Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Penkeistä tyhjennetty kirkkosali, jossa on puulattialla remonttitarvikkeita.

Ilomantsin historiallinen puukirkko palautetaan ympärivuotiseksi lähes 15 vuoden tauon jälkeen – samaa yritetään muuallakin

Maalämpöön siirtymisen ansiosta yli 200-vuotiaan Ilomantsin kirkon ovet pysyvät auki ensi talvena. Tarvetta lämmitysjärjestelmän uusimiseen on muuallakin, mutta kaikkiin hankkeisiin ei riitä tukea.

öljy kattila huone koulun kellarissa

Öljylämmityksestä luopuminen määräajassa on kunnille kova haaste – syrjässä oleva ja tarpeettomaksi koettu kiinteistö ei juuri innosta remontoimaan

Suomen kuntien rakennuksista öljyllä lämpiää vielä tuhansia. Öljystä pitäisi siirtyä kestävämpiin lämmitysmuotoihin vuoteen 2024 mennessä.

Läheltä

Aritermin entisen johtajan toinen yritys haluaa jatkaa tuotantoa Saarijärvellä

Saarijärvellä konkurssin keväällä tehnyt Ariterm on saamassa toiminnalleen tutun jatkajan.

Juho-Pekka Rantala

Keskustele tässä energian säästämisestä!

Mikä on paras lämmitysjärjestelmä?

Rättipatteri

Kylmenevätkö kylpyhuoneet? Ympäristöministeriö kielsi osan rättipattereista uudiskohteissa

Ympäristöministeriön asetuksen mukaan uusiin rakennuksiin ei saa enää asentaa lämpimän käyttöveden kierrolla toimivia lämpöpattereita tai pyyhekuivaimia.  Määräyksellä halutaan torjua vesijohtoverkossa viihtyvien mikrobien aiheuttamia ongelmia.

Lämpöpatteri

Lämpöpatterin ikä voi olla jopa 100 vuotta – yksinkertaisimman huoltotyön osaa jokainen

Lämpöpatterit eivät katoa suomalaiskodeista vielä vuosikymmeniin, vaikka lattialämmitys valtaa alaa uudisrakennuksissa. Termostaattia saattaa kuitenkin uhata jumittuminen.

Jyväskylän kauppatori ja Torikuningas -patsas.

Kattilavaurio aiheutti häiriön kaukolämpöverkossa Jyväskylässä

Keljonlahden voimalaitoksen tuotanto on ajettu alas kattilavaurion vuoksi.

Kuvassa työtuolin selkämykselle ripustettu villashaali.

Tuntuuko sisällä vetoisalta? Asiantuntija kertoo miksi

Moni kietaisee talvella sisätiloissa lisälämpöä harteilleen vedon takia. Lämpötila voi olla asunnossa sopiva, mutta vedon tunne hytisyttää.

Finnveralta 120 miljoonaa suuren biomassalaitoksen rakentamiseen Britanniaan

Maailman suurimman pelkkää biomassaa polttavan biovoimalaitoksen kattilalaitoksen toimittaa suomalainen Amec Foster Wheeler Energia.

Nina Pyykkönen esittelee virkattua vaaleanpunaista sydäntä työpajassa. Taustalla kangaspuita.

Ystävä on tärkeä – "Ystävyys on sitä, että puhuu kiltisti eikä kiusaa"

Toholammin toimintakeskuksessa riittää vilskettä. Toimintakeskus tarjoaa aikuisille kehitysvammaisille, sekä mielenterveyskuntoutujille työ- ja päivätoimintaa. Paikassa on aina aikaa ja tilaa ystäville ja ystävyydelle.

Vanhusten palvelukodissa pieni tulipalo Torniossa

Rikkoutunut termostaatti oli ylikuumentunut ja sytyttänyt palon sähkötilassa. Tuhoutuneen laitteiston lisäksi talolle aiheutui savuvahinkoja.

Lämpöpatteri

Jos arveluttaa, jätä pattereiden ilmaus ammattilaiselle

Lämpöpattereiden ilmaus onnistuu tee se itse -mieheltä, jos käytössä ovat oikeanlaiset työvälineet ja tietää mitä tekee. Ennen kylmän lämpöpatterin ilmausta on selvitettävä lämmitysjärjestelmän toimivuus.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan reaktoripaineastia.

Hyviä uutisia ydinvoimalan rakentajalle – Olkiluodon teräs läpäisi seulan

Säteilyturvakeskus pyysi huhtikuussa TVO:lta selvitystä Olkiluodon rakenteilla olevan kolmosreaktorin painesäiliön teräksen laadusta. Selvityksen mukaan säiliön teräs on kunnossa.

Lasiuuni hohkaa oranssia kuumuutta

Työpaikalle ei asennettu lämpöpattereita lainkaan: 1200 astetta riittää

Kun uunissa on yli tuhat astetta lämmintä, ei lämpöpattereilla ole käyttöä edes Suomen kovimmilla pakkasilla. Riihimäen lasikaupungin mainetta vaalivat lasitaiteilijat Marja Hepo-aho ja Kari Alakoski. He ovat ottuneet työskentelemään kuumissa oloissa.Kaksikko sai uudelle puhaltimolleen tilat vanhan lasitehtaan tiiliseinien suojaan.

Ksml: Ariterm vähentää huomattavan osan henkilöstöstään

Saarijärveläinen Ariterm Oy on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Tuloksena yhtiö irtisanoo ja lomauttaa kymmeniä työntekijöitään.

Lämpöpatteri käytävässä

Lämpöpattereissa saattaa kiertää kymmeniä vuosia vanhaa kirkasta vettä

Lämpöpatteriverkoston uusiminen tulee usein viimeiseksi toimenpiteeksi kiinteistön LVI-järjestelmien saneerauksessa. Syynä on lämpöjärjestelmän rakenne, joka estää hapen pääsyn syövyttämään putkistoa. Niinpä monien vanhojen kiinteistöjen pattereissa voikin kiertää vanhaa, mutta silti kirkasta vettä.

Kivimaan koulua korjailtiin taas

Remonttirumba lahtelaiskoulussa sai oppilaiden kesäloman aikana jatkoa. Syyslukukausi käynnistyi koulussa normaalisti.

Yle Areena logo.

Neljännesvuosisataan kauppiaina mahtui kaksi lomaviikkoa – pian mummilla ja ukilla on aikaa

Sunnuntai on inarilaisten Marja-Liisa ja Arto Tarkiaisen viimeinen päivä kauppiaina. Ensi viikolla Näätämön K-market siirtyy siirtyy uusiin käsiin ja Tarkiaisilla on edessään avoin arvoitus.

Rettigin Pietarsaaren toimipiste.

Irtisanottavien määrä täsmentyi: Rettigiltä lähtee 86 Pietarsaaresta

38 työntekijää jatkaa Rettig Lämmön palkkalistoilla markkinoinnissa, myynnissä ja asiakaspalvelussa. Irtisanottavien työllistymistä koetetaan tukea Uuteen työhön -ohjelmalla.

Lähes sadalle lopputili – Rettigin tehdas kiinni kahden viikon kuluttua Pietarsaaressa

Lämpöpattereita valmistava Rettig irtisanoo lähes 100 työntekijää Pietarsaaressa – lopullinen luku selviää ensi viikolla. Tehtaan päälinja suljetaan jo kahden viikon päästä. Yhtiö perustelee tehtaan alasajoa Euroopan markkinoiden hyytymisellä.

Kaupunginjohtaja Rettigin yllättävästä sulkemispäätöksestä: "Tilanne on vakava muttei sysimusta"

Rettig ICC:n suunnitelmat sulkea Pietarsaaren tehtaansa eivät yllättäneet pelkästään työntekijöitä. Tieto tuli puun takaa myös kaupungin virkamiehille ja päättäjille. Kaupunginjohtajan mukaan tilanne on vakava.

Rettigin Pietarsaaren toimipiste.

Rettig aikoo sulkea Pietarsaaren tehtaansa – työntekijät tyrmistyneitä: "Kädet täynnä töitä"

Rettig ICC aikoo sulkea Pietarsaaren lämpöpatteritehtaansa ja siirtää tuotannon muille tehtailleen, pääosin Puolaan. Irtisanominen uhkaa 110 työntekijää. Tieto yllätti työntekijät täysin. He ovat marssineet ulos tehtaasta ja aikovat palata töihin maanantaina.

Andritz

Andritz ostaa Foster Wheeler Energian omistuksen Warkaus Worksista

Kaupan uskotaan vahvistavan kattiloiden valmistusosaamista Varkaudessa.

Työkone jäteksan päällä.

Riikinnevan ekovoimalan laitoksen toteuttaa Foster Wheeler

Leppävirran Riikinnevalle rakennettavan ekovoimalan laitostoimituksen toimittajaksi on valittu Varkaudessa toimiva Foster Wheeler. Rakentaminen pyritään aloittamaan ensi vuoden huhti-toukokuussa ja jätteenpoltto voidaan aloittaa vuoden 2015 lopulla.

Olkiluodon ydinvoimalayksiköt.

Olkiluotoon sadan miljoonan satsaus varavoimaan

Olkiluodon yli kolmekymmentä vuotta toiminnassa ollut varavoimajärjestelmä uusitaan. Yhteensä yhdeksän varavoimadieselgeneraattoria vaihdetaan uusiin. Kokonaiskustannukset ovat yli 100 miljoonaa euroa.

Hikeä ja vilua – lämmityksen korjaukset rempallaan

Hikeä ja vilua – lämmityksen korjaukset rempallaan

Lämmityksen perussäätöjen korjauksella säästää rahaa.

Tuholaistorjuja suihkuttaa myrkkyä seinään

Oletko käynyt ötökkäsotaa?

Lutikat ja russakat rapistelivat ennen vanhaan suomalaispirttien hirsissä, mutta nyt ötökät ovat palanneet kotiemme riesaksi. Oletko sinä käynyt ötökkäsotaa kodissasi ennen tai nyt?

Joensuun Kenkäkomppanian kauppias Juha Kinnunen.

Nahkapohjakenkä mutruilee suomalaiselle säätyypille

Keskieurooppalaiset käyskentelevät hienoilla bulevardeillaan nahkapohjakengissä. Suomalainen kosteus loskineen ja vesisateineen on esimerkiksi monille italialaiskengille silkkaa myrkkyä. Ratkaisuna on asennuttaa popoihin kumipohja.

Mies joulukuusen vieressä

Hyvä joulupuu on rakennettu karussa kasvupaikassa

Silloin kun on mahdollista hakea joulukuusi luvan kanssa suoraan metsästä, kannattaa suunnistaa salon karuille ja aurinkoisille kasvupaikoille. Näin neuvoo Tornatorin metsänhoito- ja resurssipäällikkö Antero Pasanen, joka toimi vuosikausia muun muassa Pohjois-Karjalan maaherran joulupuiden hovihankkijana.

lämpöpatteri

Patterin ilmaus on taloyhtiössä huoltomiehen työtä

Sään kylmettyä isännöitsijöillä ja huoltomiehillä on riittänyt kiirettä. Kerros- ja rivitaloasukkaat ovat valittaneet huoneistojen viileydestä ja kylmistä pattereista.

Työntekijöiden ulosmarssi jatkuu Rettigillä

Rettig Lämmön työntekijät jatkavat perjantaina alkanutta lakkoaan Pietarsaaressa. Työnantajan tulkinnan mukaan lakon syynä ovat monet tehtaan käytännöissä toteutettavat pienet uudistukset. Työnantaja kieltää tupakoinnin sisätiloissa ja rajoittaa liikkumista tehdasalueella.

Lämpöpatteria säädetään.

Lämpöpatteri napsautetaan jo päälle

Esimerkiksi Joensuussa Fortum lämmittää käyttövettä kaukolämpöverkkoon normaalikesää suurempia määriä.

Aimo ahti, asema, juna

Aimo Ahti: Maksoin käypää vuokraa

Kouvolan elinkeinojohtaja Aimo Ahti kiistää Iltalehden väitteet rakennusliikkeen hänelle antamasta alevuokrasta. Ahdin mukaan hän on maksanut käypää vuokraa asunnostaan.

Lämpöpatteri on pianon pahin vihollinen

Pakkasella kuumana hehkuva lämpöpatteri on akustisen soittimen pahin vihollinen. Soitin voi lämmössä kuivua liikaa ja mennä pilalle.

Tölkkihalko

Pirtti lämpimäksi tee se itse -haloilla

Tee se itse -halkoja on helppo tehdä. Tarvitaan vain kuivia muhia ja tyhjiä maitopurkkeja. Muhalla täytetyt purkit voi polttaa halkojen joukossa. Maitopurkkihaloista saa siistit ja suorat pinot.

Rettig Lämpö vähentää väkeä

Rettig Lämpö on aloittanut Pietarsaaressa YT-neuvottelut parinkymmenen työntekijän irtisanomisesta. Elo-syyskuussa yrityksessä on ollut seitsemän lomautuspäivää.

Vajaa kilo kumia pitää jalat kuivina

Askel saattaa painaa syksyisessä sadekelissä, mutta pieni lisäpaino tuo helposti lisämukavuutta askellukseen. Esimerkiksi 37-kokoinen Hai -saapaspari painaa 1,4 kg. Suurin osa saappaiden materiaalista on kumiseosta ja luonnonkumia kyseisessä parissa käytetään noin 700 g. Kumi pitää jalat kuivina ja kestää matkassa jopa miljoona askelta.

Pentti Pekkala

Klapikauppa täydessä vauhdissa

Polttopuukauppa on pyörähtänyt käyntiin Meri-Lapissa. Simolainen klapikauppias Pentti Pekkala arvelee, että viime talven kovat pakkaset ovat lisänneet kiinnostusta puulla lämmittämiseen. Hän kertoo, että klapin kysyntä on kasvussa ja kuljetuksia alkaa jo olla jo päivittäin.

Foster Wheeler sai ennätystilauksen

Varkaudessa toimiva kattilavalmistaja Foster Wheeler Energia Oy on saanut ison tilauksen Koreasta. Kyseessä on yhtiön historian suurin yksittäinen tilaus.

Puutarhajätettä

Mustankorkea ottaa taas vastaan puutarhajätettä

Mustankorkean jäteasema Jyväskylässä ottaa maksutta vastaan kotitalouksien puutarhajätettä toukokuun ajan. Risujen ja lehtien nuotiossa polttaminen taajamapihoilla on kielletty, mutta puutarhajätteen voi kompostoida omalla kiinteistöllään.

Putkimies Eero Takanen sulattaa espoolaisen omakotiasukkaan jäätyneen tulovesiputken höyryllä.

Putkia sulatellaan korkeapaineella

Pitkä pakkaskausi on hyydyttänyt lukemattomat putket. Hiihtolomalta palaavaa perhettä saattaa odottaa karmaiseva yllätys, kun vesivaurio on tuhonnut lattiat ja eristeet. Kireät pakkaslukemat nostavat asiallisen eristämisen ja varustautumisen arvoon arvaamattomaan.

Kuuma hormi sytytti ullakon Muoniossa

Omakotitalon ullakkoa tuhoutui tulipalossa Muonion kirkonkylällä keskiviikkona. Talossa asuva lapsiperhe pääsi sammutustöiden jälkeen palaamaan kotiinsa. Palopäällikkö Pekka Väliheikin mukaan palo lähti keskuslämmityskattilan hormista, jonka kuumuus sai rakenteet syttymään ullakolla.

Tuotanto vauhtiin Rettig Lämmöllä

Pietarsaaressa lämpöpattereita valmistava Rettig Lämpö siirtyy normaalityövuoroihin kuunvaihteessa. Lomautetut on kutsuttu töihin, yhtiö palkkaa myös muutamia määräaikaisia.

Roskapussi.

Jätteiden kotipoltosta pitää malttaa luopua

Jäteyhtiöt painottavat, että useimpia jätteitä ei saa polttaa kotioloissa. Esimerkiksi muovista haihtuu poltettaessa hyvin myrkyllisiä aineita.

Joulutähtiä

Joulutähden kanssa saa olla kieli keskellä suuta

Kasvi ei siedä vetoa, kylmää eikä liikaa kastelua. Oikealla hoidolla siitä saa kuitenkin pitkäaikaista iloa.

Oljella eristettyä seinää

Laukaaseen nousee oljella eristetty talo

Olkieristetyn talon paljastavat erityisesti seinät. Muuten tavallisen näköisillä seinillä on paksuutta kaikkiaan 70 senttimetriä. Talosta tulee matalaenrgiainen, eikä siihen tule lainkaan lämpöpattereita.

Rettig lomauttaa 13 Pietarsaaressa

Lämpöpattereita valmistava Rettig Lämpö on lomauttanut 13 työntekijää toistaiseksi Pietarsaaressa. Yhtiöllä on kaupungissa palveluksessaan kaikkiaan 150 henkilöä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle