Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koskuen kylätalolla – entisellä Nuijalla – on tanssittu jo sata vuotta

Tapio Rautavaaran keikka mullisti Koskuen tanssiperinteen 1960-luvun lopulla. Sen jälkeen tuhannen tanssijan raja ylittyi lauantai-ilta toisensa jälkeen.

Koskuen Esso avasi ovensa yhdeksi päiväksi – kahvijono kiemurteli kuin ennen vanhaan

Legendaarinen Koskuen Esso heräsi ravintolapäivänä päiväksi eloon ja keräsi kerhorahat koululaisille. Viimeksi maankuulun huoltoaseman ja kahvilan ovet olivat auki vajaa 20 vuotta sitten.

Mössön kiinteistö myytiin – musaklubin tulevaisuus avoinna

Mössön Musaklubin toiminta nykyisessä kiinteistössä on lopullisesti sinetöity.

Mössön ahdinko ei helpota – saneerausohjelma nurin?

Musiikkiklubi Möysän Esson saneerauksen selvittäjä on valmis keskeyttämään menettelyn. Klubin omistajan mielestä saneerauksen lopetus olisi ala-arvioista.

Möysän musaklubin yrittäjä iloitsee: "Meillä on vielä paljon annettavaa tälle kylälle"

Suositun keikkapaikan toiminta Lahdessa jatkuu toistaiseksi. Musiikkiklubin taustayhtiön saneeraushakemus on hyväksytty käräjäoikeudessa. Kiinteistön kehittämishanke jatkuu vuosia, sanoo yrittäjä Antti Puhakka.

Möysän Essolle pelastusrengas – oikeudelta vihreää valoa saneeraukselle

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on hyväksynyt Möysän Esson yrityssaneeraushakemuksen.

Verottaja ei edelleenkään lämpene Möysän Esson yrityssaneeraukselle

Möysän musaklubia pyörittävän Lahti Bensiinin tulevaisuus on edelleen epävarma. Vaikka valtaosa velkojista olisi valmis hyväksymään yrityssaneeurauksen aloittamisen, verohallinto ei ole edelleen siihen myöntyväinen.

Möysän Esso laskee tornitalon varaan – kaavoittaja toppuuttelee

Lahti Bensiini on valmis myymään kiinteistönsä ja maksamaan velkansa kauppasummalla. Hintaa on vaikea määritellä, sillä kaavamuutos on vasta alkuvaiheessaan eikä kaupunki voi vielä luvata yhtiön havittelemaa tornitaloa.

Möysän Esso jätti uuden yrityssaneeraushakemuksen

Suurimmilta velkojilta pyydetään uudestaan lausunnot. Edellinen yrityssaneeraushakemus hylättiin kuukausi sitten.

Suojellun huoltoaseman myyntiä pohditaan Nurmeksessa – vanha Esso kiinnostaa monia

Nurmeksen keskustassa sijaitseva entinen Esson kiinteistö päätettiin jo kertaalleen myydä. Ostaja kuitenkin perui kaupan tammikuussa. Nyt kaupunginhallitus pohtii jälleen suojellun kiinteistön myyntiä.

Aikalisä Möysän Esson veroveloille

Möysän Esson toimintaa pyörittävä Lahti Bensiini sai lisäaikaa verovelkojen maksamiseen.

Möysän Esson yrityssaneeraushakemus hylättiin

Lahdessa suosittua musiikkiklubia pitävän Möysän Esson yrityssaneeraushakemus on hylätty. Päijät-Hämeen käräjäoikeus pitää yhtiötä maksukyvyttömänä. Mössöllä on viikko aikaa maksaa verovelat.

Pääseekö Mössö yrityssaneeraukseen? Omistaja vakuuttaa yrityksen pääsevän jaloilleen

Möysän Esso torjuu epäilyt, että yhtiön talous ei kohentuisi yrityssaneerauksessa.Musaklubia ylläpitävä Lahti Bensiini on jättänyt käräjäoikeuteen vastineensa velkojien lausunnoista.

Suositun musaklubin kohtalo vaakalaudalla: Suurimmat velkojat vastustavat yrityssaneerausta

Lahdessa toimivasta musaklubista on tullut muutamassa vuodessa suosittu keikkapaikka myös artistien keskuudessa. Möysän Esso toimii entisellä huoltoasemalla.

Suosittu musaklubi talousvaikeuksissa – jätti hakemuksen yrityssaneeraukseen

Lahdessa entisellä huoltoasemalla toimiva musiikkiklubi Möysän esso kertoo sosiaalisessa mediassa jättäneensä yrityssaneeraushakemuksen. Taustalla ovat aiemmista investoinneista kertyneet velat.

Kahvi ei ole vanhaa, jos pihassa on 30 rekkaa: Koskuen Esson maine elää vuosikausia sulkemisenkin jälkeen

Suomalaisessa huoltoasemakulttuurissa jalasjärveläinen Koskuen Esso muistetaan edelleen eri puolilla Suomea, vaikka huoltoasema hiljeni jo ajat sitten.

Osuuskauppa Keskimaa kasvoi kivijalasta maakuntajätiksi

Suomessa on osuuskuntajäsenyyksiä suurin piirtein yhtä paljon kuin kansalaisia. Jäsenmääriltään suurimmat ovat kaupan S-ryhmä ja Osuuspankkiryhmä. Esimerkiksi Osuuskauppa Keskimaa on Keski-Suomen suurin yksityinen työnantaja.

Kylmäasema lämpenee juhannukseksi Suomussalmella

Vuosia tyhjillään ollut entinen huoltoasema on saanut uuden omistajan. Tiina Juntusen tavoitteena on saada uusi kahvila auki jo ennen juhannusta.

Pizzeriasurman uhreille kerätty jo yli 22 000 euroa

Laukaan pizzeriasurman uhrien lapsille on kerätty parissa viikossa jo 22 544 euroa. Ravintolan omistajapariskunnalta jäi orvoksi kolme lasta. Heistä kaksi on alaikäistä. Keräyksen laittoi alkuun laukaalainen perheenäiti Sonja Kuula, joka on yllättänyt ihmisten suuresta auttamishalusta.

"Peuran Esson" huono tuuri jatkuu - murto rakennustyömaalle

Peuran Esso tuhoutui tulipalossa viime elokuussa ja tilalle alettiin rakentaa uutta huoltoasemaa. Pitkäkyntiset kävivät viikonlopun aikana viemässä rakennustyömaalta ilmalämpöpumpun ja työkaluja yhteensä 12 000 euron edestä.

Tuhoutunut Peuran huoltamo nousee uudelleen

Legendaarinen Tervolan "Peuran Esso" jatkaa toimintaansa. Polttoaineen jakelu alkaa kuukauden sisällä ja myös kahvila-ravintolatoiminnan uudelleen aloittamiseen on haettu ratkaisua. Yksi mahdollisuus on erillisen rekan perävaunuun rakennetun keittön hyödyntäminen.

Legendaarinen lättykeidas tuhoutui totaalisesti

Lapin tunnetuimpiin taukopaikkoihin kuulunut huoltoasema "Peuran Esso" tuhoutui tulipalossa torstaiaamuna. Paikalliset harmittelivat nelostien legendaarisen lättykeitaan tuhoutumista.

Kyyjärvi ottaa baariparlamentit neuvonantajiksi

Kyyjärvellä päättäjät jalkautuvat niin sanottuihin kansanparlamentteihin. Kunnan päättäjät hakevat kokoontumispaikoista uusia kehittämisnäkemyksiä ja asioita, joille pitäisi tehdä jotain. Ensimmäinen kokoontuminen on tänään.

Itä-Suomeen valtiontukia lähisuhdeväkivallan vastaiseen työhön ja terveydenhuollon toimintoihin

Sosiaali- ja terveysministeriön Kaste-ohjelma jakoi rahoitusta kahteen itäsuomalaiseen hankkesseen.

Polttoaineletkut pian kiinni Nastolassa – jo toinen pitkä kiista ympäristöluvasta

Polttoaineiden myynti loppuu viranomaispäätöksellä tämän kuun lopussa Nastolan Kausantien Nesteellä. Vääntö huoltamon ympäristöluvasta alkoi yrittäjän mukaan vuonna 2006. Nastolassa on käyty aiemminkin pitkä huoltamokiista Esson kanssa.

Nastolassa taas ennätyspitkä huoltamoriita

Korkein hallinto-oikeus on ratkaissut ennätyksellisen pitkän huoltamosodan. Joitakin vuosia sitten Nastolassa valtio joutui korvauksiin kohtuuttoman pitkästä Esso-aseman ympärillä käydystä ympäristöriidasta.

Huoltamot harvenevat Lahdessa

Lahden keskustassa ei ole pian enää polttoainemyyntiä. Jalkarannantiellä on ollut aikanaan perättäin kolme huoltamoa.

"Esson baarissa" elämää parannetaan päivittäin

Olli-Pekka Mäkipeura pitää itse kahta TB-asemaa, mutta hänen mielestään essolla on sanana lupsakampi kaiku, kun puhutaan kyläläisten kohtaamispaikasta. Siitä syystä nuori mies ei pistä pahakseen, vaikka hänen Tervolassa sijaitsevaa Teboilin huoltamoaan edelleen "Peuran Essoksi" puhutellaan.

Sananen – Loukkauksia ilmatilassa

Suomi haluaa valvomaan Islannin ilmatilaa. Kun lapsi haluaa kaikenlaista, hänet laitetaan istumaan ja kerrotaan miksi kaikkea ei ole hyvä saada vaikka haluaisikin. Valtiota ei voi laittaa istumaan.

Graffiteja luvan kanssa

Kolme alikulkutunnelia on saanut graffititaidetta pintaansa Lahdessa. Tempauksen innoittajana on toiminut nuoria työllistävää Inspis-hanke.

Pelastussuunnitelma turvaa Kokkolan suurteollisuutta

Suurilta teollisuusonnettomuuksilta on vältytty viime vuosina. Kiitos kuuluu varautumiselle. Tiukentuvat määräykset omalta osaltaan kirittävät yrityksiä ennakointiin. Suuronnettomuusharjoitukset taas auttavat viranomaisia suunnittelemaan mahdollisesti tarvittavaa pelastamista.

Täältä pilvi, esso ja piri kulkeutuvat Suomeen

Salakuljettajat rahtaavat huumeita Suomen markkinoille lähinnä Baltian maista ja Keski-Euroopasta. Eri huumeilla on omat salakuljetusreittinsä.

Möysän entinen Esso laajentaa ravintolabisnestä

Entisenä Esson huoltamona tunnettu Möysän kahvila ja elintarvikemyymälä laajenee. Kahvion edustalla oleva terassialue saa syksyllä seinät ja tilaan rakennetaan 150-asiakaspaikan ympärivuotinen kahvila-ravintola. Työt alkavat lokakuussa ja valmiina ravintolan pitäisi olla joulukuun alussa.

Sananen - Eroon läskistä

Vielä ehdit rantakuntoon. Luen otsikkoa useampaan otteeseen, enkä saa siitä kiinni. Naapurin Hente on ollut rantakunnossa läpi vuoden. Ikkunalauta on täynnä tyhjiä Valdemareja. Minulla on ollut koko talven lihava olo. Eilen saunassa havahduin siihen, että se voi johtua siitäkin että on lihava. Jos alan työstämään kuivalihaa, minua ei saa sitten häiritä.

Huoltamoyrittäjä pani tiikerin tankkiin jo puoli vuosisataa sitten

Hausjärven Oitissa sijaitsee piskuinen huoltoasema, joka on palvellut samoilla sijoillaan 56 vuotta. Huoltamolla asioidessa tapaa melkoisella varmuudella myös sen perustajan, 82-vuotiaan Martti Pullisen, joka edelleen tekee pitkää päivää rakastamansa työn parissa.

Vanha Esso muuntui huoltoasema-motelliksi

Muonion vanha Esso on muuttunut nykyaikaiseksi SEO-huoltoasemaksi ja liikennemotelliksi. Muoniolainen Veli-Pekka Rantakokko ja pellolainen Reijo Mäki ryhtyivät yrityskumppaneiksi. Entisen Esson paikalle on nyt noussut uusi ja komea huoltoasemarakennus ja motelli. Vanhasta jäi vain vähän jäljelle.

Kalajoen lottovoittaja meni bussilla Veikkaukseen

Kaikkien aikojen suurimman lottopotin voittaja kävi Veikkauksen konttorissa varmistamassa voittonsa. Kalajokinen mies aikoo pitää jalat maassa ja maksaa ensimmäisenä asuntolainansa pois.

Siltakadun ja Rantakadun risteys

Siltakadun ja Rantakadun risteys ohjaa liikennettä Joensuun pohjoissuuntaan, Rantakylään ja Mutalaan. Itään päin matka vie Rautatieasemalle ja Niinivaaralle sekä Karsikkoon. Etelässä on satama ja lännessä tori ja pääsy kehätielle ja esimerkiksi Kuopioon vievälle valtatielle.

Viimeisen Esson viimeiset hetket

Laukaan Esson hautajaisissa oli keskiviikkona haikea tunnelma. Vakioasiakkaat ja ohikulkijat olivat seuraamassa, kun Suomen viimeinen Esso muutti nimekseen ST1.

Huolto tiukassa huoltoasemilla

Pääkaupunkiseudun huoltoasemaverkosto kaipaa monipuolisempaa palvelutarjontaa. Huoltamoyrittäjien liitto vaatii kaupungeilta toimenpiteitä yksityisten yrittäjien parempaan huomioimiseen.

Tankkaaminen Lohjan keskustassa saattaa loppua

Vaasan hallinto-oikeudelta ei herunut ympäristölupaa Lohjan keskustan viimeiselle huoltoasemalle. Aseman toimintaa Esson jälkeen pyörittänyt Suur-Seudun Osuuskauppa aikoo valittaa päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Talon uumenista kuoriutui aarteita

Pietarsaarelaisen Lindskogin talon katosta ja seinistä on löytynyt uusrenessanssityylisiä maalauksia. Talo sijaitsee Åbo Akademin kampustyömaalla Pietarsaaren keskustassa.

Asiantuntija: Suomessa satoja bensa-asemia liikaa

Suomessa on liikaa satoja huoltoasemia, sanoo öljyalaa pitkään seurannut asiantuntija Hannu Laitinen. Hänen mukaansa niin kuluttajat kuin yrittäjät hyötyisivät verkoston karsimisesta.

”Shellin lähdöllä ei ole vaikutusta Lapissa”

Shellin liiketoiminnan loppumisella Suomesta ei ole suurta vaikutusta Lapissa, arvioi Lapin Bensiinikauppiaitten puheenjohtaja Matti Alasuutari.

Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja vaihtoon

Suomen Lähikaupan toimitusjohtaja Leena Saarinen joutuu jättämään tehtävänsä. Yhtiö on nimittänyt hänen tilalleen huomenna toimitusjohtajana aloittavan Ralf Holmlundin.

Martin kuntoblogi: Treeni jäi vähiin

YLE Keski-Suomen kummikuntoilija Martti Hytönen harmittelee viikon vähäiseksi jäänyttä harjoitusmäärää. Olosuhteet ja aiempi treeni vaativat veronsa.

Hyvinkäällä siirretään autoja kadunvarsilta

Hylätyt autot työllistävät jälleen Hyvinkään kaupunkia. Edellisen kerran hylättyjä autoja jouduttiin siirtämään enemmän viime keväänä.

Lohjan huoltoasemat hupenevat

Polttoaineiden myyntipisteet hupenevat Lohjalla edelleen, kun Mäntynummen Shell jää ilman ympäristölupaa. Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ei myönnä asemalle uutta lupaa polttoaineiden jakeluun.

Möysässä myydään edelleen bensiiniä

Entisen Möysän Esson mainoslogosta on käyty kädenvääntö. Asialla olivat myös lakimiehet, jotka tutkivat, muistuttaako nykyisen kahvila-myymälän logo vanhaa Essoa liiaksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle