Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Käsivammoja ja murtuneita nilkkoja – Etelä-Savon liukkaat kelit näkyvät päivystyksessä

Essoten päivystyksessä on hoidettu murtuneita nilkkoja ja käsiä, kun liukkaat kelit ovat iskeneet.

Romani löytää yhä töitä helpommin, jos vaihtaa nimensä – "Se kuulostaa sekopäiseltä, koska elämme vuotta 2021", sanoo Tenho Blomerus

Savonlinnan seudun romaniyhdistys juhli 50-vuotista taivaltaan tiistaina. Moni asia on parantunut puolen vuosisadan aikana, vaikka työnhaku sakkaa edelleen.

Savonlinnassa löytyi menehtynyt vedestä – poliisi selvittää vainajan henkilöllisyyttä ja kuolinsyytä

Pelastuslaitoksen mukaan henkilö on ollut vedessä pidempään, eikä mitään ollut tehtävissä.

Savonlinnassa kulttuuriväen kohtaamispaikka Kulttuurikellari joutui verottajan kynsiin – toimijoilla näkemysero siitä, onko kyseessä yleishyödyllinen yhteisö

Verottajan mielestä Savonlinnassa toimiva Kulttuurikellari ei ole yleishyödyllinen yhteisö. Kulttuuriväen kohtaamispaikka aloitti toimintansa toukokuussa 2018. Kohteen toiminnasta vastaavat kertovat, ettei vastaavanlaista keskustelua ole käyty koskaan aiemmin verottajan kanssa.

Savonlinna laskee tuloveroprosenttia – asia kirvoitti kolme muutosehdotusta

Savonlinnan veroprosentti on ensi vuonna tasan 22. Alkuperäisen ehdotuksen mukaan tuloveroprosenttia olisi pudotettu vielä enemmän.

Puumalan seurakunta suhtautuu kriittisesti lakkauttamissuunnitelmiin – ehdotettu liitosta Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on aiemmin ehdottanut Puumalan seurakunnan lakkauttamista vuoden 2023 alusta alkaen. Ehdotuksessa seurakunta liitettäisiin Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan.

Mestisjoukkue SaPKo antoi yllättäen potkut päävalmentajalle, ehti valmentaa vain neljän ottelun verran

Sekä SaPKo että erotettu päävalmentaja Niko Eronen ovat toistaiseksi asiasta vähäpuheisia. Päävalmentajan tehtävää hoitaa toistaiseksi SaPKon kakkosvalmentaja Juho Nykänen.

Mistä niitä lippuja löytyy? Tätä kummastelee moni Savonlinnan-lennoille aikova, eikä suotta – yhtiö lupaa parannuksia

Savonlinnan reittilentojen lipunostokokemuksia on jaettu sosiaalisessa mediassa. Ensimmäinen linkki ei monesti toimi, ja oikeat sivut ovat viroksi tai huonolla suomen kielellä.

HS: Savonlinnan lennoilla käytettävää lentokonetta kritisoitu vuosia sitten lentoturvallisuudesta

Lennot maanantaina aloittaneen liettualaisyhtiön kone sai Ruotsin onnettomuustutkintalautakunnalta kritiikkiä lentoturvallisuuden vuoksi.

Savonlinnan keskustassa autioituneen Kauppalinnan omistavalla yhtiöllä ei edelleenkään toimivaa hallitusta – näin kohteesta on väännetty

Kiinteistön omistava yhtiö on poistumassa viranomaisten rekisteristä, koska sille ei ole nimetty hallitusta pyynnöistä huolimatta.

Savonlinnan seudun koronatilanne helpottunut: sairaanhoitopiiri palaa jälleen perustasolle

Koko Etelä-Savon maakunta on jälleen koronaviruksen leviämisen suhteen vähiten vakavimmalla tasolla.

Meri-Lappi ja Savonlinna vaativat kahden sairaalan mallia hyvinvointialueelleen – perusteena Lapin iso koko ja Etelä-Savossa Saimaa

Meri-Lapin kuntien ja Savonlinnan kannanotto luovutettiin Etelä-Savon ja Lapin alueen kansanedustajille tiistaina.

Pandemia näkyy Etelä-Savon museoissa – käyntikerrat tippuivat neljänneksellä

Vaikka museoiden kävijämäärät olivat viime vuonna hyvin matalalla, Savonlinnan Olavinlinnassa kävijöitä oli viime vuosia enemmän.

Reittilennot Savonlinnasta Helsinkiin käynnistyivät jälleen – reitin vuotuisena tavoitteena on 10 000 matkustajaa

Savonlinnan ja Helsingin väliä on lennetty viimeksi puolitoista vuotta sitten. Reittiä liikennöi julkisen palvelun velvoitteella liettualainen Transaviabaltika vuoden 2024 loppuun saakka.

Sulkavan ja Savonlinnan seurakuntaliitos askeleen lähempänä – kirkkohallitukselta pyydetään taloudellista tukea

Savonlinnan mielestä huonommassa taloudellisessa tilanteessa olevan seurakunnan kanssa liittyminen voi olla haasteellista. Jos kaikki menee kuten on suunniteltu seurakunnat yhdistyvät vuoden 2023 alussa.

Savonlinna on saamassa pitkään haikailemansa kansallisen kaupunkipuiston

Ympäristöministeriö teki päätöksen Savonlinnan kaupungin hakemuksesta. Kansallinen kaupunkipuisto tarkoittaa laajaa yhtenäistä aluetta, jossa rakennettu kulttuuriympäristö yhdistyy katkeamattomasti luontoon.

Savonlinnan kaupunginhallitus puolsi veroprosentin laskemista – valtuusto tekee lopullisen päätöksen

Kaupunginhallituksen eilisessä kokouksessa äänestyksessä voitti kaupunginjohtaja Janne Laineen esitys.

Savonlinnan seudun koululaiset tyytyväisiä kouluun, mutta henkilökunnalla on huolia – arviointikyselyyn vastasi yli 3500 henkilöä

Kuuden kunnan laajuinen perusoteuksen arviointi oli pääsääntöisesti iloista luettavaa. Selviä ongelmiakin tuli kuitenkin esiin.

Puun päivää juhlistetaan Savonlinnassa jakamalla puun taimia

Taimien jakaminen on osa Miljoonan puun talkoot-projektia.

Syysflunssaa liikkeellä Etelä-Savossa – influenssasta ei vielä tietoakaan

Syysflunssat ovat saapuneet Etelä-Savoon, mutta suurta ongelmaa flunssasta ei ole kasvanut. Influenssakausi ei ole vielä alkanut Essoten tai Sosterin alueell.a

Veroprosentti alas Savonlinnassa? – kaupunginjohtaja ehdottaa yhden prosenttiyksikön verran laskua

Savonlinnassa on Suomen kolmanneksi korkein kunnallisveroprosentti, mutta nyt sitä ollaan laskemassa reippaasti alaspäin. Asiaa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina.

Savonlinnassa etsitty iäkäs mies löydetty menehtyneenä

Mies oli kateissa perjantain ja lauantain välisestä yöstä saakka. Hänet löydettiin menehtyneenä lauantaina aamupäivällä. Tapauksessa ei epäillä rikosta.

Kulttuuripääkaupungin titteliä ei tullut, mutta Savonlinnaan syntyi luovien alojen yhteisö – oopperakaupungin kitulias kulttuuribudjetti syö uskottavuutta

Savonlinnalle ei jäänyt pelkkä luu käteen, vaikka Euroopan kulttuuripääkaupunkititteli vuodelle 2026 meni Oululle. Saimaa-ilmiön jatkosuunnitelmat kaipaavat kuitenkin vielä rahoitusta.

Savonlinnan kaupunki laskemassa tuloveroprosenttia nykyisestä – kiinteistöverot säilytettäisiin ensi vuonna nykyisellään

Kaupungin nykyinen tuloveroprosentti on 22,75, joka on Suomen korkeimpia. Tuloveroprosentin alentamisella kaupunki pyrkii parantamaan esimerkiksi myönteistä kehitystä lisäämällä muuttovoittoa.

Savonlinnan päättäjät kaipaavat rahoitusta Porista Parikkalaan ulottuvalle poikittaisradalle

Väylävirastolle toimitetussa lausunnossa todetaan, että ratakokonaisuuden kunnostaminen ja sähköistäminen muun muassa poistaisi raideliikenteen pahimmat pullonkaulat nopeasti.

Korona-aika lietsoo pahaa oloa, joka saattaa purkautua vaikka näin: Alaikäiset kaahaavat öisin vanhempiensa autoilla

Alaikäiset ovat ajelleet vanhempiensa autoilla öisin Savonlinnan alueella. He ovat joutuneet myös kahteen vakavaan kolariin viime aikoina. Vanhempien kannattaa kysellä nuorten ajatuksia ja kuulumisia, vinkkaa MLL:n auttavien puhelinten päällikkö.

Auto suistui tieltä ja törmäsi puuhun Savonlinnassa

Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi.

Taksiyrittäjälle ehdollista vankeutta törkeistä maksuvälinepetoksista – Savonlinnan kaupunkia laskutettiin virheellisesti kymmenien tuhansien eurojen edestä

Rikoshyöty oli kymmeniä tuhansia euroja ja rikokset tehtiin vuosien 2013-2016 aikana Savonlinnassa. Tekoaikavälillä oli käräjäoikeuden tuomion mukaan tehty perusteetta useita satoja virheellisiä laskutustapahtumia.

Essote siirtyi koronavirustilanteessa perustasolle – Etelä-Savon maakunnassa tällä viikolla kaikkiaan 41 koronavirustartuntaa

Essoten alueella sairastuneissa on useampiakin kaksi kertaa rokotettuja, etenkin niitä, jotka ovat saaneet toisen rokotteensa jo alkuvuodesta.

Varhaiskasvatuslain muutos voi aiheuttaa lisää vaikeuksia: Mikkelissä ja Savonlinnassa päiväkodeissa jo nyt pulaa sijaistajista

Elokuun voimaan astuneessa varhaiskasvatuslaissa edellytetään, että päiväkodeissa täytyy pitää aiempaa tiukemmin huoli siitä, että kasvatus- ja opetushenkilökuntaa on tarpeeksi jokaista lasta kohden joka päivä. Esimerkiksi Mikkelissä ja Savonlinnassa on nykyiselläänkin pulaa sijaistajista ja työntekijöistä. Pula osaajista ei kosketa vain Etelä-Savoa vaan on valtakunnallinen.

Kuntayhtymä Essotessa voitaisiin aloittaa kolmansien koronarokotteiden antaminen tarvittaessa välittömästi

Etelä-Savon maakunnassa toimivissa kuntayhtymissä odotetaan ensin valtioneuvoston päätöstä asiassa ja tietoa siitä, keihin kaikkiin kolmas rokotekierros tarkalleen ottaen kohdistetaan.

Sulkava aikoo peruskorjata ränsistyneen urheilukenttänsä – tarjouskilpailu edelleen käynnissä

Tavoittena on, että kunnostustyöt valmistuisivat alkusyksystä 2022.

Outokumpu kaavailee Enonkoskella sijaitsevan Laukunkankaan kaivospiirin lakkauttamista

Outokumpu on käynnistänyt selvitystyön yhdessä Etelä-Savon ELY-keskuksen kanssa.

Punkaharjulla sijaitseva luonnonsuojelualue laajentumassa nykyisestä – valtioneuvosto hyväksyi asiaa koskevan esityksen

Tavoitteena on, että laki Punkaharjun luonnonsuojelualueen rajauksen muuttamisesta tulisi voimaan vuoden 2022 alussa.

Kerimäelle Huosioon kaavailtu luonnonsuojelualue toteutumassa – perustamispäätös saa lainvoiman lähiaikoina

33 hehtaarin luonnonsuojelualue on saamassa lainvoiman syyskuun lopulla, ellei perustamispäätöksestä valiteta.

Alaikäiset vievät vanhempien autonavaimet yöllä ja kaahaavat kortitta kaupungilla – poliisi huolissaan: "Erittäin vakava ja vaarallinen ilmiö"

Alaikäiset ovat joutuneet kahteen vakavaan kolariin Savonlinnassa viimeisen viikon aikana. Kaikkiaan poliisin tietoon on tullut 19 alle 18-vuotiasta kortitonta kuskia kaupungissa tänä vuonna.

Savonlinnan kaupunkikeskustaan kaavaillaan uutta senioritaloa

Esteettömillä vuokra-asunnoilla halutaan vastaata alueen nykyiseen kysyntätilanteeseen. Yhtiön mukaan juuri nyt on kysyntää pienille asunnoille Savonlinnan keskustan alueella.

Syysmyräkkä katkoi sähköjä ja puita Etelä-Savossa – pahimmillaan 1 700 taloutta ilman sähköjä

Pelastulaitos ja Järvi-Suomen Energia ovat korjailleet puita teiltä ja sähkölinjoilta, mutta suuremmilta ongelmilta on Etelä-Savossa vältytty. Myräkkä heikkenee tiistai-iltapäivään mennessä.

Savonlinnan seudulla rikottu koronakaranteeneja ja eristyksiä – Etelä-Savossa viikonlopun aikana yhteensä 25 koronavirustartuntaa

Sekä Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ja Essote ovat koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheessa. Maakunnassa toimii kaksi kuntayhtymä-sairaanhoitopiiriä: kuntayhtymä Essote ja Ítä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri.

Vertailu: Savonlinnalainen ja mikkeliläinen maksaa asumisestaan lähes maan korkeimmat kustannukset, Kiinteistöliiton tj.:"Haluaisin herätellä kuntapäättäjiä"

59 kunnan vertailussa Savonlinna oli kuntakohtaisilta kiinteistökustannuksiltaan kolmanneksi kallein ja Mikkeli viidenneksi kallein. Kuluja nostavat kallis vesi ja myös jätehuolto.

Sosterin alueella yhdeksän koronavirustartuntaa – uusia karanteeneja Savonlinnan Mertalan koulun iltapäiväkerhossa

Sosterin alue on koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheessa. Tällä viikolla on tiedotettu 17 tartunnasta alueella.

Savonlinnan lentoliikennettä hoitaa jatkossa liettualainen lentoyhtiö – lennot määrä alkaa vielä lokakuun aikana

Savonlinnan ja Helsingin välillä on ollut reittilentoliikennettä edellisen kerran noin puolitoista vuotta sitten.

Korona stressaa enemmän kuin ruotsin kirjoitus – "Entä jos sairastun", pohtii Elisa Sairanen, jonka ylioppilasjuhlat siirtyivät jo kerran

Elisa Sairasen ja Siiri Kirmasen ylioppilasjuhlat siirtyivät, koska he eivät päässeet keväällä ruotsin kirjoituksiin korona-altistumisen takia. Nyt Savonlinnan lyseon lukion abiturientit valmistautuvat kirjoituksiin toistamiseen.

Savonlinnan seudulla kuusi koronavirustartuntaa – 20 henkilöä asetettu karanteeniin

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri on koronaviruksen leviämisen suhteen toiseksi vakavimmalla, eli kiihtymisvaiheessa.

Rotista entistä enemmän kiusaa Mikkelissä – torjunnan tarve kasvanut viimeisten vuosien aikana

Isoista rottapopulaatiosta voi aiheuta suuriakin haittoja ihmisen elinympäristössä. Rotat voivat esimerkiksi levittää tarttuvia tauteja, saastuttaa elintarvikkeita ja vahingoittaa kiinteistöjen rakenteita.

Nuorten harrastustoimintaa tukeva Savonlinnan HaTTu sai 10 000 euron lahjoituksen

Järjestö tukee savonlinnalaisten vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoimintaa.

Savonlinnassa etsitään veden varaan joutunutta – poliisi kaipaa vihjeitä tapaukseen liittyen

Pelastuslaitos sai hälytyksen veden varaan joutuneesta henkilöstä Savonlinnan Riihisaaren laiturialueella tiistai-iltapäivänä. Henkilöä etsitään edelleen. 

Ylioppilaskirjoitukset alkavat jälleen ensi viikolla – näin Etelä-Savon lukioissa on valmistauduttu koronan varalle

Ylioppilaskirjoitukset alkavat ensi viikon maanantaina 13.9. Pieksämäellä, Savonlinnassa ja Mikkelissä suosituin aine on tänäkin syksynä englannin pitkä oppimäärä.

Koronatilanne Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella rauhoittumaan päin – alueella yksi tartunta

Viime viikolla alueella todettiin 19 koronavirustartuntaa. Alueella tehtiin tuolloin myös reilut 1400 testiä, joista hiukan reilu prosentti oli positiivinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle