Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Manon (Alba Gaia Bellugi)

Teinitytön viimeinen mahdollisuus – Manon on rankka ja realistinen sarja koulukotielämästä

Ranskalaissarja kuvaa tytön kasvua teinistä parikymppiseksi.

Charles Chaplin värjöttelee kylmässä mökissä elokuvassa Kultakuume.

Aution saaren elokuvat – Teema ♥ Sodankylä

Elokuvajuhlat tulevat olohuoneisiinne kesällä 2020!

Pikkutyttö Moonee (Brooklynn Prince) on ostoskärryissä, äiti Halley (Bria Vinaite) kyykyssä vieressä

Lapset aikuisten maailmassa – Teeman elokuvia joulukuussa

Lapset avaavat näkökulmia maailman nurinkurisuuteen.

Ahti Haljala, Eila Roine ja Sirkka Lehto

Kaikkien aikojen toivotuimmat Yle-draamat nyt Areenassa – Rintamäkeläisissä ei pilkattu Kekkosta

Yle Areenan toivotuin tv-draama on Rintamäkeläisten joulu vuodelta 1972.

I, Daniel Blake -elokuvan näyttelijätär Hayley Squires ja ohjaaja Ken Loach Cannesin elokuvajuhlilla.

Kultainen palmu brittiläiselle "I, Daniel Blake" -elokuvalle

Parhaan ohjaajan palkinnon jakoivat keskenään romanialainen Cristian Mungiu elokuvasta Bacalaureat, joka on palkittu Kultaisella palmulla myös vuonna 2007 sekä Oliver Assayas elokuvasta Personal Shopper.

Enkelten siivu on hyväntuulinen työläiskomedia

Juuri isäksi tullut glasgowlainen pikkurikollinen, Robbie, on jälleen kerran päätynyt oikeuden eteen ja tuomittu yhdyskuntapalveluun. Pientä hanttapulien ryhmää vetää ystävällinen, whiskystä pitävä Harry, joka vie joukkionsa tutustumiskäynnille läheiseen tislaamoon.

Eric Cantona.

Cantona sekoittaa jalkapallon ja taiteen

Ranskalainen Eric Cantona tunnettiin 1990-luvulla yhtenä erikoisimmista urheilijapersoonista. Hän on pelaajauransa jälkeen työskennellyt muun muassa näyttelijänä, mutta nyt edessä on paluu jalkapallon pariin.

Tähtihetki: Looking for Eric

Vaikka Anu Silfverberg pitää Looking for Eric -elokuvan siinä määrin, että katsomiskokemusta eivät pilaa edes filmin lopussa olevat epäuskottavat juonenkäänteet. Tarmo Poussun mielestä elokuvan loppu on kekseliäs, farssimainen, ja jättää taatusti katsojalle hyvän mielen.

Looking for Eric on työväenluokan äijäkulttuurin ylistys

Brittiläisen yhteiskunnan ja luokkajärjestelmän kuvauksistaan tunnettu ohjaaja Ken Loach on ennalta katsoen tarttunut itselleen vieraaseen aiheeseen Looking for Ericissä. Tuloksena on kuitenkin aidosti sympaattinen ja koskettava äijäelokuva jalkapallosta, rakkaudesta, masennuksesta – niin ja brittiläisestä yhteiskunnasta.

Surusilmäinen nuori nainen katsoo sisään ikkunasta.

Espoo Cinéssä nähdään Cannesin ja Berliinin voittajaelokuvat

Tämän vuoden Espoo Ciné -elokuvajuhlilla alkavat ja loppuvat filmeillä, jotka saivat kansainvälisen ensi-iltansa keväällä Cannesin kilpailusarjassa. Avauselokuva on Ken Loachin jalkapalloilun fanittamisesta kasvava Looking for Eric, ja viimeisenä nähdään Quentin Tarantinon ohjaama, natsiajan vastarinnasta kertova Inglourious Basterds eli Kunniattomat paskiaiset.

Kiarostami tulossa Sodankylän elokuvajuhlille

Kesäkuisille Sodankylän elokuvajuhlille saapuu vieraiksi mm. iranilaisohjaaja Abbas Kiarostami, etenkin lyhytelokuvistaan ylistetty italialainen Vittorio de Seta sekä sveitsiläisen ja kanadalaisen elokuvan suurnimet Claude Goretta ja Michel Brault.

Kultainen palmu brittiohjaaja Ken Loachille

Brittiohjaaja Ken Loachin elokuva The Wind That Shakes The Barley on saanut Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun. Yksi 20 ehdokkaasta oli Aki Kaurismäen Laitakaupungin valot, mutta se jäi palkinnoitta.