Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ohjaaja Michael Moore etsii ratkaisuja Yhdysvaltain ongelmiin. Hän vierailee dokumentissaan mm. Suomessa.

Dokumenttiprojekti: Where to Invade Next

Löytyykö Suomesta apua Yhdysvaltain ongelmiin?

Lady Gaga.

Hekin tuomitsevat Trumpin Charlottesville-puheet: Hollywood-tähtiä, kirjailijoita, yritysjohtajia, muusikoita

En ole nähnyt mitään näin järjetöntä sen jälkeen, kun Tyson puri Holyfieldiä, kommentoi Trumpin puheita talk show -juontaja Jimmy Kimmel.

Mistä löytyy puolueetonta, kriittistä journalismia? Vai onko sitä olemassakaan?

Dokumenttiprojekti: Totuus pelissä

Mistä löytyy puolueetonta, kriittistä journalismia?

Grafiikka.

Naisten marssi kerää satoja tuhansia Washingtoniin vastustamaan Trumpia – Yle näyttää suorana klo 16.30 alkaen

Mielenosoituksessa puhuvat muun muassa näyttelijä Scarlett Johansson ja ohjaaja Michael Moore. Järjestäjinä on yli 200 kansalaisjärjestöä.

Kuutti jäällä.

Perjantai 15.4.2016 (radio)

Japanin maanjäristyksessä kuoli ainakin 9 ihmistä. Kaupan alalla menee hyvin. Monet aikuiset haluavat vaihtaa ammattia. Monet käyttävät kännykkää ajon aikana. Ohjaaja Michael Moore käy uudessa dokumenttielokuvassa myös Suomessa. Saimaannorpat ovat saaneet tänä keväänä paljon poikasia eli kuutteja.

Michael Moore

Perjantai 15.4.2016 (tv)

Kaupan alalla menee hyvin. Monet aikuiset haluavat vaihtaa ammattia. Monet käyttävät kännykkää ajon aikana. Ohjaaja Michael Moore käy uudessa dokumenttielokuvassa myös Suomessa. Aurinkoinen sää jatkuu.

Hämeenkylän koulun rehtori Pasi Majasaari ja Krista Kiuru.

Oscar-palkittu amerikkalaisohjaaja joutui Suomessa ongelmiin – kaikki hienot suomalaiskeksinnöt eivät mahtuneet elokuvaan

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Michael Moore ylistää uudessa dokumentissaan suomalaista koulutusjärjestelmää. Dokumentaristi olisi halunnut kehua myös suomalaista äitiyspakkausta ja laajakaistaa.

Lumpeet pinnan alta kuvattuna elokuvassa Järven tarina.

Järven tarina kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva

Luontodokumentti Järven tarina kiinnostaa yleisöä. Elokuvan on nähnyt teattereissa jo lähes 132 000 katsojaa, mikä on nykyaikaisen katsojatilastoinnin valossa uusi dokumenttielokuvien katsojaennätys.

Michael Moore

Michael Mooren uusi elokuva ylistää Suomen kouluja – suomalaisrehtori pelkää menestyksen loppuvan leikkauksiin

Michael Mooren uusin elokuva kertoo Suomen koulujen menestyvän, koska vapaa-aikaa on paljon ja läksyjä vain vähän. Elokuvassa esiintyvä suomalainen rehtori sanoo, että hallituksen rajut leikkaukset voivat pudottaa Suomen koulut maailman kärjestä.

Ja Oscarin saa... Dokumenttielokuva Oscarien jaon historiasta. Kuvassa George Clooney..

Oscarien ja Kovaotteisten miesten ilta – Teemalauantai 21.2.

Oscar-viikonlopun teemaillan avaa uusi pitkä dokumenttielokuva Oscar-palkintojen jaon värikkäästä ja tähtiloisteisesta historiasta. Illan elokuva on viiden Oscarin voittaja Kovaotteiset miehet. William Friedkinin ohjaaman sähäkän toimintatrillerin pääosissa ovat Gene Hackman, Fernando Rey ja Roy Scheider.

Kakara -elokuvassa esiintyvät Antti Luusuaniemi ja Sonja Vilkki

Suomalainen lyhytelokuva palkittiin Michael Mooren johtamalla elokuvafestivaalilla

Televisiotuontantoihin aiemmin keskittynyt kotkalaisyhtiö Dakar laajentaa fiktion puolelle. Suunnitelmissa on pitkän elokuvan tekeminen, kunhan sopiva käsikirjoitus löytyy.

Lennox Lewis

Lennox Lewis valmis kohtaamaan Klitshkon sadasta miljoonasta

Britti Lennox Lewis on otellut viimeksi kymmenen vuotta sitten. Hän sanoo olevansa valmis palaamaan kehään puolen vuoden päästä.

Teemu Selänne

Dokumentti Teemu Selänteestä rikkoi heti ennätyksiä

Kotimaisen dokumentin avausennätyksen SEL8NNE -dokumentti rikkoi yhdessä päivässä heti ensi-iltapäivänään.

Anna Perho

Anna Perho: Ettei nyt vaan mitään sattuis

Kun Michael Moore haastatteli kuuluisassa Bowling for Columbine -elokuvassaan rockmuusikko Marilyn Mansonia, Manson sanoi mielipiteenään, että amerikkalainen yhteiskuntaa rakennetaan tietoisesti pelon lietsomisen (ja kuluttamisen) varaan.

Satoja mielenosoittajia pidätettiin New Yorkissa

Yli 700 Vallatkaa Wall Street -liikeen mielenosoittajaa on pidätetty New Yorkissa lauantai-iltapäivällä heidän tukittuaan liikennekaistat ja yrittäessään luvattomasti marssia alueen yli.

Mielenosoittajat marssivat Wall Streetilla.

Wall Streetilla osoitetaan mieltä jo toista viikkoa

New Yorkissa protestointi rahoitusalan ahneutta ja vaikutusvaltaa vastaan jatkuu jo toista viikkoa. Muutama sata mielenosoittajaa on jatkanut protestointia Wall Streetilla Manhattanilla. Mielenosoitukset alkoivat syyskuun 17. päivä, eikä niille ole määritelty päätöstä.

Harvey Weinstein tupakalla ravintolan terassilla.

Hollywoodin huipputuottajat taas oikeuteen

Muun muassa Oscareita rohmunneen Kuninkaan puhe -elokuvan takaa löytyvät elokuvatuottajat, Bob ja Harvey Weinstein, on jälleen haastettu oikeuteen. Tällä kertaa veljesten Weinstein Companylta halutaan 50 miljoonaa dollaria elokuvatuotannon romuttamisesta.

Michael Moore

Michael Moore haastoi tuottajansa oikeuteen

Yhdysvaltalainen dokumentaristi Michael Moore on haastanut oikeuteen Fahrenheit 9/11 –elokuvan tuottajat. Mooren mukaan veljekset Harvey ja Bob Weinstein pimittivät häneltä lähes kolme miljoonaa dollaria elokuvan tuotoista.

Michael Moore

Michael Moore tarjoaa takuita Assangesta

Yhdysvaltalainen dokumentaristi Michael Moore tarjoaa takuita Wikileaksin perustajan Julian Assangen vapauttamiseksi. Moore tarjoutui maksamaan 20 000 dollaria auttakseen Assangen ulos vankilasta, jossa hän on edelleen Lontoossa.

Tähtihetki: Capitalism – A Love Story

Michael Moore ei ole ylittänyt Bowling for Columbinea tähän mennessä, eikä Anu Silfverbergin mielestä tee sitä vieläkään. Ennemminkin Moore tyytyy monistamaan hyväksi havaitsemaansa sapluunaa.

Michael Moore Capitalism - A love story

Michael Moore ja kapitalismin musta kirja

Amerikan oikeisto on saanut levätä jo tarpeeksi, tuumi Michael Moore, ja lähti jälleen härnäämään niitä joilla on. Eikä tällä kertaa ole tähtäimessä sen vähempää kuin koko Yhdysvaltain talousjärjestelmä. Capitalism – A love story on tuttua yksisilmäistä Moorea, mutta aikaisempaa kiukkuisempana ja viihdyttävämpänä.

Michael Moore Slacker Uprising -kiertueella.

Michael Mooren uutuus on kapitalismin rakkaustarina

Yhdysvaltalainen dokumentaristi Michael Moore on nimennyt kansainvälistä talouskriisiä käsittelevän tulevan elokuvansa. Capitalism: A Love Story eli Kapitalismi: Rakkaustarina -nimen saaneen elokuvan on määrä tulla lokakuussa ensi-iltaan Pohjois-Amerikassa.

Michael Moore Slacker Uprising -kiertueella.

Michael Moore iskee seuraavaksi Wall Streetille

Yhdysvaltalainen dokumentaristi Michael Moore tekee seuraavan elokuvansa maailmanlaajuisesta talouskriisistä. Aiemmilla elokuvillaan muun muassa presidentti Bushin hallintoa sekä maansa terveydenhuoltojärjestelmää arvostellut Moore käy nyt Wall Street -pomojen kimppuun.

Dokumentaristit Broomfield ja Leacock DocPointiin

Pitkän linjan brittidokumentaristit Nick Broomfield ja Richard Leacock saapuvat DocPointin vieraiksi tammikuussa. DocPoint-festivaali järjestetään vuonna 2009 kahdeksannen kerran Helsingissä.

Poliittiset aiheet esillä yhdysvaltalaiselokuvissa

Yhdysvaltalaisissa elokuvateattereissa nähdään tänä syksynä harvinaisen paljon poliittissävytteisiä elokuvia. Presidentinvaalien lähestyessä ensi-iltaan on tullut elokuvia, jotka käsittelevät mm. homojen oikeuksia, isänmaallisuutta ja uskontoa.

Michael Mooren uutuus ilmaiseksi netissä

Amerikkalainen dokumenttiohjaaja Michael Moore julkaisee uusimman teoksensa ilmaiseksi Internetissä. Slacker Uprising -dokumentti on kuvaus Mooren kiertueesta vaa'ankieliosavaltioissa vuoden 2004 presidentinvaalien alla.

Michael Moore tekee jatkoa Bush-dokumenteilleen

Elokuvaohjaaja Michael Moore on tekemässä jatkoa presidentti George Bushia kritisoiville dokumenteilleen. Mooren mukaan tuleva elokuva ei ole Fahrenheit 911:n jatko-osa, mutta keskittyy siihen, kuinka Bushin hallinnon politiikka on vaikuttanut amerikkalaisten elämään ja Yhdysvaltojen maineeseen.

Dokumentaristi Michael Moore tukee Obamaa

Yhdysvalloissa dokumentaristi Michael Moore on kertonut tukevansa senaattori Barack Obamaa demokraattien presidentinvaaliehdokkaaksi.

Sotadokumentit vahvoilla Oscar-kisassa

Vuoden 2007 Oscar-palkinnosta kisaavat dokumentit ovat tänä vuonna sotaisia. Kahdeksan viidestätoista Oscar-ehdokkaasta käsittelee joko Irakin sotaa tai toista maailmansotaa.

Michael Moore rokottaa nyt vakuutusyhtiöitä

Ärsyttävä, ärhäkkä ja ääliömäisen viihdyttävä Michael Moore on taas täällä. Lippalakkipäisen cowboyn tähtäimessä ovat jälleen kerran Valkoinen talo ja Capitol Hillia johtava sheriffi George Bush vasalleineen, mutta arvostelulta eivät säästy demokraatitkaan.

Arvio: Michael Moore rokottaa nyt vakuutusyhtiöitä

Ärsyttävä, ärhäkkä ja ääliömäisen viihdyttävä Michael Moore on taas täällä. Lippalakkipäisen cowboyn tähtäimessä ovat jälleen kerran Valkoinen talo ja Capitol Hillia johtava sheriffi George Bush vasalleineen, mutta arvostelulta eivät säästy demokraatitkaan.

Kuuba nauttii SiCKO -dokumentin julkisuudesta

Kuuba on innoissaan yhdysvaltalaisohjaaja Michael Mooren tuoreesta SiCKO -dokumentista. Moore väittää dokumentissaan, että köyhä ja pieni Kuuba hoitaa kansalaistensa terveydenhuollon huomattavasti Yhdysvaltoja paremmin.

Michael Mooren dokumentti vuoti nettiin

Ohjaaja Michael Mooren uusin dokumentti Sicko on vuotanut nettiin. Viikonlopun aikana elokuvasta oli nähtävissä YouTube-sivustolla useammasta pätkästä koostunut 124 minuuttinen versio. Kaikki videopätkät dokumentista on nyt poistettu sivustolta elokuvaa Yhdysvalloissa levittävän Lionsgate-yhtiön vaatimuksesta.

Michael Moore piilotti elokuvansa Kanadaan

Ohjaaja Michael Moore saanoo kätkeneensä kopion viimeisimmästä elokuvastaan Kanadaan. Moore pelkää, että Yhdyvaltain viranomaiset takavarikoivat leffan, koska osa siitä kuvattiin luvattomalla Kuuban-matkalla.

Michael Mooren matka Kuubaan tutkitaan

Yhdysvaltain hallitus on pyytänyt kohudokumentaristi Michael Moorelta selvitystä Kuuban-matkasta. Ohjaaja vei maaliskuussa Kuubaan joukon syyskuun 2001 terrori-iskujen pelastustöihin osallistuneita ihmisiä saamaan hoitoa.

Dokumentti osuu Michael Mooren omaan nilkkaan

Palkittu dokumenttiohjaaja Michael Moore joutuu tunkeilevan linssin kohteeksi hänestä kertovassa uudessa dokumenttielokuvassa. Manufacturing Dissent -niminen elokuva lainailee kiistellyn ohjaajan oppeja paljastaen samalla hänen sulkeutuneen ja manipuloivan puolensa.