Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pielispakarin suurinvestointi valmistui: Nurmeksessa pystytään valmistamaan 100 miljoonaa piirakkaa vuodessa

Leipomoyritys on rakentanut Porokylään uutta tuotantolinjaa ja -tiloja noin kolmella miljoonalla eurolla.

Vaatimaton kertomus ulkoa sisälle tulosta

Muudan nostalgis-tyypillinen talvi-iltahetki kouluikäisenä.

Pielispakari keskeyttää tuotantonsa koronatapauksen takia – toimitusjohtaja: "Ihmiset eivät jää ilman joulupiirakoita"

Nurmeksen Porokylässä toimiva Pielispakari valmistaa piirakoita myös kauppaketjuille.

Jani Halmeen kolumni: Pieni ja paikallinen on nyt muodikkaampaa kuin koskaan 

Aivan liian monen pienyrittäjän pakeille pitää etsimällä etsiytyä, kirjoittaa Jani Halme.

Taru Korhosesta, 26, tuli puolivahingossa karjalaisen perinneruuan lähettiläs – kun hän leipoo, some seuraa silmä kovana

Leipominen on yksi sosiaalisen median megatrendeistä, ja se voi pelastaa karjalaisen ruokaperinteen.

Maistuisiko lörtsy ranskalaiselle kuin samppanja savolaiselle? Nimisuojan saaminen vaatii vuosien työn ja ennustajan lahjoja

Esimerkiksi karjalanpiirakka, kalakukko ja Kainuun rönttönen ovat EU:ssa nimisuojattuja tuotteita.

Ruokavirasto löysi myynnistä kalakukkoja, joita ei saisi kutsua kalakukoiksi

Viraston mukaan nimisuojattujen elintarvikkeiden nimeämisessä on edelleen puutteita.

Aasialaisturistien matkailukausi alkaa Etelä-Karjalassa – suurin osa turisteista on Kiinasta

Kesäsesongin ensimmäiset aasialaisturistit saapuvat Etelä-Karjalaan tulevana viikonloppuna.

Lahtelaisten rakastama torikauppias Helmi Mynttinen jäi eläkkeelle – "En ikävöi torille, 55 vuotta riitti"

Torikaupan tunnettu veteraani ei valvo enää öitä leipoen. Kuuluisia keitinpiirakoita myyvät nyt seuraavat sukupolvet.

Pielispakarilla historiallisen suuret investoinnit

Nurmeslaisen peipomon karjalanpiirakoiden vuosituotanto kasvaa yli 100 miljoonaan kappaleeseen.

Pielispakari suunnittelee uusia laajennuksia Porokylässä

Nurmeksen Porokylässä toimiva Pielispakari Oy jatkaa S-ryhmän paistopisteiden piirakan toimittajana.

Viralliseen karjalanpiirakkareseptiin haetaan muutosta – täytteeksi kelpaisi jatkossa myös kaura tai speltti

Myös laktoosittomat raaka-aineet ovat tätä päivää, sanovat nimisuojan muutosta hakevat tahot.

Laktoositon maito oli liikaa viranomaiselle – pienleipomon lopetettava vuosia jatkunut karjalanpiirakan myynti välittömästi

Leipomo oli käyttänyt valmistamiseen laktoositonta maitoa, vaikka sitä ei karjalanpiirakan sisällä olevassa riisipuurossa saa olla.

Moilas muuttaa toisenkin Pieksämäen leipomonsa gluteenittomaksi

Yhtiö keskittyy jatkossa entistä enemmän gluteenittomiin tuotteisiin.

Suomessa on huutava työvoimapula, mutta työnantajilla on ennakkoluuloja maahanmuuttajista – tämä leipomoyrittäjä palkkaa heitä mielellään

Ulkomaalaiselle on vain eduksi, ettei hän ole aikaisemmin tehnyt karjalanpiirakoita, sanoo leipomoyrittäjä.

Ruoka ratkaisee matkakohteen yhä useammin, mutta Suomessa vasta heräillään mielikuvilla markkinoimiseen – "Meillä on insinöörimäinen tapa kuvata matkailutuotteita"

Suomalainen ruoka kiinnostaa hitusen jo aasialaisiakin. Kohdemaan ruoka ja juomat ovat tärkeitä varsinkin nuorille aikuisille.

Analyysi: Ilosaarirockilla on hyvä maine, mutta riittääkö se?

Festivaalien kovassa kilpailussa hyvästä imagosta on tullut entistä tärkeämpi valttikortti, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Ville Vedenpää.

Juti-possu on Järvenpään tunnetuin lenkkeilijä

Minipossu on tuttu näky Rantapuistossa. Sen sikamainen olemus vetää ihmisten suupieliä väkisin hymyyn.

Karjalanpiirakoita, roiskeläppiä ja karppausta – maailma on tullut suomalaisten ruokapöytiin sadassa vuodessa

Yle Uutisten juttusarjassa perehdytään suomalaisten arkeen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Susanna Huovisesta Vuoden virvottava – mamma oli piirakkamestari

Kansanedustaja Susanna Huovinen on nimetty tämän vuoden Karjalan Liiton Vuoden virvottavaksi. Jyväskyläläisen Huovisen juuret ovat Mirja-äidin kautta täpärästi rajan taakse jääneessä Uukuniemen Kalattoman kylässä.

Alkuperäisen Konttorin luojat vaativat suomalaiseen versioon tietyn vitsin – ruisleipä oli saatava mukaan

Menestyneen brittisarjan Konttorin kotimainen versio repii huumoria suomalaisen työelämän ankeuden huipentumasta.

Pielispakari tuplaa tuotantonsa – leipoo vuosittain 50 miljoonaa karjalanpiirakkaa

Ylä-Karjalassa sijaitseva Pielispakari on iskenyt kultasuoneen: karjalanpiirakkaan.

Torstai 19.1.2017 (radio)

Työ ja opiskelu ovat tärkeitä turvapaikanhakijoille. Hotelli on jäänyt lumen alle Italiassa. Iranissa kerrostalo syttyi tuleen ja romahti kasaan. Poliisi voi suojella ihmistä, joka todistaa oikeudessa. Suomen kansallisruoka on ruisleipä. Luksian videoblogi jatkuu.

Presidentin Lennu-koira ei pystynyt vastustamaan joulukinkkua – katso video

Bostoninterrieri Lennu varasti shown, kun presidenttipari vastaanotti perinteisiä joulutervehdyksiä Mäntyniemessä.

Itse tehty karjalanpiirakka maistuu pienille leipojille – rypytystä opiskeltiin innolla Kangasalla

Miten syntyy oikeaoppinen karjalanpiirakka? Parisensataa pientä leipojaa sai torstaina Kangasalla oppia karjalaisemänniltä, jotka osasivat antaa perinteisten piirakoiden tekemiseen oikeat ohjeet.

Juhannuksen ihmemaa onkin Latvia!

Juhannuksen pitäisi olla erityisen suomalainen juhla. Ylen Baltian-kirjeenvaihtaja hämmentyikin huomatessaan, että suomalainen juhannustunnelmointi kalpenee latvialaisen juhannushumun rinnalla.

Muistelokulttuurista kohti uutta omaperäisyyttä – karjalainen kulttuuri tarvitsee perinteitä ja uudistajia

Karjalaiset kesäpäivät esittelevät karjalaista kulttuuria monelta kantilta. Samalla, kun perinteistä pidetään kiinni, seuroissa etsitään uusiakin tapoja siirtää niitä nuoremmille. Kesäjuhliin kuuluvat tuttujen tapaamiset, pitäjä- ja sukutiedon vaihtaminen sekä tietysti karjalanpiirakat.

Tveriin Keski-Venäjälle satoja vuosia sitten paenneet karjalaiset osaavat yhä leipoa karjanlanpiirakoita ja kylpeä savusaunassa

Kun Ruotsi Stolbovan rauhassa vuonna 1617 sai osan Karjalaa, asukkaat pelkäsivät, että heidät pakotettaisiin luterilaisuuteen. Venäjän karjalaiset pakenivat Tveriin Moskovan luoteispuolelle. Siellä kulttuuriin kuuluvat yhä muun muassa savusaunat.

Asiantuntijat: Turistit valitsevat turvallisen Suomen Euroopan terrori-iskujen vuoksi

Matkailun asiantuntijoiden mukaan Suomi hyötyy Euroopan levottomuuksista. Terroritekojen ja haastavan pakolaistilanteen vuoksi turistit valitsevat turvallisen Pohjolan.

Hyvä, ikuisuuteen asti tuoreena toistuva päivä

Vain hyvistä hetkistä koostuva, ikuisesti tuore päivä

Pohjois-Karjalaan muuttanut Johanna jätti radiojuontajuuden ja innostui hyvinvointialasta

Johanna Hautasaari käänsi uuden lehden elämässään ja muutti perheineen Joensuuhun. Rennot ihmiset, kaunis pohjoiskarjalainen luonto ja terveysasiat innostavat entistä radiojuontajaa.

Riisipiirakka hurjassa suosiossa – katso rypyttääkö kone paremmin kuin ihminen

Riisipiirakoiden menekki on kasvanut vauhdilla viime vuosina Suomessa. Karjalanpiirakasta kehkeytyi myös postimerkkikohu.

102-vuotias leipomo porskuttaa ruisleivän ja persoonien voimalla ilman imagokonsultteja

Pekka Heikkisen leipomossa ei perinnetuotteista hevin luovuta. Nyt on neljännen polven leipomoyrittäjien vuoro uudistaa yli satavuotiaan leipomon liiketointa.

Presidenttipari sai joulukalansa

Hauen lisäksi presidenttipari sai mm. joulukuusen ja karjalanpiirakoita. Myös Lucia-neito ilahdutti presidenttiparia laulullaan.

Joulun ruokaperinteet ovat rakentuneet sen mukaan mitä oli helposti saatavilla

Alueiden erot maistuvat pieninä vivahteina joulun ruokapöydissä. Pöytään on aikanaan päätynyt erityisen paljon sellaisia raaka-aineita, jotka ovat olleet helposti saatavilla.

Ilman ruokatorvea elävä Marja-Leena haaveilee ruisleivästä ja puurosta

Marja-Leena Ylitalo ei mietiskele ruuan kaloreita tai rasvapitoisuuksia. Hän ei pysty syömään tai juomaan perinteisessä mielessä. Ilman ruokatorvea elävä nainen on jo kahdeksan vuotta pärjännyt ruiskun avulla suoraan vatsalaukkuun laitettavalla ravinnolla. Kun kehosta puuttuu myös keuhko, elämässä on muitakin rajoituksia.

Piirakkaa ei saa nipistää – "koskeehan se sinuakin, jos nipistetään"

Karjalanpiirakan teko on tarkkaa hommaa. Piirakan ryppyjä ei saa nipistää vaan ne pitää painaa sormilla aaltomaisiksi.

Ammoniakkivuodon aiheuttanut vika korjattu Fazerin Lappeenrannan tehtaalla

Karjalanpiirakoita päästäneen tekemään jälleen huomenna torstaina. Kauppojen hyllyille ne saataneen lauantaina.

Fazerin Lappeenrannan leipomon ammoniakkivuodon syy selvisi - piirakoita ei päästä vielä paistamaan

Fazerin leipomon tuotannon Lappeenranassa sunnuntaiyönä keskeyttänyt ammoniakkivuoto johtui vioittuneesta venttiilistä. Venttiili vaihdetaan illan aikana ja laitoksen kunto tarkastetaan keskiviikkona. Karjalanpiirakoiden paistaminen jatkuu siten aikaisintaan keskiviikkona.

Fazerin Lappeenrannan leipomon tuotanto palautunee normaaliksi tiistain aikana

Fazerin leipomolla Lappeenrannassa sattui sunnuntaina ammoniakkivuoto. Ammoniakkiputkiston osaa on asennettu tänään tiistaina. Karjalanpiirakoiden tuotannon odotetaan käynnistyvän illalla.

Fazerin Lappeenrannan tehtaan ammoniakkivuodon seuraus: karjalanpiirakoita ei saada kauppoihin

Ammoniakkia käytetään jäähdytyslaitteissa. Konkreettisesti ammoniakkiputkiston vuoto vaikuttaa Fazerin Lappeenrannan tehtaan toimintaan siten, ettei kylmää vaativia tuotteita pystytä valmistamaan, ennen kuin vika on korjattu.

Ruokakauppojen uudistus harhauttaa asiakkaita – maksatko vahingossa liikaa?

Kaupan paistopisteen äärellä kannattaa olla tarkkana. Osassa kaupoista tuotteen hinnan ratkaisee se, minkäväriseen paperipussiin se on pakattu.

Vaihto-opiskelija Lapissa: suomalaiset puhuvat liian hyvää englantia

Lapin yliopiston suosio ulkomaalaisten opiskelijoiden vaihtokohteena on ollut kasvussa jo vuosia. Jo kolmannes uusista opiskelijoista on kansainvälisiä opiskelijoita.

Hollantilaiset leipoivat karjalanpiirakoita Juuassa – katso riemukkaat rypytykset

Hollantilaiset jääkatedraalin rakentajat ovat päässeet maistamaan juukalaista elämänmenoa muutaman viikon ajan. Vieraat pääsivät muun muassa kilpailemaan karjalanpiirakan leipomisessa. Voittajaksi julistettiin kauneimman piirakan leipoja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle