Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viking Linen uuden laivan rakennustyöt hiljalleen jatkuneet Xiamenin telakalla

Työt hidastuivat tammikuussa tuntuvasti kiinalaisen uuden vuoden juhlinnan ja koronaviruksen vuoksi.

Koronavirus heijastuu myös suomalaisten kauppojen hyllyille – pulaa voi tulla puhelimista ja tietokoneista: "Nyt pitää myydä sitä, mitä on"

Suomalaisyritykset yrittävät huolehtia siitä, että Kiinan tuotantokaaos ei näkyisi asiakkaille: Kännyköiden vaihtoviikot muuttuivatkin varaston tyhjennysviikoksi.

Kiinalaisryhmät joutuvat perumaan tai siirtämään matkojaan Lappiin juuri vilkkaimman sesongin kynnyksellä

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja arvioi, että tähän aikaan Rovaniemellä vierailee noin 7 000 - 8 000 turistia Kiinasta.

Kiinalaista uutta vuotta juhlitaan Hämeen linnassa

Vuosi 2020 on kiinalaisille Rotan vuosi.

Lapissa on nyt tuhansia kiinalaismatkailijoita – tammi-helmikuun kiinalainen uusivuosi on kiireisintä sesonkia

Suosituin matkakohde kiinalaisten keskuudessa on Rovaniemi, mutta matkailijat kiertelevät tyypillisesti pitkin Lappia.

Kiinalaista uuttavuotta juhlitaan Helsingissä ilman pauketta – ilotulitteet korvataan ensimmäistä kertaa tulinäytöksellä

Kansalaistorin tapahtumassa on panostettu ilotulituksen sijasta tänä vuonna enemmän muuhun ohjelmaan.

Koululaiset saivat tuoretta lihaa, mutta mitä sian vuosi lupaa Kiinalle? Hankaluutta, epävarmuutta ja haasteita, sanovat asiantuntijat

Kiinan ja Yhdysvaltain kauppasota ja hidastuva talouskasvu varjostavat kiinalaisen uudenvuoden odotuksia.

Kiinalaiset ryntäävät raiteille: Uudenvuoden lomakaudella tehdään jopa yli 400 miljoonaa junamatkaa

Kiinalainen uusivuosi on maan tärkein perhejuhla. Myös kaukana kotiseudultaan asuvat yrittävät päästä silloin perheensä luo.

Matikainen: Kiinasta ei koskaan tiedä

Kun kiinalaisten erikoisuudet käyvät hermoille, muistutan itselleni että eivät he ole outoja, minä olen, kirjoittaa Ylen Kiinan-kirjeenvaihtaja Jenny Matikainen.

Hotellit täynnä jouluna Rovaniemellä – yölle hintaa jopa yli 1200 euroa

Rovaniemen joulun matkailukaudesta on tulossa aiempaa vilkkaampi. Vaikka Rovaniemellä on nyt tuhatkunta petipaikkaa enemmän kuin vuosi sitten, lähes kaikki hotellit ja majapaikat on myyty loppuun joulun tienoilla.

Paavin sombrero ja viikon muita uutiskuvia

Päättyneellä viikolla vietettiin kiinalaisen uudenvuoden alkua, Taiwanissa etsittiin eloonjääneitä maanjärjistyksen jäljiltä ja paavi Franciscus aloitti vierailun Meksikossa. Kokosimme viikon kiinnostavimmat uutiskuvat yhteen.

Riita ruokakojuista äityi mellakoiksi Hongkongissa – video poliisin ja mielenosoittajien yhteenotoista

Poliisi ja mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen Hongkongissa kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan aikaan. Kahinointi alkoi, kun viranomaiset tyhjensivät Mong Kokin alueella laittomia ruokakojuja.

Kiinalainen uusi vuosi Thaimaassa – katso toimittajamme punaiset kuvat

Thaimaassa asuu miljoonia ihmisiä, joiden juuret ovat Kiinassa, ja lisäksi kiinalaisia vierailee Thaimaassa juuri nyt enemmän kuin koskaan ennen. Kiinalaisen uuden vuoden juhlintaa Bangkokissa kuvasi kirjeenvaihtajamme Mika Mäkeläinen.

Sunnuntai 7.2.2016 (radio)

Presidentti avasi Yhteisvastuukeräyksen. Helsingin Sörnäisissä oli iso vesivahinko. Suomi sai jääpallon MM-hopeaa. Kiinalaista uutta vuotta on juhlittu eri puolilla maailmaa. Selkouutisten uusi sarja Suomen säästä on alkanut.

Helsingissä juhlittiin kiinalaista uuttavuotta

Kiinalaista uuttavuotta juhlittiin tänään myös Helsingissä. Helsingin ja Pekingin kaupunkien isännöimä juhla järjestettiin nyt kymmenettä kertaa. Ohjelmassa oli mm. uudenvuoden kulkue ja tanssiesityksiä. Maanantaina alkavaa kiinalaisen kalenterin Tuli-Apinan vuoden sanotaan olevan menestyksekäs erityisesti naisille.

Video: Maailma juhlistaa kiinalaista uutta vuotta

Erityisesti naisille menestyksekäs Tuli-Apinan vuosi alkaa maanantaina.

Fengshui on suosittua onnen kauppaa Filippiineillä, varsinkin nyt kiinalaisen uudenvuoden aikaan

Tiesitkö, että maanantaina alkava tuliapinan vuosi on hyvä erityisesti naisille? Naiset ottavat valtaa miehiltä, minkä vuoksi miehet voivat olla ärtyneitä ja lyhytpinnaisia. Miehiä pitää ymmärtää, neuvoo filippiiniläinen fengshuimestari Marites Allen. Ja miljoonat filippiiniläiset uskovat.

Taiwanilaismies veisti vajaan millimetrin kokoisen apinapatsaan kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi – video

Äärimmäisen pieni patsas on riisinjyvää pienempi ja taitelija sanoo sen olevan maailman pienin.

Jäänmurtaja Sampon kausi siirtyy – Perämerellä heikko jäätilanne

Jäänmurtaja Sampolla odotetaan menestyksekästä kautta, vaikka talven ensimmäistä risteilyä on jouduttu huonon jäätilanteen vuoksi siirtämään.

Kiinalaisesta uudesta vuodesta tuli virallinen vapaapäivä New Yorkin kouluissa

New Yorkin jukisten koulujen oppilaista 175 000 on aasialaistaustaisia. Jo aiemmin koulujen vapaapäiväkalenteriin on lisätty muslimien tärkeimmät pyhät.

Japanin kauppatase ylijäämäinen ensi kertaa liki kolmeen vuoteen

Ylijäämään siivittivät maaliskuussa viennin kasvu ja öljyn hinnanlasku. On kuitenkin epävarmaa, jatkuuko trendi.

Suomen Pankin neuvonantaja: "En jaksa dramatisoida"

Kiinan odotettua heikommat vientiluvut selittyvät pitkälti kausivaihtelulla, sanoo Suomen Pankin neuvonantaja Jouko Rautava. Kiinan vienti kutistui yllättäen maaliskuussa lähes 15 prosenttia vuoden takaisesta.

Kasvohoito etanoilla ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla vietettiin sambakarnevaaleja Brasiliassa, käytiin etanakasvohoidossa Thaimaassa ja vietettiin kiinalaista uuttavuotta. Yle Uutiset kokosi viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen.

Lohikäärmekulkue karkotti pahan Porista

Porin kaduilla vaelsi tänään suuri paperilohikäärme. Sen kulkua säestivät rummut ja monenlaiset kolistimet, joiden tarkoituksena oli karkottaa paha pois Porista. Samalla juhlistettiin tällä viikolla alkanutta kiinalaisen kalenterin uutta vuotta.

Helsingissä juhlittiin kiinalaista uutta vuotta – video

Kiinalaisen perinteen mukaan vuohen vuosi antaa mahdollisuuden ottaa asiat rauhallisesti.

Kiinan ulkomaankauppa väheni, mutta ylijäämä paisui huimasti

Kiinan tuonti romahti lähes viidenneksen viime vuoteen verrattuna.

Shanghai erotti viranomaisia uudenvuoden kaaoksen takia

Kymmeniä ihmisiä tallaantui ruuhkassa kuoliaaksi. Tutkimusryhmän mukaan se olisi ollut vältettävissä oikeilla turvatoimilla.

Matkailujäänmurtaja Sampo uusille tuhatluvuille

Aika muhkeita ovat jo matkailujäänmurtaja Sampon lukemat. Alus on tehnyt jo 2000 risteilyä ja ensi talvena kauden alkuvaiheessa rikkoutuu 200 000 risteilyvieraan raja.

”Tänä vuonna ehtii vielä tapahtua vaikka mitä”

Vuoden parhaat asiat ovat yksinkertaisia mutta elintärkeitä. Kulunutta vuotta muisteltiin Oulun kaduilla hyvillä mielin.

Matkailumurtajalla hyvä talvi

Jäänmurtaja Sampon matkustajamäärä nousi viikonvaihteessa päättyneellä risteilykaudella noin kahdella tuhannella edellistalveen verrattuna. Perämeren pohjukan jääolosuhteet olivat risteilyjen kannalta erinomaiset.

Lyhtyjuhla päättää kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan

Shanghailaisessa puistossa on nähtävillä mm. 60-metrinen käärmeen muotoinen lyhty.

Kiinan ja Japanin kiista näkyy jopa ilotulitemarkkinoilla

"Tokion iso pamaus" ei sovi nimeksi uudenvuodenraketille, päättivät viranomaiset. Asiakkaita nimi on miellyttänyt.

Kiinassa kielletään mainokset, joissa lahjotaan virkamiehiä

Kiina yrittää päästä eroon yhteiskuntaansa syvään juurtuneeseen lahjontakulttuuriin. Mediassa kielletään mainokset, joissa ehdotetaan virkamiehille annettavia lahjoja.

Saasteiden vaivaama Kiina ottaa käyttöön EU:n polttoainestandardin

Kiinalaisautoihin on luvassa enää polttoainetta, jonka rikkipitoisuus on EU:nkin edellyttämällä tasolla. Siirtymäaika on kuitenkin pitkä.

Porissa voi nähdä lauantaina lohikäärmeen

Kiinalaista uutta vuotta juhlitaan viikonloppuna näkyvästi Porissa. Lauantaina lohikäärmeen vuosi vaihtuu käärmeen vuodeksi, ja sen kunniaksi Suomi-Kiina -seura järjestää lohikäärmekulkueen Porin keskustassa.

Kiinalaissillan romahduksesta syytetään ilotulitteita

Kansalaiset epäilevät, ettei kuorma-auton ilotulitelastin räjähdys riitä syyksi tiesillan tuhoutumiseen.

Ilotuliteauton räjähdys romahdutti sillan Kiinassa - useita kuoli

Ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut ja 13 loukkaantunut onnettomuudessa, joka sattui moottoritiellä Henanin maakunnassa. Aiemmin maan tiedotusvälineissä puhuttiin jopa 26 kuolleesta.

Japanin taloudesta myönteisiä merkkejä

Japanin ulkomaankauppa kääntyi helmikuussa jälleen ylijäämäiseksi. Lukemat antavat asiantuntijoille aiheen toivoa, että maailmantalous olisi pääsemässä irti viime vuoden kriiseistä. Vielä tammikussa Japanin kauppaluvut olivat ennätyksellisen alijäämäiset.

Uudenvuoden ilotulitus sytytti suuren tulipalon Thaimaassa

Kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi järjestetty ilotulitus aiheutti keskiviikkona Thaimaassa suuren tulipalon, joka vaati neljän ihmisen hengen.

Edinburghin eläintarhan pandat saivat omat skottiruutunsa

Skotlannin Edinburghin eläintarhassa asuvat kaksi pandaa ovat saaneet oman skottiruutukankaansa. Yang Guangin ja Tian Tianin kankaassa toistuvat pandoja kuvaavat musta, valkea ja harmaa sekä niiden kotimaata Kiinaa kuvaava punainen.

Semmarit jatkaa Kiinan valloitusta

Seminaarinmäen mieslaulajat -kuoro on jatkanut menestyksekkäitä tv-esiintymisiä Kiinassa. Kuoro on vastikään esiintynyt sadoille miljoonille katsojille hunanilaisen TV-kanavan uudenvuoden juhlalähetyksessä. Kiinalaista uutta vuotta vietettiin viikonvaihteessa.

Kiinalaisten juhlat keräävät kymmeniä tuhansia ihmisiä Helsinkiin

Vuoden vaihtuminen on todella suuri juhla Kiinassa, mutta sitä juhlitaan myös ympäri maailmaa. Helsingin Lasipalatsin aukiolla vuoden vaihtumista juhlitaan jo kuudetta kertaa. Paikalle odotetaan jopa yli 20 000 juhlijaa.

Singapore toivoo lohikäärmeen vuoden vauvabuumia

Singaporen pääministeri sanoo toivovansa hartaasti, että kansalaiset innostuisivat vauvatalkoisiin lohikäärmeen vuonna. Kiinalaisen kuukalenterin mukainen lohikäärmeen vuosi on perinteen mukaisesti onnekas syntyville pienokaisille.

Tuhatkunta koiraa pelastettiin padalta Thaimaassa

Thaimaan viranomaiset ovat pidättäneet miehen, joka yritti salakuljettaa yli 800 koiraa Laosiin ja edelleen Vietnamiin. Miehen ja tämän apureiden epäillään aiemmin vieneen laittomasti rajan yli yhteensä vähintään 2 000 koiraa ruuaksi uudenvuodenjuhlia varten.

Taiwanilaisia houkutellaan paukuttelemaan ilotulituksia vain CD:llä

Taiwanin pääkaupungin Taipein asukkaille jaetaan kiinalaisen uudenvuoden alla CD-levyjä, joilla on ilotulitteiden ääniä. Viranomaiset toivovat, että äänite vähentäisi varsinaista ilotulitteiden paukuttelua. Kiinalaisessa perinteessä nimenomaan ääni on ilotulituksen tärkein asia.

Kiinalaiset matkustavat massoittain uudenvuoden viettoon

Maailman suurin vuosittainen kansainvaellus alkaa tänään, kun kiinalaiset alkavat matkustaa uudenvuoden viettoon. Kiinan hallitus on arvioinut, että helmikuun puoliväliin asti jatkuvalla matkustuskaudella tehdään reilusti yli kolme miljardia matkaa junilla, lentokoneilla, laivoilla ja busseilla. Määrä on noin 10 prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Chinese New Year Comes to Helsinki

Helsinki has celebrated Chinese New Year on Wednesday in an event at the Lasipalatsi (Glass Palace) Square on Mannerheimintie. The event included dragon dancing, Chinese food, fireworks and acupuncture.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle