Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Itämeren ja Baltian yllä käy jatkuva tiedustelukoneiden ralli – Nato ja Venäjä vahtivat toisiaan päivittäin

Myös Ruotsin ja Suomen koneet tarkkailevat Venäjää ja toisinpäin. Tutkijan mukaan tiedustelun tarve on lisääntynyt.

Ruotsi ottaa roolia Syyrian lähialueella – Nuuskinut Välimerellä venäläisten signaaleita tiedustelukoneellaan jo viisi päivää

Kaliningradin edustalle Ruotsin aiemmin suorittamat lennot ovat ärsyttäneet venäläisiä.

Amerikkalaisasiantuntija Ylelle: "Tiedusteluyhteistyö jatkuu, koska sen on jatkuttava"

Tutkijan mielestä suurin riski on se, että vuodon myötä Venäjä pääsee tehtailemaan vääristeltyjä juttuja suomalaisesta sotilastiedustelusta.

Ruotsissa tiedustelulaitos viestii avoimesti – HS:n tietovuoto-jutun kaltaiset "paljastukset" on jo kerrottu verkkosivuilla

Ylen haastatteleman asiantuntijan mukaan Suomessa suhtaudutaan tiedustelun salassapitoon vakavammin Venäjän läheisyyden takia.

Monday's papers: Intelligence documents leak, heavy concert accident, the job's in your genes

Today's Helsingin Sanomat reports that police have searched the home of one of its journalists in connection with the paper's publication of classified security information.

Tiedustelulakien säätämiskiire puhuttaa Turun iskun jälkeen – Näin kansalaisten viestintää valvotaan Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa

Viranomaisten mukaan tiedustelun avulla on torjuttu terrori-iskuja, mutta kaikkia iskuja ei ole onnistuttu estämään ennakkovinkkeistä huolimatta.

Aseistettu kiinalaishävittäjä ja USA:n vakoilukone törmäyskurssilla Itä-Kiinan merellä – "Ei tavanomaista käyttäytymistä"

Yhdysvaltain mukaan sen tiedustelukone teki väistöliikkeen, kun kaksi kiinalaishävittäjää tuli tunnistamaan konetta vaarallisella tavalla.

Trumpin lipsautukset eivät näytä vaikuttaneen Israelin ja Yhdysvaltojen suhteisiin

Israelilais-poliitikot ja asiantuntijat ovat vakuutelleet, että maiden välinen tiedusteluyhteistyö jatkuu tiiviinä siitä huolimatta, että Yhdysvallat luovutti tiedustelutietoa, joka voi päätyä Israelin vihollisille.

CNN: Valkoinen talo pyytää anteeksi Britannialta vakoiluväitteitään

Yhdysvaltojen turvallisuusneuvonantajan mukaan lehdistöpäällikön vakoiluväite oli tahaton lipsahdus.

Norjalaisasiantuntija: Pohjois-Norjan tiedustelututkat ja kuunteluasemat hyödyksi myös Suomelle

Norjan tutkat, tiedustelulaivat ja kuunteluasemat ovat seuranneet vuosikymmeniä Neuvostoliiton ja nykyään Venäjän Kuolan niemimaan sotavoimien keskittymää.

Military pressing for broader surveillance mandate

The Finnish Defense Forces are seeking legal powers to expand surveillance data gathering operations. At present, the Defense Forces are not permitted to carry out intelligence gathering by monitoring data traffic crossing the country's borders.

Ruotsi voi näyttää Suomelle verkkourkinnan mallia

Viestien salakuuntelu on nostattanut Ruotsissa vastarintaa, mutta maan suojelupoliisin mukaan sillä on estetty terroritekoja.

Norjan ja Yhdysvaltain arktisesta vakoiluyhteistyöstä uutta tietoa

Suomen Lapin naapurissa oleva Barentsinmeri on Yhdysvaltain ja Venäjän sotilaallisen vakoilun ja varustelun keskeinen näyttämö. Tästä kertoo norjalaisen toimittajan Bård Wormdalin viime vuoden lopulla Norjassa ilmestynyt kirja. Keskeisiä vakoilutukikohtia ovat Vuoreijan huipputehokas tutka ja Vesisaaren salakuunteluasema Pohjois-Norjan Ruijassa.

Petteri Järvinen: Suomikin lisännee NSA-yhteistyötä

Tietoturva-asiantuntija Petteri Järvinen suhtautuu maltillisesti Ylen tietoihin saksalaisten harjoittamasta urkinnasta Suomea kohtaan. Järvisen mukaan on ilmiselvää, että vakoilua on tapahtunut. Suomen painoarvo kasvanee NSA:n silmissä, kun Suomen kaapeliyhteys Saksaan valmistuu.

Alakurtin venäläissotilaat lennätettäisiin tunneissa Suomeen

Tutkija pitää suurempana huolenaiheena kuitenkin kaukaisempia tukikohtia, joiden toimintaa ei tunneta niin hyvin kuin Alakurtin.

Suomen tarkastusryhmä: Alakurtista ei löytynyt signaalitiedusteluyksikköä

Suomen Puolustusvoimien tarkastusryhmä on tyytyväinen Venäjän antamiin tietoihin Alakurtin varuskunnasta. Ryhmän mukaan Venäjän antamat tiedot Alakurtin jalkaväkiprikaatin vahvuudesta ja aseistuksesta pitivät pääsääntöisesti paikkansa. Kansainvälisissä uutisissa taannoin levinnyttä tietoa suuren signaalitiedustelun joukko-osaston sijoittamisesta Alakurttiin ei tehty havaintoa.

Suomalaistutkija: "Todennäköisesti Venäjän lennokki"

Venäjälle on kiusallista, jos tulee esiin, että venäläislennokki on tehnyt tiedustelulentoja Nato-maa Turkin ilmatilassa, Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijaupseeri Antti Paronen sanoo.

Tietovuoto paljastaa Yhdysvaltojen lennokki-iskut erittäin epätarkoiksi

Intercept-verkkosivusto on julkaissut salaisia dokumentteja, joista käy ilmi Yhdysvaltain hallinnon kaunistelleen lennokki-iskuissa kuolleiden siviilien määrää. Presidentti Barack Obaman kaudella lisääntyneet lennokki-iskut toteutetaan usein hatarien tietojen pohjalta, sivusto kertoo.

Brittitiedustelua kehotetaan palkkaamaan keski-ikäisiä perheenäitejä

Britannian parlamentin raportissa tiedustelupalveluja vinkataan lisäämään näkyvyyttään esimerkiksi brittiäitien suosimassa Mumsnet-palvelussa.

Säpo: Venäjä suurin tiedustelu-uhka Ruotsille

Turvallisuuspoliisin mukaan Venäjän sotilastiedustelu toimii ahkerasti Ruotsin maaperällä.

Jälkipyykki alkoi Ruotsissa – signaalitiedustelun osuutta arvostellaan

NSA:n avulla rakennettua tiedustelualus Orionia ei ole etsintöjen aikana nähty lähellä Tukholmaa, kertoo Expressen-lehti

Ruotsin puolustusvoimien kartta näyttää havaintopaikat – vedenalainen toiminta "hyvin todennäköistä"

Tukholman saaristossa on viikonlopun ajan etsitty merkkejä vieraasta vedenalaisesta toiminnasta. Puolustusvoimat julkaisi sunnuntaina kuvan epäillystä sukellusvenehavainnosta.

Ruotsin merietsinnät jatkuneet yön läpi – armeija vaitonainen sukellusveneväitteistä

Ruotsin armeija ei edelleenkään kiistä tai vahvista väitteitä Ruotsin vesillä mahdollisesti vahingoittuneesta sukellusveneestä.

SvD: Tukholmassa etsitään vaurioitunutta sukellusvenettä – lähetti hätäpuhelun venäjäksi

Operaatiota johtava kommodori Jonas Wikström sanoi aiemmin päivällä, että kyseessä ei olisi sukellusveneoperaatio, vaan epäilty tiedusteluoperaatio.

Kuva paljastaa: Venäläinen hävittäjä ja ruotsalaiskone lähes hipovat toisiaan

Ruotsin puolustuksen radiotiedustelulaitos FRA:n mukaan venäläiset hävittäjät käyttäytyvät uudella ja hyvin tungettelevalla tavalla.

Ruotsi muistaa omaa yli 50 vuotta kadoksissa ollutta konettaan

Idän ja lännen väliset suhteet olivat jännittyneet 1950-luvulla, ja suurvaltojen hermosota heijastui myös Itämerelle. Neuvostoliitto ampui alas ruotsalaisen DC3-koneen kesällä 1952. Kone löydettiin yli 50 vuotta myöhemmin.

Britannian signaalitiedustelun johtaja syrjään vuoden lopussa

Iain Lobban on johtanut signaalitiedustelu GCHQ:ta kuusi vuotta. GCHQ nousi otsikoihin tietovuotaja Edward Snowdenin paljastusten yhteydessä viime vuonna.

Verkkotiedustelun lisääminen saa ehdollista tukea eduskunnalta

Hallituksen aikeet lisätä viranomaisten valtuuksia verkkovakoilun estämiseksi saavat ehdollista tukea eduskunnasta. Poliitikot haluavat valvonnalle tiukkoja rajoja muun muassa yksityisyyden suojan turvaamiseksi. Lisäksi parlamentaarista valvontaa pitäisi lisätä.

Poliisi haluaa valtuudet seuloa tietoliikennettä - sekä Suomen sisäistä että Suomen kautta kulkevaa

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero: Noloa, että Suomi voi saada muualta tiedon, mitä täällä tapahtuu

Brittitiedustelu Snowden-vuodoista: "Vihollisemme hierovat iloisina käsiään"

Britit uskovat terroristien muuttaneen jo yhteydenpitotapojaan vakoilupaljastusten vuoksi.

Kansalaisjärjestö haastaa Ison-Britannian oikeuteen teleurkinnasta

Kansalaisjärjestön mukaan brittien signaalitiedustelu on kiertänyt ja rikkonut Ison-Britannian lainsäädäntöä teleurkinnassa.

Suomalainen nettivirta kulkee Ison-Britannian kautta

Suomalaiset tietoturva-ammattilaiset eivät pidä Ison-Britannian vakoilukohua yllätyksenä.

Räsänen ei tyrmää verkkoseurannan laajentamista

Räsäsen mukaan elämme jo maailmassa, missä erilaisia verkko- ja kyberhyökkäyksiä nähdään myös valtioiden välillä.

Guardian: Britanniallakin pääsy Yhdysvaltain internet-urkintatietoihin

Britannian viestitiedustelun päämaja GCHQ:lla on ollut pääsy Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston NSA:n Prism-järjestelmään ainakin kesäkuusta 2010 saakka, ilmenee sanomalehden haltuunsa saamista asiakirjoista.