Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Murhamysteeri 1930-luvun tyyliin – Hercule Poirot ratkoo Idän pikajunan arvoitusta Lappeenrannan kaupunginteatterissa

Lappeenrannan versio Agatha Christien klassikosta on uskollinen alkuperäistekstille.

Hercule Poirot – mestarietsivän kiehtovia elokuvia sunnuntai-iltapäivisin

Etsivänero Hercule Poirotin kiehtovia tarinoita!

Sata vuotta sitten varakas rouva kuoli salaperäisesti – siitä alkoi ura, joka teki Agatha Christiestä maailman suosituimman kirjailijan

Stylesin tapauksesta julkaistaan tiistaina korjattu suomennos. Christien suosion taustalta löytyy syvällisiäkin syitä.

Agathan arvoitus – brittidraama tulkitsee teoriaa kirjailijan salaperäisestä katoamisesta

Brittiläinen draamaelokuva Agatha Christien katoamisesta.

Venäjän Britannian-suurlähettiläs hermomyrkkytapauksesta: Britannian sanaan ei voi luottaa – "Hercule Poirot'ta tarvittaisiin Salisburyssa"

Suurlähettiläs Aleksandr Jakovenko syytti brittiviranomaisia salailusta Sergei Skripalin myrkytystapauksessa ja muissakin venäläisten kuolemantapauksissa.

TV-sarjat inspiroivat partamuotia – leuassa voi kasvaa viikinkiparta tai Lemmy Kilmister -kopio

Parta on edelleen muodissa, ja sen trimmaaminen siistiksi on valttia. Suomalaiset eivät ole rohkeimpia partapröystäilijöitä, mutta Lemmy Kilmister -tyyli toimii aina.

Hercule Poirot – etsiväneron alkuvuodet

Hercule Poirot ratkoo mysteereitä varhaisissa tarinoissa.

Eikä yksikään pelastunut Agatha Christien suosituin dekkari

Brittiläisen dekkarikirjailijan Agatha Christien murhamysteeri Eikä yksikään pelastunut (And Then There Were None) on valittu kansainvälisessä äänestyksessä kirjailijattaren parhaimmaksi salapoliisiromaaniksi. Se oli myös kirjailijan oma suosikki.

Laaksosen Lähtisiks föli ja Mäen Tulivuori kesäkirjalistojen kärjessä

Dekkareita, lintukirjoja tai se perinteinen Reijo Mäki? Vai Heli Laaksonen? TV-sarjat ja elokuvat siivittävät kesäkirjojen myyntiä.

Minä, Hercule Poirot

Mitä Poirot-hahmo on merkinnyt David Suchetin uralle?

Agatha Christien arvoitus

Näyttelijä David Suchet perehtyy Agatha Christien tarinaan.

Hercule Poirotille etsitään kuumeisesti seuraajaa

Historialliset draamat ovat kiehtoneet tv-katsojia jo pitkään. Niin Hercule Poirot kuin Downton Abbeykin ovat nousseet kansainvälisiksi ilmiöiksi. Tv-yhtiöt kuitenkin etsivät historiallisten sarjojen sijaan nykydraamaa.

Jäähyväiset Hercule Poirotille

Hercule Poirot -elokuvasarjan viimeiset osat nähdään tulevina sunnuntaina. Vuodesta 1989 asti tehty sarja päättyy Agatha Christien pitkään piilottelemaan Esirippu-teokseen.

Brittikirjailijat valitsivat kautta aikain parhaan rikosromaanin - pohjoismaiset kirjailijat ohitettiin tylysti

Dekkarikirjailijoiden yhdistyksen mielestä alansa paras kirja on Agatha Christien vuonna 1926 julkaisema Roger Ackroydin murha. Kirjan loppuratkaisu on erittäin poikkeuksellinen.

Hercule Poirot tekee paluun uudessa dekkarissa

Agatha Christien perilliset ovat valtuuttaneet Sophie Hannahin kirjoittamaan uuden romaanin mestarietsivästä.

Kolumni: Kilpikonnaa ulkoiluttamassa

Kilpikonnan karu ulkomuoto ei laukaise miehessä lässytysrefleksiä. Konnalle voi sanoa niin kuin asia on.

Hercule Poirot'n paluu

Agatha Christien luoma briljantti belgialaisetsivä Hercule Poirot palaa tv:hen viidessä uudessa elokuvassa. Niiden tuotanto alkaa ensi vuonna. Poirota jo 22 vuotta menestyksekkäästi näytellyt David Suchet saa näin tähdittää kaikki Christien kirjoittamat Poirot-tarinat.

Kesäkirjojen kingit Potter ja Poirot

Lomalaisen tärkein varuste toimii yhtä hyvin auringossa loikoillessa kuin sadepäivänä vällyn alla maatessa. Se on hyvää seuraa pitkillä matkoilla, rentouttaa ja saa unohtamaan työn ja hopun. Rovaniemen kaupunginkirjastosta lomalaiset hakevat dekkareita ja romantiikkaa. Jännitysromaaneista ikisuosikkeja ovat Agatha Christien teokset. Myös Harry Potterit käyvät kaupaksi.

Agatha Christiekin kyllästyi Poirot'n seikkailuihin

Salapoliisitarinoita suoltanut kirjailija Agatha Christie kyllästyi itsekin luomansa menestyshahmon Hercule Poirot'n seikkailuihin. Christien lapsenlapsi kertoo, että isoäiti kirjoitti salapoliisi Poirot'sta lukuisissa kirjoissa, vaikka jossain vaiheessa kyllästyi salapoliisi-hahmoon.

Dekkaristi yhdistää murhat ja kansantanssin

Moni dekkari sijoittuu eksoottiseen ympäristöön, jossa lähes yli-ihmiseksi luokiteltava sankari tekee uskomattomia urotekoja. Rikoskirjailija Eija Piekkari luottaa toisenlaiseen lähestymiseen, sillä hänen dekkareissaan on kansantanssia, maalaismaisemia ja tavallinen suomalainen naispoliisi.

Rikoksen ongelma kiehtoo dekkaristia

Moni dekkari sijoittuu eksoottiseen ympäristöön, jossa lähes yli-ihmiseksi luokiteltava sankari tekee uskomattomia urotekoja. Eija Piekkari luottaa toisenlaiseen lähestymiseen: hänen dekkarinsa sijoittuvat suomalaiseen maalaismaisemaan ja sankariksi kelpaa tavallinen suomalainen poliisi.

Mikä dekkareissa oikein kiehtoo?

Englantilaisen dekkarikirjailijan Agatha Christien syntymästä on kulunut 120 vuotta. Sen kunniaksi sopii pohtia, mikä salapoliisiromaaneissa niin viehättää. Millainen on hyvä dekkari? Oletko enemmän kotimaisen vai ulkomaisen jännityksen ystävä?

Rikoskirjallisuuden kuningatar Christie täyttää tänä vuonna 120 vuotta

Agatha Christien syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 120 vuotta. Christien teosten viehätys perustuu huolella punottuihin rikosjuoniin, jotka tarjoavat verryttelyä pienille harmaille aivosoluille. Syksyllä suomalaiset Christie-fanit saavat luettavakseen kaksi ennen julkaisematonta Hercule Poirot -novellia.

Murhamysteeri saa taviksenkin näyttelemään

Ei tarvitse olla Hercule Poirot päästäkseen murhaajan jäljille. Murhamysteerien käsikirjoitukset syntyvät Parikkalan Uukuniemellä.

Christien kirjallista arvoa kirkastetaan kampanjalla

Britanniassa alkaa kampanja kirjailija Agatha Christien nostamiseksi samaan kulttuurimaineeseen kuin hänellä on ulkomailla. Muun muassa Yhdysvalloissa, Ranskassa ja Japanissa Christien kirjoja luetaan kouluissa, mutta Britanniassa ei.