Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Festarikävijöitä Glastonburyssa.

Festarit haluavat roskavuoret historiaan: Glastonbury kielsi kertakäyttömuovin, suomalaisbilettäjä kierrättää jo tottuneesti

Maailmalla rockfestivaalit yrittävät vähentää kävijöiden jättämän roskan määrää aiempaa pontevammin. Halvat kertakäyttöteltat tosin yleistyvät myös Suomessa.

Näyttelijä Johnny Depp valokuvattuna toukokuussa 2016.

Näyttelijä Johnny Depp vitsaili presidentti Trumpin murhaamisesta

Milloin näyttelijä on viimeksi murhannut presidentin, kyseli Depp festivaaliyleisöltä Britanniassa.

EU-jäsenyyden kannattajia.

Nuorten äänestysinto voi ratkaista Britannian EU-jäsenyyden

Britannian nuoret ovat EU-myönteisiä, mutta laiskoja äänestäjiä. Maan EU-jäsenyysäänestyksen tulos voi riippua nuorten äänestysinnosta. Britanniassa on tänään viimeinen päivä rekisteröityä äänestäjäksi kansanäänestystä varten.

Dolly Parton.

Countryn kuningattaren vauhti ei hyydy – ikinuori Dolly Parton täyttää 70 vuotta

Palkittu, ihasteltu ja kauhisteltukin Dolly Parton täyttää 19.1. pyöreitä. Mittavan uran luonut Parton on menestyimpiä amerikkalaisia populaarikulttuuritähtiä.

Anni Vuorinen fanitti jo pienenä Aretha Frankliniä, Elvistä ja Whitney Houstonia.

Pieni, vaalea tyttö, jolla on tumma, voimakas ääni – 16-vuotias Elvis-fani Anni Vuorinen tähtää korkealle

Kun Anni Vuorisen opettaja alaluokilla kertoi Annista lapsikuoron johtajalle, hän puhui tytöstä, joka “laulaa tosi kovaa”. Edelleen 16-vuotias Anni hämmästyttää kuulijoita aina, kun alkaa laulaa. Tyttö on pieni ja vaalea, mutta ääni on tumma ja voimakas.

Glastonbury festivaali.

Glastonburyn festivaaleille jääneitä kumisaappaita lahjoitettiin siirtolaisille

Festivaali päätti lähettää 500 saapasparia ja 2 000 sadeviittaa Ranskan Calais'hin, jossa sadat siirtolaiset asuvat leireissä.

Sepp Blatter

Video: Häirikkö iski Fifa-kokoukseen – Blatter joutui pilan kohteeksi

Brittikoomikko Simon Brodkin keskeytti Sepp Blatterin tiedotustilaisuuden Zürichissä.

Kanye West tulkitsi Queeniä brittifestareilla – näin somessa reagoitiin

Huippusuosittu räppäri Kanye West julisti Glastonburyn keikallaan olevansa myös mahtavin elossa oleva rock-tähti.

Brittifestari myi loppuun ennätysajassa – esiintyjistä ei vielä tietoakaan

150 000 lippua meni kaupaksi noin puolessa tunnissa, vaikka Glastonbury-festivaali ei ole julkistanut vielä ensi vuoden esiintyjiään.

Dolly Parton.

Dolly Parton Glastonburyn vetonaula

Yli 100 000 katsojaa seurasi kantrilegendan esiintymistä maailman suurimmassa musiikkitapahtumassa.

Kuution muotoon kasvatettuja vesimeloneita valmiina pakattaviksi.

Vesimelonikuutioita ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla marssittiin seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta, vietettiin festivaalielämää Glastonburyssa ja kaupattiin kuution muotoisia vesimeloneja. Yle Uutiset kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Mumford & Sonsin keikkaliput käyvät kuin kuumille kiville Glastonburyn keikan jälkeen

Glastonburyssä pääpaikalla esiintyneen Mumford & Sonsin keikkaliput ovat tällä hetkellä kuumaa kamaa, vaikka ilkimieliset eivät uskoneetkaan yhtyeen olevan tarpeeksi suuri festarin pääesiintyjäksi.

Rolling Stonesin Glastonbury-keikka käynnisti synnytyksen

Rolling Stonesin odotettiin soittavan Glastonburyssa jopa vuosikymmenien ajan. Vauva ei kuitenkaan antanut odottaa itseään enää hetkeäkään, kun Rollarit viimein soittivat maineikkaan festivaalin lavalla.

Rolling Stones -yhtye lavalla Glastonbury-festivaaleilla.

Rolling Stones soitti Glastonburyssa vuosikymmenien odotuksen jälkeen - video

Festivaalin perustaja kuvailee konserttia festivaalihistorian kohokohdaksi. Kitaristi Keith Richardsin mukaan brittiyhtyeen oli suorastaan pakko esiintyä legendaarisella festivaalilla.

Haimin basisti: Luulin kuolevani Glastonburyn-keikallamme

Glastonburyssa perjantaina soittaneen Haimin basisti kertoi kauhunhetkistään esiintymislavalla. Diabeetikon pitäisi aina muistaa syödä, vaikka keikka jännittäisikin.

Brittifestari tarjoaa kävijöille ilmaisen netin

Legendaarinen Glastonbury-festivaali Briteissä tarjoaa tänä vuonna festarivieraille ilmaisen wi-fin.

Rolling Stones esiintyy ensimmäisen kerran Glastonburyn festivaalilla

Viime vuonna 50-vuotisjuhliaan viettäneen bändin on uumoiltu kenties lähtevän jälleen maailmankiertueelle.

Kesäfestari varattiin jo loppuun Briteissä - pääesiintyjiä ei edes vielä julkistettu

Tuhannet ihmiset jäivät ilman lippua, kun varaussivustoon tuli yleisöryntäys heti sen avauduttua. Tapahtuma varattiin ennätysajassa loppuun.

Yleisöä Monttu Soikoon!-festivaaleilla.

Festarijärjestäminen ottaa joskus koville

Suomen kesä on pullollaan erilaisia kulttuuritapahtumia. Näistä suurin osa on ahkerien puuhamiesten ja -naisten ja talkooporukoiden pyörittämiä. Juha Paaso pohtii suunvuorossaan, kuinka festivaalin järjestäminen on kovaa työtä, jota yleensä tehdään tunteella - ei järjellä.

Promoottori: Festarit kuolevat sukupuuttoon

Yhden maailman tunnetuimmat musiikkitapahtuman, Glastonbury Festivalin, tarina saattaa saada päätöksensä muutaman vuoden sisään.

Glastonburya vietettiin jälleen mutavellisssä

Brittien jättifestivaali keräsi tänä vuonna 180 000 katsojaa. Ensi vuonna tapahtumaa ei järjestetä.

Festivaalipomo pitää jättitapahtumansa erikoisinta artistikiinnitystä virheenä

Bändi aikoo kuitenkin esiintyä. Vaikka heitä ei edes haluta.

Kuningattaren joulupuu turmeltiin Glastonburyssa

Joulumieli on kateissa Glastonburyssa Britanniassa. Vandaalit tuhosivat katkoivat oksia ja repivät havuja maan perinteikkäimpiin kuuluvasta joulupuusta. Puun havuja toimitetaan vuosittain kuningatar Elisabethin joulupöydän koristeeksi. Tihutyöntekijät olivat karsineet kuusen parimetriseksi tyngäksi.

Glastonburyn festivaalin liput myytiin neljässä tunnissa

Maailman suurimman ulkoilmafestivaalin Glastonburyn ensi vuoden liput on myyty loppuun neljässä tunnissa. Lippuja oli myynnissä kaikkiaan 137 500.

Ihmisiä Glastonburyn festivaaleilla 2009

Glastonburyn klassikkofestivaalilla juhlitaan vaihteeksi kuivin jaloin

Yksi Euroopan suurimmista ulkoilmamusiikkitapahtumista Glastonbury Music Festival täyttää 40 vuotta. Viikonlopun yli kestävälle festivaalille Lounais-Englantiin odotetaan saapuvaksi yli 170 000 juhlijaa.

Laulavat merimiehet saivat miljoonasopimuksen

Kalastajien, rannikkovartijoiden ja vesipelastustyöntekijöiden muodostama kuoro on solminut miljoonasopimuksen levy-yhtiö Universal Musicin kanssa. Englantilaisen lauluryhmän levytyssopimus on arvoltaan 1,12 miljoonaa euroa.

U2:n laulaja Bono ja Adam Clayton.

U2 tähdittää 40 vuotta täyttävää Glastonbury-festivaalia

U2 on ensi vuonna 40 vuotta täyttävän Glastonbury-festivaalin pääesiintyjä. Bändi nähdään Britannian suurimmilla festareilla ensimmäistä kertaa ja kyseessä on yhtyeen ensimmäinen festarikeikka yli 25 vuoteen.

Festivaalien lippumeri halutaan kuriin Britanniassa

Festariyleisöä kismittävät isokokoiset liput halutaan poistaa Britannian festareilta, kertoo BBC. Lippuja kantavat rynnivät usein eturiviin ja peittävät taaempana olevien katsojien näkyvyyden täysin.

Ilmakuva festivaalialueen telttamerestä.

Britannian suurin festivaali muisti Jacksonia

Michael Jacksonia on muistettu Britannian suurimmalla musiikkifestivaalilla Glastonburyssa. Useat festivaalin esiintyjät ovat omistaneet kappaleita popin edesmenneelle kuninkaalle. Viikonlopun aikana esiintyvien artistien odotetaan myös soittavan omia versioitaan Jacksonin musiikista.

Euroopan suurfestareille tiedossa nihkeä kesä

Euroopan suurimmilla musiikkifestivaaleilla on tiedossa hankala kesä talouskriisin takia. Lipunmyynnin kanssa kamppailevat etenkin itä-eurooppaliset festarit.

Dizzee Rascal esiintyy valkoisessa printtipaidassa ja punaisessa lippalakissa.

Glastonburyn festivaali siirsi räppärit sivuun

Britanniassa järjestettävä maailman suurin ulkoilmafestivaali, Glastonbury, luottaa ohjelmistossaan jälleen perinteiseen rockiin. Festarin pääesiintyjiksi on palkattu Neil Young, Bruce Springsteen ja Blur. Viime vuonna närää aiheutti amerikkalaisräppäri Jay-Z:n esiintyminen perinteisellä rockfestivaalilla.

Glastonburyn festivaali puolustelee Jay-Z-valintaansa

Brittiläinen Glastonburyn festivaali on puolustanut valintaansa ottaa amerikkalaisräppäri Jay-Z tapahtuman yhdeksi pääesiintyjäksi. Festaria on arvosteltu hip hopin tuomisesta perinteiselle rockfestarille, mikä on arvostelijoiden mukaan näkynyt aiempaa heikompana lipunmyyntinä tänä vuonna.

Noel Gallagher kritisoi hip hopin tuomista rockfestareille

Oasis-yhtyeen kitaristi Noel Gallagher on kritisoinut hip hopin kärkiartistien tuomista rockfestareille. Gallagher arvostelee BBC:n haastattelussa Britannian Glastonbury-festivaalia, koska se on ottanut yhdeksi pääesiintyjäkseen amerikkalaisräppäri Jay-Z:n.

Britannian suurfestari vaatii lipun haluavilta rekisteröitymistä

Britannian suurimpiin festivaaleihin kuuluva Glastonbury vaatii tänäkin vuonna tapahtumaan haluavilta rekisteröitymisen etukäteen. Festarille pyrkivän täytyy rekisteröityä netissä helmikuun aikana. Kirjautuminen ei kuitenkaan vielä takaa lipun saamista tapahtumaan.

Glastonbury siistiytynyt rikoksista

Britanniassa viikonloppuna järjestetty Glastonbury-festivaali on saanut vähennettyä rikosten määrää tapahtumassaan. Viime vuosiin verrattuna tämän vuoden tapahtumassa rikoksia tapahtui jopa tuhansia vähemmän.

Yksi kuoli Glastonburyn festivaaleilla

Glastonburyn musiikkifestivaaleilla Englannissa on kuollut yksi ihminen ja loukkaantunut 1 200. Suurin osa loukkaantumisista on lieviä, mutta 32 ihmistä on joutunut sairaalahoitoon.

Glastonburyn festivaaleilla ennätysyleisö

Britannian Glastonburyssä maailman suurin ulkoilmafestivaali on houkutellut ennätysyleisön. Sateisesta säästä huolimatta lounaisenglantilaiselle pellolle on kerääntynyt arviolta 177 500 ihmistä.

Glastonbury-festivaali alkaa huomenna

Maailman suosituimpiin kuuluva Glastonbury -festivaali käynnistyy huomenna Britanniassa. Tapahtuman liput myytiin loppuun alle kahdessa tunnissa.

Festariväelle ilmaista wc-paperia Glastonburyssa

Britanniassa Glastonburyn festivaalien kävijöille jaetaan tänä vuonna ilmaista wc-paperia. Festarien järjestäjät toivovat, että yhteistyö kierrätyskuiduista tehdyn paperin valmistajan kanssa tekee festivaaleista entistä ympäristöystävällisemmät.

Britannian suurfestarin liput menivät hujauksessa

Britannian suurimman kesäfestivaalin Glastonburyn liput myytiin loppuun ennätysajassa.