Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hercule Poirot – mestarietsivän kiehtovia elokuvia sunnuntai-iltapäivisin

Etsivänero Hercule Poirotin kiehtovia tarinoita!

Sata vuotta sitten varakas rouva kuoli salaperäisesti – siitä alkoi ura, joka teki Agatha Christiestä maailman suosituimman kirjailijan

Stylesin tapauksesta julkaistaan tiistaina korjattu suomennos. Christien suosion taustalta löytyy syvällisiäkin syitä.

Kaupunginteatterin syksyssä musta koira ja sokeita hiiriä

Pienellä näyttämöllä ja kiertuohjelmistossa on syyskaudella "Korot kattoon eli valmennusta ja viettelyksiä".

Roope Lipastin kolumni: Miten selvitä karanteenista 70-vuotiaan kanssa?

Millä keinoin vireän 70-vuotiaan elämää voi hallita tai hillitä korona-aikana? Kyseessä on haastava ikäkausi, kun melkein kaikesta tulee sanomista, kirjoittaa kirjailija Roope Lipasti.

Agathan arvoitus – brittidraama tulkitsee teoriaa kirjailijan salaperäisestä katoamisesta

Brittiläinen draamaelokuva Agatha Christien katoamisesta.

Teatterin esitykset vetivät hyvin väkeä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Teatteri onnistui vuonna 2018 valitsemaan yleisöön uppoavan ohjelmiston.

Ensimmäistä kertaa Suomessa: museossa pohditaan kuka murhasi porvaristalon keittäjän

Hämeenlinnan kaupunginmuseon Palanderin talossa toteutetaan ensimmäinen suomalaisessa museossa järjestetty murhamysteeri marraskuussa.

Lappeenrannan kaupunginteatterissa Agatha Christien hittinäytelmän ensi-ilta

Hiirenloukku-näytelmä on pyörinyt Lontoossa jo vuodesta 1952.

Venäjän Britannian-suurlähettiläs hermomyrkkytapauksesta: Britannian sanaan ei voi luottaa – "Hercule Poirot'ta tarvittaisiin Salisburyssa"

Suurlähettiläs Aleksandr Jakovenko syytti brittiviranomaisia salailusta Sergei Skripalin myrkytystapauksessa ja muissakin venäläisten kuolemantapauksissa.

Neiti Marple – aina askeleen poliisia edellä

Neiti Marple on Agatha Christien romaaneista tuttu etsivä.

Rikos yhdistää – Tommy ja Tuppence seikkailevat

Tommy ja Tuppence seikkaileva kylmän sodan Britanniassa.

Tutkimus: Rönsyilevä jaarittelu saattaa kieliä alkavasta muistisairaudesta

Tutkimuksissa on huomattu muutoksia dekkaristi Agatha Christien kirjoitustyylissä ja presidentti Ronald Reaganin puheessa.

Leena Lehtolainen ei luo ihmishirviöitä

Leena Lehtolaisen uusi kirja pohtii hyvää ja pahaa

Neiti Marple

Jane Marple on askeleen edellä poliisin omia tutkimuksia.

Rauman teatteri tuo lavalle Broadwayn ja Pikku Kakkosen

Rauman kaupunginteatteri tuo Ylen Pikku Kakkosesta tutut hahmot Maukan ja Väykän ensi syksyn ohjelmistoonsa. Lisäksi teatterissa nähdään Agatha Christien klassikko Hiirenloukku sekä Broadwaylta tuttu Herrasmieshuijarit.

Hercule Poirot – etsiväneron alkuvuodet

Hercule Poirot ratkoo mysteereitä varhaisissa tarinoissa.

Eikä yksikään pelastunut Agatha Christien suosituin dekkari

Brittiläisen dekkarikirjailijan Agatha Christien murhamysteeri Eikä yksikään pelastunut (And Then There Were None) on valittu kansainvälisessä äänestyksessä kirjailijattaren parhaimmaksi salapoliisiromaaniksi. Se oli myös kirjailijan oma suosikki.

Agatha Christien klassikko on kaikkien aikojen kesäkirja

Yle Uutisten lukijat äänestivät kesäkirjojen ykköseksi Agatha Christien vuonna 1939 kirjoittaman salapoliisikirjallisuuden klassikkoteoksen.

Laaksosen Lähtisiks föli ja Mäen Tulivuori kesäkirjalistojen kärjessä

Dekkareita, lintukirjoja tai se perinteinen Reijo Mäki? Vai Heli Laaksonen? TV-sarjat ja elokuvat siivittävät kesäkirjojen myyntiä.

Minä, Hercule Poirot

Mitä Poirot-hahmo on merkinnyt David Suchetin uralle?

Agatha Christien arvoitus

Näyttelijä David Suchet perehtyy Agatha Christien tarinaan.

Neiti Marplen roolista tunnettu Geraldine McEwan on kuollut

McEwan teki pitkän uran teatterissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Musikaali täytti Porin Teatterin – Raumalla ennätyksellinen syksy

Musikaalit houkuttelivat viime vuonna yleisöä Porin ja Rauman teattereihin. Porin Teatterin katsotuin näytelmä oli The Sound of Music. Raumalla yleisöä kiinnosti Vexi Salmen elämästä kertova musikaali.

Hercule Poirotille etsitään kuumeisesti seuraajaa

Historialliset draamat ovat kiehtoneet tv-katsojia jo pitkään. Niin Hercule Poirot kuin Downton Abbeykin ovat nousseet kansainvälisiksi ilmiöiksi. Tv-yhtiöt kuitenkin etsivät historiallisten sarjojen sijaan nykydraamaa.

Dynastia-tähti Kate O'Mara kuoli

O'Mara näytteli useissa brittisarjoissa, mutta tuli kuuluisaksi yhdysvaltalaisesta Dynastiasta.

Jäähyväiset Hercule Poirotille

Hercule Poirot -elokuvasarjan viimeiset osat nähdään tulevina sunnuntaina. Vuodesta 1989 asti tehty sarja päättyy Agatha Christien pitkään piilottelemaan Esirippu-teokseen.

Brittikirjailijat valitsivat kautta aikain parhaan rikosromaanin - pohjoismaiset kirjailijat ohitettiin tylysti

Dekkarikirjailijoiden yhdistyksen mielestä alansa paras kirja on Agatha Christien vuonna 1926 julkaisema Roger Ackroydin murha. Kirjan loppuratkaisu on erittäin poikkeuksellinen.

Hercule Poirot tekee paluun uudessa dekkarissa

Agatha Christien perilliset ovat valtuuttaneet Sophie Hannahin kirjoittamaan uuden romaanin mestarietsivästä.

Salainen palvelu epäili Agatha Christien vuotaneen salaisuuksia

MI5 pelkäsi murharouvan paljastaneen salaisen koodinpurkuohjelman kesken toisen maailmansodan kirjassaan Salomonin tuomio. Todellisuudessa kyseessä oli Christien kosto epäonnisesta junamatkasta.

Agatha Christien murhaklassikko piinaa paperitehdastaajamaa

Pienen Napialan työväennäyttämön harrastajanäyttelijät ottavat askeleen tuntemattomaan Agatha Christien klassisen näytelmätekstin mukana. Hiirenloukku-näytelmä on lähes satavuotiaan teatterin historian ensimmäinen dekkari. Kuka murhasikaan Dennis O´Nealin?

Agatha Christien tyttärenpoika valottaa suosikkikirjailijan perhemuistoja

Vuonna 1922 Agatha Christie lähti maailmanympärysmatkalle miehensä kanssa. Agatha Christien tyttärenpoika Mathew Prichard on julkaissut kirjan isoäitinsä matkasta. Kirja paljastaa lukuisten kirjeiden ja valokuvien kautta dekkari-kuningattaresta aivan uuden puolen.

Turun yliopisto alkaa kouluttaa uusia "reijomäkiä"

Tunnetko Turun kapakat, alamaailman miehet ja nopeat naiset. Entäpä poliisit, putkat ja vankilat, aseet, autot ja huumeet. Ja hallitset vielä kirjoittamisen jalon taidon. Ehkäpä sinusta voisi tulla uusi Agatha Christie tai Reijo Mäki.

Agatha Christien mysteeri saapuu Tornioon

Tornion Työväen näyttämöllä koetaan perjantaina varsinainen rikosnäytelmä, kun ensi-iltaan saapuu Agatha Christien käsikirjoittama ja Seppo Loposen suomentama Hiirenloukku. Tornion Järjestötalolla esitettävän näytelmän ohjaa Anne Järvinen.

Sumu laskeutuu Upseerinkadulla

Oulun Työväen Näyttämö on profiloitumassa perinteisen brittiläisen jännityksen tuottajaksi. Farssiteatterina tunnetun OTN:n näyttämölle tammikuun lopulla ensi-iltaan tuleva Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut on jo viides jännitysnäytelmä.

Agatha Christien Hiirenloukku juhlii 60. vuottaan tien päällä

Agatha Christien kirjoittama Hiirenloukku-näytelmä on aloittanut ennätyksellisen 60. vuotensa Lontoon teatterinäyttämöllä, ja juhlan kunniaksi jännitysnäytelmä lähtee ensi kertaa myös kiertueelle. Mitään muuta näytelmää ei ole esitetty yhtäjaksoisesti likimainkaan yhtä kauan.

Hercule Poirot'n paluu

Agatha Christien luoma briljantti belgialaisetsivä Hercule Poirot palaa tv:hen viidessä uudessa elokuvassa. Niiden tuotanto alkaa ensi vuonna. Poirota jo 22 vuotta menestyksekkäästi näytellyt David Suchet saa näin tähdittää kaikki Christien kirjoittamat Poirot-tarinat.

Väite: Juonipaljastukset parantavat leffakokemusta

Kalifornialaistutkimuksen mukaan on turhaa suuttua juonipaljastuksia möläyttävälle ystävälle. Tutkijoiden mukaan niin sanotut spoilerit voivat jopa parantaa kirja- tai elokuvanautintoa.

Kesäkirjojen kingit Potter ja Poirot

Lomalaisen tärkein varuste toimii yhtä hyvin auringossa loikoillessa kuin sadepäivänä vällyn alla maatessa. Se on hyvää seuraa pitkillä matkoilla, rentouttaa ja saa unohtamaan työn ja hopun. Rovaniemen kaupunginkirjastosta lomalaiset hakevat dekkareita ja romantiikkaa. Jännitysromaaneista ikisuosikkeja ovat Agatha Christien teokset. Myös Harry Potterit käyvät kaupaksi.

Elokuvaohjaaja Sidney Lumet on kuollut

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Sidney Lumet on kuollut. Lumet oli 1900-luvun loppupuolen merkittävimpiä elokuvaohjaajia.

Agatha Christien ihovoide pelasti muinaismuistoja

Maailman hienoimpana pidetty Lähi-idän norsunluupatsaiden kokoelma pannaan näytteille British Museumiin. Kirjailija Agatha Christie auttoi arkeologimiestään patsaiden puhdistamisessa.

Jännitys tihenee Ankeriasrämeellä

Oulun Työväen näyttämö yllättää kevään näytelmällään. Osin farssiteatteriksi profiloitunut OTN tuo lavalle jännitystä. Mustapukuinen nainen on kauhu- ja jännitysnäytelmä. Se on myös kahden hyvän näyttelijän esittämä hyvä näytelmä.

Agatha Christiekin kyllästyi Poirot'n seikkailuihin

Salapoliisitarinoita suoltanut kirjailija Agatha Christie kyllästyi itsekin luomansa menestyshahmon Hercule Poirot'n seikkailuihin. Christien lapsenlapsi kertoo, että isoäiti kirjoitti salapoliisi Poirot'sta lukuisissa kirjoissa, vaikka jossain vaiheessa kyllästyi salapoliisi-hahmoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle