Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vahingoittunut Natanzin laitos.

Israelin median mukaan maa on Iranin ydinlaitokseen tehdyn iskun takana

Israelilaisradion mukaan maan tiedustelupalvelu Mossad olisi ollut keskeisessä roolissa iskun toteuttamisessa.

Mies kävelee Iranin lippua esittävän muraalin ohi.

Iran pidätti viisi kansalaistaan vakoilusta ulkomaiden puolesta, ainakin kaksi tuomittiin pitkään vankeuteen

Iranin oikeuslaitoksen mukaan tuomitut olivat luovuttaneet tietoja Israelin, Britannian ja Saksan tiedustelupalveluille.

kenraali Qassem Suleimani

Iran tuomitsi kuolemaan vakoilusta syyttämänsä miehen – "Kertoi USA:lle kenraali Suleimanin olinpaikan"

Yhdysvallat surmasi Iranin eliittijoukkojen komentajan Qassem Suleimanin drooni-iskussa tammikuussa.

Uri Geller ja taivutettu lusikka.

Kylmän sodan aikana jopa Mossad ja CIA uskoivat Uri Gelleriin – nyt lusikantaivuttaja rakentaa museota ja uhkaa estää brexitin telepatialla

Ylen ulkomaantoimituksen kesäsarjassa kurkistetaan, mitä kansainvälisen julkisuuden unohtamille ihmisille kuuluu.

Rafi Eitan

Natsijohtaja Adolf Eichmannin kiinniottaja Rafi Eitan on kuollut

Mossadin agentti Rafi Eitan johti ryhmää, joka vuonna 1960 sieppasi holokaustin arkkitehtina tunnetun Eichmannin Argentiinasta tuomiolle Israeliin.

Josef Mengele oli pahamaineinen natsirikollinen, joka tunnettiin julmista ja tappavista ihmiskokeista.

Historia: Kuoleman enkelin metsästys – Mihin Mengele katosi?

Mihin pahamaineinen natsirikollinen Mengele katosi?

Avigdor Lieberman

Trumpin lipsautukset eivät näytä vaikuttaneen Israelin ja Yhdysvaltojen suhteisiin

Israelilais-poliitikot ja asiantuntijat ovat vakuutelleet, että maiden välinen tiedusteluyhteistyö jatkuu tiiviinä siitä huolimatta, että Yhdysvallat luovutti tiedustelutietoa, joka voi päätyä Israelin vihollisille.

Otto Skorzeny.

Lehti: Hitlerin suosimasta SS-upseerista tuli Israelin palkkamurhaaja

Israelilaisen Haaretz-lehden mukaan maan tiedustelupalvelu Mossad värväsi sodan jälkeen natsiupseeri Otto Skorzenyn murhaamaan ohjustutkija Heinz Krugin. Natsien ohjusohjelmassa aiemmin työskennellyt Krug auttoi sodan jälkeen Egyptiä ohjusten kehittämisessä.

Meir Dagan

Iranin ydinohjelman kaatamista yrittänyt Mossad-johtaja on kuollut

Meir Daganin valtakaudella Israelin uskotaan kulissien takana salamurhanneen ydintutkijoita ja toimittaneen tietokoneviruksia Iranin tutkimuslaitoksiin.

Marhaba! Marika Kataja-Lian

Kuinka talonmiehen salaliittoteoria osuikin lähes oikeaan Egyptin koneturmassa

Lähi-idässä salaliittoteoriat elävät ja voivat paksusti. Osa niistä on erittäin mielikuvituksellisia, mutta osassa onkin sisällään totuuden siemen. Kirjeenvaihtaja Marika Kataja-Lian ruotii kaloihinkin liittyviä salaliittoteorioita.

Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti.

Vakoiluraportit paljastavat: valheita, virheitä ja salakähmäisiä sopimuksia

Televisiokanava al-Jazeeran ja The Guardian -lehden haltuunsa saamat salaiset tiedusteluasiakirjat paljastavat yksityiskohtia ulkomaisten tiedustelupalveluiden toimintatavoista. Raportit paljastavat yksityiskohtia maailmasta, jossa edes yhteistyökumppaneihin ei voida luottaa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu puhui YK:n yleiskokouksessa 27. syyskuuta.

Nolo tietovuoto Israelille – Iranilla ei ollutkaan ydinasevalmiutta ?

Mediatietojen mukaan pääministeri Benjamin Netanjahu johti harhaan YK:ta ja liioitteli Iranin ydinaseuhkaa vuonna 2012.

Libanonilaiset šiiamuslimit pitelivät Hizbollah-johtaja Imad Mughniyehin kuvia hänen kunniakseen järjestetyssä muistotilaisuudessa Beirutissa helmikuussa 2008.

Washington Post: CIA ja Israel tappoivat Hizbollah-johtajan autopommi-iskulla

Washington Postin lähteiden mukaan Yhdysvallat ja Israel suunnittelivat Hizbollah-johtaja Imad Mughniyehin murhan tiiviissä yhteistyössä. Mughniyeh kuoli autopommi-iskussa vuonna 2008.

Stig Bergling.

Neuvostoliiton hyväksi vakoillut ruotsalainen Stig Bergling kuollut

Bergling tuomittiin ja pakeni, mutta palasi lopulta Ruotsiin ja armahdettiin vuonna 1997.

Palestiinalaisperhe odotti Israelin iskuvaroituksen päättymistä kotonaan Gazassa tiistaina.

Entinen Mossad-johtaja kehottaa Israelia neuvottelemaan: On pahempiakin vaihtoehtoja kuin Hamas

Efraim Halevy sanoo uutiskanava CNN:n haastattelussa, että Israel ja Hamas ovat tosiasiassa neuvotelleet vuosia, vaikka molemmille on epämukavaa myöntää sitä.

Aylonin vankila Ramlessa, Tel Avivin ulkopuolella. Kuva on helmikuulta 2013.

Israelissa paljastui uusi "nimetön vanki"

Alkuvuodesta Australian yleisradioyhtiö kertoi israelilaisesta "vanki X:stä", jota salaisuudet verhosivat. Vanki X:n piti olla ensimmäinen ja viimeinen laatuaan, mutta tuore raportti viittaa siihen, että Israelin vankilassa on toinenkin ihminen, jonka vangitsemisesta tai vankeudesta ei tiedetä juuri mitään.

Kuva Magneettimedian internet-sivulta

Kärkkäinen kiistää vihapuheen

Tavarataloketju J.Kärkkäisen toimitusjohtajan mukaan Magneettimediassa ei ole esiintynyt kiihotusta kansanryhmää vastaan. Julkisen sanan neuvosto ei voi puuttua ilmaisjakelulehden kirjoitteluun, koska se ei ole sitoutunut neuvoston toimintaan. Lehden kirjoitukset ovat johtamassa rikosilmoitukseen.

Egypti lisää demilitarisoidun Siinain sotilaallista valvontaa

Egypti vannoo häätävänsä militantit Israelin rajalta Siinaista. Heidän iskunsa ovat lisääntyneet vuoden aikana.

Mossadin agentiksi epäilty mies hirtettiin Iranissa

Israelilaismies tuomittiin syylliseksi iranilaisen tiedemiehen murhaan. Iranin oppositiolähteet syyttävät murhasta hallitusta.

Iran sanoo pidättäneensä 12 CIA:n agenttia

Vaikutusvaltainen iranilaispoliitikko sanoo maansa pidättäneen 12 Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n agenttia. Myös Libanonista kuuluu huhuja Yhdysvaltain agenttien pidätyksistä.

Ulkomaisia sanomalehtiä

Maailman lehdet

Israel näyttää saaneen erävoiton rauhanaktivisteja vastaan, kun Gazan saarron rikkomiseen tähtäävä avustuslaivue jäi Kreikan satamiin. Lehdet ovat pohtineet, mikä sai Kreikan puuttumaan avustuslaivueen kulkuun.

Iran hirtti Israelin vakoojaksi väittämänsä miehen

Iran kertoi tiistaina teloittaneensa Israelin vakoojaksi väittämänsä miehen. Asian uutisoi maan virallinen uutistoimisto IRNA. Mies sai tuomion yhteyksistä Israelin tiedustelupalvelu Mossadiin.

Saksa vapautti agentiksi epäillyn israelilaisen

Saksa on päästänyt vapaaksi Israelin tiedustelupalvelun Mossadin agentiksi epäillyn miehen takuita vastaan. Saksan viranomaisten mukaan mies voi nyt poistua vapaasti Saksasta. Puola luovutti miehen eilen Saksalle.

Puola luovutti Israelin agentiksi epällyn Saksalle

Puola on luovuttanut Saksalle Israelin agentiksi epäillyn miehen, jonka uskotaan sekaantuneen Hamas-johtajan murhaan.

Jaakko Varimaa ja Arctic Sea-kirja Rauman Merimuseossa.

Arctic Sean mystinen taival kirjaksi

Kirjailijan mielikuvituksella höystetyn teorian mukaan venäläiset lastasivat salaista asemateriaalia laivaan ja tästä autuaan tietämättömät kaapparit valtasivat laivan Gotlannin aluevesillä.

Puola pidätti Hamas-murhajutussa epäillyn Israelin agentin

Puolan viranomaiset ovat pidättäneet israelilaismiehen, joka oli etsintäkuulutettu avunannosta palestiinalaisten Hamas-järjestön johtajan murhaan. Tiedustelupalvelu Mossadin agentiksi epäilty mies otettiin kiinni Puolassa Saksan pyynnöstä, kertovat Saksan viranomaiset.

Australia karkottaa Israelin diplomaatin

Australian hallitus on määrännyt Israelin suurlähetystön diplomaatin poistumaan maasta viikon kuluessa. Australian mukaan diplomaatti on osallistunut Australian kansalaisten passien väärentämiseen palestiinalaisjohtajan salamurhan yhteydessä Dubaissa tammikuussa.

Britannia karkottaa Israelin diplomaatin Hamas-murhan takia

Britannia karkottaa maasta israelilaisen diplomaatin, koska Hamas-johtajan murhasta epäillyt olivat käyttäneet Britannian passeja. Asiasta kertoi ulkoministeri David Miliband. Diplomaatti on tiettävästi ollut mukana väärentämässä brittipasseja Israelin agenteille.

Oikeus päättää salaisen Eichmann-aineiston julkistamisesta

Saksalainen toimittaja vaatii oikeudessa tiedustelupalvelu BND:tä julkistamaan natsijohtaja Adolf Eichmannia koskevan aineiston. Toimittaja uskoo, että 4 500-sivuisesta aineistosta voisi selvitä muun muassa, kuka auttoi Eichmannin pakoon ja mitä Saksa tiesi hänen olinpaikastaan.

Kaksi Hamasin sotilasta murhatun Mahmoud al-Mabhouhin kuvan edessä

Mossad-asiantuntijat kiistävät ja vakuuttavat Israelin syyllisyyttä Hamas-johtajan murhaan

Australia ja Britannia ovat lähettäneet rikostutkijansa Israeliin selvittämään passiensa väärinkäyttöä Hamas-johtajan murhan yhteydessä. Hamasin sotilaalliseen johtoon kuulunut Mahmoud al-Mabhouh tukehdutettiin dubailaisessa loistohotellissa tammikuussa. Dubain poliisi pitää lähes varmana, että asialla oli Israelin tiedustelupalvelu ja Mossadin syyllisyyteen uskotaan myös asiantuntijapiireissä yleisesti. Dubain poliisi on julkistanut 26:n epäillyn nimet. He käyttivät väärennettyjä Britannian, Australian, Ranskan, Saksan ja Irlannin passeja.

Uusia epäiltyjä Hamas-johtajan murhajutussa

Dubain poliisi kertoo tunnistaneensa 15 uutta epäiltyä Hamas-johtajan viimekuisessa murhassa. Myös uusimmilla epäillyillä on länsimaiset passit. Kaikkiaan epäiltyjä on nyt 26.

Dubain salamurharyhmässä uusia epäiltyjä

Arabiemiirikunnilla on neljä uutta epäiltyä Hamas-johtajan salamurhassa. Uusimmat epäillyt olivat päässeet Dubaihin väärillä Britannian ja Irlannin passeilla.

EU tuomitsee unionin passien käytön salamurhassa

Euroopan unionin ulkoministerit tuomitsevat jyrkästi EU-passien käytön Dubain salamurhassa. Hamas-johtaja Mahmud al Mabhuhin tammikuussa murhanneet ihmiset käyttivät hyväkseen väärennettyjä euroopalaisia passeja ja luottokortteja.

Israelin tiedustelupalvelu tiukkana diplomaattisessa kriisissä

Irlanti, Britannia, Ranska ja Saksa ovat kutsuneet Israelin suurlähettiläät puhutteluun. Maat vaativat selvitystä kansalaistensa henkilötietojen käyttämisestä salamurhaoperaatiossa. Israelin tiedustelupalvelun johtaja ei aio erota kriisistä huolimatta.

Israelin tiedustelupalvelua Mossadia syytetään Hamas-johtajan murhasta

Hamas-johtajan murhasta Dubaissa epäillään Israelin tiedustelupalvelua Mossadia, jonka arvioidaan tunaroineen pahasti operaation suunnittelussa. Israelin ulkoministeri Avigdor Liebermann kuitenkin sanoo, että Mossadin syyllisyydestä ei ole mitään todisteita.

Yhdysvaltalainen tiedemies syytteeseen vakoilusta

Yhdysvalloissa huipputason tiedemies on pidätetty syytettynä vakoiluyrityksestä. Muun muassa USA:n puolustusministeriön ja avaruushallinto NASA:n palveluksessa työskennellyt Stewart David Nozette jäi kiinni vakoiluaikeistaan FBI:n peiteoperaatiossa luullessaan olevansa tekemisissä Israelin tiedustelupalvelun kanssa.

Kaappaajaa tuodaan lentokoneesta ulos Moskovan lentokentällä.

Arctic Sea seilaa edelleen arvailujen ja huhujen merellä

Itämerellä heinäkuussa kaapatun Arctic Sean salaperäinen tarina ei suostu väistymään uutisotsikoista. Tapaus Arctic Sea on jo tähän mennessä osoittautunut malliesimerkiksi siitä, miten nopeasti väärät tiedot ja disinformaatio leviävät kansainvälisessä joukkotiedotuksessa internetin aikakaudella.

Ulkoministeri Alexander Stubb Pohjois-Esplanadilla Helsingissä.

Stubb: Israelin ohjusiskuselvitykseen vastataan lähipäivinä

Ulkoministeri Alexander Stubb ei vielä keskiviikkona ollut valmis arvioimaan Israelin selvitystä tammikuisesta armeijan ohjusiskusta, joka tuhosi Kirkon ulkomaanavun tukeman klinikan Gazassa. Stubbin mukaan Israelin antama raportti käydään läpi lähipäivinä ja vastaus israelilaisille muotoillaan sen jälkeen.

Hamas syyttää Israelia seksihimoja lisäävän purkan levittämisestä

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas epäilee Israelin tiedustelupalvelun levittävän seksihimoja kasvattavaa purukumia Gazan kaistaleella, kertoo uutistoimisto AFP. Hamasin mukaan purkkaa levitetään Gazan nuorison "korruptoimiseksi".

Obama teki uuden sovinnon eleen Irania kohtaan

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama myönsi Kairossa pitämässään puheessa maansa osallisuuden Iranin vallankaappauksessa 1953. Yksikään Yhdysvaltain presidentti ei ole aiemmin myöntänyt tätä.

Iranin johtaja syyttää Yhdysvaltoja Irakin pommi-iskuista

Iranin johtaja Ali Khamenei katsoo, että Yhdysvaltain joukot ovat syyllisiä Irakin pommituksiin, joissa kuoli torstaina ja perjantaina kymmeniä iranilaisia pyhiinvaeltajia.

Tzipi Livni nousee Kadima-puolueen johtoon

Israelissa hallitsevan Kadima-puolueen johtoon nousee ulkoministeri Tzipi Livni. Livni sai noin 43 prosentin kannatuksen puoluejäsenten äänestyksessä.

Järjestö: Israel kiristää tietoja palestiinalaispotilailta

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Israelin tiedustelupalvelu on painostanut palestiinalaispotilaita ryhtymään ilmiantajiksi vastineena hoitoon pääsylle.

Israel sulkee Länsirannan

Israel aikoo sulkea palestiinalaisalueiden rajat juutalaisten Purim-juhlan ja kristittyjen pääsiäisen ajaksi.

Israelin vakoojana tuomittu kuoli vankilassa

Vakoilusta Israelin hyväksi Egyptissä tuomittu mies on kuollut Kairon eteläpuolella sijaitsevassa vankilassa.

Miljardööri-kaksoisagentti kuoli mystisesti Lontoossa

Egyptiläinen miljardööri, jonka yleisesti uskotaan vakoilleen kaksoisagenttina niin Egyptin kuin Israelinkin nimiin, on kuollut mystisesti Lontoossa.

Egyptiläisinsinöörille elinkautinen vakoilusta

Egyptissä valtion ydinenergiaviraston palveluksessa ollut insinööri on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen vakoilusta Israelin hyväksi. Turvallisuustuomioistuimen mukaan insinööri luovutti salaisia tietoja tuhansien dollarien korvausta vastaan. Tuomittu kiistää syyllisyytensä.

Israel: Palestiinalaismilitantit oli iskeä Tel Aviviin

Israelin turvallisuusviranomaiset kertovat pidättäneensä 19 palestiinalaista, jotka suunnittelivat suurta autopommi-iskua Tel Aviviin kaksi viikkoa sitten.

Epäsuosittu Olmert aikoo jatkaa

Israelin pääministeri Ehud Olmert aikoo jatkaa tehtävässään huolimatta suosionsa romahtamisesta. Olmert myönsi torstaina puolueensa kannattajille olevansa tätä nykyä epäsuosittu pääministeri, mutta hän ei halua antaa sen vaikuttaa työhönsä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle