Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keski-Suomen ensimmäinen kauppakeskukseen sijoittuva kirjasto valmistuu alkuvuodesta – Jämsä räätälöi tilat kirjoille ja ihmisille kaupungin ytimeen

Jämsässä pääkirjasto on jo vuosia toiminut väliaikaisissa tiloissa Jämsänkosken virastotalolla. Uudet tilat kirjastolle rakentuvat parhaillaan aivan kaupungin keskustassa sijaitsevaan liikekiinteistöön.

Jämsä palailee normaalielämään koronan helpottaessa, henkilörajoituksia purettiin

Kaupungin tiloissa voi oleskella ilman henkilörajoituksia.

Rummut pärisevät ja laulut raikaavat, kun kirahvipukuinen sirkus valtaa pesiskatsomon – "Miksei voisi kannattaa samalla tavalla kuin muissa lajeissa?"

Tonnin Kalat on alkujaan jämsäläinen kaveriporukka, joka ajelee minubussilla jyväskyläläisen pesäpallojoukkueen perässä ympäri Suomea. Sittemmin innostus on levinnyt lumipallona. Kannattajajoukko luo peleihin omalaatuisen tunnelman.

Nyt pitäisi liukastelun loppua – Jämsän uimahallin lattiaa karhennettiin vielä kerran: "Ensituntuma on aikaisempaa pitävämpi"

Liukas lattia on aiheuttanut ongelmia uimahalli Koskikarassa viime kesän remontista saakka. Lattiaa on nyt karhennettu kaksi kertaa, edellisen kerran tammikuussa.

Nainen haavoittui luodista Sipoossa sunnuntaina – ampujasta ei toistaiseksi ole tietoa

Ampuminen tapahtui ulkona, mutta tarkempia tietoja paikasta ei kerrota. Poliisi selvittää, oliko kyse tahallisesta ampumisesta vai tapaturmasta.

Vene ajautui karille Jämsässä, mutta ei ollut vaarassa upota

Veneen kyydissä oli kolme ihmistä, joista kukaan ei loukkaantunut.

Yksi uusi koronatartunta Jyväskylässä, toinen Jämsässä

Tartuntoja on yhteensä 3 380 Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.

Jämsä päätti hyvittää lasten päivähoitomaksut karanteenin ja eristyksen ajalta

Maksuhyvitys myönnetään niiltä päiviltä, jotka lapsi on poissa päivähoidosta. Asiasta päätti sivistyslautakunta kokouksessaan torstaina.

Jämsän lukiolaiset saavat sittenkin tanssia vanhojentanssit yleisön edessä, rehtori: "Uskomme, että ratkaisua ilahduttaa"

Tilaisuudessa noudatetaan tarkkoja terveysturvallisuustoimia. Vielä viikko sitten linja oli, että tapahtuma järjestetään lukion omana tilaisuutena ilman yleisöä. 

Työnvälitystilasto: Keski-Suomessa 17 900 työtöntä – samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä valittaa työvoimapulaa

Keski-Suomen työttömyysprosentti on maakunnista toiseksi korkein Pohjois-Karjalan jälkeen. Samaan aikaan 30 prosenttia yrityksistä ilmoittaa työvoimapulan olevan ongelma ja Jyväskylä yrittää houkutella osaajia uudella mainoskampanjalla.

Lomakeskukset hylkivät kylpypaljuja paloturvallisuuden ja vesivahingon riskin vuoksi – pienyrittäjä kehitti paljun, joka sopii myös mökkikylään

Puilla lämmitettävä palju on ei-toivottu, jopa kielletty vekotin lomakylissä. Syyt ovat paljun tuleen ja veteen liittyvissä riskeissä. Paljuille olisi kuitenkin kysyntää, ja tähän rakoon pyrkii Kalle ja Kaarlo Järvelän yritys.

YT-neuvottelut saatu päätökseen Patrian metalliyksikkössä Jämsän Hallissa – seitsemän henkilöä lomautetaan

Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena seitsemän henkilöä lomautetaan toistaiseksi. Lisäksi toteutetaan myös muita lomautustoimia. Patria aloitti YT-neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Jämsässä 9-tiellä kahden auton peräänajo – toinen ajokaista suljettu

Pelastuslaitos ohjaa parhaillaan liikennettä onnettomuuspaikalla.

Jämsässä järjestetään tänään yhden iltapäivän rokotustempaus: piikille voi kävellä ilman ajanvarausta

Liikuntahallin rokotuspaikalla annetaan samanaikaisesti rokotuksia ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta. Tehosterokotteita annetaan vain ajanvarauksella

Kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan Jämsässä ensi viikolla –TAYS: altistumisia useilla huoltoasemilla

Kokoontumisrajoitukset otetaan käyttöön Pirkanmaalla ensi viikon torstaina. Tampereen yliopistollinen sairaala Tays kertoi Twitterissä, että Jämsässä on voinut altistua koronalle useilla huoltoasemilla viime viikonloppuna. 

Poliisi tutkii Kuhmoisten liikenneonnettomuutta – kaksi ihmistä kuoli ulosajossa

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Esitutkinnassa pyritään selvittämään onnettomuuteen johtaneita syitä.

Kaksi ihmistä kuoli ulosajossa Kuhmoisissa

Poliisi kertoo, että kaksi ihmistä on kuollut ulosajossa tiellä 24 eli vanhalla nelostiellä. Pelastuslaitoksen mukaan auto ajautui ulos tieltä ja päätyi katolleen ojaan.

Shortsikelit päättyvät Keski-Suomessa torstaihin, meteorologi: "Näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa helteet ovat ohi"

Viimeistään perjantaina lämpötila laskee pysyvämmin kahdenkymmenen asteen kieppeille. Samalla sää muuttuu epävakaiseksi.

Koronatartuntojen määrä kasvaa Keski-Suomessa, mutta sairaalahoidossa koronapotilaita ei juurikaan ole

Keski-Suomessa koronatartuntoja on todettu merkittävästi viime viikkoa enemmän erityisesti Jyväskylässä. Edelleen kuitenkin vain yksittäiset koronapotilaat tarvitsevat sairaalahoitoa.

Iltalehti: Poliisi epäilee, että useampi henkilö teki seksuaalista väkivaltaa naiselle Himoksella juhannuksena

Tutkinnanjohtaja Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisista on vahvistanut Iltalehdelle, että aikuiseen naiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta useamman henkilön taholta on tehty rikosilmoitus.

Kuhmoisten Hakavuoren maastossa sammutetaan maastopaloa

Sammutustöissä on kymmeniä ihmisiä kolmen pelastuslaitoksen alueelta.

Tays: Jämsäläisessä ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle viime maanantaina

Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi maanantaina jälleen useista mahdollisista korona-altistuksista Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.

Jämsän kaupunginvaltuuston johtoon nousee Matti Similä – Jorma Poti pitää edelleen nuijaa kaupunginhallituksessa

Jämsän luottamuspaikkojen valinnat on saatu puolueiden yhteisissä neuvotteluissa päätökseen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana jatkaa edelleen Jorma Poti (sd.). Kaupunginvaltuuston johtoon puolestaan nousee yllätysnimi Matti Similä (kesk).

Kuski sai ajokkinsa pahaan kiipeliin palvelutalon pihalla Jämsässä

Keski-Suomen pelastuslaitoksen apua tarvittiin torstaina iltapäivällä Jämsässä, kun henkilöauto oli vaarassa kaatua palvelutalon pihalla.

Korona vei huopataiteen verkkoon ja näkyy nyt Jämsän kansainvälisessä näyttelyssä – belgialaiset kuvaavat koronan tuskaa, suomalaiset sietokykyä

Huopataiteilijoiden tulkinta korona-ajasta esittäytyy kansainvälisessä kesänäyttelyssä Jämsässä. Vaikka korona ei juurikaan vaikuttanut huopataiteilijoiden työoloihin, moni työ on luotu tuomaan kotiin kestokykyä kriisiä vastaan.

Rajoituksia on purettu ja festareita järjestetty, mutta koronatilanne pysyttelee Keski-Suomessa yhä melko rauhallisena – Himoksella altistumisia

Taudin ilmaantuvuus Keski-Suomessa on suurempi kuin maan itä- ja pohjoisosissa mutta pienempi kuin etelässä ja lounaassa. Himoksella viikonloppuna päättyneillä Iskelmä Festivaaleilla on voinut altistua tartunnalle, kertoo Tampereen yliopistollinen sairaala. 

Essoten terveyspalvelujohtaja: "Koronatilanne on aktivoitunut selvästi", tartunnat heijastuvat kaikkiin alueen kuntiin

Tartuntoja on jäljitetty muun muassa Himoksen juhannusfestivaaliin Jämsässä ja yöelämään muualle. Kaikkia altistumispaikkoja ei kyetä selvittämään.

Himoksella järjestettävä Iskelmäfestivaali on loppuunmyyty

Iskelmäfestivaalilla on käytössä sama lava, sama alue ja sama yleisömäärä kuin juhannusfestareilla. Juhannuksena kolmipäiväinen festari keräsi päivittäin 5000 juhlijaa.

Himoksen festivaalin järjestäjä arvostelee rajan koronavalvonnan pettämistä – TAYS varoittaa korona-altistumisista päälavan edessä ja mökkialueella

Jämsän Himoksen juhannusfestareiden yleisö ei kuvamateriaalin perusteella piitannut turvaväleistä eikä maskeja käytetty. Tapahtumajärjestäjän mukaan Himoksella toteutettiin kaikki turvallisuusvaatimukset, mutta ohjeiden noudattaminen on yleisön vastuulla.

Venäjän tuliaiset näkyvät Keski-Suomen koronaluvuissa: viime viikon tartunnoista puolet itärajan takaa - nyt huolena taudin leviäminen festareilla

Jyväskylässä on todettu viime viikolla 19 uutta koronatartuntaa. Niistä yli puolet on peräisin itärajan takaa. Myös Jämsään on tullut yksittäisiä tartuntoja Pietarin EM-kisaturisteilta, mutta juhannusfestareiden tautisaldo on vielä arvoitus

Antti Tuisku, BEHM, Gettomasa... ensimmäinen suuri festivaali sai ihmiset bilettämään olan takaa – katso kuvat Himokselta

Himos Juhannus on tämän vuoden ensimmäinen festivaali, jossa yleisömäärä lasketaan tuhansissa. Festivaalia tähdittävät muun muassa Antti Tuisku, Kaija Koo ja Popeda. Kuvagallerian kuvat ovat lauantailta.

Himoksen juhannusfestivaali starttaa näillä hetkillä, kävijöitä tuhansia päivässä – "Yhteiskuntaa pitää avata", sanoo tartuntatautilääkäri

Himoksen Ikuinen Jussi -festarin kävijämäärää on rajoitettu. Naapurikaupunki Jyväskylän tartuntatautivastuulääkäri toivoo, että tartuntaketjuja ei synny, mutta korostaa, että yhteiskuntaa pitää avata.

Helteet jatkuvat Keski-Suomessa alkuviikkoon – sinilevän määrä voi lisääntyä

Kuuminta säätä odotetaan tiistaille, jolloin lämpötila voi olla jopa 33 astetta. Tukalan helteen varoitus on näillä näkymin voimassa keskiviikkoon asti. Helteet voivat lisätä myös sinilevän esiintymisen mahdollisuutta Keski-Suomen vesissä.

Mitä oikeastaan tarkoittaa "tukala" tai "erittäin tukala" helle? Venäjä imaisee sellaisen Suomen ylle, ja kuumalta näyttää juhannukseen saakka

Tukalan ja erittäin tukalan määritelmä perustuu tilastoituihin terveysvaikutuksiin. Kuumuutta Suomeen imee korkeapaine läntisellä Venäjällä.

Kuhmoisissa Papinsaaren hautausmaalta varastettiin työkaluja 20 000 euron edestä

Varastosta on viety muun muassa kaksi päältä ajettavaa ruohonleikkuria, moottorisaha, lehtipuhallin, trimmeri ja painepesuri.  Poliisi pyytää vihjeitä tapaukseen liittyen.

Mopoauto kaatui Jämsässä – yksi henkilö loukkaantui

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta vähän ennen aamukymmentä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) Jyväskylässä: "Hallituksen luottamus punnitaan eduskunnassa, ei kuntavaaleissa"

Etenkin perussuomalaiset on kohdistanut kuntavaalikampanjoinnissa kritiikkinsä kärkeä valtakunnan politiikkaan ja hallitukseen. Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että hallituksen luottamus punnitaan eduskunnassa, ei kuntavaaleissa.

Typpihappisäiliön kuumeneminen aiheutti vaaratilanteen Jämsän Hallissa – kaksi työntekijää altistui kaasulle

Pelastuslaitos hälytettiin aamuyöllä Patricompin tehdasalueelle, kun yhtiön työntekijät havaitsivat typpihappoaltaan kuumentuneen. Tilanne alkaa olla ohi, mutta typpidioksidikaasun tuuletus jatkuu tiloissa.

Jämsän kaupunginvaltuusto erotti kaupunginhallituksen ja nimitti saman tien uuden tilalle

Valtuuston päätös syntyi äänin 33–10. Uuteen kaupunginhallitukseen valituista valtaosa istui myös erotetussa hallituksessa. Puheenjohtajakin on sama.

Korona kutistamassa Himoksen juhannusfestarit – yleisöä voisi olla paikalla ehkä 5000 per päivä, arvioi promoottori

Himos Juhannus on kerännyt Jämsään viime vuosina kymmeniä tuhansia ihmisiä kolmipäiväisen festarin aikana. Viime vuonna tapahtuma peruttiin kokonaan koronatilanteen takia.

Jämsäläiset Keski-Suomen tyytyväisimpiä teiden talvikunnossapitoon

Väyläviraston valtakunnalliseen kyselyyn vastasi 8373 yksityishenkilöä ja 1356 ammattiautoilijaa.

Tilapäinen valiokunta: Jämsän kaupunginhallitus ei ole toimintakykyinen

Kaupunginhallituksen erottamishanke käynnistyi maaliskuun lopussa, kun kaupunginhallitus päätti itse selvittää, onko sillä toimintakykyä ja luottamusta vai pitäisikö se erottaa.

Jyväskylässä ja Jämsässä todettu yhdet uudet koronatartunnat

Keski-Suomessa on todettu nyt yhteensä 2 484 koronatartuntaa.

Kalastajat ja veneilijät voivat hakea pian kylmää kyytiin – Jämsässä avataan perjantaina jääasema

Jäähileaseman ovat rakentaneet talkoovoimin Jämsänkosken urheilukalastajat.

Lämpöaalto rantautui myös Keski-Suomeen – Jämsän Hallissa mitattu 24,1 astetta ja Viitasaarella 23,7 astetta

Tiistaina 11. toukokuuta on ollut kuluvan kevään lämpimin päivä. Keski-Suomessa helleraja saattaa mennä rikki vielä iltapäivän mittaan.

Vaalikone, Kuntarundi, vaalistartti - myös Keski-Suomen kuntien puheenaiheet esillä Ylen kevään vaaliohjelmissa

Kesäkuun kuntavaalit näkyvät ja kuuluvat tästä päivästä alkaen monin tavoin Ylen kanavilla. Tänä iltana Yle antaa vaalikeväälle vauhtia vaalistartilla, jota voi seurata Yle Areenassa ja TV1:ssä. Vaalistartti vierailee mm. Jämsässä.

Jämsä purkaa koronarajoituksia – kirjastoon pääsee taas tänään

Jämsä lieventää koronarajoituksia Pirkanmaan alueellisen linjauksen mukaan. Nuorten ulkoharrastusryhmien kokorajoituksia on jo purettu, ja perjantaista alkaen jämsäläiset pääsevät taas käymään kirjastossa.

Pori Jazz peruttiin jo – miten käy Himos Juhannuksen ja Jyväskylän Suomipopin?

Viime kesänä sekä Himos Juhannus että Suomipop jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi. Tulevan kesän osalta tapahtumien järjestelyt jatkuvat toistaiseksi, kertoo promoottori Timo Isomäki.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle