Uusimmat artikkelit
Yksinkertaista ruokaa näyttävässä paketissa – kokeile uunimunia juhlavaksi aamiais- tai brunssiruoaksi
Kananmuna saa täyteläisen koostumuksen uunissa paistettuna.
Kanada! Tiesivät kilpailijat ja sen kunniaksi maisteltiin pekonijäätelöä - Katso täältä miten teet talven parhaan jäätelöannoksen kotona!
Neljännessä Hengaillaan alkuerässä matkattiin kohti Kandan Vancouveria ja tietysti silloin piti puhua pekonista. Sen kunniaksi Kozeen Shiwan yllätti kaikki loihtimalla pekonisen jäätelöannoksen.
Tee suolainen marenki, joka näyttää paistetulta kananmunalta – tässä munaleipä arjen luksusta rakastavalle
Tee kananmunasta jotain uutta ja kokeile suolaista marenkia
Aronia antaa ruoalle väriä ja täyteläistä makua – kokeile aronialla maustettua pekonibroileria
Aroniatäysmehu sisältää runsaasti tanniineja ja sopii ruoanl
Lämpimät voileivät kantarellimuhennoksella ja mehevällä olutmarinoidulla sipulilla – retroruokaa syksyn hämärtyviin iltoihin
Lämppärit sopivat hyvin iltateelle tai kevyeksi ateriaksi.
Jos grilliruoka alkaa maistua puulta, vaihda reseptiä – keittiömestari Jesse Söderlund vinkkaa kokeilemaan kanapekonia
Uutta kirjaa tekevä keittiömestari Jesse Söderlund kannustaa grillaamaan läpi vuoden. Homman ei tarvitse olla yhden grillimestarin hallussa, vaan useampikin kokki saa maukasta aikaan yhdessä tekemällä.

Sota-ajan Helsingissä kasvatettiin kaniineja ruuaksi, jotkut pitivät possuja kerrostaloasunnoissa
Koko kaupunki haisi lantulta, asunnoissa tuotettiin lihaa ja kadunvierillä viljeltiin minkä ehdittiin
Tee sienipiiras pekonin kera – saat esiin parhaat puolet niin tateista kuin orakkaistakin
Korillisesta sekasieniä syntyy ihana piiras.

Hyvästit halvalle pekonille ja elintärkeille lääkkeille? Moni britti hamstraa sopimuksettoman brexitin varalta
Britannia on kaukana omavaraisuudesta. EU-ero voi näkyä niin ruokalautasella kuin lääkekaapissakin.
Grillatut kerrosvoileivät suurempaankin nälkään
Hiillostamalla voileivät grillissä saat lisäpotkua makuun.
Vähennä lihansyöntiä – tee perinteistä ruotsalaista pekonipannukakkua vähälihaisena versiona
Helppotekoista arkiruokaa joulukiireiden keskelle.
Parhaista parhain pekonipasta
Helppo, halpa ja hyvä arkipasta

Vegaaniruoka ei horjuta hotelliaamupalan klassikkoa: "Perinteistä pekoniruokavaliota noudattaa 98 prosenttia asiakkaista"
Kasvis- ja vegaanituotteet ovat löytäneet tiensä myös hotelliaamupaloille. Kasvava kysyntä luo paineita kehittää valikoimaa entisestään.
Kasviksia lihanhimoisille – tieteelliset vinkit lihanmakuisiin vegeruokiin
Lihaisaa kasvisruokaa voi kokata myös kotona.

Yli 70 uutta emojia on tulossa – mukana facepalm, kuolanaama ja kauan kaivattu avokado
Avokado-emojin ilmestymisestä on huhuttu jo kuukausikaupalla. Unelma on vihdoinkin muuttumassa todeksi.

Tiedeyhteisöt huolissaan virheellisen tiedon leviämisestä – "Mututiedon levittäminen voi olla myös tahatonta"
Liian vähän tutkittu tai virheellinen tieto saa etenkin mediassa nopeasti siivet, ja pian asia on suurelle yleisölle täyttä totta.

Saksalaisministeri WHO:n makkaravaroituksesta: Braatvurstia ei pidä pelätä
Itävallan ja Australian maatalousministerien mielestä WHO:n raportti prosessoitujen lihatuotteiden aiheuttamasta syöpävaarasta on farssi. WHO:n komiteassa jäsenenä ollut australialainen syöpätutkija sanoo syövänsä jatkossakin pekonia ja salamia.

Professori: Makkara päivässä lisää syöpäriskiä
Ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelholmin mielestä Maailman terveysjärjestön WHO:n linjaus lihavalmisteiden syöpäriskistä vahvistaa jo tiedossa ollutta tutkimustietoa.

Kyllä, nyt on olemassa deittailusovellus ihmisille, jotka rakastavat pekonia
Sizzl on ainoa deittisovellus, joka on suunnattu vain sellaisille henkilöille, jotka pitävät pekonista.

Makea mansikka sopii suolaisen kaveriksi: tirisevä grillipihvi mansikkakastikkeella?
Kesäherkuttelun suosikkimarjaa kuluu yhä enemmän myös arkiruuanlaitossa. Mansikka solahtaa perinteisesti salaatteihin, mutta myös hampurilaisen väliin, salaatinkastikkeeksi, täytettyihin leipiin tai jopa rasvaisen grillipihvin kaveriksi. Leivontabloggaaja kokeilisi marjaa myös pizzan täytteenä.

Maailman kesäkeittiö: Pekoninen perunasalaatti keventää saksalaisen kesäpöydän
Monien saksalaisten kesäruokapöytään kuuluu bratwurstien ja muiden grilliherkkujen rinnalle itse tehty perunasalaatti. Maailman kesäkeittiö vierailee Berliinissä katsomassa, miten saksalainen klassikko syntyy.

Pekonimunkit kruunavat vapun! – Näin niitä tehdään
Vappu on jo ovella. Vappuna pitää saada makeita munkkeja. Vappuaamuna monilla sen sijaan tekee kovan siman juomisen seurauksena mieli suolaista. Pekonimunkit ovat vappuaamun pelastus.

"Aimo oli laittanut aamiaiseksi kasvisruokaa ja pekonia" on vuoden paras lause
Ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme on voittanut Suomen pienimmän kirjallisuuspalkinnon, Lause-Finlandian. Voittoisa lause on Hurmeen viime vuonna julkaistusta romaanista Nyljetyt ajatukset.

Anopin kestävä ja äijällekin kelpaava – Teijon sorsapadasta on moneksi
Kemiläisen ruokablogisti Teijo Salonpään resepti sorsalle on simppeli ja miehinenkin, mutta pienellä tuunaamisella siitä saa Salonpään mukaan myös "anopin kestävän".

Ei muuta kuin kaulimet esiin - tässä tv-kokki Sara Chafakin MM-kisaresepti
Yle Urheilun kisastudion juontaja ja asiantuntijat saivat aiemmin tällä viikolla yllätyspitsaa kesken suoran lähetyksen. Studioväen puhe ja ajatus karkasivatkin tv-kokki ja malli Sara Chafakin tupsahdettua studioon jalkapallon sijasta kaulimiin. Nappaa resepti talteen!

Antsku löi Leijonien MM-pokaalin – "Täälhä o koko Imatra ja puol Lappeenrantaa"
Jussi Vatasen esittämä Putous-finalistihahmo Antsku veti Imatralle tuhatpäin ihmisiä. Maikkua ja ukkoaan Antsku ei löytänyt, mutta pasta carbonarat ja sidukat kuuluivat illan ohjelmaan.

10 kysymystä: "Onko se nyt hauskaa, jos tavarat jäävät Milanoon?"
Yle Urheilu kysyy olympialaisten aikana joka päivä 10 kysymystä eri henkilöiltä. Juttusarjassa tällä kertaa on vastaajana ampumahiihdon päävalmentaja Jari Karinkanta.

Marttojen joulumakkara - ei niin kamalan vaikea aloittelijallekaan
Makkarantekooon ei tarvita hienoja laitteita. Pursotinpussi tai puhtaaksipestyn ketsuppipullon suuosa sopivat makkaransuolen täyttöön. Mutta jos innostut hienoista härveleistä, yleiskoneeseen saa makkarantekoonkin lisäosan.

Pizzasta löytynyt "hammasrivistö" olikin rustoa - "Myynti tipahti puoleen"
Joensuulaispizzerian pekonista löytyneiden valkoisten möykkyjen arvoitus on ratkennut. Laboratoriotutkimuksessa selvisi, että palat olivat sian rustoa. Pizzeriayrittäjä pelkää maineensa puolesta.

Epämiellyttävä pizzayllätys – aivan kuin hammasrivistö pekonissa
Herkullinen koti-ilta pizzan ääressä keskeytyi, kun hammas osui johonkin kovaan. Outoa pekonia tutkii nyt Joensuun elintarvikevalvonta.

Lapsiperheiden kastikejämät ja pekonirasvat tukkivat vedenpumppaamoita
Viime päivinä on uutisoitu, että kaupunkien viemäreissä muhii rasvavuoria eri puolilla maailmaa. Pääsääntöisesti puhe on ollut ravintoloiden rasvavalumista. Hämeenlinnassa on puolestaan havaittu uusi ilmiö, joka koskee uusia omakotitaloalueita. Rasvaa valuu surutta viemäreihin.

Näin syntyvät porsaanlihavartaat pekonikääröllä
Possu on mahtava eläin. Sika tarjoaa upeaa sisäfilettä ja erinomaista pekonia. Kun lisäät mukaan sinappia, kuivattua sipulia ja omenasiiderikastiketta saat todella maistuvan grilliherkun.

Aamiainen vuoteeseen vai epävirallinen brunssi?
Onko jokaisen äidin unelma saada kerran vuodessa äitienpäivänä aamiainen vuoteeseen? Jos tämä ei houkuttele, voi aamiaisen ja lounaan yhdistää eli nauttia brunssia.

Näin teet itse jouluista maksapateeta
Joulupöydän alkupalana maksapatee on mitä parhain pikkusuolainen. Maksapatee on yllättävän helppoa tehdä. Aikaa pateen tekeminen ottaa, mutta maku palkitsee kotikokin. Silava antaa pateelle hyvän säväyksen.

Joulupöydässä tarjolla muikkua, haukea, maksaa
Sirkka Ilonen tekee jouluaterialle oman perheen suunmukaisia herkkuja. Tytärten toivomuksesta pöydässä on muikkusardiineja ja graavattua haukea. Sirkan oma suosikki on maksapasteija.
Autotehtaan käsitys joulubonuksesta: Pekonivoileipä jokaiselle työntekijälle
Brittitehtaan työntekijät närkästyivät 2,50 euron arvoisesta joululahjastaan.

Metsänmakua hirvipataan
Hirvenmetsästys alkaa lauantaina. Nyt on viimeinen aika kaivaa loput vanhat hirvenlihat pakkasesta. Erinomainen riistaruoka on Metsämiehen hirvipata. Herkullinen pata syntyy myös lavasta kun vain malttaa kypsyttää lihaa pari tuntia. Pihlajan- ja katajanmarjoilla saa herkullista metsänmakua hirvipataan.

Herahtaako tästä vesi kielelle? Pekoninmakuinen kahvi voitti reseptikisassa kymppitonnin
Näinkö saat miehen yhdellä siemauksella?

Makkara mahdollisesti diabetesriski
Tuore hollantilaistutkimus tuo huonoja uutisia lihan ystäville. Paljon teollisesti prosessoitua lihaa syövät nimittäin saattavat altistaa itsensä diabetekselle.

Iltasyöminen ei itsessään ole lihottavaa ja epäterveellistä
Monelle on taottu päähän, että kello 18:n jälkeen syöminen on epäterveellistä ja lihottavaa. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Kellonaikaa tärkeämpää on, mitä syö.

Lihallista viettelyä viinillä
Burgundin padan erinomainen makumaailma syntyy viinin, naudanlihan ja pekonin yhdistelmästä. Viettelystä lisäävät valkosipuli ja tinjami. Burgundin pataa nauttiessa me suomalaiset voimme elää kuten ranskalaiset, elää syödäksemme.

Kukkoa viinissä
Kukkoa viinissä on loistava ruokalaji valmistaa esimerkiksi hiihtolenkin päätteeksi. Tällä kertaa ruoka valmistetaan kokonaisesta broilerista ja kaikki alkaakin broilerin leikkelemisellä. Valmistamiseen on hyvä varata riittävästi aikaa, tämä ei siis ole kiireisen kokkaajan ruokalaji.
Teollinen liha lisää diabetesriskiä
Teollisten lihavalmisteiden ja diabeteksen yhteydestä on saatu lisää todisteita. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan paljon sian- ja naudanlihasäilykkeitä syövät sairastuvat herkemmin diabetekseen kuin prosessoimatonta lihaa syövät.

Läski tirisee taas
Valurautapannu on kaivettu uunin alalaatikosta ja siankylki pantu paloina kärisemään. Perinnekastikkeen paluun havainnut Tanja Perkkiö haistaa kolumnissaan trendin käryä.

Mikä ihmeen joulustressi?
Juuri ennen jouluaattoa kauppojen ilma on sakeana paitsi ihmismassoista, myös jostain muusta selvästi aistittavasta. Ostoskärryjä työnnetään kuin kilpa-ajoissa ja kärryyn lentää tuotteita kiivaaseen tahtiin.

Talitiainen: "Talipallojako? Kiitos ei!"
Talitiaisten viime vuosien suosikkieväs talipallo ei enää maistukaan tiaisille. Yhä useammin pallo on koskematta. Talitiaiset kaipaisivat tilalle perinneruokaa eli sian silavaa.

Pekoniin käärittyä sisäfilettä pistaasien ja aprikoosien kera
Voita ja sokeria -kokkimme Maria valmistaa Itsenäisyyspäivään sopivan liha-aterian

Porsaan fileetä ja kaalia
Sasu luonnehtii tämän viikon reseptiään vähän äijämäiseksi. Tarjolle laitetaan luomuporsasta ja lisukkeeksi paistosta kaalista, pekonista ja sipulista.
Amerikkalaistutkimus: Punainen liha voi altistaa diabetekselle
Päivittäinen punaisen lihan syönti voi altistaa aikuistyypin diabetekselle, kertoo Harvardin yliopiston tutkimus. Aiemmin terveysriskit on yhdistetty lähinnä prosessoituihin lihavalmisteisiin kuten makkaroihin, leikkeleisiin ja pekoniin.

Suomalainen pekoni valmistetaan ulkomailla
Monia ruokia myydään kotimaisella mielikuvalla ja tuotemerkillä, vaikka tuote valmistetaan ulkomailla. Lakimuutos tiukentaa merkintävelvollisuutta.