomalaisen huippu-urheilun tilaa ja tulevaisuutta koskevan arvioinnin julkistustilaisuudessa Helsingissä 28. kesäkuuta 2022.

"Loistava menneisyys, epäselvä nykyisyys ja haastava tulevaisuus" – raportti maalaa karun kuvan suomalaisesta huippu-urheilusta

Suomi on pudonnut kauas maailman johtavista urheilumaista. Asiantuntija kyseenalaistaa kotimaisessa huippu-urheilussa tehtyjä valintoja, jotka ovat johtaneet liian monimutkaiseen ja pirstaleiseen järjestelmään.

Teatterinaamioita lähikuvassa.

Kulttuurialalle vuosittain 30 miljoonan euron lisärahoitus ja freelancerien oikeudet kuntoon, työryhmä ehdottaa

Ehdotukset kulttuurialan jälleenrakentamiseksi luovutettiin tänään tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkoselle.

Kulttuuriministeri Honkonen: Esitän strategiaa, joka toisi Suomeen lisää tapahtumia ja töitä

Kulttuuriministeri Honkonen esittää Suomeen strategiaa, joka toisi lisää tapahtumia ja sen myötä töitä: "Meidän pitää nostaa tapahtuma-alaa"

Ministeri Petri Honkonen uskoo, että kesän tapahtumat voidaan järjestää ilman rajoituksia. Hän kuitenkin huomauttaa, että ennustaminen on korona-aikana hankalaa.

Maa on syntinen laulu- näytelmän harjoitukset Kemin kaupunginteatterin harjoitustiloissa. Näyttelijöillä on koronan vuoksi kasvomaskit.

Koronatukijaossa Lapin suurin potti alueteatterille – avustusta myös Rimpparemmille, Kemin kaupunginteatterille ja orkestereille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut taiteen toimijoille avustuksia lievittämään koronan aiheuttamaa talousahdinkoa.

Digitaalinen näyttö jossa kerrotaan bensan ja dieselin hinta huoltoasemalla

Perjantai 29.4.2022 (radio)

Kunta-alan lakko. Uusi ydinreaktori. Hintojen nousu. Ministerit. Vappu ja vapun sää.

Kansanedustaja Petri Honkonen kuvattiin Eduskuntatalon Valtiosalissa 31. maaliskuuta.

Keski-Suomen 7 vuoden ministeritön putki katkeaa, kun Petri Honkonen (kesk.) aloittaa tiede- ja kulttuuriministerinä

Petri Honkonen kertoo jo keskustelleensa muun muassa Jyväskylän yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa kehittämistarpeista.

Petri Honkonen

Keskustan Petri Honkonen aloitti vaalikauden neljäntenä tiede- ja kulttuuriministerinä – toivoo, että korona ei enää palaa

Honkonen lupaa edistää keinoja, joilla opettajien arkea voidaan tukea. Suomalaisella korkeakoulutuksessa Honkonen painottaisi alueellistamisen tietä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pohjois-Savoon valtionavustuksina yli 134 tuhatta euroa seurantalojen korjauksiin: suurin 50 000 euron summa Vehmasmäen Nuorisoseuralle

Pohjois-Savoon on myönnetty 134 500 euroa seurantalojen korjauksiin, kerrotaan Suomen Kotiseutuliitosta. Yhteensä avustuksia saa tänä vuonna Pohjois-Savossa yhdeksän hakijaa.

Kansanedustaja Petri Honkonen kuvattiin Eduskuntatalon Valtiosalissa 31. maaliskuuta.

"Tässä on nyt sattumien summa", sanoo keskustan Petri Honkonen, josta on tulossa jo vaalikauden neljäs kulttuuriministeri

Petri Honkonen kertoo pitävänsä kulttuuriasioiden ministerisalkkua “ei niin poliittisena”. Huhtikuun lopulla tehtävässä aloittavaa Honkosta odottaa kulttuurikenttä, joka on pettynyt hallituksen koronatoimiin.

Vasa universitet

Vaasan yliopiston muutamat venäläisopiskelijat saavat suorittaa opintonsa loppuun – ei merkittävää yhteistyötä venäläisten korkeakoulujen kanssa

Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusiston mukaan venäläisiä opiskelijoita Vaasassa on alle kaksikymmentä, heistäkin osa on ei-aktiivisia. Yhteistyö loppuu automaattisesti opintojen päättyessä.

Wilma Murto olympiafinaalissa

Kesälajien urheilija-apurahat myönnetty – eniten tukea jaettiin yleisurheiluun

Kesälajien valmennus- ja harjoitteluapurahoja myönnettiin 152 urheilijalle, jotka saavat tukia yhteensä 1 384 000 euroa.

Antti Kurvinen.

Suomenmaa: Ministeri Kurvinen peruu Pekingin-matkansa karanteeniriskin takia

Kurvisen mukaan kyseessä ei ole Suomen poliittinen boikotti.

Kalle Mäkinen

Ministeri ajaa kotiseudulleen valtakunnallista uintivalmennuskeskusta, jota sinne ei lajiliiton mukaan ole tulossa: "Olen tehnyt aluepoliittisen ratkaisun"

Ministeri Antti Kurvinen myöntää, että hänen menettelynsä hankkeen viemisessä eteenpäin oli epätavallinen. Mistä virinneessä keskustelussa on osapuolten mukaan kyse?

Otavan Opiston sisäänkäynti.

Mikkeli ei saanut valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Otavan Opiston tapauksessa – perinnässä valtionosuuksia yli 13 miljoonaa euroa

Kaupunki kertoo tiedotteessaan jatkavansa neuvotteluja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa takaisinmaksun ehdoista ja aikataulusta.

Jamkin pääkampus ulkoa talvella.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun uusi rakennusmestarikoulutus vastaa osaajapulaan ensi vuodesta lähtien

Erityistä tarvetta on rakennustyömaan työnjohtajista, projektipäälliköistä ja suunnittelijoista.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tyytyväinen lisäpaikkoihin – rehtori Jaakko Hallila: "Tuli todella tarpeeseen"

Seinäjoen ammattikorkeakoulu saa peräti 55 uutta koulutuspaikkaa sosiaali- ja terveysalalle sekä tekniikan alalle. Opintojen on tarkoitus alkaa jo ensi vuonna.

 Niklas "Talonm1es" Tanninen, pelaamassa NHL -peliä Iisalmessa

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu saa 30 uutta koulutuspaikkaa – lisäpaikat tulevat peliteknologian alalle

Opetus- ja kulttuuriministeriö lisää korkeakoulujen aloituspaikkoja ensi vuodelle. Yliopistot saavat suurimman osan uusista aloituspaikoista. Päätökset perustuvat korkeakoulujen esityksiin.

antti kurvinen tulossa tiedotustilaisuuteen, maski kasvoilla

Korkeakouluihin tulee noin 2 300 uutta aloituspaikkaa ensi vuodelle – Kurvinen: Viedään eteenpäin kilpailukykyä ja aluepolitiikkaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoi tiedotustilaisuudessa, että painopiste uusissa aloituspaikoissa on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisissa sekä teollisuuden ja tekniikan osaajissa.

Tornion Palloveikkojen futsal-liigajoukkueen harjoitukset.

Yhdeksän lappilaisseuraa saa korona-avustusta

Tukea jaettiin Rovaniemelle, Kemiin, Simoon, Tornioon ja Inariin.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon opiskelija Paavo Pihlajamäki hitsaa.

Etelä-Pohjanmaa huutaa lisää koulutuspaikkoja maakuntaan – huoli osaavasta työvoimasta painaa yrityksiä

Osaavan työvoiman saatavuus huolettaa suuresti eteläpohjalaisia yrityksiä. Yritykset vetoavat sekä ministeriöön että sivistysvaliokuntaan koulutuspaikkojen saamiseksi Etelä-Pohjanmaalle.

Ikkunoissa on Miniteatterin kyltit.

Lapset ja nuoret ovat löytäneet Hämeenlinnassa hyvin harrastusten pariin

Hämeenlinnassa lapsille ja nuorille on järjestetty harrastuksia kantakaupungin lisäksi myös pitäjien kouluissa. Harrastus on useimmiten koulun tiloissa tai ihan koulun läheisyydessä.

Marc Gassot, Helsinki, 03.01.2019

Kulttuurin rahoitusuudistus saatiin päätökseen – ovet aukenivat yli kymmenelle uudelle ryhmälle

Valtionrahoitusta myönnettiin yhteensä sadalle esittävän taiteen toimijalle. Ensimmäistä kertaa myös sirkuksen alan toimijoita pääsi mukaan.

Naisten jalkapallon pääsarjan joukkueista suurin osa pk-seudulla: "Olisiko maakunnissa syytä tehdä vähän enemmän työtä?"

Miksi urheiluyhteisö ei noussut barrikaadeille 11,9 miljoonan euron menetyksen edessä? "Ei sattunut olemaan pääministerin bileitä alla"

Jälkihien urheiluasiantuntijoiden mukaan urheiluväki ei reagoinut riittävän nopeasti ja näyttävästi, kun Sanna Marinin hallitus oli leikkaamassa urheilun tukirahoja.

Veikkaus yhtiön teksti ovessa.

State gambling firm Veikkaus cutting up to 190 jobs

The company says it needs to save 15 million euros annually by 2024.

Ilmajoen työväentalo

Ilmajoen työväenyhdistys yhtyy kulttuuriväen huoleen – seurantalojen korjausavustukset romahtamassa

Työväentalojen liitto, Suomen kylät ja Kotiseutuliitto sekä 10 muuta keskusjärjestöä kirjelmöi leikkauksista opetus- ja kulttuuriministeriölle. Myös Ilmajoen työväenyhdistys on mukana kirjelmässä.

Hanna Sarkkinen.

Veikkaus-leikkaukset noin 30 miljoonaa sosiaali- ja terveysministeriössä – ministeri Sarkkisen mukaan tuet tai rahoituskohteet voivat vähentyä

Sarkkinen ei ota kantaa siihen, tulisiko tukipotin pieneneminen hyvittää. Sarkkisen mukaan on tärkeää, että sote-alan järjestöt eivät joudu kohtuuttomasti kärsimään Veikkauksen tuottojen alenemisesta.

Kulttuurialan mielenilmaus Eduskuntatalon ja Oodin välissä.

Valtion leikkaukset jopa kuolinisku pienille kulttuuritoimijoille – liittopomo: “En ole koskaan törmännyt tällaiseen huonon kohtelun tunteeseen”

Freelancereina työskentelevien taiteilijoiden asema on ollut koko pandemian ajan huono, ja tuoreet leikkausuutiset synkistävät näkymiä entisestään. Ansiotaso on monella normaalitilanteessakin heikko.

Gita Kadambi vieraili Pasilassa Ylen Ykkösaamussa 20. elokuuta.

Kulttuurin tekijät katkeria ja masentuneita rahapelirahoituksen leikkauksista – Oopperan johtaja: “Ei ihan juustohöylällä pysty höyläämään”

Kulttuurilta ollaan leikkaamassa 18,4 miljoonaa euroa. Kirjastoalalla leikkaukset nähdään moniäänisen kulttuurin tuhoamisena, koska ne osuvat muun muassa selkokirjallisuuteen ja ruotsinkieliseen sisältöön.

Eläkeläisnainen pelaa rahapeliä.

Näin valtio leikkaa avustuksia, kun Veikkauksen tuotot vähenevät – Marinin mukaan leikkaukset saatetaan vielä perua

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ihmettelee pääministeri Sanna Marinin kommenttia rahoituksen tarkastelusta vielä syksyllä. Kurvisen mukaan kulttuurin, liikunnan, nuorison ja tieteen vaikea rahoitustilanne oli tiedossa jo keväällä ja alkusyksyn budjettiriihessä.

Ministeri Antti Kurvinen lupaa opintolainahyvityksiä syrjäseuduille muuttaville osaajille

Ministeri lupaa syrjäseuduille muuttaville opintolainaa anteeksi – opiskelijat epäilevät, saisiko edes raha heitä muuttamaan pikkukuntaan

Niin sanottua Norjan mallia on selvitetty ja vatvottu vuosia. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoo nyt, ettei asia jää vain selvittelyksi, vaan hän aikoo viedä opintolainahyvitysmallin eduskuntaan.

Pieni kassakaappi työpöydällä.

LUT-yliopisto hakee yhteiskuntatieteellisten aineiden opetusoikeutta – yritysten liikkeenjohtoon halutaan käyttäytymistieteisiin keskittyviä yhteiskuntatieteilijöitä

Lappeenrannan LUT-yliopisto valmistelee parhaillaan hakemusta, jotta se saisi parin vuoden kuluttua opettaa myös yhteiskuntatieteellisiä aineita. Opetuksen painotus olisi kansainvälisyyteen ja käyttäytymistieteisiin nojaavissa yhteiskuntatieteissä.

Lapin yliopiston harjoittelukoulun luokka

Lappiin yli 800 000 euroa varhaiskasvatuksen ja opetuksen koronatukia – Tornio ja Rovaniemi saivat yli 100 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 12:lle Lapin kunnalle yhteensä yli 800 000 euroa erityisavustuksia varhaiskasvatukseen ja esi- sekä perusopetukseen. Suurimman yksittäisen summan sai Rovaniemi.

Lähikuva tanssiparin käsiotteesta.

Tanssilavatoiminta on kärsinyt koronapandemiasta – harrastusta pyritään tekemään tutuksi matkailuhankkeella

Syvälahden Viihdekeskuksen koordinoimassa hankkeessa tarkoituksena on yhteistyössä eri tanssilavojen sekä matkatoimistojen ja -toimijoiden kanssa markkinoida tanssilavakulttuuria kotimaan ja ulkomaan matkailijoille.

Veikkauksen peliautomaatteja Kuopissa. Ennen pelaamista pelaajan pitää tunnistautua.

THL:n tutkimuspäällikkö ehdottaa pelikoneille samantyyppisiä varoituksia kuin tupakka-askeissa on

Veikkauksen peliautomaatien pelaajat joutuvat ensi kuusta lähtien määrittelemään ylärajan pelitappioilleen. Korkeimillaan se voi olla 2 000 euroa kuussa. Tutkijoiden mukaan pelikoneiden riippuvuusriskeistä pitää kertoa selvemmin.

Suomen Kansallisooppera ja oopperatalon portti, jossa sana "Ooppera" kohokirjaimin.

Opera's Covid crowd plan approved

Football clubs and others view the Opera's plan as a test case.

Suomen kansallisoopperan Cavalleria rusticana kenraaliharjoitus. Kuvassa Johanna Lehesvuori ja Eduardo Aladren.

Analyysi: Ooppera voi kantaa koronakapinaviittaa – asetelma olisi toinen, jos kyse olisi parikymppisten teknobileistä

Aluehallintoviranomaisen yleisötilaisuuksien rajoitukset astuivat tänään voimaan pääkaupunkiseudulla, mutta rikosilmoituksia rikkureista tuskin tehdään. Poliisilla on parempaakin tekemistä kuin vahtia kulttuuritätien wc-järjestelyjä, kulttuuritoimituksen päällikkö Satu Nurmio kirjoittaa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraili Ylen aamussa 20. elokuuta.

Culture minister would drop Covid restrictions, adopt UK model

Kurvinen said that it is time Finland lifted restrictions, stressing that anti-vaxxers should not stand in the way of that happening.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vieraili Ylen aamussa 20. elokuuta.

Ministeri Kurvinen luopuisi koronarajoituksista – "Yhteiskunta ei voi olla pienen vähemmistön panttivankina"

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sanoi Ylen aamussa, että yhteiskunta pitäisi saada käyntiin. Suomen tulisi hänen mielestään luopua koronarajoituksista Britannian tyyliin. Kurvisen mukaan koronapassi voisi valmistua käyttöön aikaisintaan syyskuussa.

Virpi Suutari

Valtiovarainministeriö haluaa leikata elokuva-alaa tukevan keskuksen rahoituspohjaa roimasti – "Tästä ei selvitä juustohöylällä"

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee suomalaisia elokuva-, dokumentti- ja videotuotantoja miljoonilla vuosittain. Tekijöiden mukaan keskuksen tuki on alalle elintärkeä. Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa keskuksen rahoitus liki puolittuisi.

Moderna rokotetta otetaan rokoteruiskuun ampullista.

Oulun kauppakamarista ehdotetaan omaehtoista koronapassia

Omaehtoisessa koronapassissa rokottamattomia ei suljettaisi tapahtumista ulos, vaan he tulisivat sinne omalla riskillään. Tapahtuman järjestäjä kuitenkin tiedustelisi jokaiselta asiaa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen lupaa, että tapahtuma-alaa hiertävä kahden metrin turvaväli poistetaan: “Toivon muutoksia jo elokuun aikana”

Kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) pitää pääkaupungin uusia koronarajoituksia kovina. Hän uskoo, että niihin saadaan helpotusta jo tässä kuussa.

Koiteli elää -festivaalin järjestäjä Sipe Åqvist

Koiteli elää -festivaali täyttää kymmenen vuotta ja soi juhlan kunniaksi kaksipäiväisenä

Koitelinkosken maisemissa järjestettävä festivaali on jo useana vuonna ollut loppuunmyyty, niin nytkin. Järjestäjät tekevät kaikkensa terveysturvallisen tapahtuman toteutumiseksi.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen saapui Säätytalolle.

Culture minister: State should treat gambling monopoly revenues like alcohol profits

A decline in Veikkaus revenues is hurting its beneficiaries in the fields of culture, sports, science, and youth work as well as social welfare and health.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen saapui Säätytalolle.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen siirtäisi Veikkauksen tuotot valtion budjettiin: "Asialla alkaa olla jo kiire"

Ministeri Antti Kurvinen ehdottaa Veikkauksen tuottojen siirtämistä valtion budjettiin vuoden 2024 alusta. Kurvisen mukaan ilman muutosta Veikkauksen edunsaajien, kuten kulttuuri- ja urheilutoimijoiden sekä nuorisojärjestöjen tulot tulevat putoamaan.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen Euran Kauttuan Ruukinpuistossa kesällä 2021.

Tiede- ja kulttuuriministeri pitää Vanhan Rauman kauppakeskusta koskevaa Unescon kirjelmää varoituksena: Pohdittava tarkkaan, mitä tehdään

Unesco on lähettänyt Suomen valtiolle monisivuisen moitekirjelmän kauppakeskuksen suunnittelusta. Se vaatii lisäselvityksiä ja arvioita kauppakeskuksen vaikutuksista Rauman kaupunkimiljööseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle