Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tanskalaisministeri julkaisi kiistellyn Muhammed-pilapiirroksen Facebookissa – "Meidän pitää olla ylpeitä"

Pilapiirrokset ovat olleet mukana määrittelemässä Tanskaa sinä vapaana yhteiskuntana, joka se on, ministeri Inger Støjberg sanoo.

Tanska pidentää tarkastuksia Saksan rajalla

Schengen-rajan tarkastukset ovat olleet voimassa kolme kuukautta. Hallituksen mielestä niitä on jatkettava, koska lämpenevä sää voi tuoda rajalle lisää turvapaikanhakijoita.

EU-komissio kutsui Ruotsin, Tanskan ja Saksan keskustelemaan rajatarkastuksista

Turvapaikanhakijoiden takia asetetut rajatarkastukset ovat herättäneet huolta EU:n vapaan liikkuvuuden Schengen-alueen kohtalosta.

Tanska vaikeuttaa kansalaisuuden saamista

Oikeisto sai sosiaalidemokraattien tuen päätökselle, joka kiristää tuntuvasti muun muassa kielitaitovaatimusta ja aikaa, jonka hakijan on ollut elätettävä itsensä täysin ilman tukia.

Tanska ei aio osallistua turvapaikanhakijoiden siirtoon EU:ssa

EU suunnittelee siirtävänsä 160 00 Italiaan, Kreikkaan ja Unkariin tullutta turvapaikanhakijaa kiintiöiden mukaisesti eri EU-maihin. Tanskalla ei ole velvollisuutta ottaa osaansa siirrettävistä, koska se on neuvotellut itselleen oikeuden poiketa EU:n sisä- ja oikeusasioita koskevasta yhteistyöstä.

Tanska puolittaa pakolaisten sosiaalietuudet

Uuden hallituksen suunnitelmaan kuuluu turvapaikanhakijoiden vähentäminen. Tanskan integraatioministeri haluaa, että Tanska harjoittaa omaa maahanmuuttopolitiikkaansa, ei EU:n.

Tanska pyrkii vähentämään turvapaikanhakijoiden määrää leikkaamalla sosiaalietuuksia

Viime vuonna Tanskasta haki turvapaikkaa 15 000 ihmistä. Määrä kaksinkertaistui vuodesta 2013.

Neljäsosa tanskalaisista tekee osa-aikatyötä

Jo neljäsosa Tanskan palkansaajista on osa-aikatöissä. Yksi selitys aina vain kasvavalle kiinnostukselle voi olla myös taantumassa.