Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iloisella leskellä riitti ihailijoita Olavinlinnan lavalla.

Savonlinnan Oopperajuhlilla jokaiselle jotakin, yleisö palkitsi ohjelmalinjauksen

Savonlinnan Oopperajuhlien näytäntökautta on jäljellä vielä tämä viikonloppu. Perjantaina Olavinlinnassa nähdään Tosca, lauantaina La Traviata ja sunnuntaina Sibeliuksen juhlavuoden konsertti. Tähän kesään oopperajuhlilla ollaan tyytyväisiä ja ensi vuotta odotetaan suurin toivein.

Boris Godunov on päässyt tsaariksi, roolissa Matti Salminen

Savonlinnan Oopperajuhlien suurteos yltää historiasta tulevaisuuteen, Boris Godunov ensi-iltaan

Tänä kesänä Modest Musorgskin ooppera Boris Godunov palaa Savonlinnan Oopperajuhlille kauan kaivattuna suurteoksena. Ensi kertaa juhlat tuotti teoksen vuonna 1974 ja se oli ohjelmassa myös vuosina -75, -76 ja -78. Teos nähtiin myös Moskovan Bolshoi -teatterin vierailunäytöksenä kesällä 2007.

Savonlinnan Oopperajuhlien tämän kesän uutuustuotanto Boris Godunov.

Savonlinnan Boris Godunovissa kohtaavat musiikkielämämme titaanit Salminen ja Segerstam

Seitsenkymppiset maestrot, kuningasbasso Matti Salminen ja säveltäjä-kapellimestari Leif Segerstam ovat päärooleissa Savonlinnan Oopperajuhlien tämän kesän uutuustuotannossa, oopperassa Boris Godunov. Toinen laulaa ja toinen johtaa.

Tsaari Boris Godunov valtansa kultaisessa häkissä Olavinlinnan näyttämön pienoismallissa.

Hilpeä ooppera ja operetti eivät riitä Savonlinnan Oopperajuhlilla – Boris Godunovin synkkä tarina myy hyvin

Savonlinnan Oopperajuhlien ensi kesän teoksista juhlien oma uutuustuotanto on kirinyt lipunmyynnin kärkeen. Vaikka ennakkomyynti viime kesänä alkoi vierailevien "Iloinen leski" ja "Figaron häät" -tuotantojen tahdissa, määrä tempon nyt Matti Salmisen tähdittämä Boris Godunov.

Boris Godunov Suomen kansallisoopperassa

Ajankohtainen Boris Godunov

Boris Godunov kertoo vallantavoittelusta ja vallan vaikutuksesta ihmiseen. Vaikka tsaari-Boriksella on kaikki valta, tunnontuskat tekevät sen tyhjäksi, vallasta ei ole hyötyä, kun mieltä kalvavat mustat ajatukset ja houreet. Suomen kansallisooperan päädramaturgi Juhani Koivisto esittelee Modest Musorgskin aina ajankohtaisen oopperan.

Taikahuilu Olavinlinnan lavalla vuonna 2006.

Savonlinnan Oopperajuhlat yhteistyöhön Chorégies d´Orangen kanssa

Savonlinnan Oopperajuhlat ryhtyy yhteistyöhön ranskalaisen Chorègies d Orange - festivaalin kanssa. Festivaalit yhdistävät voimavaransa uusissa oopperatuotannoissaan, Giuseppe Verdin Otello ja Modest Musorgskin Boris Godunov.

Mariinski-teatterin orkesteri harjoittelee konserttisalissa marraskuussa 2006.

Pietarin Mariinski-teatteri kuohuttaa kantaaottavalla teoksella

Perjantaina ensi-iltansa saava ooppera vetää yhtäläisyysviivoja julman 1500-luvun hallitsijan ja Venäjän nykyisen hallinnon välille.

Pushkin sai patsaan Eritreaan

Venäläinen runoilija ja kirjailija Aleksandr Pushkin on saanut muistomerkin yli neljäntuhannen kilometrin päähän Moskovasta. Eritrean pääkaupungin Asmaran Pushkinin mukaan nimetyllä aukiolla lauantaina paljastettu näköispatsas houkutteli paikalle tuhansia ihmisiä.