Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mona Malm kuvattuna vuonna 2011.

Ruotsalainen näyttelijä Mona Malm, 85, on kuollut

Malm tunnetaan erityisesti roolistaan Fanny ja Alexander -elokuvassa.

kartta

Yritykseen lähetetty kemiallinen aine säikäytti Tukholmassa – todennäköisesti vain jauhoa

Poliisi eristi useita rakennuksia Tukholman ydinkeskustassa.

Kuvituskuva.

Ruotsissa monet mediajulkkikset ovat menettäneet työnsä häirintäkohun takia – Suomessa ei liiku edes huhuja

Kysyimme kolmelta Ruotsin ja Suomen asiantuntijalta, miksi #metoo-kampanjan seurauksena Ruotsissa putoilee päitä mutta Suomessa ei.

 Macbeth Maximteatern 2016

Beck-rikossarjan pahisetsivä murhaajan roolissa – listasimme Tukholman teatteritärpit

Syksyn kohutuimpia teatteriesityksiä Tukholmassa on Mikael Persbrandtin Macbeth – vallanhimoinen ja vainoharhainen kuningas. Se saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona.

Finnairin hallitukseen nouseva: Tehtävä suuri haaste

Lentoyhtiö Finnairin hallitukseen esitetty Hanasaaren suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen johtaja Gunvor Kronman pitää tehtävää suurena ja mielenkiintoisena haastena.

Suomen ja Ruotsin erovuotta muistetaan Ruotsin kansallisnäyttämöllä

Ruotsin kansallisnäyttämöllä Dramatenissa muistetaan maanantaina vuotta 1809, jolloin Ruotsin ja Suomen taival saman lipun alla päättyi ja Suomi liitettiin Venäjään. Yhteistä kulttuuriperintöä juhlitaan Dramatenin suurella näyttämöllä Tukholmassa runoin, lauluin ja tanssein.

Bergmanille nimikkokatu ja -tori Tukholmaan?

Viime vuonna kuollut ruotsalainen elokuva- ja teatteriohjaaja Ingmar Bergman saa nimikkokadun ja -torin Tukholmaan, kertoo Dagens Nyheter -lehti. Ne sijaitsisivat lähellä Ruotsin kansallisnäyttämöä Dramatenia, jossa Bergman teki suuren osan elämäntyöstään.

Bergmanin Fanny ja Alexander siirtyy näyttämölle Tukholmassa

Ruotsin kansallisnäyttämö Dramaten tuottaa näytelmän Ingmar Bergmanin Oscar-palkitusta elokuvasta Fanny ja Alexander. Tämä on ensimmäinen kerta kun Ruotsissa nähdään näytelmädramatisointi ohjaajalegendan elokuvasta, kertoo Dagens Nyheter -lehti.

Lena Olinin ja Lasse Hallströmin yhteistyö jatkuu Casanovassa

Perjantaina saa ensi-iltansa Lasse Hallströmin ohjaama elokuva Casanova. Hallströmin vaimolla Lena Olinilla on elokuvassa sivurooli.