Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies ylävartalo paljaana ja kädet käsiraudoissa seisoo metalliseinää vasten ja näyttää tuskaiselta.

Kansallisoopperassa saa ensi-iltansa harvinainen all male -teos: Billy Budd muuttui Ukrainan sodan vuoksi pelottavan ajankohtaiseksi

Samaan aikaan, kun Euroopassa pelätään Ukrainan sodan eskaloitumista, Kansallisoopperassa seurataan Billy Buddia, joka on sijoitettu toisen maailmansodan aikaiseen sukellusveneeseen.

britten äänitteen kansi

Britten-single on riittävän painokas yksinäänkin

Britten-single on riittävän painokas yksinäänkin

RSO:n kamarimusiikkikonserttien mainos

Chamber Music Concert - Though Lovers Be Lost

Kyeong Ham, artistic planning and oboe Pauline Fleming-Unelius, violin Pasi Eerikäinen, violin Ezra Woo, viola Tomas Nuñez, cello BUY TICKET

RSO:n kamarimusiikkikonserttien mainos

Kamarimusiikkikonsertti - Though Lovers Be Lost

Kyeong Ham, taiteellinen suunnittelu ja oboe; Pauline Fleming-Unelius, viulu; Pasi Eerikäinen, viulu; Ezra Woo, alttoviulu; Tomas Nuñez, sello OSTA LIPPU

Tomas Nunez-Garces

5.4. Perjantaisarja 12

Gustavo Gimeno, kapellimestari Tomas Nuñez-Garcés, sello Benjamin Britten: Sinfonia sellolle ja orkesterille op. 68 Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 5 d-molli op. 47 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa 5.4. klo 19.

Viulisti Vilde Frang

Gramophone-palkittu Vilde Frang soittaa Brittenin viulukonserton RSO:n solistina

Ohjelmassa myös mm. Berlioz'n Fantastinen sinfonia.

Jolanta, Savonlinnan Oopperajuhlat, Bolshoi

Tällaista oopperaa presidentti Putin menee katsomaan – "Tšaikovskia parhaimmillaan"

Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö näkevät torstaina Savonlinnan oopperajuhlilla Pjotr Tšaikovskin Jolanta-oopperan.

viulisti Vilde Frang

4.10. Keskiviikkosarja 3

Rafael Payare, kapellimestari Vilde Frang, viulu Hector Berlioz: Rooman karnevaali, alkusoitto op. 9 Benjamin Britten: Viulukonsertto op. 15 Hector Berlioz: Fantastinen sinfonia op. 14 OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys 4.10. klo 19.

Promien viimeisen illan yleisöä Royal Albert Hallissa 2014

Promien viimeinen ilta 2016

Sakari Oramo johtaa perinteikkään konsertin

Kara Hayward elokuvassa Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom

Wes Andersonin ihana, symmetrinen elokuva teinirakkaudesta.

Sir Mark Elder, kapellimestari

28.10. Friday series 4

Sir Mark Elder conducts Britten and Shostakovich. Sir Mark Elder, conductor Benjamin Britten: Sinfonia da Requiem Dmitri Shostakovich: Symphony No. 7 ”Leningrad” SOLD OUT Watch and listen LIVE at 7 pm EET.

Sir Mark Elder, kapellimestari

28.10. Perjantaisarja 4

Brittenin Sinfonia da Requiem ja Šostakovitšin piiritetyssä Leningradissa säveltämä sinfonia nro 7 ovat molemmat muistamisen musiikkia. Kapellimestarina on Manchesterin Hallé-orkesterin johtaja Sir Mark Elder. Sir Mark Elder, kapellimestari Benjamin Britten: Sinfonia da Requiem Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 7 ”Leningrad” Ennen konserttia klo 18, Konserttisali: Musiikkia piiritetyssä Leningradissa. Puhujana säveltäjä Kalevi Aho. LOPPUUNMYYTY Katsele ja kuuntele suora lähetys 28.10. klo 19 alkaen.

Alex Lawther on nuori Benjamin Britten

Benjamin Britten – Rauha ja konflikti

Draamadokumentti taiteilijan pasifistisesta aatteesta

Winston Churchill tutustuu pommituksissa tuhoutuneeseen Coventryn katedraaliin vuonna 1941

1900-luvun suuri sielunmessu

Brittenin War Requiem Helsingin juhlaviikoilla

Warrequiem

Suomen Kansallisooppera Helsingin juhlaviikoilla: War Requiem Musiikkitalossa pe 14.8.

Benjamin Britten: War Requiem. Suomen Kansallisoopperan orkesteri ja kuoro, valm. Marco Ozbič & Marge Mehilane, Cantores Minores, valm. Hannu Norjanen, joht. Leif Segerstam. Sol. Jeremy Ovenden, tenori, Claire Rutter, sopraano, ja Stephen Gadd, baritoni.

Benjamin Brittenin War Requiemin esitys Coventryn katedraalissa

Benjamin Britten: War Requiem

Pasifistinen suurteos kantaesityspaikassaan Coventryssä.

quartet-lab harjoittelee

quartet-lab ja Kvartetin synty

Intensiivisten harjoitusten kautta loistavaan konserttiin

Kuva Mario Schröderin tanssiteoksesta Chaplin

Chaplin

Pieni viiksiniekka, knallihattu ja kävelykeppi. Ei epäilystä kenestä on kyse. Saksalaiskoreografi Mario Schröderiä kuitenkin mietitytti, millainen on oikea Charles Chaplin.

Viulutaiteilija Simone Lamsma tiesi hyvin varhain ryhtyvänsä muusikoksi

Nuori hollantilainen viulisti Simone Lamsma soittaa RSOn solistina säveltäjä Benjamin Brittenin 100-vuotisjuhlakonsertissa 22.11.2013. Brittenin säveltämä viulukonsertto on hänelle hyvinkin tuttu, sillä hän on asunut ja opiskellut pitkät ajat Englannissa. Simone Lamsma kertoi RSOn sellisti Mikko Ivarsille paitsi viulukonsertosta ja musiikkimieltymyksistään myös siitä, mitä hän tekee vapaa-aikanaan ja erikoisesta viulustaan.

Kapellimestari Stéphane Denève toi lempisäveltäjänsä musiikkia RSOn soitettavaksi

Kapellimestari Stéphane Denève johtaa RSOn konsertin säveltäjä Benjamin Brittenin 100-vuotissyntymäpäivänä 22. marraskuuta. Konsertin ohjelmassa on luonnollisesti Brittenin musiikkia, mutta myös Denèven oman suosikkisäveltäjän Albert Rousselin musiikkia. Stéphane Denève johtaa nykyisin lähinnä sinfoniaorkestereita, mutta hän rakastaa oopperaa. Haastattelussa hän kertoo RSOn sellisti Mikko Ivarsille mm. siitä, miten hänestä tuli kapellimestari ja miksi Roussel on hänelle erityisen rakas säveltäjä.

Kuva oopperan harjoituksista, mukana Annika Mylläri, Anu Komsi ja Herman Wallén.

Kokkolan Oopperakesä viilenee oopperatalveksi

Oopperaa ei kuulla Kokkolassa ensi kesänä. Syynä ovat sekä rahoitusongelmat että tarve pitää hengähdystaukoa. Oopperakesän sijaan marraskuussa soi oopperatalvi. Vuoden 2014 suunnitelmat ovat vielä auki.

Olavinlinna iltavalaistuksessa.

Savonlinna Opera Festival wraps up centenary

The Savonlinna Opera Festival concludes its 100th anniversary session on Saturday with a performance of Benjamin Britten's Peter Grimes. More than 73,000 opera enthusiasts attended this year's festival, a new all-time record.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle