Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

FLOW FESTIVAL 2018: Kendrick Lamar oli viikonlopun odotetuin artisti – eikä syyttä

Kalifornialaisräppäri kruunasi tämän vuoden Flow'n.

Pulitzer-palkinnot jaettu – uutisoinnit Harvey Weinsteinista ja Venäjä-kytköksistä toivat palkintoja

Vuoden 2018 Pulitzer-palkinnoissa nousi selvästi esiin yhdysvaltalaismedian uutisointi naisten ahdistelusta.

Palkittu runoilija John Ashbery kuollut

Merkittävimpiin yhdysvaltalaisiin nykyrunoilijoihin kuulunut John Ashbery kuoli 90-vuotiaana.

Ylen toimittajille Journalismin johtotähti -palkinto

Ylen toimittajille ojennettiin journalistipalkinto

Panaman papereihin perehtynyt toimittajajärjestö voitti Pulitzerin, Suomesta mukana Yle

Suomessa asiakirjoja tutkivat Ylen MOT- ja Spotlight-ohjelmat.

Donald Trumpin hyväntekeväisyyttä tutkinut toimittaja palkittiin Pulitzer-palkinnolla

Myös vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä häätäneen poliisin toimintaa paljastanut tutkimus sai palkinnon.

Amerikkalaiskirjailija Harper Lee on kuollut

Harper Lee sai kirjallisuuden Pulitzer-palkinnon vuonna 1961 esikoisteoksestaan Kuin surmaisi satakielen.

Trump pilkkasi toimittajaa vammaisuudesta

Nimekäs yhdysvaltalaistoimittaja ei löytänyt todisteita Trumpin väitteille, joiden mukaan yhdysvaltalaismuslimit olivat hurranneet vuoden 2001 terrori-iskuille. Trump vastasi jäljittelemällä toimittajan fyysistä vammaa.

Palkittu käsikirjoittaja Frank D. Gilroy on kuollut

Gilroy voitti Pulitzer- ja Tony-palkinnot näytelmällään The Subject Was Roses.

Kaninkolossa matkataan varjosta valoon – Hämeenlinnan Teatterin kantaesitys vahvaa draamaa

Hämeenlinnan Teatteri esittää syksyllä David Lindsay-Abairen käsikirjoittaman Kaninkolon. Näytelmä sai Yhdysvalloissa vuoden parhaan draaman Pulitzer-palkinnon vuonna 2007. Kaninkolo kuvaa nuoren avioparin ja heidän läheistensä selviytymistarinan varjosta valoon.

Amerikkalaiskirjailija julkaisee toisen kirjansa vuosikymmenien jälkeen

Amerikkalaiskirjailija Harper Lee julkaisi suositun esikoisromaaninsa Kuin surmaisi satakielen 55 vuotta sitten.

New York Timesin vastaava päätoimittaja vaihtui

Uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi tehtävästä lähtevän Jill Abramsonin tilalle nousee lehden päätoimittaja Dean Baquet.

Kirjailija Donna Tartt harvinaisessa haastattelussa: Haluan kirjoittaa pitkään ja rauhassa

Maailmankuulu yhdysvaltalaiskirjailija Donna Tartt on aloittanut Skandinavian-kiertueensa Suomesta. Hän sai huhtikuussa Pulitzer-palkinnon uusimmasta kirjastaan Tikli, josta on tullut menestys eri puolilla maailmaa. Julkisuutta kartteleva kirjailija antoi Yle Uutisille Skandinavian kiertueen ainoan tv-haastattelun.

Palkittu kirjailija Jhumpa Lahiri: "Seuraan vain tarinan tarpeita"

Jhumpa Lahirin tyyli on hiottua ja häntä pidetään tarkkanäköisenä kirjailijana. Myös Intia on vahvasti läsnä kirjoissa.

Pulitzerit myönnettiin Snowden-paljastuksien julkaisemisesta

Palkinto meni kahdelle lehdelle, jotka ovat raportoineet Yhdysvaltain hallinnon massiivisesta valvontajärjestelmistä.

Denver Post Pulitzer-voittajien joukossa

Yhdysvaltalaisen journalismin arvostetuin palkinto jaetaan journalistisista ja kirjallisista saavutuksista sekä sävelteoksista. Palkinnot jaettiin 97. kertaa.

Pulitzer-voittajat julkistetaan New Yorkissa

Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muun muassa kirjailijat Ernest Hemingway, John Updike ja Tennessee Williams.

Elokuvasäveltäjä Marvin Hamlisch kuoli

Marvin Hamlisch sai urallaan poikkeuksellisen kirjon palkintoja: Oscareita, Emmyjä, Golden Globeja, yhden Tonyn ja jopa Pulitzerin.

Napalm-tytöstä tuli Vietnamin sodan symboli

Pulitzerilla palkitun kuvan ottamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta. Siinä pikkutyttö juoksee tuskissaan napalmpommin aiheuttamassa sekasorrossa.

Pulitzer-palkittu toimittaja kuoli Syyriassa

Pulitzer-palkittu New York Timesin kirjeenvaihtaja Anthony Shadid on kuollut Syyriassa eilen torstaina. Kuolinsyyksi epäillään astmakohtausta, New York Times kertoo.

Kirja kyseenalaistaa Van Goghin itsemurhan

Tuore elämäkerta Vincent Van Goghista kyseenalaistaa taidemaalaajan itsemurhan. Yleisesti hyväksytyn version mukaan Van Gogh ampui itseään, käveli omin jaloin majataloon ja kuoli siellä veljensä silmien alla. Uusien väitteiden mukaan aseen laukaisi joku muu.

Pulitzer-palkittu toimittaja laiton siirtolainen

Pulitzer-palkinnon voittanut toimittaja Jose Antonio Vargas on paljastanut New York Timesissa olevansa laiton siirtolainen. Filippiiniläisen Vargasin ulostulo on kuumentanut jo ennestään kiivasta väittelyä Yhdysvaltojen laittomista maahanmuuttajista.

Los Angeles Timesille julkisen palvelun Pulitzer

Los Angeles Times -lehti on palkittu arvostetulla julkisen palvelun Pulitzer -palkinnolla. Palkittu artikkeli paljasti viranhaltijoiden syyllistyneen laajaan korruptioon kalifornialaisessa Bellin kaupungissa.

Suomen ystävä O´Brienille erikoinen elämäntyöpalkinto

The Shorty Awards -palkintogaala palkitsi joukon Twitter-käyttäjiä ja elämäntyöpalkinto napsahti talk show -juontaja Conan O’Brienille. Viime vuonna Twitteriin liittynyt huumorimies ei päässyt saapumaan paikalle, mutta lähetti gaalaan videon, jossa luki Pulitzer -palkinnolla palkittua elämänkertaa 20-luvun suurmiehestä Robert Moseksesta.

Elokuu tulee ensi-iltaan Oulussa

Pulitzer-palkittu Elokuu-näytelmä tutkii perheen valtapelejä. Ensi-ilta on Oulun kaupunginteatterissa perjantaina 5.11.

Viulunsoittaja katolla -musikaalin säveltäjä kuollut

Yhdysvaltalainen säveltäjä Jerry Bock on kuollut 81-vuotiaana New Yorkissa. Bock tunnetaan erityisesti Viulunsoittaja katolla -musikaalin säveltäjänä.

Tutkija: Pulitzer osoitus verkkojournalismin arvostuksesta

Pulitzer-palkinnon myöntäminen ensimmäistä kertaa internetissä julkaistulle artikkelille kertoo tutkijan mukaan verkkojournalismin arvostuksesta. Journalistisista saavutuksista myönnettävä Pulitzer-palkinto annettiin tänä vuonna toimittaja Sheri Finkille hurrikaani Katriinasta kertovalle uutiselle.

Nixonin puheiden kirjoittaja kuoli

Yhdysvaltain entisen presidentin Richard Nixonin puheenkirjoittaja ja sanomalehti New York Timesin kolumnisti William Safire on kuollut. Safire sairasti haimasyöpää.

Kirjailija Frank McCourt on kuollut

Yhdysvaltalainen Kirjailija Frank McCourt on kuollut 78-vuotiaana. Pulitzer-palkittu McCourt tunnetaan etenkin menestyskirjastaan Seitsemännen portaan enkeli, jossa hän muistelee lapsuuttaan Irlannissa.

Amerikkalaistoimittaja pakeni talibaneja

Talibanien sieppaama New York Times -lehden toimittaja on onnistunut pakenemaan. Afganistanin ja Pakistanin vuoristoseudulla vankina pidetty David Rohde pakeni yhdessä afganistanilaisen toimittajan Tahir Ludinin kanssa. Talibanit sieppasivat toimittajat Kabulin liepeiltä viime vuoden marraskuussa.

Marilynne Robinson voitti naiskirjailijoiden Orange-palkinnon

Yhdysvaltalainen Marilynne Robinson on voittanut englanninkielisten naiskirjailijoiden Orange-palkinnon. Robinson palkittiin romaanistaan Home.

Viisi Pulitzeria New York Timesille

Yhdysvalloissa The New York Times on saanut viisi vuosittain jaettavaa Pulitzer -palkintoa mm. New Yorkin pormestarin seksiskandaalia sekä amerikkalaissotilaiden oloja Afganistanissa ja Pakistanissa koskeneista jutuista. Palkinnon myöntäjien mukaan palkitut teokset kertovat painetun median voimasta.

New York Timesille viisi Pulitzeria

Yhdysvaltain arvostetuimman journalismipalkinnon saajat on julkistettu maanantai-iltana. Sanomalehti The New York Times voitti eniten eli viisi Pulitzeria.

Kirjailija Studs Terkel kuollut

Amerikkalainen kirjailija ja radiotoimittaja Studs Terkel on kuollut. Hän oli 96-vuotias. Yksi Terkelin menestyneimpiä teoksia oli The Good War, josta hän voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 1985.

Tuulen viemää -musikaali sai murska-arviot Lontoossa

Tuulen Viemää -romaaniin perustuva musikaali on saanut tylyn tuomion Britanniassa. Arvostelijat ovat haukkuneet niin musikaalin tekstin, musiikin kuin ohjauksenkin. Suurinta arvostelua osakseen sai kuitenkin kesto, 3,5 tuntia.

Tiedustelupalvelun historia ruotii CIA:n salaisia operaatioita (kuuntele haastattelu)

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n toiminnasta on julkaistu suomeksi perusteellinen historiateos. Pulitzer-palkinnon saanut amerikkalaistoimittaja Tim Weiner ruotii kirjassaan dokumentteihin nojaten maailman vaikutusvaltaisimpiin kuuluvan organisaation 60-vuotista historiaa.

Bob Dylan voitti Pulitzer-palkinnon

Folk- ja rockmuusikko Bob Dylan on voittanut Pulitzer-palkinnon. Legendaarinen laulaja ja lauluntekijä on ensimmäinen rockmuusikko, joka on saanut arvostetun amerikkalaisen palkinnon.

Washington Postille kuusi Pulitzer-palkintoa

Yhdysvalloissa The Washington Post -lehti on voittanut kuusi Pulitzer-journalismipalkintoa. Kyseessä on lehden oma ennätys. Aiempi oli vuodelta 2006, jolloin Washington Post voitti yhteensä neljä Pulitzeria.

Punakhmerien hirmuvallasta selvinnyt valokuvaaja kuoli

Punakhmerien hirmuhallinnosta raportoinut kambodzhalainen valokuvaaja Dith Pran on kuollut. Yhdysvalloissa yli kaksikymmentä vuotta elänyt Pran menehtyi 65 vuoden ikäisenä newjerseyläisessä sairaalassa. Hän sairasti haimasyöpää.

Norman Mailer 1923 - 2007

Yhdysvaltalaiskirjailija Norman Kingsley Mailer syntyi 31.1.1923 juutalaisperheeseen New Jerseyssä, mutta kasvoi Brooklynissä New Yorkissa.

Norman Mailer 1923 - 2007

Yhdysvaltalaiskirjailija Norman Kingsley Mailer syntyi 31.1.1923 juutalaisperheeseen New Jerseyssä, mutta kasvoi Brooklynissä New Yorkissa.

Norman Mailer on kuollut

Norman Mailer 1923 - 2007

Kirjailija Harper Leelle USA:n korkein siviilikunniamerkki

Kirjailija Harper Leelle on myönnetty Yhdysvaltain korkein siviileille annettava kunniamerkki hänen erityisistä ansioistaan kirjallisuudessa. Lee on julkaissut urallaan vain yhden teoksen, pienen tytön näkökulmasta kerrotun kasvutarinan Kuin surmaisi satakielen ( To Kill a Mockingbird).

Vietnam-reportteri Halberstam kuollut

Amerikkalainen kirjailija ja toimittaja David Halberstam on kuollut. Halberstam tuli 60-luvulla tunnetuksi raporteistaan Vietnamin-sodasta.

Wall Street Journalille kaksi Pulitzeria

The Wall Street Journal -lehti on voittanut kaksi arvostettua Pulitzer-journalismipalkintoa. Lehti palkittiin julkisen palvelun ja ulkomaanuutisoinnin kategorioissa.

Kennedy-historioitsija Schlesinger kuollut

Yhdysvaltalainen historioitsija Arthur M. Schlesinger on kuollut.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle