Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

@tussenkunstenquarantine , Instagram

Korona-ajan ilmiö: Ihmiset tekevät nyt kotikutoisia versioita taideklassikoista

Klassikkotaideteoksissa näytellään ja niistä tehdään toinen toistaan hulvattomampia versioita.

Puoli seitsemän uusin promokuva, Regina Rask

Toimittajan silmin: Elämä ei ala vasta ihannepainossa

#puoli7:n uusi sarja Täyteläistä elämää hyväksyy joka koon

Waldemar Janusczak

Rubensin XL-naiset

Waldemar Januszczakin mukaan Rubens on ymmärretty väärin

Rubensin maalaus Pythagoras puhumassa kasvissyönnin puolesta

Ryhdy kasvissyöjäksi, mutta vältä papuja!

Aattellisen kasvissyönnin historia alkaa antiikista

Pori Jazz 2014

Matkailun superkesä veti Poriin 300 000 ihmistä – mistä uusia tapahtumia?

Porin superkesän tapahtumiin mahtui iloisia onnistumisia, mutta myös ikävää kävijäkatoa. Kaikkiaan kesätapahtumissa vieraili yhteensä 300 000. Parhaillaan on menossa uusien tapahtumien saalistus.

Kohutaiteilija aikoo liittää koiravartaloisen profeetta Muhammedin Rubensin ja Zornin teoksiin

Ruotsalaistaiteilija Lars Vilks sai tappouhkauksia pilkattuaan Muhammedia pilapiirroksessa vuonna 2007.

Italiasta löytyi kymmeniä nuoren barokkineron piirroksia

Noin sata Caravaggion piirrosta ja joitain varhaisia maalauksia löytyi Sforzescon linnan kokoelmista Milanosta. Töiden arvo saattaa nousta satoihin miljooniin euroihin.

Palazzo Vecchio Firenzessä

Da Vincin tuhoutuneeksi luultu fresko lieneekin salaseinän takana

Taidesalapoliisit uskovat päässeensä Leonardo da Vincin kauan sitten kadonneen taideteoksen jäljille. Viimeinen havainto Anghiarin taistelua kuvaavasta freskosta on neljän vuosisadan takaa. Nyt tutkijat arvelevat, että maalaus on salaseinässä Palazzo Vecchiossa eli Firenzen kaupungintalossa Italiassa.

Kreikan poliisin löytämä Rubens ei ehkä olekaan aito

Belgialaisen museon ilo takaisin saadusta Rubensin maalauksesta on osoittautumassa ennenaikaiseksi. Varastettu maalaus löytyi Kreikasta, mutta museon tutkimuksissa on alkanut näyttää siltä, ettei taulu olekaan mestarin siveltimestä.

Varastettu klassikkomaalaus löytyi kymmenen vuoden jälkeen

Belgialaisesta museosta vuonna 2001 varastettu Pieter Paul Rubensin maalaus on löytynyt Kreikasta. Kreikan poliisi kertoo saaneensa maalauksen haltuunsa ja pidättäneensä kaksi kreikkalaista.

Alban herttuatar Cayetana Fitz-James Stuart vastaanottaa Andalucian kunniakansalaisen arvon.

Espanjalaisherttuatar luopui miljardiomaisuudestaan rakkaudesta

Espanjassa Alban herttuatar on luopunut valtavasta omaisuudestaan mennäkseen naimisiin rakastettunsa kanssa. 85-vuotias Cayetana Fitz-James Stuart astuu avioon itseään 25 vuotta nuoremman sosiaalityöntekijän kanssa, kertoo espanjalaismedia.

Arell Berndt

Berndt Arell johtajaksi Kansallismuseoon Ruotsiin

Svenska kulturfondenin johtaja Berndt Arell on nimitetty Ruotsin kansallismuseon johtajaksi. Museo on Ruotsin suurin taidemuseo.

Jyväskylän kaupunginteatterin katsojaluvut kasvussa

Jyväskylän kaupunginteatterin katsojaluvut ovat kääntyneet kasvuun. Kuluneella näytäntökaudella teatterissa vieraili yli 58 000 katsojaa. Luvussa on edelliskauteen verrattuna kasvua lähes 8000 henkilön verran.

Musikaalit ja dekkari imivät teatterin penkkiin

Jyväskylän kaupunginteatterissa kävi päättyneen näytäntövuoden aikana reilut 55 000 katsojaa. Eniten yleisöä keräsi My Fair Lady -musikaali, jonka näki lähes 16 000 katsojaa.

Rubens Barrichello

Barrichello jatkaa Williamsilla - tallipäälliköltä kehut Hulkenbergille

F1-talli Williams vakuutti maanantaina, että tallin brasilialaiskuljettaja Rubens Barrichello jatkaa Williamsin ratissa myös ensi kaudella. Williamsin toinen kuski, saksalainen Nico Hulkenberg puolestaan tiedotti aikaisemmin maanantaina jättävänsä tallin.

Maalauksessa on juhlakansaa  ja enkelit lentelevät heidän yllään.

Helsingissä esitellään barokin teosharvinaisuuksia

Suomessa on näytillä harvinaislaatuinen kokoelma flaamilaisten mestareiden taidetta. Sinebrychoffin taidemuseo esittelee belgialaismuseon kokoelmista kootun näyttelyn, joka saatiin Suomeen alkuperäismuseon täysremontin vuoksi.

Prinsessa Dianan suvun aarteet huutokaupassa

Edesmenneen prinsessa Dianan suvun aarteita myynyt huutokauppa tuotti yli 21 miljoonaa puntaa eli yli 25 miljoonaa euroa Lontoon Christiesilla. Myynnissä oli maalauksia, huonekaluja ja hevosvaunuja.

Näyttelijöitä Jyväskylän kaupunginteatterin Tulikokeessa

Kaupunginteatterin kävijämäärä putosi

Jyväskylän kaupunginteatteri keräsi päättyneen näytäntövuoden aikana runsaat 50 000 katsojaa. Määrä putosi noin kymmenellä tuhannella, mikä teatterin mukaan johtuu vähentyneestä näytäntömäärästä.

Heinähattu ja Vilttitossu ensi-iltaan

Lastennäytelmä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset saa tänään ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Jukka Mildh

Mildh: Tämä on Valtterille tosi kova juttu

Tunturirallin tiimoilta tavoitettu YLE Urheilun asiantuntija Jukka Mildh pitää Valtteri Bottaksen testisopimusta Williamsille todella kovana juttuna. Williamsin leipiin ei oteta ketä tahansa, ja Mildh veikkaileekin, että Bottas nähdään Williamsin kisakuljettajana kaudella 2012.

Kansanmusikaali kaupunginteatterin kassamagneetti

Jyväskylän kaupunginteatterin esitykset houkuttelivat viime vuonna katsomoihin aiempaa enemmän yleisöä. Teatterissa kävi yli 62 000 katsojaa eli reilu tuhat katsojaa enemmän kuin vuonna 2008.

Da Vincin piirrokset palasivat korjattuina kotimuseoon

Milanolainen museo on saanut takaisin historiallisen piirroskokoelmansa, joka oli seitsemän vuoden ajan restauroitavana. Italialaismunkin 1600-luvulla keräämien 280 piirroksen helminä on muun muassa Leonardo da Vincin ja Raphaelin töitä.

Webber: Onkohan palkintokaapissamme enää tilaa?

Uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton Formula 1:n MM-sarjassa Nürburgringillä napannut Mark Webber oli haltioissaan kilpailun jälkeen. Webber muistutti, että matka GP-voittajaksi on ollut pitkä viime talven auto-onnettomuuden jälkeen.

Wienissä pelastetaan taideaarteita tulvalta

Itävallan pääkaupungissa Wienissä on alettu siirtää taideteoksia turvaan rankkasateiden aiheittamien tulvien alta. Wienin Albertina-museosta kuljetetaan pois ainakin kallisarvoisimmat työt, joiden joukossa on muun muassa Michelangelon, Rubensin, Rembrandtin ja Klimtin maalauksia. Kaikkiaan museossa on 950 000 teosta.

Van Dyckin mestariteos palasi espanjalaisluostariin 200 vuoden jälkeen

Fleemiläisen mestarimaalari Antoon Van Dyckin teos Pyhän Sebastianin marttyyrius on palautettu espanjalaiseen luostariin 200 vuoden jälkeen, El Pais -sanomalehti kertoi lauantaina.

Italian poliisi pidätti taidehuijareita

Italian poliisi on pidättänyt kuusi miestä yrityksestä myydä väärennettyä renessanssin aikaista taidetta. Lisäksi pidätettynä on yksi joukon taustalla toiminut taideasiantuntija.

Guggenheimin museo sulkee ovensa Las Vegasissa

Guggenheimin museo sulkee ovensa Las Vegasissa kuukauden päästä, kirjoittaa Las Vegas Sun.

Aliarvioitu taulu paljastumassa aidoksi Rubensiksi

Ruotsin huutokauppamaailma kohisee kaikkien aikojen taidekaupasta. Uppsalan huutokauppakamarilla huudettiin tiistaina 1 700:n euron arvoiseksi arvioitu öljymaalaus lähes kahden miljoonan euron hintaan.